Leitext i Flipped Classroom

El projecte treballa amb diverses metodologies actives combinades com són la LEITEXT i FLIPED CLASSRROM, a partir de les quals s’estableix l’enunciat del projecte d’Aprenentatge Basat en Problemes (ABP).

Al final del document es mostren totes les preguntes que van guiar el projecte en una Flipped Classroom de 4 hores per a determinar l’enunciat del projecte, i que es resumeixen a la Figura següent. En els portfolis dels diversos equips de treball, estan també resoltes.


Aquesta metodologia permet el coneixement d’un tema que sigui nou per a l’alumnat amb la mínima participació del professorat. A partir del plantejament inicial amb una o més preguntes o d’un problema per resoldre, cal respondre un conjunt de preguntes guiades i jerarquitzades que condueixen a la solució final.

Al llarg de l’activitat l’alumnat va aprenent continguts de manera autònoma seguint les preguntes, les solucions de les quals les han de trobar a partir de la informació que se li proporciona en forma de dossier, carpetes de recursos o en les TIC/TAC.

Sol ser una activitat de llarga durada. De fet, a partir d’un leitext amb un sol problema, projecte o pregunta, es pot estudiar tot un tema. Aquest mètode obliga l’alumnat a planificar i exigeix el compliment d’uns terminis.

Les competències que fomenta són

-comunicativa

-aprendre a aprendre

-tractament de la informació i competència digital

-autonomia i iniciativa personal

-les especifiques que es desprenen del contingut de la matèria

Les agrupacions

-Treball en Petits grups. Poden ser jerarquitzats o cooperatius.

-Cerca de coneixements transversals del cicle, facilitats pel professorat

-L’alumne/a ha de resoldre el problema o projecte plantejat en grup, i complint els rols assignats, seguint les preguntes pautades i jerarquitzades

Si es fa una discussió en grup, ha de preparar la seva intervenció.


Leitext_preguntes.pdf

CREATIVE COMMONS BY-NC-SA

Contacta amb l'Equip Docent Núria Ferré- OPLAB1- Tutora i Maria Eugènia Aricha OPLAB1- co-Tutora