CURSOS REGLATS: MONITOR/A i DIRECTOR/A
CURSOS DE PREMONITORS I CAMPUS JOVE
CURSOS PROFESSIONALITZADORS D'ESPECIALITZACIÓ
CURSOS D'APROFUNDIMENT AMB MATRÍCULA CONTINUADA
Cursos amb MATRÍCULA CONTÍNUA: L'estudiant pot iniciar el curs en qualsevol data. Haurà de finalitzar el curs en un màxim de 2 mesos a partir de la data en què se li lliurin les claus d'accés.
Registre Oficial de Professionals de l'Educació en el Lleure de Catalunya (ROPELL)
PER PODER TREBALLAR DE MONITOR/A O DE DIRECTOR/A, ACTUALMENT S'HA D'ESTAR INSCRIT EN AQUEST REGISTRE
El Registre Oficial de Professionals de l'Educació en el Lleure de Catalunya serveix per identificar les persones que tenen una titulació oficial que les habilita per exercir de professionals de l’educació en el lleure, tant de manera voluntària com remunerada.
Si vols exercir de monitor/a o director/a a l’equip de dirigents de les activitats d’educació en el lleure que es fan a Catalunya, has d’estar inscrit en aquest registre. Més informació
Per què Escola l'Empordà?
Atenció personalitzada amb cita prèvia
Demana horaCREA UN ACCÉS DIRECTE AL TEU MÒBIL
Ara ja pots accedir ràpidament a la Zona Alumnat des del teu telèfon mòbil:
www.escolaemporda.cat ➡️ Zona alumnat
També pots crear un accés directe al teu escriptori del telèfon mòbil ANDROID o IPHONE
CONSULTA TOTES LES OFERTES DE FEINA I DE PRÀCTIQUES:
COMUNICAR A GENCAT LES ACTIVITATS DE LLEURE:
"L'educació en el lleure és tant important en el procés educatiu d'infants i joves com ho és l'escola i la família"
Jordi Iglesias
Director de l'Escola l'EmpordàEDUCANT EN VALORS
L'Escola l'Empordà fonamenta el seu ensenyament i la seva formació en uns valors de tipus general basats en la Declaració Universal dels Drets Humans de l'ONU, al servei d’una formació excel·lent i fomenta els valors de l’associacionisme, el voluntariat, la democràcia, el civisme, la llengua catalana, la solidaritat, el respecte i la protecció del medi ambient, la convivència, l’altruisme, les actituds i els hàbits saludables, el consum responsable i la seguretat i responsabilitat en les activitats d'educació en el lleure. +info
APRENENTATGE BASAT AMB PROJECTES
Fa anys que l’Escola l’Empordà ha optat per un aprenentatge basat en projectes (ABP) basat en una metodologia on l’alumne/a és el veritable centre de l'aprenentatge i perquè té en compte les habilitats i actituds dels tot l'alumnat. Treballar en equip, treballar de forma cooperativa sempre suposa un repte, però precisament la cooperació és l’eina pedagògica que serveix perquè els nostres alumnes aprenguin per ells mateixos i dels altres companys de grup. +info
Treballa en el món del lleure
Els diplomes de director i de monitor d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil, t’habiliten per poder treballar en l’àmbit de l’educació en el lleure. Aquesta feina la pots fer, de manera remunerada, en el sector de l’educació en el lleure, especialment durant l’estiu, on hi ha una demanda creixent de persones titulades degut a les vacances escolars. També pots trobar ocupació durant l’any en menjadors escolars, activitats extraescolars, vetllador/a, centres diaris d’educació en el lleure... Què fa un monitor i una monitora d'activitats de lleure?
PROJECTES SOLIDARIS DE L'ESCOLA L'EMPORDÀ
"Ajuda’ls a poder fer el curs" engloba tots aquells projectes de l'Escola l'Empordà AEGLE que tenen per objectiu reduir les desigualtats socials i garantir que molts joves en risc d’exclusió social puguin fer un dels nostres cursos de manera gratuïta
Gràcies al suport de particulars, entitats i empreses ho podem fer possible. +info
Es tracta d’un programa educatiu per a fomentar el voluntariat i l’associacionisme juvenil combinant un curs d’iniciació en el lleure amb activitats diverses per al jovent. És una proposta específica que en un primer terme pretén iniciar adolescents en l’educació en el lleure, l’associacionisme i el voluntariat i intenta que aquests s’integrin en el teixit associatiu de les seves respectives poblacions i facin tasques de voluntariat. +info
Dins el programa "Ajuda’ls a poder fer el curs" fomentem aquest projecte educatiu per acollir la migració i fomentar la diversitat intercultural en l’àmbit de l’educació no formal i més concretament en el que tradicionalment anomenem l’educació en el lleure, formant educadors i educadores de famílies d'orígens diferents i fomentant entre tots els educadors i educadores (migrants o no) la diversitat intercultural en aquest àmbit educatiu de referència. +info
EL MODEL INTEGRAL DEL LLEURE EDUCATIU
Si hagués de resumir quin és l'objectiu principal de tota activitat de lleure (parlo del lleure educatiu) diria que en el fons és que els participants s'ho passin bé.
Ara bé, passar-s'ho bé, al meu entendre, implica moltes coses.
Implica que els participants estiguin ben atesos i això vol dir que es tinguin en compte les seves necessitats com persones des d'un punt de vista integral, contemplant totes les seves dimensions, des de la fisiològica a l'afectiva.
Implica que participin en activitats adequades i això vol dir tenir en compte el seu desenvolupament per un cantó i per l'altre que estiguin contextualitzades, és a dir que no estiguin fora de lloc.
Implica que els participants siguin tractats com persones i això només s'aconsegueix respectant els Drets Humans, l'únic referent universal independent d'ideologies i moviments educatius concrets.
Implica que hi hagi qualitat pedagògica i això només s'aconsegueix adequant les activitats als objectius i aplicant-hi un exercici constant de revisió de les mateixes.
Implica que les activitats siguin divertides i interessants i això s'aconsegueix tenint en compte els interessos i motivacions dels participants i evitant que s'avorreixin.
Implica que les activitats siguin segures, la qual cosa vol dir actuar sempre amb responsabilitat.
Aquestes condicions necessàries perquè els infants i els joves s'ho passin bé formen un model integral de tal manera que cada condició està en funció de les demés.
Per això, es fa necessari que en el lleure educatiu hi hagi professionals que per un cantó tinguin clar aquest model i per l'altre hagin adquirit les competències adequades per portar-lo a terme.
Rubèn Fornós i Casares
Fundador de l'Escola l'Empordà el 1998EL MODEL INTEGRAL DEL LLEURE EDUCATIU va ser publicat per primer cop el 25/10/2005