Dia Internacional de la Dona i la Nina en la Ciència #11F

CURS 2020/2021

#NoMoreMatildas

Per continuar amb la campanya de #NoMoreMatildas, des del centre vàrem fer una petita exposició amb deu dones rellevants del segle XXI. 

Celia Sánchez Ramos

Fundadora del Laboratori i Grup d’Investigació de Neuro-Computació i Neuro- Robòtica de la Universitat Complutense de Madrid.

Elena García Armada

Ingeniera i creadora del primer exoesquelet per nins amb paràlisi cerebral. 

Elvan Broke

Biòloga que lidera el seu propi laboratori Oocyte Biology & Cellular Dormancy dins el programa Cell & Developmental Biology del Centre de Regulació Genòmica (CRG) de Barcelona.

Flora De Pablo

Doctora en Medicina i codirectora del grup d’investigació Laboratorio 3D. Fundadora de l’Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues.

Licia Verde

Cosmòloga i astrofísica. Lidera el Grup de Recerca de Cosmologia i Estructures de Gran Escala. Premi Nacional de Recerca 2018 per la seva contribució en descobriments sobre l’origen, estructura i evolució de l’Univers.

Margarita Salas

Fundadora del primer grup d’investigació en genètica molecular del païs.

Maria Blasco

Directora del Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques, institució científica espanyola de reconeixement internacional. 

Núria López-Bigas

Biòloga líder del laboratori de Genòmica del Càncer de l’IRB Barcelona.


Olga Martín

Catedràtica de la Universitat de Lleida del departament de Tecnologia dels Aliments. Dirigeix el Grup de Recerca de Noves Tecnologies per al Processament d’Aliments. Presidenta de la Federació Europea de Ciència i Tecnologia dels aliments (TECAL).

Rosa Menéndez

La primera dona que ha presidit el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

CURS 2019/2020

Vàrem fer una petita exposició amb dones de diferents camps de la ciència. Es pretenia apropar les vides de diferents dones importants de la història i estudiar-les per tal d'afegir-les al nostre marc de referència habitual.

A més, l'alumnat de física i química de tercer d'ESO va elaborar una taula periòdica amb aquestes i altres dones importants per al món de la ciència. Tota una feinada! Enhorabona!