Maak kennis met basisschool Hertogin Johanna A 

Bekijk het bovenstaande filmpje voor een sfeerimpressie.

Of neem een kijkje op de Facebookpagina van onze school. https://www.facebook.com/hertoginjohanna


Wordt uw kind binnenkort vier jaar?

Wanneer uw kind geboren is  voor 1 juni 2020 mag uw zoon of dochter binnenkort -bij voorkeur in januari 2023- aangemeld worden op de basisschool. 

Met meerdere scholen in de wijk Ruwaard is het belangrijk om een weloverwogen keuze te maken. Basisschool Hertogin Johanna locatie Aalbersestraat, onderdeel van Filiosscholengroep, heet u van harte welkom om de sfeer te komen proeven, informatie te halen en vragen te stellen tijdens een rondleiding door de school. 

Tijdens deze rondleiding wordt informatie gegeven over het onderwijs, de manier van lesgeven, communicatie met ouders en individuele aandacht voor elk kind. De rondleiding vindt plaats onder schooltijd zodat de ouders een goed beeld krijgen hoe het er tijdens een gewone schooldag aan toe gaat. Natuurlijk is uw zoon/dochter ook van harte uitgenodigd tijdens deze ochtend. 

Heeft u interesse? Bel naar het volgende nummer: 0412-646284  of mail naar bshertoginjohanna-a@filiosscholengroep.nl.

Neem voor meer informatie over onze school  een kijkje op deze website. Op de website is ook een filmpje te zien die goed weergeeft hoe wij werken. 


Maak kennis met Basisschool Hertogin Johanna locatie A

Wij zijn een basisschool in de wijk Ruwaard met een open sfeer die door ouders en kinderen als prettig wordt ervaren. Samenwerking in onze school kenmerkt zich door weekafsluitingen, gezamenlijke projecten en activerende werkvormen in de klas. Wij stimuleren op een positieve manier de werkhouding van kinderen en de wijze van omgaan met elkaar. Wij hebben als enige school in de regio het programma IMC-basis. Hieronder vindt u meer informatie hierover.

Sociale vaardigheden krijgen op onze school veel aandacht; wij leren kinderen problemen op te lossen vanuit een respectvolle houding naar elkaar, met aandacht voor verschillen. Wij hebben naast onze lessen hierin ook groepstrainingen o.b.v. een speciaal hiervoor opgeleide leerkracht.

Op onze school geven wij les vanuit een overtuiging dat niet ieder kind hetzelfde hoeft te leren omdat niet iedereen hetzelfde kán leren. Daar waar kinderen extra zorg nodig hebben zullen wij, in samenwerking met ouders, op zoek gaan naar de specifieke onderwijsbehoefte van desbetreffende leerling. Wij zien ouders hierbij als partner omdat zij ervaringsdeskundige zijn.

Op onze school werken we met een aantal vakleerkrachten. De gym-, crea- en muzieklessen worden verzorgd door speciaal daarvoor opgeleide professionals. 

Op de hoogte blijven?

Leuke nieuwtjes en foto's van activiteiten delen we via onze Facebookpagina. Volgt u ons al?

Belangrijke informatie delen wij via onze nieuwsbrief met ouders. 

IMC Basis Oss

IMC Basis is een programma op basisscholen in heel Nederland waarin leerlingen van groep 7 en 8 wekelijks les krijgen over verschillende vakgebieden. Sinds januari 2017 wordt dit programma ook uitgevoerd op de HJ-A en hebben er o.a. journalisten, architecten, ondernemers, advocaten, kunstenaars en politici voor de klas gestaan. 

De veelzijdige lessen, die zowel op locatie als binnen de school worden gegeven, zorgen er voor dat leerlingen beter weten waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. Door eigen talenten en interesses te ontdekken, wordt hun zelfvertrouwen, motivatie en toekomstperspectief positief ontwikkeld. En dankzij al die enthousiaste vakexperts die zich vrijwillig als gastdocent inzetten, raakt de school nog meer verbonden met haar omgeving. Ook is het voor (groot)ouders en verzorgers een leuke manier om betrokken te zijn wanneer zij bijvoorbeeld meegaan op excursie. Zo kunnen ze met eigen ogen zien hoe de kinderen oefenen met vaardigheden als samenwerken, presenteren, vragen stellen en nieuwe dingen proberen. 

IMC Basis wordt dus niet voor niets aanbevolen en ondersteund door de ambtenaren van het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap en de onderwijsinspectie. Samen maken we toekomst! 

Meer informatie:

http://www.imcweekendschool.nl/imc-basis/imc-basis

https://www.facebook.com/IMCBasisOss/