Els projectes a la NEI

Educar persones conscients, competents, compassives i compromeses.

La societat evoluciona i cada vegada més hem de preparar els nostres alumnes per donar respostes innovadores en una societat canviant i en evolució constant. Si l’objectiu és afavorir que l’aprenentatge escolar sigui útil per a formar ciutadanes i ciutadans globals, és a dir, persones crítiques, amb opinió pròpia, autònoms i que siguin capaços de resoldre els nous reptes en cooperació amb els altres i en pro del bé comú, deixa de tenir sentit utilitzar models educatius que presentin la totalitat dels aprenentatges de manera fragmentada per disciplines.

El model educatiu de Jesuïtes Educació vehicula l'enfocament globalitzador dels aprenentatges a través del treball per projectes tenint present les particularitats evolutives que presenten els alumnes en les diferents etapes.

La perspectiva educativa de treballar per projectes que desenvolupin les competències necessàries per al segle XXI i afavoreixin la personalització de l'aprenentatge no significa aplicar una metodologia de manera mecànica. Comporta un canvi profund en la manera d'entendre l'educació formal, especialment el nou rol del docent i de l'alumnat i la significació del context, per tal que els infants i els joves aprenguin més i millor.

Nota de l'àrea de pedagogia de Jesuïtes Educació:

Aquest site, encara en construcció, és un recull de les principals característiques que defineixen els projectes de 2n ESO de la NEI.

Provisionalment s'adreça a docents revisors, directius de la NEI i direccions pedagògiques en l'exercici d'acompanyar la revis dels projectes de 2n d'ESO durant el període de confinament.

S'inclouen criteris, documents i recursos de caràcter essencialment pràctic i formatiu, així com d'altres d'aprofundiment. Al llarg de les setmanes vinents anirem afegint i reordenant continguts en funció de les necessitats que detectem.

Per què treballar per projectes? A totes les etapes treballem per projectes? Quines singularitats tenen?

Què busquem en cadascuna d'aquestes fases? Quin rol prenen alumnat i equip docent? Quines estratègies i instruments posarem en joc?

Com desenvolupar tasques competencials? Com regular el treball en equip? Què és la ciutadania global? Com introduir l'avaluació competencial?