CURSOS REGLATS: MONITOR/A i DIRECTOR/A

CURS GRATUÏT! TENS DE 18 a 29 ANYS? Obté de forma gratuïta el curs de Director/a oficial!

Curs de 200 hores / Del 1 d'agost al 6 de setembre 2024

CONSELL COMARCAL DE L'ALT EMPORDÀ - CAMBRA DE COMERÇ DE GIRONA

🟩 INSCRIPCIONS OBERTES         OPORTUNITAT

CURS GRATUÏT! TENS MÉS DE 45 ANYS? Forma't i augmenta les opcions de trobar una feina estable en un centre educatiu!

Curs de 150 hores / Del 13 de maig al 21 de juny 2024 / De dll a dv de 09.00 a 14.00h

CAMBRA DE COMERÇ DE PALAMÓS

🟥 ACABAT             

CURSOS DE PREMONITORS I CAMPUS JOVE


🟥 Casal de l'Albera  Com és la casa?  


  9, 10 i 11 d'agost (primer torn)

  22, 23 i 24 d'agost (segon torn)


CAMPUS JOVE D'ESTIU DE PALAMÓS

🟥 COMPLET

CURSOS PROFESSIONALITZADORS D'ESPECIALITZACIÓ


3 de setembre de 2024 

3 de setembre de 2024

3 de setembre de 2024

3 de setembre de 2024


3 de setembre de 2024


3 de setembre de 2024


3 de setembre de 2024


3 de setembre de 2024


3 de setembre de 2024


3 de setembre de 2024


3 de setembre de 2024


CURSOS D'APROFUNDIMENT AMB MATRÍCULA CONTINUADA

Cursos amb MATRÍCULA CONTÍNUA: L'estudiant pot iniciar el curs en qualsevol data. Haurà de finalitzar el curs en un màxim de 2 mesos a partir de la data en què se li lliurin les claus d'accés.

En aquest curs de MATRÍCULA CONTÍNUA tractarem a fons el 'bullying' i el 'ciberbullying' que representen formes de violència en les interaccions d'infants i adolescents, amb un caràcter intencionat i reiteratiu. Sovint, la víctima es troba en una posició de desavantatge davant d'un agressor amb major poder, sigui aquest físic, psicològic o social. La naturalesa oculta d'aquestes agressions, sumada al silenci de les víctimes, complica la seva detecció. Si bé les xarxes socials han amplificat aquestes formes de maltractament, també han emergit nombroses iniciatives i entitats determinades a prevenir i alleujar les repercussions per a víctimes i agressors per igual. A partir del 15 de març de 2024

Qualitat pedagògica: La Qualitat Pedagògica de l'Escola l'Empordà. Més que una Institució, una Filosofia de Vida

25 anys: Des de fa 25 anys, l'Escola l'Empordà es distingeix per una formació d'excel·lència en el camp de l'educació en el lleure. No és només una escola, sinó una comunitat on s'inculquen valors imprescindibles per a un futur més sostenible i just.

Professorat Qualificat: El nostre principal valor és la gent; comptem amb un equip de professors altament qualificats que aporten una riquesa acadèmica i professional única.

Valors Sòlids: La nostra pedagogia es basa en la Declaració Universal dels Drets Humans de l'ONU. Fomentem valors com la democràcia, el civisme, la solidaritat i el respecte pel medi ambient.

Compromís Social: Som una entitat no lucrativa que promou l'associacionisme, el voluntariat i la llengua catalana com a eines de canvi social.

Reconeixement Oficial: Estem reconeguts per la Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya, una garantia addicional de la nostra seriositat i compromís amb l'educació de qualitat.

Història i Experiència: Fundada l'any 1998 per els educadors socials Rubèn Fornós i Jordi Iglesias, portem un quart de segle preparant la futura generació d'educadors en lleure.

Som referents: Descobreix per què som una referència en l'educació en el lleure. Contacta'ns per saber-ne més!

Registre Oficial de Professionals de l'Educació en el Lleure de Catalunya (ROPELL)

PER PODER TREBALLAR DE MONITOR/A O DE DIRECTOR/A, ACTUALMENT S'HA D'ESTAR INSCRIT EN AQUEST REGISTRE

El Registre Oficial de Professionals de l'Educació en el Lleure de Catalunya serveix per identificar les persones que tenen una titulació oficial que les habilita per exercir de professionals de l’educació en el lleure, tant de manera voluntària com remunerada.

Si vols exercir de monitor/a o director/a a l’equip de dirigents de les activitats d’educació en el lleure que es fan a Catalunya, has d’estar inscrit en aquest registre. Més informació

Treballa en una escola: T'has plantejat mai treballar en una escola? Ara ja pots. Clica per saber-ne més!

On puc fer de monitor/a?: T'has plantejat mai a tots els llocs on pots fer de monitor/a? Clica per saber-ne més!

Som premonitors.cat: Des del 1990 que impartim cursos de premonitors. Clica per saber-ne més!

Cursos professionalitzadors: Busques feina? Consulta tots els nostres cursos professionals. Clica per saber-ne més!

Som premonitors.cat: Des del 1990 que impartim cursos de premonitors. Clica per saber-ne més!

Per què Escola l'Empordà?

CREA UN ACCÉS DIRECTE AL TEU MÒBIL

Ara ja pots accedir ràpidament a la Zona Alumnat des del teu telèfon mòbil:

www.escolaemporda.cat ➡️ Zona alumnat

També pots crear un accés directe al teu escriptori del telèfon mòbil ANDROID o IPHONE

CONSULTA TOTES LES OFERTES DE FEINA I DE PRÀCTIQUES: 

Borsa de treball (Escola l'Empordà)

COMUNICAR A GENCAT LES ACTIVITATS DE LLEURE

"L'educació en el lleure és tant important en el procés educatiu d'infants i joves com ho és l'escola i la família"

Jordi Iglesias

Director de l'Escola l'Empordà

EDUCANT EN VALORS

L'Escola l'Empordà fonamenta el seu ensenyament i la seva formació en uns valors de tipus general basats en la Declaració Universal dels Drets Humans de l'ONU, al servei d’una formació excel·lent i fomenta els valors de l’associacionisme, el voluntariat, la democràcia, el civisme, la llengua catalana, la solidaritat, el respecte i la protecció del medi ambient, la convivència, l’altruisme, les actituds i els hàbits saludables, el consum responsable i la seguretat i responsabilitat en les activitats d'educació en el lleure. +info

APRENENTATGE BASAT AMB PROJECTES

Fa anys que l’Escola l’Empordà ha optat per un aprenentatge basat en projectes (ABP) basat en una metodologia on l’alumne/a és el veritable centre de l'aprenentatge i perquè té en compte les habilitats i actituds dels tot l'alumnat. Treballar en equip, treballar de forma cooperativa sempre suposa un repte, però precisament la cooperació és l’eina pedagògica que serveix perquè els nostres alumnes aprenguin per ells mateixos i dels altres companys de grup. +info

Treballa en el món del lleure

Els diplomes de director i de monitor d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil, t’habiliten per poder treballar en l’àmbit de l’educació en el lleure. Aquesta feina la pots fer, de manera remunerada, en el sector de l’educació en el lleure, especialment durant l’estiu, on hi ha una demanda creixent de persones titulades degut a les vacances escolars. També pots trobar ocupació durant l’any en menjadors escolars, activitats extraescolars, vetllador/a, centres diaris d’educació en el lleure... Què fa un monitor i una monitora d'activitats de lleure?

PROJECTES SOLIDARIS DE L'ESCOLA L'EMPORDÀ

"Ajuda’ls a poder fer el curs" engloba tots aquells projectes de l'Escola l'Empordà AEGLE que tenen per objectiu reduir les desigualtats socials i garantir que molts joves en risc d’exclusió social puguin fer un dels nostres cursos de manera gratuïta

Gràcies al suport de particulars, entitats i empreses ho podem fer possible. +info

Es tracta d’un programa educatiu per a fomentar el voluntariat i l’associacionisme juvenil combinant un curs d’iniciació en el lleure amb activitats diverses per al jovent. És una proposta específica que en un primer terme pretén iniciar adolescents en l’educació en el lleure, l’associacionisme i el voluntariat i intenta que aquests s’integrin en el teixit associatiu de les seves respectives poblacions i facin tasques de voluntariat. +info

Dins el programa "Ajuda’ls a poder fer el curs" fomentem aquest projecte educatiu  per acollir la migració i fomentar la diversitat intercultural en l’àmbit de l’educació no formal i més concretament en el que tradicionalment anomenem l’educació en el lleure, formant educadors i educadores de famílies d'orígens diferents i fomentant entre tots els educadors i educadores (migrants o no) la diversitat intercultural en aquest àmbit educatiu de referència. +info

EL MODEL INTEGRAL DEL LLEURE EDUCATIU

Si hagués de resumir quin és l'objectiu principal de tota activitat de lleure (parlo del lleure educatiu) diria que en el fons és que els participants s'ho passin bé.

Ara bé, passar-s'ho bé, al meu entendre, implica moltes coses.

Aquestes condicions necessàries perquè els infants i els joves s'ho passin bé formen un model integral de tal manera que cada condició està en funció de les demés.

Per això, es fa necessari que en el lleure educatiu hi hagi professionals que per un cantó tinguin clar aquest model i per l'altre hagin adquirit les competències adequades per portar-lo a terme.

Rubèn Fornós i Casares

Fundador de l'Escola l'Empordà el 1998 
EL MODEL INTEGRAL DEL LLEURE EDUCATIU va ser publicat per primer cop el 25/10/2005