τατετράγωνατουφωτός

Τα τετράγωνα του φωτός ή ακτίνες του κύβου

Η Ψυχή

ως κίνηση-φως

εμφανίζεται

με την έκφραση

του τετραγώνου

Ο κύβος του Ηρακλείτου: Ο αιώνας είναι ένα παιδί που παίζει, ρίχνοντας ζάρια· ενός παιδιού η βασιλεία

Κυβεύω = παίζω στα ζάρια-κύβους.

εικ. Κύβη = η κεφαλή (κυβ-έρνηση)Κυβέλη = το κοίλον του ωτός,

Κυβέλη, Κυβήβη, Κυψέλη η φρυγική θεότητα που ταυτίστηκε με την Ρέα

Κύβηβος = ο διατελών εν εκστάσει λατρευτής της Κυβέλης

Κυβηβώ = κορυβαντώ, καβειριάζομαι / μαίνομαι ενθουσιωδώς

Κυβιστητήρ = ο τρελός χορευτής, των οργιαστικών λατρευτικών χορών

Κύβηλις = πέλεκυς για την κοπή κρεάτων

Κυβήνη = η γλαύξ

Κυβέλειον = το κυανούν

Κύβειρος = ο αναιδής

Κάβειροι = τα τέκνα του Ηφαίστου, του Δία, της Ηλέκτρας...

η κιβωτός των σπερματικών μορφών

Όποιος έχει υποστεί στον διαλογισμό ή στο πρωινό ξύπνημα, το σοκ του εκρηκτικού εγκεφαλικού βουητού (της κυψέλης των εντόμων) που συνοδεύει την μετατόπιση του αιθερικού φορέα από το αστρικό προς το φυσικό σώμα. Με τις σάρκες του να στροβιλίζονται στον ακατάληπτο ήχο του πνεύματος-Λόγου, που βρυχάται ως λέων. Αντιλαμβάνεται πλήρως ότι οι λέξεις γράφτηκαν από κάποιους που είχαν την εκστατική εμπειρία του θανάτου της μορφής εξ αιτίας της εμφάνισης του πυρός της Μητέρας-Κυβέλης ή κύβου. Του κααβά των ισλαμιστών…

Στο βουητό της Κυβέλης του αυτιού, λαμβάνει χώρα κάθε πρωί η ενσάρκωση του Λόγου. Ευτυχώς οι άνθρωποι δεν εννοούν…

Στον μεσαίωνα οι θεολόγοι διαπραγματευόμενοι το μυστήριο της Παρθενίας της Θεοτόκου, πρόβαλαν το ακόλουθο (απίθανο) σκεπτικό: Η Παρθένος δεν συνέλαβε από το αυτί, γιατί τότε θα έπρεπε να γεννήσει από το αυτί… Γνώριζαν δηλαδή ότι η Μητέρα Κυβέλη είναι η κοιλότητα του αυτιού (ο αιθέρας έχει σχήμα αυτιού).

Οι επιλογές μας εμπρός στην διάλυση της μορφής, περιλαμβάνουν στάδια ανάμεσα στην οικειοθελή απόσυρση δια της αρμονικής μουσικής, είτε δια του σφαγιαστικού βρυχηθμού των οδόντων του λέοντος. Η Μητέρα η μεγάλη υφάντρια των μορφών, είτε ως φρικτή μοιραία Εκάτη στον κύβο της βάσης του ενστίκτου (στον πάτο της πύρινης κόλασης του κατώτερου νοητικού), είτε ως όραμα της Αφροδίτης των ιδεών στην καρδιά, είναι η … Περσεφόνη σελήνη

Κυβιστητήρ = ο τρελός χορευτής της Κυβέλης

(Κυβέλη ή κυβήβη-κυψέλη είναι ο προσδιορισμός του αιθερικού βουητού στους κροτάφους)

Το θέμα που ερευνούμε είναι ο τρόπος που η αρχή του ήχου ως Λόγου η ομιλίας διαμορφώνει τον απτό υλικό κόσμο μας.

Μελετώντας λοιπόν την υπναγωγική διαδικασία, διαπιστώνουμε ότι καθώς ελαττώνεται η βαρύτητα της συνείδησης στο ηλιακό εγωικό κέντρο στο στομάχι, οι φυσικοί ήχοι αρχίζουν να εμφανίζονται ως απόρροιες της ασυνείδητης σεληνιακής ομιλίας. Την οποία στην διάρκεια της εγρήγορσης καλύπτει ο θορυβώδης κάπρος της σκέψης των επιθυμιών…

Ο κάπρος της εγωιστικής σκέψης, φαίνεται ότι ελέγχεται με τον …χορό. Αυτή την λύση πρότεινε ο Ηρακλής όταν τον έπιασε από τα πόδια και τον κατέβασε από το βουνό της μόνωσης στην κοιλάδα της καθημερινότητας, προκαλώντας την γενική θυμηδία.

Ο μύθος μάλλον περιγράφει την διδασκαλία που προσφέρει ο ρυθμός του βαλς των 3/4 στον διαλογιζόμενο. Ο ρυθμός παγιδεύει τον νου, που μετρώντας τον στροβιλισμό των βημάτων του ανακαλύπτει ότι ευρίσκεται επάνω στον περιστρεφόμενο τροχό της καρδιάς του. Από τον οποίο κινδυνεύει κάθε στιγμή να πέσει αν χάσει την επιτευχθείσα αρμονία στην κίνηση.

Τον χορό αυτό μαθαίνουν τα νήπια όταν αρχίζουν να περπατούν και να μιλούν ταυτόχρονα. Ο τρελός χορευτής δεν είναι άλλος από τον νου, που διαμορφώνοντας επιτυχώς κάποιο «κινησιολογικό» πρότυπο ενώ αλλάζει διαρκώς θέσεις διατηρεί την ψευδαίσθηση ότι βρίσκεται διαρκώς στο ίδιο δωμάτιο χορού. Με τον όρο κινησιολογικό πρότυπο εννοούμε τους 12 ζωδιακούς αιθερικούς τύπους της φυσικής ηλιακής προσωπικότητας.

Μια καταπληκτική απόδοση του Κυβιστητήρος υπάρχει στην ταινία συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους, που αναφέρεται στην νεότητα του Gurgieff. Είναι ο τρίτος χορός στο απόσπασμα που βρίσκεται αναρτημένο στην θέση


Το φυσικό άτομο εμφανίζεται ουδέτερο στο σύνολο ισορροπώντας το θετικό πυρηνικό του φορτίο, με το αρνητικό των ηλεκτρονικών του στοιβάδων. Αντίστοιχα ο κύβος κρύβει το μυστικό του κεντρικού πυρός, στην ισορροπία των δύο αντίθετων τριγωνικών πυραμίδων των διαγωνίων του… O Ο τριγωνικός αρ. 7 = 28 σχετίζεται με τις 28 γραμμές των 8 κορυφών του κύβου. Οι 7 στοιβάδες των ηλεκτρονίων μετατρέπονται σε φωτόνια, έως την τελική εξαφάνιση τους στα άστρα ρευστών πυρήνων όπως ο ήλιος. Παρόμοια συμπεριφέρονται οι 7 στοιβάδες-υποπεδία του αιθερικού μας σώματος και τα 7 αλχημικά μέταλλα/πάθη που καλύπτουν τον πνευματικό-χρυσό πυρήνα.

Το αστρονομικό κοσμικό μοντέλο προτείνει την μετατροπή των άστρων της κύριας ακολουθίας σε ήλιους, κόκκινους γίγαντες, αστέρες νετρονίων, λευκούς νάνους, μαύρες τρύπες κλπ, σε σχέση με την μεταβολή της πυρηνικής δομής τους δηλαδή την κατάρρευση των ηλεκτρονικών στοιβάδων, των πρωτονίων, των νετρονίων κλπ.

Η μεταφυσική προτείνει αντίστοιχους τρόπους διάλυσης των στοιβάδων-σκέψεων της ολοκληρωμένης νοητικιά προσωπικότητας ως ραδιενεργούς μορφής, από τον πιο προφανή: την συσσώρευση ύλης δηλαδή εμπειριών στην προσωπικότητα, που ολοκληρώνει την τετράγωνη δομή της (ένστικτο-γη, συναίσθημα-ύδωρ, νόηση-πυρ και διαίσθηση-αέρας) την στιγμή της πανσελήνου. Τότε ανοίγει το σφραγισμένο βιβλίο για την μεταστοιχείωση-μετεμψύχωση, της αλχημικής ψυχολογικής επιστήμης ...

Η ψυχολογική εργασία αφορά την κατανόηση-κρυστάλλωση των διαστρωματώσεων των γεγονότων του βίου, στο πλέγμα των αρχετύπων-Κενταύρων του αιθερικού μας σώματος.

  • Ο κύβος και η όσφρηση-προσωπικότητα

  • Ο κύβος αναφέρεται ως ο λαξευμένος λίθος εκ του λατομείου των εμπειριών της προσωπικότητας, που χρησιμοποιείται στο κτίσιμο του αιθερικού ναού. Στο ευαγγέλιο ο Κηφάς-Πέτρος αναφέρεται ως ο θεμέλιος λίθος της εκκλησίας…

  • Ως μαύρος κύβος στο κέντρο του τριγωνικού πυρός, λατρευόταν ο φαλλός του Απόλλωνα. (Το σύμβολο του κέντρου της βάσης είναι ένα κόκκινο τρίγωνο σε μαύρο τετράγωνο). Ο κύβος Κααβάς ο θεμέλιος λίθος των Μωαμεθανών λέγεται ότι ήταν λευκός αλλά μαύρισε από την αμαρτία του κόσμου...

  • Ο κύβος σχετίζεται με την Άρια φυλή που αναπτύσσει την νοητική αρχή και την συνθετική αίσθηση της όσφρησης που περιέχει τις προηγούμενες, όπως ο κύβος περιέχει όλα τα κανονικά στερεά.

  • Όσοι από εμάς έχουν εξοικειωθεί με την μαθηματική φαινομενολογία των αισθήσεων, δηλαδή ότι διαθέτουν ένα κεφάλι, γεννητικά όργανα, δύο χέρια και δύο πόδια με πέντε δάχτυλα το καθένα. Αντιλαμβάνονται ότι η απτική αίσθηση ως μορφική σφραγίδα, αποσύρεται στο κέντρο του μετώπου όταν η σκέψη ελέγχει τις παραμορφώσεις των υδάτων του φόβου της δημιουργικής φαντασίας. Η πυθαγόρεια Υ Γ Ε Ι Α επιτυγχάνει την τιμή του κανονικού πεντάκτινου της ισσοροπημένης σκέψης όταν ο νοητικός ένοικος ρυθμίσει τις λειτουργίες της πενταγωνικής μορφής του πειθαρχώντας στους κοσμικούς αναπνευστικούς ρυθμούς (tattwas) του παρόντος χρόνου που κρύβει ο κύβος της όσφρησης…

  • Ο πύρινος νοητικός κύβος συνιστά τον Εριχθόνιο όφι της συνείδησης του πολίτη, το νομισματικό μέτρο της πολιτείας του… Απόδωτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ

  • Οι χαρακτηριστικοί αριθμοί των διαγώνιων του κύβου: ρίζα2 και ρίζα3 δηλώνουν στο άθροισμά τους ρίζα2 + ρίζα3 = 3,14… τον κυκλικό αιθέρα

O Φαλλός-Ιχθύς ή βρόγχος του κάρμα και τα κανονικά στερεά

Συνεχίζοντας την εγωμετρική μας προσέγγιση στον Αρχιμήδειο αριθμό της κύστης του ιχθύος (153 ή 666) ή χρυσής τομής, που στην Αιγυπτιακή μεταφυσική ονομάζεται καταστροφικός οφθαλμός (wajet) και στην Ινδική: Βούδας-Ιχθύς. Συνδράμουμε στην αποκατάσταση του ελληνοβουδισμού που επανακάμπτει χάρις στα ευρήματα της αρχαιολογικής έρευνας, από άγνωστες πτυχές της λατρείας των Καβείρων-Καρκίνων ως ιχθυόμορφων Βουδών, αλλά και της αντίστοιχης εικονογράφησης των Βουδών ως ιερών φαλλών-Ιχθύων στην Ινδική χερσόνησο …

Ο τεχνολογικός πολιτισμός εγκαθιστώντας τις καλωδιώσεις-γραμμές του διαδικτύου ή πλανητικού αιθερικού πλέγματος, υλοποίησε και τους τερματικούς οφθαλμούς στους κόμβους του πλέγματος: τους υπολογιστές μας. Έτσι ο υλικοτεχνικός μαθηματικός πολιτισμός μας ως φιλόστοργος μήτηρ έχει δημιουργήσει το κατάλληλο ακαδημαϊκό περιβάλλον, ώστε να επιτύχει η φυλή μας έναν μεγάλο αριθμό νοητικών ατομικοποιήσεων… Καθώς μόνο μια καθαρή και καλοπροαίρετη ατομική νοητική στάση (ακτίνα) είναι ικανή να δεχθεί το Σοκ της αναγνώρισης της κοσμικής πνευματικής καταγωγής της, χωρίς να υποπέσει στις ειδωλοποιητικές νοητικές ζωομορφικές-πύρινες απροσδιοριστίες της φυλετικής Λερναίας Ύδρας …

Επειδή δεν είμαι σε θέση να διοχετεύσω το σύνολο των πληροφοριών που παρατίθενται στο διαδίκτυο για τις θεωρίες χορδών, θα δώσω μόνο τις απαραίτητες νύξεις-κλειδιά ώστε όποιος διαθέτει την στοιχειώδη ακαδημαϊκή και θεοσοφική εκπαίδευση να μπορέσει να συνθέσει την όλη εικόνα… Για το πώς οι βρόγχοι των κοσμικών χορδών (ουράνιων όφεων ή Σεραφείμ) δημιουργούν τριάδες (εξαπτέρυγα): Βλ. Σεραφείμ ή ευθεία εξέλιξη, Χερουβείμ ή σπειροειδής εξέλιξη, Θρόνοι ή κυκλική εξέλιξη. Περιβάλλοντας τον 2ο κύκλο των μορφοποιών δυνάμεων: Αρχές-Κυριότητες-Εξουσίες και τον 3ο κύκλο της υλικής ή ηλεκτρονικής δημιουργίας των ανθρώπινων Αρχαγγελικών αισθήσεων

Οι Νύξεις:

1. Ο φαλλός-ιχθύς ή καρδιοειδής βρόγχος του κάρμα.

Όπως προαναφέραμε τα 3 είδη του πυρός συμβολίζονται με τους βρόγχους: του φαλλού, της καρδιάς και του ματιού.

Οι καρδιοειδείς βρόγχοι του κάρμα είναι υποκατηγορία των κυκλοειδών. Πρόκειται για γεωμετρικούς τόπους που δημιουργούνται κατά την περιφορά κύκλων μέσα σε άλλους. Κυκλοειδή σχηματίζουν οι φαινομενικές περιφορές των πλανητών. Καρδιοειδές σχηματίζει η περιφορά της Σελήνης γύρω από την Γη καθώς περιστρέφεται σε ίσο χρόνο γύρω από τον εαυτό της και την Γη.

Η μελέτη αυτών των σχημάτων που μοιάζουν με λωτούς ή πολυγωνικούς αστέρες μας μυεί στον δημιουργικό μηχανισμό των βρόγχων της διπλής σπείρας της χρυσής τομής, που ονομάζουμε Άγιο Πνεύμα, δηλ. την διαλεκτική πολικότητα ή διαιρετότητα-Λόγο των ακτινών των κύκλων.

Ο σχηματισμός του βρόγχου (γ) στο εσωτερικό του καρδιοειδούς δημιουργεί την απίστευτη μαγνητική έλξη των "διπέταλων φυτικών συμβόλων": της λεκάνης, του αιδοίου και του φαλλού, (βλ. το καρδιοειδές Μόνιμο Άτομο της θεοσοφίας…)

Ο τύπος (1+cosθ) σε πολικές συντεταγμένες δημιουργεί καρδιοειδή…. Όταν υψώνεται σε δύναμη, ο βρόγχος εξέρχεται από το εσωτερικό του καρδιοειδούς και δημιουργεί επιμήκεις φαλλούς-ιχθύες. Η καρδιοειδής βάλανος του πέους αντιστοιχεί στην κεφαλή του ιχθύος και η ουρά του στους όρχεις…

2. Η Ελληνική μυθολογία περιγράφει την δημιουργία των πρωταρχικών μορφών ως το έγκλημα της αποκοπής των γ.ο. του Ουρανού από τον Κρόνο-Χρόνο, τα οποία πέφτοντας στην αστρική θάλασσα (ενέργεια) μεταμορφώθηκαν στους δύο Ιχθύες (τις πρωταρχικές νοητικές μορφές): την Αφροδίτη και τον Έρωτα-Χριστό της ανάγκης.

Στην μυθολογία της Παλαιάς Διαθήκης οι Ιχθύες εμφανίζονται την 5η ημέρα:

  • 1η ημέρα: Γεννιέται το διάχυτο υποατομικό φως.

  • 2η ημέρα: Δημιουργείται το «ουράνιο στερέωμα» (ο αδιαπέραστος δακτύλιος) διαχωρίζοντας τα νερά (ενέργειες) που ήταν πάνω και κάτω από αυτό (ή μέσα και έξω από τον δακτύλιο)

  • 3η ημέρα: Διαχωρίζεται η Γη (ο αιθέρας των ανατολικών) από την θάλασσα των ακασικών πληροφοριών. Εμφανίζονται οι αιθερικές ροές (τα φυτά).

  • 4η ημέρα: Δημιουργούνται τα φωτεινά σώματα (ήλιος, σελήνη, αστέρια) στους κόμβους του αιθεροφυτικού πλέγματος.

  • 5η ημέρα: Δημιουργούνται (οι ωοτόκες πρωταρχικές μορφές) τα πτηνά και τα ψάρια. Ο Θεός τα ευλογεί.

  • 6η ημέρα: Δημιουργούνται τα σύνθετα πενταγωνικά ζώα, τα ερπετά και τα θηρία. Ο Θεός δημιουργεί τον άνθρωπο κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση Του.

3. Όποιος συναντά τους λευκούς Βούδες στον διαλογισμό του αντιλαμβάνεται πως πρόκειται για ελαστικά σφαιρικά Όντα (ΧαΡοποιούς κοιλαράδες, βλ. ΧΡ=πυρ) επάνω στους οποίους αναπηδούν οι υπό μύηση εκστασιασμένες ψυχές. Με αποτέλεσμα να λαμβάνουν την αρμόζουσα θέση υπηρεσίας στην εξέλιξη, ανάλογα με την δύναμη και την ετοιμότητά που υπέδειξαν εκτελώντας το νοητικό άλμα τους…

Η παραπάνω μυητική εμπειρία θα πρέπει να συνδυαστεί έξυπνα με την δήλωση του Ιάμβλιχου πως το ασταθές αιθερικό πενταγωνικό δωδεκάεδρο της αύρας μας εγγράφεται στην σφαίρα (δηλ. γίνεται Βούδας) δια της κατασκευής του ιδιαίτερα ανθεκτικού αιθερικού εικοσαέδρου (καβαλιστικού δένδρου-Μελίας) που είναι το νοητικό μας

    • Το οκτάεδρο της σκέψης σχηματίζεται από τρία ίσα τετράγωνα που έχουν ανά δύο μία κοινή διαγώνιο (την σπονδυλική στήλη ή κηρύκειο). Πρόκειται για το τρισδιάστατο ωροσκόπιο και την μετάβαση της συνείδησης από τον ένα αστρολογικό σταυρό στον επόμενο με την χρήση των πολικοτήτων… (Οι 3 αστρολογικοί σταυροί-τετράγωνα είναι: ο μεταβλητός της προσωπικότητας –το οριζόντιο τετράγωνο στο οκτάεδρο ενώ τα δύο κάθετα τετράγωνα είναι ο σταθερός της συνείδησης και ο βασικός του πνεύματος)

  • Ο Πυθαγόρας (ο Διδάσκαλος του τετραγώνου) ταυτίζει την πανσέληνο με το τέλειο τετράγωνο της νοητικής προσωπικότητας. Στην αντίθεση τετραγώνου-ορθογωνίου που αντιστοιχεί σε αυτήν του σεληνιακού κύκλου και των μηνίσκων. Υπέδειξε έμμεσα την σημασία των σεληνιακών δεσμών: Την μεταβολή του σπέρματος-μηνίσκου από σπερματική σκέψη-σχέδιο σε γεγονός στην διάρκεια της πανσέληνου...

  • Η γεωμετρία του εικοσάεδρου (αιθερικού σώματος ή Ναού) αρχίζει να εννοείται μετά την κατασκευή του θεμέλιου νοητικού κύβου. Εφόσον είναι η Παρουσία της Μονάδας εκείνη που ορίζει τους 3 άξονες συμμετρίας του εικοσαέδρου-δωδεκαέδρου.

  • Η γεωμετρική φαινομενολογία όπου η σκέψη-αφή ως οκτάεδρο του αέρα, δίδυμο στερεό του κύβου της γης-όσφρησης (συνείδησης του παρόντος χρόνου-προσωπικότητας) που σχηματίζεται με κορυφές τα κέντρα των 6 εδρών του κύβου και πλευρά α/ρίζα2. Δείχνει ότι η καθαρή σκέψη-θλίψη του αέρα εμφανίζεται μαζί με την ηθική αντίληψη της έλξης και της άπωσης που συνιστούν οι ριζικές ποσότητες (ενορατικά φίδια) του 2 και του 3 στις διαγώνιες του κύβου= το κηρύκειο των όφεων.

  • Η σχέση του δωδεκάεδρου -ήχου με τον κύβο της αναπνοής, βρίσκεται στην εσωτερική δομή των 5 κύβων που δομούν το πενταγωνικό δωδεκάεδρο. Το ζήτημα αφορά την διαμόρφωση των 5 ονειρικών δακτύλων της παλάμης του βούδα, από την κυριάρχηση των αντίστοιχων 5 πνοών στις φυσικές μας λειτουργίες: (πρανα, απανα, βυανα, ουντανα, σαμανα). Στην βουδιστική ορολογία των tattwas ο χρόνος μετράται σε δάκτυλα. Οπότε οι 5 κύβοι αφορούν τους χρόνους δόνησης των στοιχείων που ελέγχουν τις λειτουργίες του σώματος (οι χρόνοι λαμβάνουν έναρξη στην πανσέληνο). Τα 12 ζώδια αντιστοιχούν στις φάλαγγες των 4 δακτύλων, ενώ οι Διόσκουροι (λογική και θέληση) βρίσκονται στον αντίχειρα της ωραίας Ελένης-Αφροδίτης (πρανα).

  • Ο εξωτερικός ήχος δεν διαλύει τις μορφές στον φυσικό νου, αντίθετα τις ενισχύει και τις οδηγεί στην απολίθωση. Η ομιλία-σκέψη δημιουργεί την δονούμενη σφαίρα της αύρας μας, που ακτινοβολεί στο ηλιακό κέντρο της εξαιτίας αυτής της δόνησης. (3,4,5 -6- 7,8,9, το ηλιακό 6 βρίσκεται στο μέσον των 7 αστρολογικών πλανητών). Ο εξωτερικός ήχος-ομιλία λοιπόν συντηρεί το ψυχολογικό ηλιακό σύστημα του αιθερικού μας σώματος, σε πλήρη αναλογία με το μακροκοσμικό

  • Τελικά ο ομαδικός διαλογισμός του υδροχόου θα μετακινήσει τον κυβικό βράχο της βάσης, χάρις στην σύνθεση του δισκοπότηρου της ομάδας. 333 = 9*37=3*111. Υπενθυμίζουμε τις 12 ιεραρχίες-δαιρέτες της αιγυπτιακής μεταφυσικής του ματιού-κύστης του ιχθύος 666: 1,2,3,6,9,18,37,74,111,222,333,666

Η παραβολή-γρίφος του κύβου…

Ο ενοποιητικός αιθέρας ως ψυχολογικός χώρος εντός του οποίου είμαστε και κινούμαστε, γίνεται αντιληπτός σταδιακά στον κοινό νου, δια μέσου της πεπτικής και της αναπνευστικής-ερωτικής-νοητικής λειτουργίας των πολικοτήτων έως ότου επιτευχθεί δια της τριβής των αντιθέτων η ανάφλεξη και ο φωτισμός… Τότε το αίμα αναγνωρίζεται ως ο φορέας του πνεύματος (της πνοής ή κίνησης των αισθήσεων) που ως Άρης ή πόθος βρίσκεται παγιδευμένος στο αιθερικό πλέγμα του Ηφαίστου... Αντιλαμβανόμαστε δηλαδή ότι οι αισθήσεις δεν είναι τα παθητικά καταγραφικά όργανα της μορφής μας αλλά ιδιότητες των σχηματισμών του φυλετικού νοητικού αιθερικού πλέγματος.

Το αιθερικό πλέγμα περιγράφεται στο πυθαγόρειο σύστημα των κανονικών στερεών, των εγκαθιδρυμένων ροών της ενέργειας. Με την κάθε ρίζα φυλή να προωθεί μια νέα γεωμετρική ροή ή αίσθηση έως ότου συμπληρωθεί η κανονική γεωμετρική δομή των 5 στερεών ή αισθήσεων στο συνθετικό εικοσάεδρο του ύδατος. Που αποτελεί την σταθερή πολική βάση, (το ύδωρ είναι η εξαιρετικά σταθερή ένωση δύο εύφλεκτων στοιχείων), του ασταθούς πενταγωνικού δωδεκάεδρου αιθέρα της ακοής.

Η θέα του πλέγματος στην διάρκεια του οραματισμού δείχνει ότι οι οφθαλμοί της συνείδησης «ανθίζουν-ανοίγουν» στα κέντρα των εδρών των κανονικών στερεών οδηγώντας στην συμπληρωματική πολική αντίθεση του στερεού (αιθερικού στοιχείου ή ταττβα) όπως δείχνει το σύμβολο του γιν-γιανγκ

Έτσι η άρια φυλή αναπτύσσει την όσφρηση ή κύβο της νοητικής αντίληψης των θεατρικά επαναλαμβανομένων γεγονότων στα οποία ευρίσκεται εγκλωβισμένη η προσωπικότητα μας. Ολοκληρώνοντας στην επερχόμενη έκτη φυλή που εμφανίζεται στην διάρκεια της πέμπτης (Αρίας), τις 6 έδρες του κύβου και την αρμονική σειρά των 6 φυλετικών σπερματικών οφθαλμών ½+1/4+1/8+1/16+1/32+1/64 ή δυναστειών της αιγυπτιακής μεταφυσικής (βλ. wajet). Οπότε ολόκληρος ο ζωδιακός οδηγείται στον οφθαλμό της δίκης του Ώρου 666 των ιχθύων. Οι 6 οφθαλμοί ταυτίζονται επίσης με τις 6 κορυφές του πολικού του κύβου, δηλ. του οκτάεδρου της “αφής/άπτω” του φωτός στην καρδιά. Για το οποίο ο Χριστός είπε: ότι θα κτίσω και θα καταστρέψω τον Ναό του αιτιατού σώματος σε τρεις μέρες. Εννοώντας ότι στην τριήμερο κάθοδο στον Άδηλο νοητικό κόσμο, το οκτάεδρο θα περιστραφεί κατά μια γωνία πενταγώνου (18.36.54.72.108) της Μοναδιαίας αντίληψης των πολλαπλών ενσαρκώσεων δημιουργώντας και καταστρέφοντας συνειδητά το εικοσάεδρο, τον αιθερικό Ναό…

Ο φωτισμένος οφθαλμός της ερωτικής συνείδησης του Einstein αντιλήφθηκε ότι η δημιουργία του νοητικού καθρέπτη ή τετραγώνου του φωτός, οδηγεί στην ομαδική συναντίληψη του χώρου μιας ομάδας οφθαλμών (ενός πολυόματου Χερουβίμ). Ότι ο χώρος δηλαδή είναι μια ζωντανή οντότητα που συνθέτει τις ψυχές-οφθαλμούς όσων αφυπνίζονται στο φως της ερωτικής (Χριστικής) τους συνείδησης. Τα Σεραφείμ (οι ουράνιοι πολύχρωμοι όφεις) λέγεται ότι είναι οι 7 γραμμές-ακτίνες που άγονται από μια κορυφή της κύβης-κεφαλής… προς τις υπόλοιπες 7 κορυφές του κύβου-οκταέδρου

Ο κύβος και οι πολικότητες

Όπως γνωρίζουμε η πολική συμμετρία των κανονικών στερεών παύει στον αυτομορφισμό της τριγωνικής πυραμίδας, που περιέχεται στις διαγώνιες του κύβου. Στην διαπλοκή λοιπόν των διαγωνίων του κύβου καλούμαστε να αντικρίσουμε την διπλή έλικα του ερμητικού Κηρυκίου. Εδώ επιτυγχάνεται η σύνθεση του ηλιακού αίματος με το σεληνιακό σπέρμα. Η ιδέα προσεγγίζεται χάρις στην φύση των απύρηνων ερυθρών κυττάρων όπως τα αιμοσφαίρια. Στα θηλαστικά, τα ώριμα ερυθρά αιμοσφαίρια είναι ελαστικοί, αμφίκοιλοι δίσκοι που έχουν απωλέσει τον πυρήνα και τα περισσότερα κυτταρικά οργανίδια, άρα δεν έχουν dna (Στα πτηνά-δεινόσαυρους είναι εμπύρηνα). Αντίθετα τα νευρικά κύτταρα έχουν πληθώρα μιτοχονδριακού ή θηλυκού rna… ενώ τα σπερματοζωάρια καθώς χάνουν την ουρά τους εισερχόμενα στο ωάριο, έχουν μόνο πυρηνικό (αρρεν ?) dna. Στην σοφία λοιπόν του κύβου ή αλχημικού άλατος της θηλυκής αρχής (Γνώμονα ή Περσεφόνης) έγκειται ο συμβιβασμός-καθαρισμός των αρσενικών και θηλυκών πληροφοριών, που επιτυγχάνεται χάρις στον φορέα της πνευματικής κενότητας των ερυθρών κυττάρων στα θηλαστικά… Στους μελετητές της εσωτερικής αστρολογίας της αντιστροφής της ζωδιακής δημιουργικής κίνησης, θα φανεί χρήσιμη η διαπίστωση ότι: «Στις μέρες μας, οι ερευνητές της Βιολογίας γνωρίζουν ότι υπάρχουν επιπλέον τρόποι ροής της γενετικής πληροφορίας. Πιο συγκεκριμένα, έχουν εντοπιστεί ορισμένοι ιοί που έχουν ως γενετικό υλικό RNA και χρησιμοποιούν ένα ειδικό ένζυμο, την αντίστροφη μεταγραφάση, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν αυτό το RNA και να συνθέσουν DNA. Επίσης, έχει διαπιστωθεί ότι σε κάποιους ιούς το RNA μπορεί να αυτοδιπλασιάζεται».

εικ. Το δαιμόνιο του Κρόνου στο τετράγωνο του 3,

παρέα με τους Διόσκουρους κανόνα και διαβήτη...

Οι πυρηνικοί φυσικοί, εξετάζουν πλέον σοβαρά την περίπτωση ότι ερευνούν την υπόσταση του μυαλού τους και όχι της «ύλης».

Γιατί πως θα χαρακτηρίσει κανείς το υλικό σωματίδιο που ανάλογα με το αν παρατηρείται ή όχι συμπεριφέρεται ως κύμα ή μάζα. Πέραν του ότι δίνει παράσταση σε ένα ιδιαίτερα δαπανηρό σκηνικό επιταχυντών…

Η αναζήτηση λοιπόν του μικρότερου σωματιδίου της υπαρκτής μάζας είναι μια ουτοπική αναζήτηση μιας επ άπειρον διαιρετής ύλης που εμφανίζει διαρκώς νέες τριάδες υποσωματιδίων. Και η απειροσύνη δεν αναφέρεται στην υλική υπόσταση, αλλά στην ιδεοπλασία των ανθρώπινων πολιτισμών που ακατάπαυστα την δημιουργούν ερευνώντας την. Εφόσον η ύλη γεννιέται εξ αιτίας του περιορισμού των πολλών ενεργειακών κοσμικών διαστάσεων σε 3 ή 4. Στις οποίες υφίσταται ο νους της προσωπικότητας μας, που ως στοιχειακός αήρ δημιουργεί...

Η αλχημεία είναι το ζωντανό παράδειγμα αυτής της απίθανης αντι-κειμενικότητας που βιώνουμε. Εφόσον επιτυγχάνει τις μεταστοιχειώσεις με την ενέργεια ενός κεριού… δηλαδή της συνείδησης του αλχημιστή.

Οι ινδοί θαυματοποιοί αναφέρουν ότι δυσκολεύονται στην υλιστική νοόσφαιρα του δυτικού πολιτισμού να κάνουν τα θαύματα τους. Εμείς φυσικά τους ειρωνευόμαστε… αλλά μάλλον χρειάζεται να αναθεωρήσουμε την ειρωνεία. Γιατί αυτήν ακριβώς την πεποίθηση της νεκρής και απροσπέλαστης ύλης, είναι που εισπράττουμε ως μόλυνση, ενεργειακό πρόβλημα, καταναλωτισμό κλπ. εξ αιτίας της δυσπλασίας

που εκ προοιμίου ορίσαμε σε ένα αντι-κείμενο. Με το οποίο δεν έχουμε οποιαδήποτε συνειδητή επαφή….

Οι νόμοι του υλικού πεδίου είναι οι νόμοι της ιδεοπλασίας, που ακολουθεί το δεκαδικό σύστημα αρίθμησης… Αν κατανοήσουμε λοιπόν τις τρεις διαδοχικές τριάδες της δεκάδας θα έχουμε μια επαρκή γνώση της δεκαδικής δημιουργίας που συμμετέχουμε.

Ας ερευνήσουμε λοιπόν τι μας προσφέρει η Φυσική επιστήμη και που μας οδηγεί. Ξεκινώντας από την παραδοχή ότι η υλική ουσία εμφανίζει τις τρεις ιδιότητες που μελετάμε ως :

  • Αδράνεια (μελέτη της μάζας}

  • Κίνηση (μελέτη της ταχύτητας και ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας)

  • Ρυθμό (μελέτη των ρυθμικών ενεργειών)

Στα τρία επίπεδα κατανομής της, δηλαδή

  • Στο μεγαλομοριακό επίπεδο των αντικειμένων που μας περιβάλλουν (κλασσική φυσική)

  • Στο ατομικό-μοριακό επίπεδο του νοητικού πεδίου (ηλεκτρομαγνητισμός, χημεία)

  • Στο υποατομικό επίπεδο του πνευματικού πεδίου (πυρηνική φυσική)

Καταγράφουμε στους ισχύοντες φυσικομαθηματικούς τύπους τις τρείς υλικές ιδιότητες

Δύναμη (ρυθμική ενέργεια) = Μάζα (αδράνεια) X (διανυθείσα απόσταση στο τετράγωνο του χρόνου)

Όταν σε ένα σώμα ασκείται σταθερή δύναμη αυτό επιταχύνεται ομαλά

Σε ίσους χρόνους έχουμε ίση μεταβολή της ταχύτητας.

• Σε 5 s η μετατόπιση ενός αεροπλάνου είναι 50m.

• Σε διπλάσιο χρόνο (10 s=2*5) η μετατόπισή του είναι τετραπλάσια (200 m = 4 *50 m).

• Σε τριπλάσιο χρόνο (15 s = 3 * 5 s) η μετατόπιση είναι εννεαπλάσια (450 m = 9 * 50m) κλπ.

Άρα η μετατόπιση είναι ανάλογη του τετραγώνου του χρόνου.

Στις ταλαντώσεις των κινουμένων φορτίων (φυσικών ή ηλεκτρικών) ισχύει ότι η Κινητική Ενέργεια = Μάζα Χ τετράγωνο της ταχύτητας

Στην πυρηνική φυσική ισχύει η iσοδυναμία μάζας και ενέργειας

Κάθε μεταβολή της ενέργειας ενός σώματος κατά Ε μεταβάλλει την αδρανειακή του μάζα m κατά E / C τετράγωνο .

Δηλαδή η Ενέργεια = Μάζα Χ το τετράγωνο της ταχύτητας του φωτός

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν την σχέση που συνδέει τους τρεις Λόγους

(Πνεύμα-Ρυθμός, Κίνηση-Φως-Ψυχή, και Αδράνεια-Ύλη)

Το Πνεύμα εκδηλώνεται εξισούμενο με τον Γάμο (πολλαπλασιασμό) της Υλικής μάζας με την Ψυχή (τετράγωνο της ταχύτητας του φωτός) Παρατηρούμε ότι σε όλους τους φυσικομαθηματικούς τύπους που συνδέουν τις τρεις αυτές Ιδιότητες η Ψυχή ως κίνηση-φως εμφανίζεται με την έκφραση του τετραγώνου.

[τετράγωνο φωτός, ή τετράγωνο ταχύτητας (επιτάχυνση)]

Μια άμεση συνέπεια του Πυθαγορείου θεωρήματος είναι ότι το τετράγωνο του ύψους ορθογωνίου τριγώνου ισούται με το γινόμενο των δύο τμημάτων που ορίζει το ίχνος του... Οπότε η γνωστή σχέση

C2 = E *1/m Περιγράφει την μεταμόρφωση του ... Χριστού σε φως με την παρουσία των δύο προφητών ! (ο νοών ας εννοήσει...)

Ο γνωστικισμός αναφέρεται στην μεταβολή του ανδρικού σπέρματος 1/m σε φως κατά την αλχημική του επεξεργασία στον αθάνωρα της γυναικείας μήτρας...

Τα μαγικά τετράγωνα

  • Ας ερευνήσουμε τώρα τις γνώσεις μας για την σύνδεση της ψυχής με τα τετράγωνα του φωτός.

  • Το αστρικό σώμα πολύ το ονομάζουν και κινητικό κέντρο, επειδή εξαναγκάζει σε κίνηση το φυσικό σώμα. Αυτό το γνωρίζουν ιδιαίτερα οι αθλητές που φροντίζουν να φαντάζονται έντονα την επίτευξη που επιδιώκουν πριν την επιχειρήσουν.

  • Ο υλικός φορέας υποτάσσεται λοιπόν στην φαντασία… τον μεγάλο μαγικό παράγοντα. Ομιλώ για την συνειδητή και όχι για την μηχανική ασυνείδητη φαντασία

  • Όσοι παρατηρούν την διάλυση των φυσικών τους αισθήσεων στις αντίστοιχες αστρικές κατά την διάρκεια του υπναγωγού φαινομένου. Διατηρώντας κάποια στοιχειώδη συνείδηση, αντιλαμβάνονται την διέγερση των τριγωνικών σπινθήρων του φωτός σε υπέροχους σχηματισμούς που θυμίζουν «συμμετρικά υφαντά» (αραβουργήματα} (βλ.πυθαγόρειο θεώρημα)

  • Η μελέτη των σχημάτων και των κραδασμών τους τα ανέδειξε από την αρχαιότητα σε πολύτιμα κοσμήματα των ναών, και των ιερών ταπήτων. Τόσο των τεκτόνων και των παρεμφερών μουσουλμανικών τεκτονικών ταγμάτων… όπου απαγορεύεται η εικονογραφία ενώ ενθαρρύνεται η απρόσωπη συμβολική απεικόνιση. Όσο και των Βουδιστικών Γιάντρα κλπ

  • Από αυτή την ανατολική παράδοση έρχονται και οι γνώσεις μας για τα μαθηματικά μαγικά τετράγωνα του φωτός που περιγράφουν την δημιουργία…

  • Υπάρχουν μαγικά τετράγωνα για τους αστρολογικούς πλανήτες: Κρόνος 3, Δίας 4, Άρης 5, Ήλιος 6, Αφροδίτη 7, Ερμής 8, Σελήνη 9.

  • Οι τετράγωνοι επειδή παριστάνονται με την κυκλική άθροιση των αριθμών

  • 1+2+3+2+1 = 9, 1+2+3+4+3+2+1 = 16 κλπ αποκαλούνται και ουροβόροι.

  • Ο δρόμος είναι ανοικτός, σε όποιον συγχρονιστεί με τις σεληνιακές παλίρροιες (δονήσεις των μαγικών τετραγώνων). Διότι με την φαντασία του μπορεί να ωθήσει το δημιουργικό έργο της αλχημείας επί της ύλης που υποτάσσεται στα τετράγωνα του φωτός…

  • Ο Albrecht Dürer, 21 /5/1471 - 6/4/1528 ήταν Γερμανός ζωγράφος, χαράκτης και μαθηματικός. Επάνω στα ανοιχτά φτερά της νυχτερίδας (σύμβολο της σεληνιακής καταγωγής του αιθέρα βλ. tattwas) υπάρχει η επιγραφή μελαγχολία 1 του έργου, που αναφέρεται στο στάδιο της μεταβολής του μόλυβδου σε κασσίτερο όπως δηλώνεται από το μαγικό τετράγωνο του Δία με βάση 4 επάνω από τον άγγελο.

  • Η Πυθαγόρεια θεωρία των αριθμών ονομάζει τριγωνικούς τις αθροιστικές σειρές των ακεραίων.

  • 1, 1+2=3, 1+2+3=6, 1+2+3+4=10, (τετρακτύς) 1+2+3+4+5=15 κλπ.

  • Οι αριθμοί : 1,3,6,10,15,21,28,36,45,55,66… 666… είναι τριγωνικοί

  • Το άθροισμα δύο διαδοχικών τριγωνικών δίνει τετράγωνο αριθμό πχ 3+6 = 9, 6+10 = 16.

  • Οι τριγωνικοί όπως τα τρίγωνα στην γεωμετρία είναι οι γεννήτορες των πολυγωνικών αριθμών. Δηλαδή των τετραγώνων, πενταγώνων, εξαγώνων κλπ.

  • Τους τετράγωνους θα τους αποκαλέσουμε ακτίνες φωτός, καθώς προέρχονται από τον γάμο δύο διαδοχικών πολυγωνικών αστέρων (άρτιου-περιττού). Εφόσον το πλήθος των πλευρών και των διαγωνίων ενός πολυγώνου είναι τριγωνικός αριθμός. Λχ οι 3 πλευρές του τριγώνου, οι 6 του τετραγώνου (4 πλευρές +2 διαγώνιοι), οι 10 του πενταγώνου (5 πλευρές +5 διαγώνιοι), οι 15 του εξαγώνου κλπ.

  • Τα αθροίσματα -τριγωνικοί δίδονται από τον τύπο ν(ν+1)/2 ή ν(ν-1)/2 για τις γραμμές των πολυγώνων.

  • Επειδή όμως ν(ν+1)/2 + ν(ν-1)/2 = ν2. Δηλαδή το άθροισμα δύο διαδοχικών τριγωνικών είναι αριθμός τετράγωνος. Προκύπτει η ενδιαφέρουσα δυνατότητα των αστέρων, να παράγουν σε άθροισμα μαγικά τετράγωνα.

  • Η θεοσοφία λοιπόν διατείνεται ότι ένας αστέρας αλλάζει τάξη όταν εμφανίζεται στο κέντρο του ένα σημείο. Πράγματι στο κέντρο του κύκλου εμφανίζεται το σημείο της μονάδας και στο κέντρο της πεντάκτινης μορφής τα γεννητικά όργανα…

  • Καθώς όμως το σημείο οδεύει προς την περιφέρεια (βλ. άνοδος του φωτός στην σπονδυλική στήλη) προκειμένου να δημιουργηθεί ο υιός ή η νοητική μορφή του εξάκτινου, τα δύο πολύγωνα συνυπάρχουν και αθροιζόμενα ακτινοβολούν τα σημεία ενός μαγικού τετραγώνου ή ακτίνας…

  • Το γενεσιουργό σημείο είναι πράγματι το σημείο που ισορροπούν ένας περιττής τάξης με έναν άρτιας τάξης αστέρα -αρσενικός θηλυκός- εκπέμποντας το άθροισμά τους ως τετράγωνο ή ακτίνα. Γεγονός που δικαιολογεί την μεταφυσική δοξασία ότι οι μορφές ταξιδεύουν επάνω στις ακτίνες του φωτός.

MATRIX 666 (ο αιθερικός ιστός)

  • «Απόδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ» Καίσαρας είναι ο νόμος του φυσικού πεδίου... Ο Καίσαρ επιβλέπει την αγοραπωλησία των αντικειμένων και ο Θεός την αγοραπωλησία των ψυχών.

  • Ο φυσικός ήλιος 666 είναι άθροισμα 7 τετραγώνων ή 7 ουροβόρων όφεων - ακτίνων των 7 πρώτων αριθμών. 2,3,5,7,11,13,17 δηλαδή 4+9+25+49+121+169+289 = 666.

  • Τα 12 ζώδια της εξέλιξης της ουσίας δίδονται με τους αριθμούς : κριός 1, ταύρος 2, δίδυμοι 3, καρκίνος 9, λέων 18, παρθένος 36, ζυγός 37*. σκορπιός 74, τοξότης 111, αιγόκερως 222, υδροχόος 333, ιχθύες 666, οπότε και κορυφώνεται η ανέλιξη της υλικής ουσίας

* Το 37 (ζυγός) είναι πρώτος αριθμός που οργανώνοντας τους προηγούμενους 36 στις (18 συμμετρικές τριάδες ) των υπολοίπων του με βάση το σεληνιακό (027), ορίζει την περιοχή των Μονάδων του πνεύματος... που κυβερνούν την περιοχή 000-999 (των πυθαγόρειων τριάδων του ανθρώπινου βίου)

Το θεώρημα του Νικομάχου και η Στοά του Σειρίου

Το θεώρημα των μερικών αθροισμάτων του Νικομάχου γίνεται αντιληπτό στο ζώδιο του Ζυγού το οποίο εποπτεύει την ομαδική εξέλιξη, όπως ο Κριός την ατομική εξέλιξη (βλ. την εσωτερική και ιεραρχική έξαρση του Ουρανού στα δύο ζώδια).

Το θεώρημα λέει ότι: «το άθροισμα της σειράς των κύβων (=κεφαλών) ισούται με το τετράγωνο (=φως) του αντίστοιχου τριγωνικού αριθμού». Λ.χ : (1Χ1Χ1) + (2Χ2Χ2) + (3Χ3Χ3) = (1+2+3)Χ(1+2+3), δηλ. 1+8+27 = 36. Το θεώρημα αυτό στην κυριολεξία νομοθετεί την ομαδική ή ψυχική λειτουργία, καθώς δείχνει την μεταβολή του αθροίσματος των κεφαλών (κύβων) των παρευρισκόμενων στο φως της ψυχής του ηλιακού αγγέλου της ομάδας. Αυτή η μεταβολή λαμβάνει χώρα στον αιθερικό Ναό του Σειρίου… Όταν δηλ. η ενέργεια των συναθροισμένων διεγείρει τον οραματισμό στον ομαδικό τρίτο οφθαλμό. (Έχουμε αναφέρει ότι τα δύο ανώτερα κέντρα της κεφαλής αντιστοιχούν στην Μεγ. Άρκτο-επίφυση και τον Σείριο-υπόφυση)

Το θεώρημα του Νικομάχου κρύβεται πίσω από το πλατωνικό Λάβδωμα ή καβαλιστικό δένδρο, εφόσον στις δύο πλευρές του Λ (στήλες J&B του καβαλιστικού δένδρου) παρατάσσονται αντίστοιχα τα τετράγωνα και οι κύβοι των αριθμών. (1,2,3). Ενώ η μεσαία στήλη περιέχει την αμοιβαία σχέση τους (2Χ3=6 ο ήλιος και 3Χ6=18 η σελήνη)

Την σημασία του αρ. 36 της οργανωμένης νοητικά προσωπικότητας ως ηλιακού θηρίου 666 (= ο τριγωνικός 36, η Έχιδνα-αστρικό φως ή Κουνταλίνι ή Mr. Smith στο Matrix) μας δίνεται η ευκαιρία να την αντιληφθούμε στο ζώδιο του Ζυγού καθώς η Ψυχή μας προετοιμάζει για την έκφραση του θηρίου ως η Λερναία Ύδρα του Σκορπιού. Η Αιγυπτιακή μεταφυσική υποδεικνύει τις ζωδιακές ιεραρχίες στους 12 διαιρέτες του 666. Στο ζώδιο του Ζυγού αντιστοιχεί ο πρώτος αρ. 37. Ο οποίος είναι υπεύθυνος για την οργάνωση της τριπλής ψυχής σε 111=3Χ37 ενσαρκώσεις.

Όσοι επιθυμούν να αντιληφθούν την φύση της εργασίας του ηλιακού αγγέλου (Κοσμικής Μητέρας-Ψυχής) θα πρέπει να αντιληφθούν την λειτουργία του 777 = 7Χ111 που κρύβεται στον αριθμό των χαντρών των βουδιστικών κομποσκοινιών με 108 καρμικούς κόμβους-ενσαρκώσεις ή με 111 όταν προστίθεται η τριπλή χάντρα guru*… Στα μερικά αθροίσματα του 111 των 6 στηλών του ηλιακού μαγικού τετραγώνου (6Χ6 =36) του ήλιου 6Χ111=666. Στην λειτουργία των τάττβας των 13ων σεληνιακών κύκλων 1/13=76923=777Χ99= 3Χ7Χ37Χ9Χ11 (Το σεληνιακό εννεάγωνο ή λωτός της ψυχής δημιουργείται από 7 τρίγωνα). Ο σεληνιακός αρ. 13 ελέγχει την πολική συμμετρία των τάττβας ή πλατωνικών στερεών εφόσον 26=2Χ13 είναι το άθροισμα των εδρών των κορυφών και των ακμών του 8έδρου-6έδρου και 62 είναι το αντίστοιχο άθροισμα των 20έδρου-12έδρου οπότε 62=2Χ31=ο ονειρικός πολικός κατοπτρισμός του 2Χ13…

*Η τριπλή χάντρα του διδασκάλου-guru αφορά τον …Τηλέμαχο (=Τήλε+μάχη= Αυτός που μάχεται από απόσταση). Δηλαδή την νοητική ενσάρκωση στον κόσμο των καρμικών αιτίων (Ιθάκη) που λαμβάνει χώρα ταυτόχρονα, όσο ο Άσωτος-Οδυσσέας βρίσκεται σε συνείδηση της επίγειας αποστολής του (βλ. υπηρεσία)

Η έννοια του συμποσίου

δηλ. της ομαδικής ενέργειας ως ομαδικής μύησης και Πύλης του φωτός, είναι αυτή του χορού στις αρχαίες Τραγωδίες…

Ο Ξενοφάνης την παρουσίασε στο ποίημα για τους Συμποσιαστές Στο πρώτο μέρος κυριαρχεί η έννοια της καθαρότητας (το δείπνο, τα χέρια, οι κύλικες είναι "καθαρά", η ευωδία του λιβανιού είναι αγνή”), ενώ στο δεύτερο μέρος το βάρος μετατίθεται στην ευσέβεια και στην ευπρέπεια. Από τις υλικές συνθήκες μεταβαίνουμε στις πνευματικές ιδιότητες, για να καταλήξει το ποίημα με τη χαρακτηριστική λέξη αγαθήν/

Αναφέρεται σε ότι εμείς ψυχανεμιζόμαστε ως τηλεπάθεια και ομαδικό αιθερικό φορέα ή γάμο που η google τα επόμενα έτη υπόσχεται πως θα το παρέχει στην τεχνολογία του facebook…!!!

Επειδή ο πολιτισμός μας, καθώς πλησιάζει η εποχή του υδροχοϊκού νιπτήρος οδεύει σε καθαρτήριο τέλος και επανεκκίνηση σε νέα αιθερική οκτάβα, καλόν είναι να δώσουμε μερικά διαφορετικά ονόματα που αφορούν το ποίημα του Ξενοφάνη:

Υπερβόρειο γεύμα – Πλατωνικό ερωτικό Συμπόσιο – Χριστιανική αγάπη :Τελετή του Νιπτήρος και Μυστικός δείπνος….

Ο κ. Γκουρτζίεφ το αποκάλεσε ενέργεια 4ου τύπου ή εργασία της Σχολής, ενώ η ελληνοβουδιστική τεκτονική παράδοση παρουσιάζει ως τελετή θυσιαστικών προσφορών μέσα σε έναν αρχαιοελληνικό γεωμετρικό Ναό κιόνων ή τριγωνικών πετάλων …Ο Σωκράτης στην απολογία του είπε πως είναι πολύ τυχερός γιατί εκεί που πηγαίνει θα δεχθεί την διδασκαλία του Πλούτωνα των αρετών…Οι πυθαγόρειοι είχαν ανακαλύψει και τον σχετικό νόμο που διέπει το φαινόμενο του ομαδικού διαλογισμού-φωτισμού στο λεγόμενο θεώρημα του Νικομάχου:Ο Νικόμαχος ο Γερασηνός το παρουσιάζει ως μουσική λειτουργία ενός αναπτυγμένου πυθαγορείου θεωρήματος…Το θεώρημα του Νικομάχου λέει ότι: «το άθροισμα της σειράς των κύβων (κύβη=κεφαλή) ισούται με το τετράγωνο (=φως) του αντίστοιχου τριγωνικού αριθμού». Λχ 1+8=9=3Χ3 , 1+8+27=36=6Χ6 κλπΤην εφαρμογή του θεωρήματος του Νικομάχου διαπίστωσε ο οραματιστής Αϊνστάιν όταν αντιλήφθηκε τον εαυτό του να πολλαπλασιάζεται στα πρόσωπα-κεφαλές=κύβους των παρευρισκομένων-παρατηρητών όταν προσέγγιζε την επιτάχυνση-τετράγωνο του φωτός !!!

  • Η επιστήμη μας ανακαλύπτοντας έκπληκτη την κβαντική νοημοσύνη της υλο-ενέργειας των φωτονίων που έχουν την τάση να ακολουθούν την δομή του DNA και τον ψυχισμό του δότη !... Αρχίζει να υποθέτει ότι οι ορατές μορφές των αντικειμένων θα πρέπει να ακολουθούν επίσης τα ίδια οργανωτικά πρότυπα εντασσόμενα στον ίδιο νοήμονα αιθερικό ιστό.

  • Η παράδοξη αυτή συμπεριφορά δικαιολογείται αν θεωρήσουμε τα DNA ως αντίστοιχα των αριθμητικών δεκαδικών υπόλοιπων. Που δομούν τις πενταγωνικές αιθερικές γραμμές, με τα 5 ζεύγη των αριθμών (0+9,8+1.7+2,6+3,4+5) η 5 νουκλεοτίδια ( αδενίνη, γουανίνη κυτοσίνη θυμίνη DNA, και ουρακίλη RNA). Εφόσον το σύνολο ή τα υποσύνολα των κυκλικών μεταθέσεων των κλασματικών υπολοίπων ενός πρώτου αριθμού, δημιουργούν ένα ή πολλά μαγικά τετράγωνα. Αντιλαμβανόμαστε ότι τα DΝΑ είναι εκφράσεις των δημιουργικών ακτίνων. Στην εικόνα το σύνολο των 18 υπολοίπων του 19 δημιουργoούν μαγικό τετράγωνο που επαληθεύεται και διαγωνίως... Παρόμοια ιδιότητα έχει και το τετράγωνο των υπολοίπων του αρ.23 με πλευρά 22...

Ενδεικτικά παραθέτουμε τις ακτίνες 1 ως 7 μερικών ζωικών μορφών

Η διάταξη των διαδοχικών αριθμών σε ένα μεγάλο μαγικό τετράγωνο έχει την τάση να δημιουργεί πλεξούδα όπως και το DNA

Οι αιθερικές γραμμές του τοπίου, ή των έμβιων μορφών φαίνεται να ακολουθούν τους δημιουργικούς νόμους των υπολοίπων, με τα απίθανα μήκη... Εφόσον ένας αριθμός είναι δυνατόν να δηλώνει το πλήθος των δεκαδικών ψηφίων του υπολοίπου !

λχ ο τετραψήφιος πρώτος αριθμός 1103 έχει υπόλοιπο 1102 ψηφίων που διατάσσονται σε δύο συμπληρωματικές σειρές με άθροισμα 9 ((0+9,8+1.7+2,6+3,4+5):

00090661831368993653671804170444242973708068902991840435176790571169537624660018132366273798730734360834088848594741613780598368087035358114233907524932003626473254759746146872166817769718948322756119673617407071622846781504986400725294650951949229374433363553943789664551223934723481414324569356300997280145058930190389845874886672710788757932910244786944696282864913871260199456029011786038077969174977334542157751586582048957388939256572982774252039891205802357207615593834995466908431550317316409791477787851314596554850407978241160471441523118766

99909338168631006346328195829555757026291931097008159564823209428830462375339981867633726201269265639165911151405258386219401631912964641885766092475067996373526745240253853127833182230281051677243880326382592928377153218495013599274705349048050770625566636446056210335448776065276518585675430643699002719854941069809610154125113327289211242067089755213055303717135086128739800543970988213961922030825022665457842248413417951042611060743427017225747960108794197642792384406165004533091568449682683590208522212148685403445149592021758839528558476881233...

Για να επαναλάβουμε και εμείς με την σειρά μας την γνωστή φιλολογία του Matrix ή αιθερικού ιστού

Ο κύβος των 7 ακτίνων, λατρεύεται ως Κααβάς (κύβος) από τους μωαμεθανούς-φύλακες του πλατωνισμού... (Ας σημειωθεί ότι η Μέκκα βρίσκεται στο σημείο της χρυσής τομής του πλανητικού χάρτη!)

Υπάρχει η γνωστή αναφορά για τα 7 πνεύματα ενώπιον του θρόνου του Υψίστου.

Ένας κύβος έχει οκτώ κορυφές. Εάν κρεμάσουμε τον κύβο από μια κορυφή του, αυτόματα ο νους δημιουργεί τις 7 γραμμές που ενώνουν την εν λόγω κορυφή με τις υπόλοιπες 7.

Οι 7 αυτές γραμμές-ακτίνες είναι οι 3 ακμές του κύβου, οι 3 διαγώνιες των τετράγωνων εδρών που έχουν κοινή κορυφή το εν λόγω (ηλιακό) σημείο και η μεγάλη διαγώνιος του κύβου.

Η διαγώνιος της τετράγωνης έδρας έχει μήκος α * (ρίζα 2 - περίπου 1.41) και η μεγάλη διαγώνιος του κύβου α * (ρίζα 3 – περίπου 1.73) όπου α είναι η πλευρά του.

εικ. Στην αλχημική γκραβούρα, ένας επτάκτινος αστέρας βρίσκεται κάτω από τον κύβο που ισορροπεί με την μεγάλη του διαγώνιο κάθετη στο κέντρο του αστέρα…Υποδεικνύοντας τις 7 διαγώνιες του κύβου που φέρονται από την ανώτερη 8η κορυφή

Ο τριγωνικός 7 =28 ταυτίζεται με το πλήθος των 28 γραμμών που ενώνουν τις 8 κορυφές του κύβου

Παρατηρούμε ότι οι 7 ακτίνες κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες μεγέθους, που φαίνεται να αντιστοιχούν στα τρία κοσμικά πυρά. Επί πλέον είναι εντυπωσιακό ότι το άθροισμα των δύο ριζικών ποσοτήτων 1.41… + 1.73… πλησιάζει ικανοποιητικά την τιμή του π =3.14 …! Υπενθυμίζοντας την συνθετική πνευματική κυκλική ακτίνα.

Ο Χρόνος και η Μορφή…

Ευχαριστώντας την απερχόμενη βουδική-αρχαγγελική οικογένεια του πυρός που μας βοήθησε να εμβαθύνουμε στην φύση του ΧωΡόΧΡονου ή ΧΡ του πυρός. Δηλαδή στην απροσδιοριστία των ανακλάσεων-διαιρέσεων του άναρχου πυρός, που παραμένει αθάνατο και απλό* παρά την πολυπλοκότητα της εμφάνισης…

*Η λέξη απλός=α+πολύς δηλώνει την άρνηση της πολυπλοκότητας ή την νοητική ανικανότητα να ορισθεί η πρώτη αιτία: όπως είναι αδύνατον να βρεις την πρωταρχική φλούδα σε ένα κρεμμύδι που ξεφλουδίζεται επ άπειρον…

Η είσοδος στο ζώδιο του αιγόκερω των αρχαγγέλων-βουδών της γης, θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε την τρελλή μελέτη μας στις μορφογεννητικές δυνάμεις του πύρινου αιθέρα.

Αυτό συμβαίνει επειδή ο κύβος της γης δημιουργείται από την «Συμμετρία του πύρινου Λόγου». Βλ. τις δύο αντιτιθέμενες τριγωνικές πυραμίδες που σχηματίζουν οι διαγώνιες του.

Ο πυθαγόρειος Πλάτωνας μας πληροφορεί πως το πυρ ή ουσία είναι συνώνυμο της μορφής. Υποδεικνύοντας και αυτός το τριαδικό δόγμα της μεταφυσικής, για το ομοούσιο και αδιαίρετο της τριαδικής εκδήλωσης.

Ο ηλιακός άγγελος συνιστά την καβαλιστική νοητική μήτρα της ομαδικής ενέργειας (εκκλησίας του δήμου). Εμφανίζεται στις «ομαδικές αγάπες», υποδεικνύοντας την σχέση ανάμεσα στην χορδή (σπονδυλική στήλη) και την ταλάντωσή της που δημιουργεί την μορφή-επιδερμίδα… //Την ίδια ακριβώς αντίληψη προτείνει και η φυσική επιστήμη που βλέπει την μορφή σαν διακύμανση του χωρόχρονου: να ακμάζει και να φθίνει όπως ένα κύμα στην διάρκεια του αιώνα της διαβίωσης της.//

Κάποια χαρακτηριστικά σχετικά παραδείγματα από τους ομαδικούς οραματισμούς (είτε με ανοιχτά, είτε με κλειστά μάτια) είναι και τα ακόλουθα:

Η εμφάνιση της ψυχής σαν γαλάζιας χορδής με έναν κινούμενο βρόγχο, να διατρέχει το μήκος της ακολουθώντας τον ρυθμό της αναπνοής…

Η καθαρτήρια επαφή του ηλιακού αγγέλου με την αύρα μας, μιμείται τα κυματοειδή τινάγματα που επιχειρεί ένας καθαριστής χαλιών…

Ενίοτε ο ηλιακός άγγελος περικλείει σαν καμπάνα την μορφή μας, αναγκάζοντας τον νου να αντιληφθεί την σχέση που υφίσταται ανάμεσα στην αφή και την μουσική σκέψη. Η κατάσταση τότε θυμίζει κοντσέρτο για κιθάρα (η σπονδυλική στήλη) και ορχήστρα εγχόρδων (οι τρίχες του σώματος). Η βασική συνθετική νότα-δόνηση (μελωδία) της σπονδυλικής στήλης διεγείρει τις χιλιάδες των τριχών της επιδερμίδας, δημιουργώντας μια απίστευτη συμφωνική ορχήστρα υψηλών συχνοτήτων που κυριολεκτικά διαλύουν την μορφική απτική συνείδηση!!!

Άλλοτε πάλι στην διάρκεια θεραπευτικών συγκεντρώσεων καθιστά τα σώματα διάφανα επιτρέποντας την θέα των «φωτεινών σπλάχνων και οργάνων». Έτσι όσων τα όργανα παρουσιάζουν ασταθή φωτεινότητα (σαν ελαττωματικές λάμπες από νέον) ημπορούν να βοηθηθούν από τους υπόλοιπους. Οι οποίοι εκτείνοντας τα «νοητικά χέρια τους» ημπορούν να επέμβουν και να σταθεροποιήσουν την φωτεινότητα …

Με αυτά τα παραδείγματα γίνεται κατανοητό γιατί οι τριγωνικοί αριθμοί ή πολύγωνα ή τριγωνικοί σπινθήρες ή αριθμητικές σειρές ή χορδές ή ουράνιοι πύρινοι όφεις ή Σεραφείμ ή 7 διαγώνιες του κύβου είναι τα στηρίγματα-φύλακες στον κυβικό Θρόνο του Βούδα του πυρός…

  • Η λατρεία του κύβου ως θεμέλιου λίθου όλων των εκκλησιών είναι πασιφανής.

  • Στον τέλειο κύβο περιέχονται όλα τα στοιχεία.

  • Ο Πέτρος-Κηφάς είναι ο κυβικός λίθος επάνω στον οποίο είναι κτισμένη η εκκλησία του Χριστού, που είναι ίδιος με τον ζωογονικό κύβο του Πυθαγόρα…

  • Ο Ηλιογάβαλος (ανίκητος ήλιος) είναι ο τέλειος μαύρος κυβικός λίθος που βρίσκεται στο κέντρο του πυρός… Το πυρ συμβολίζεται με την τριγωνική πυραμίδα και το γράμμα Α.

  • Ο τέλειος κύβος αντιστοιχεί με την φιλοσοφική λίθο των αλχημιστών και το γράμμα Ω.

  • Στο ευαγγέλιο Πίστις-Σοφία των Γνωστικών αναφέρεται ότι το 1ο μυστήριο (Α) είναι ίδιο με το 24ο (Ω) και ο Ιησούς (888 οι τρεις πλευρές του κύβου) είναι το Α-Ω, φαίνεται να σχετίζεται με το μέσον (Μ) και το οκτάεδρο… Για τον γεωμέτρη που αναγνωρίζει τις αρετές-συμμετρίες των πλατωνικών (κανονικών) στερεών, γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι η τριγωνική πυραμίδα-πυρ με τις 4 κορυφές και τις 4 έδρες συσχετίζεται με τις 8 κορυφές του κύβου-γη και τις 8 έδρες του 8εδρου-αέρα.

Κηφάς – Πέτρος Η αριθμολογική προσέγγιση στο όνομα «Κηφάς», το εσωτερικό όνομα που έδωσε ο Ιησούς στον Πέτρο (λίθο)… ως θεμέλιο λίθο της εκκλησίας Του κρύβει τόσα πολλά νοήματα… εκτός του λίθου και του ξίφους των εσωτερικών πυρών της ιερής γης.

Η αριθμολογία προσδιορίζει την αριθμητική αξία του ονόματος

ΚΗΦΑΣ = 20+8+500+1+200 =729 = 9*9*9

ομιλούν για τον κύβο με πλευρά 9. Δηλαδή για το δεκαδικό σύστημα αρίθμησης, Για τα 3*9=27 γράμματα του αρχαιοελληνικού αλφάβητου.

Μια άλλη πληροφορία είναι : ότι οι τριψήφιοι αριθμοί …666, 777, 888, 999 αναφέρονται σε πλανητικούς Λόγους. Επομένως αναφέρονται στους αντίστοιχους τέλειους κύβους με πλευρές, …6,7,8,9. Όπου οι αριθμοί είναι οι 3 άξονες-ακτίνες. Μία κάθετη και δύο οριζόντιες…

Το πρόβλημα των 7 ακτίνων και των 9 ψηφίων του δεκαδικού συστήματος που σκανδαλίζει μόνιμα το νοητικό μας επιδέχεται και … κυβική προσέγγιση. Καθώς ο κύβος του 9 εγκλωβίζει τον κύβο του 7 αλλά όχι του 8… Επαναλαμβάνουμε και την μουσική προσέγγιση με τις 7 νότες και τα δύο ημιτόνια που στην φύση αντιπροσωπεύονται από το φυτικό βασίλειο (όνειρο - κατανόηση της αναπνοής και των συναισθημάτων) και το ζωικό (βασίλειο των εντυπώσεων- αισθήσεων της εγρήγορσης).

Η λατρεία των αράβων στην άμορφη θεότητα είναι γνωστή, καθώς θεωρούν προσβλητική οποιαδήποτε μορφική απεικόνιση της. Αντιθέτως καλλιγραφούν τους κραδασμούς του φωτός στα γεωμετρικά αραβουργήματά τους… και προσκυνούν τον κύβο στην Μέκκα.

Αλλά γιατί να λατρεύουν τον κύβο και όχι την τριγωνική πυρ-αμίδα το σύμβολο του πυρός?

Προφανώς γνωρίζουν ότι οι διαγώνιες του κύβου σχηματίζουν δύο αντιτιθέμενες πυρ-αμίδες των οποίων οι ακμές αντιστοιχούν στις ακτίνες…

Η απάντηση λοιπόν είναι απλή, καθώς πρόκειται για την ίδια μορφο-γεννητική μηχανή των 5 κανονικών στερεών, που ο Εuler προσδιόρισε με τον τύπο

«Κορυφές + Έδρες = Ακμές + 2»

Για τον κύβο έχουμε 8 κορυφές + 6 έδρες = 14 = 12 ακμές + 2

Για την πυραμίδα του 3 έχουμε 4 έδρες + 4 κορυφές = 8 = 6 ακμές + 2

Για το εικοσάεδρο έχουμε 12 κόρυφές + 20 έδρες = 32 = 30 ακμές + 2

Υπάρχει λοιπόν μόνιμα η κοσμική ανάγκη του (+2) που όπως ήδη αναφέραμε στο πρόβλημα των 10 σεφιρώθ και των 12 κορυφών του δωδεκάεδρου καβαλιστικού δένδρου, προσφέρονται από το επόμενο δωδεκάεδρο καθώς εισχωρεί στο προηγούμενο… Το οποίο επισημαίνει την εποπτεία του ανώτερου προς το κατώτερο

Ο Ναός του Ηφαίστου Στα θεολογούμενα της αριθμητικής του Ιάμβλιχου διαβάζουμε σχετικά με την φύση της μονάδας : ότι την απεκάλουν και Εστίαν ή πυρ εν τω κέντρω της Γης. «Επί πλέον λέγουν επίσης ότι πυρώδης τις κύβος της φύσεως της μονάδας κείται περί το μέσον των τεσσάρων στοιχείων, ούτινος την μέσην θέσιν εγνώριζεν επίσης ο Όμηρος, όταν λέγη: «Τόσον κάτωθεν της αοράτου περιοχής εκριφθείς όσον η Γη απέχει του αιθερίου κόσμου».

Στη Γεσθημανή (εβραϊκά ελαιοτριβείο βλ. σύνθλιψη), όταν ο απόστολος Πέτρος (ο κυβικός λίθος της τελειοποιημένης προσωπικότητας) τράβηξε το μαχαίρι του και έκοψε το «δεξί» αυτί του Μάλχου (υπηρέτη), ο Κύριος τον μάλωσε και είπε ότι αν δεν ήθελε να συλληφθεί θα αντιπαρέτατε: “πλείους ή δώδεκα λεγεώνας αγγέλων”… (12 ακμές του κύβου).

Στη Γεσθημανή βρίσκεται και ο τάφος (πυρ) της θεομήτορος.

Στο φαινομενικά παράδοξο αυτό επεισόδιο, κρύβεται η φύση του μυστικού κήπου, όπου αποκαλύπτονται τα εσωτερικά πυρά της ύλης και γίνονται αντιληπτές οι αντίπαλες δυνάμεις (βλ. προδοσία του φυσικού ήλιου (εγώ-επιθυμία) Ιούδα)… Ο Πέτρος (λίθος) εξάγει το εγχειρίδιο (πυρ) και αποκόπτει το αυτί (σύμβολο του αιθέρα).

Μια άλλη πληροφορία έχουμε από την νεοπλατωνική θεοσοφία που αποδίδει τον κύβο στην αίσθηση της όσφρησης και το αιθεροφυσικό σώμα...

Επειδή όμως οι επόμενες 2 αισθήσεις θα προκύψουν από την κατανόηση των δύο κρυμμένων διαστάσεων της αναπνοής μας, δηλαδή την σύγκρουση του ηλιακού με τον σεληνιακό δράκοντα… δεν είναι δύσκολο να αντιληφθούμε το γεωμετρικό κλειδί καθώς μέσα στον κύβο «συγκρούονται» οι δύο τριγωνικές πυρ-αμίδες-όφεις που σχηματίζονται από τις 12 διαγώνιες των τετράγωνων εδρών που περιπλέκονται γύρω από τις τρείς μεγάλες διαγώνιες του κύβου…

Το μεγαλειώδες μυστήριο της μονάδας-κύβου όμως …μέλλει να αποκαλυφθεί… καθώς είναι πολλοί αυτοί που αναγνωρίζουν στο σύμπλεγμα των 12 ακμών, των 12 επιφανειακών διαγωνίων και των 3 αξονικών, την γεννήτρια της αλφαβήτου των 27-24-22 κλπ γραμμάτων… Όπως επίσης και την σχέση των δύο δρακόντων των σεληνιακών δεσμών με τα κέντρα και τις ακτίνες…

Τα 12 ζώδια αντιστοιχούν στις φάλαγγες των 4 δακτύλων, ενώ οι Διόσκουροι (λογική και θέληση) βρίσκονται στον αντίχειρα της ωραίας Ελένης-Αφροδίτης (πρανα).

Ο εξωτερικός ήχος δεν διαλύει τις μορφές στον φυσικό νου, αντίθετα τις ενισχύει και της οδηγεί στην απολίθωση. Η ομιλία-σκέψη δημιουργεί την δονούμενη σφαίρα της αύρας μας, που ακτινοβολεί στο ηλιακό κέντρο της εξαιτίας αυτής της δόνησης. (3,4,5-6-7,8,9, το ηλιακό 6 βρίσκεται στο μέσον των 7 αστρολογικών πλανητών). Ο εξωτερικός ήχος-ομιλία λοιπόν συντηρεί το ψυχολογικό ηλιακό σύστημα του αιθερικού μας σώματος, σε πλήρη αναλογία με το μακροκοσμικό.

Το ηλιακό φως (των φωτονίων) της φυσικής σκεπτομορφής στο στομάχι δημιουργείται από την πεπτική τριβή των ηλεκτρονικών στοιβάδων της αφής, Πρόκειται δηλαδή για την μεταβολή του ήχου-ομιλίας σε περιττωματικά φωτόνια, εξαιτίας της σταθερής μορφής… (βλ. το ζώδιο της πέψης του λέοντα και το ζήτημα της ηλιακής λεοντής της μορφής - η φυλή του Ιούδα)

Μια αποκαλυπτική προσέγγιση του ζητήματος, έχουμε στον μυστικό δείπνο, όπου ο Χριστός ανοίγει τους δύο ποταμούς της καθαρτήριας ενόρασης, «πλένοντας» τα πόδια των μαθητών, δηλαδή ανοίγοντας τους δύο οφθαλμούς των πελμάτων. Που λίγο αργότερα στον μυστικό δείπνο του πνεύματος τους δίνει το όνομα της σάρκας- άρτου και του αίματος-οίνου.

Με τον Ιούδα να είναι ο πρώτος που παίρνει την παπάρα (την εκρηκτική τους ένωση).

Ο Ιούδας συμβολίζει τον κυβικό λίθο της ενστίκτου οικονομικής διαχείρισης της ειμαρμένης. Είναι ο ταμίας της ομάδας, η φυσική μορφή. Την θέση του αναλαμβάνει ο Κηφάς – Πέτρος (ο κύβος του Λόγου, ο θεμέλιος λίθος του αιθερικού Ναού) που καλείται να ελέγξει ανεπιτυχώς τα αποκαλυμμένα πυρά του Λόγου σε δύο συνεχόμενες περιπτώσεις… (στον κήπο της Γεσθημανή κάνει κακή χρήση του πυρός-εγχειριδίου και λίγο αργότερα αρνείται τον Χριστό πριν αλέκτωρ λαλήσει –το πρόβλημα της ανθρώπινης λαγνείας-αλέκτορος).

Σε όλους τους μύθους που περιγράφουν μυητικές διαδικασίες ο φυσικός νους οδηγείται πρώτος στον μυητικό θάνατο, αναζητώντας τον μισθό-τροφή που δεν του καταβλήθηκε. (βλ. τον φόνο του διδασκάλου από τους μαθητές του στον μύθο του Χιράμ -των κτιστών του ναού-. Επίσης την προδοσία του χοίρου-μορφής για λίγο φαγητό στον κινεζικό μύθο “Tαξίδι στη Δύση”).

Η προδοσία σχετίζεται με την κοσμογονική γραμμή του φθόνου-γνώσης (που οδηγεί σε λανθασμένες πρωτοβουλίες-προδοσίες) και είναι το πολικό αντίθετο του φόβου-άγνοιας που ακολουθεί ο ενστικτώδης ζωικός νους*.

*σύμφωνα με τον βουδισμό ο κύκλος της εκδήλωσης δημιουργείται από τρία βασικά ελλαττώματα: τον φθόνο-χοίρο, την λαγνεία-αλέκτορα και το μίσος-φίδι

Ο φθόνος σχετίζεται με την γνώση -νοημοσύνη της ύλης και την πολικότητα της στην άγνοια –φόβο του ζωικού βασιλείου, (ο χοίρος είναι το εξυπνότερο ζώο). Αφορούν την εξέλιξη των τιτάνων

Η λαγνεία σχετίζεται με την πείνα των ψυχών στον Άδη και την νοητική αλαζονεία των ανθρώπων, στους δύο πόλους της ανθρώπινης εξέλιξης

Το μίσος- υπερδραστηριότητα των κολάσεων και η υπηρηφάνεια -αδράνεια είναι οι πολώσεις των αγνών πνευματικών θεοτήτων.

Το humor και το στοιχείο της γης

Η χρυσή οικογένεια των Βουδδών της γης είναι αυτή που θεραπεύει το δηλητήριο της αλαζονείας στο βασίλειο των ανθρώπων. Η θεραπεία ονομάζεται «ισοψυχία» σύμφωνα με την απόδοση του αντίστοιχου όρου από τα θιβετανικά… αλλά είναι προφανές ότι ομιλούν για την αρχαιοελληνική αρμονία.

Ο επιτυχής χειρισμός της μορφής είναι το αντικείμενο των άθλων του Ηρακλή στον Λέοντα την Παρθένο και τον Ζυγό, όπου προσεγγίζεται σταδιακά η κατάσταση της «ισοψυχίας» μετά τους φόνους στο σπήλαιο των ειδώλων-Κενταύρων… Τα άλογα-δράκοι ή Κένταυροι είναι το στήριγμα του θρόνου των χρυσών Βουδδών. Ο έλεγχος των αλόγων-δράκων, νοητικών αρχετύπων-Κενταύρων επιτυγχάνεται με την χρήση της θέλησης στο ζώδιο του κριού, αλλά ο έλεγχος της ταχύτατης δράσης της αδρεναλίνης-επινεφρίνης των Κενταύρων ολοκληρώνεται για το σύνολο των στοιχείων της προσωπικότητας στο ζώδιο του ζυγού, καθώς ο μαθητής αντιλαμβάνεται την ποιότητα του …humor.

Πράγματι το στοιχείο της γης φανερώνει στον νου την αντίληψη της ποιότητας, όπως το ισορροπημένο πυρ απαλλαγμένο από την οργή προσφέρει την νοητική μετρική διακριτική μονάδα.

Η σύλληψη και ο χειρισμός του κάπρου της μορφής κρατώντας τον από τα πίσω πόδια, επιτυγχάνεται χάρις στο humor εκείνου που έχει επίγνωση της ζωικής ιδιαιτερότητας της μορφής του…

Η θεία κωμωδία της δημιουργίας γίνεται αντιληπτή όπως το γέλιο σε ένα ανέκδοτο, στο τέλος όταν αποκαλύπτεται η λύση του παθήματος. Εδώ ο κάπρος (άγνοια-φόβος) συλλαμβάνεται ως υπαίτιος της δημιουργίας του τοπίου και ο κ.Βούδδας ξεκαρδίζεται στα γέλια…

Στην γεωμετρική φαινομενολογία το ορθογώνιο και ισοσκελές τρίγωνο της αυτοπαρατήρησης αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία της ηθικής συνείδησης ή αντίληψης της ειμαρμένης. Η υποτείνουσα ρίζα2 αποτελεί το μέτρο για την δημιουργία της πλευράς του οκτάεδρου του αέρα, γεγονός που επιτρέπει την μετάβαση στον γάμο του Πειρίθου (Ιξίονος) με την Διηάνειρα, όπου γίνεται αντιληπτή η μάχη Κενταύρων και Λαπίθων (ο σκορπιός)

Το πέπλο της Ίσιδας και το φως του κόσμου.

O «κοινός» Νους μας που θεολογεί με την βοήθεια των μαθηματικών συμβόλων. Ασχολείται με το πέπλο της Ίσιδας, επειδή ο πολιτισμός μας αναζητεί βιαίως το βλέμμα Της, ενώ θα μπορούσε να το ζητήσει απλά από το διπλό ταυ (τ τ) ή διπλό όφι ss ή Ις-Ις της θεότητας. Το αρχαιοελληνικό σαμπί (σαν πι) (900), το βέλος της πανσέληνου Αρτέμιδος που εμφανίζεται στον αριθμό «τέτταρα / τέσσαρα» τον τετράγωνο του δύο, την πύρινη θάλασσα/ττα

Το δώρο του φωτεινού σπινθήρα που εξέρχεται από το θεϊκό βλέμμα που παραμένει κρυμμένο πίσω από την κουρτίνα του μορφικού τοπίου, είναι ο πραγματικός εαυτός μας και προσφέρεται από το αιώνιο θήλυ σε όσους η Δέσποινα των μυστηρίων επιλέγει… Το ενδιαφέρον είναι ότι ο παρατηρητικός ψυχολόγος κύριος Lacan, αντιλήφθηκε την έλλειψη αυτού του σπινθήρα στο κενό βλέμμα της μητέρας. Κενότητα η οποία εισέρχεται στην ψυχολογική ζωή του νηπίου ως οιδιπόδειος ευνουχισμός και ζητεί την πλήρωση της κατά την ερωτική αναζήτηση του φαλλικού δότη του φωτός, που αντιπροσωπεύει ο άλλος (ο κρυμμένος πατέρας).

Το Φ του φωτός (βλ πεντάκτινος και χρυσή τομή) και του φαλλού έχει αξία 5Χ100 και βρίσκεται στην πέμπτη θέση από το τέλος στο αλφάβητο των 27 γραμμάτων. Το Ε προερχόμενο από την διπλή διχοτόμηση του κύκλου Ο (όμικρον) (16) πρώτα σε Θ (9) και μετά σε Ε (5) έχει επίσης αριθμητική αξία 5 του πεντάκτινου. Το φως λοιπόν κρύβεται στην ένωση των δύο οφθαλμών-μερών ή κύκλων (βλ ο αντίπαλος χξς=666=2*360-54) και υποδεικνύεται σε όλες τις αλφαβητικές θέσεις που προκύπτουν από τις κατατμήσεις του κύκλου (Φ,p,q,Ε,Θ) ή μόνιμου ατόμου, όπως και όλα τα υπόλοιπα γράμματα της ομιλίας-πέπλου…

Για να ολοκληρώσουμε τον γρίφο του ομιλούντος φωτός θα αναφέρουμε τον Αρίωνα το παράδοξο τέκνο (ίππος με ανθρώπινο πόδι και φωνή) του Ποσειδώνα και της Δέσποινας (Δήμητρας) των ελευσίνιων μυστηρίων. Που σύμφωνα με την αξιοπρόσεκτη παρατήρηση του Π. Κυράγγελου τα ονόματα (Ποσειδών, Δέσποινα) δημιουργούνται από τον αναγραμματισμό του Ίππος και της ρίζας Ίδα (ιδέα, γνώσις, ξύλο) εξ ου και οι μεταμορφώσεις των θεών σε ίππους. Ο Ίππος ή δράκος είναι η πρωταρχική αιθερική μορφή που είναι ταυτόσημη με τον βιβλικό όφι τυλιγμένο στο δένδρο της ζωής ή μόνιμο άτομο ή ωό του κόσμου

εικ. Ο κύβος των αλλαγών του i ching και ο κύβος-ζάρι του Ηράκλειτου...

εικ 1. Οι μαθηματικοί μελετητές του βιβλίου των αλλαγών (γεγονότων ή καταστάσεων) του i-ching παρατήρησαν την ομοιότητα των τριγράμμων με το δυαδικό σύστημα της αρίθμησης, όσο και με την ταυτότητα των 8 όρων στην οποία αναλύεται το άθροισμα δύο όρων υψωμένο στον κύβο.

εικ 2. Τα 64 εξάγραμμα αντιστοιχούν στις 28 γραμμές (12 ακμές+16 διαγώνιες) του κύβου. Οι οποίες γίνονται 2Χ28 =56 στην αντίστροφη φορά των βελών, που αντιστοιχούν στην συμμετρία των εξαγράμμων. Στα οποία προστίθενται τα 8 αμετάβλητα εξάγραμμα των κορυφών (στην κίτρινη διαγώνιο) αποδίδοντας τον συνολικό αριθμό 64εικ. Ο κύβος συνδέεται με το μόνιμο άτομο της θεοσοφίας, χάρις στους αριθμούς-δυνατότητες που συνδέουν τέσσερεις κορυφές (μια τετραψήφια προσωπικότητα) = 4!=1*2*3*4=24 επί τον αριθμό 70 (35+35 των δύο φορών) των τρόπων που συνδέονται οι 4 κορυφές = 70*24 = 1680 των περιφορών μιας ελικοειδούς σπείρας στο μόνιμο άτομο

1680 είναι το Γκόλεμ (η Γήινη προσωπικότητα)

Οι Αμαζόνες της νευροφυτικής ενόρασης και οι σαρκοφάγοι υφαντές Κένταυροι της αφής


Η ετυμολογία των Αμαζόνων (Ψυχών) από την θαυμαστή τους ζώνη**, την οποία κλήθηκε ο Ηρακλής να φέρει στον κλεπτομανή επιστάτη της προσωπικότητάς του Ευρυσθέα στον 9ο άθλο του στο ζώδιο του στάχυ της Παρθένου. Οδηγεί την σκέψη μας στην καρδιά των Ελευσίνιων μυστηρίων της κυρίας του σίτου για την κατανόηση της διαφοράς μεταξύ του γραμμικού χρόνου της ζωικής όρασης και της νευροφυτικής ενόρασης ή κυκλικού χρόνου.

Αυτή είναι η διαφορά της ζωικής πέψης ή όρασης στις 3εις διαστάσεις που είναι καταδικασμένα να διαβιούν τα ζώα με έντερα. Όταν στα φυτά η αντίστοιχη πεπτική-φωτοσυνθετική λειτουργία, τους επιτρέπει την ενόραση των πληροφοριών, που μεταφέρει το ίδιο το φως με τα φωτόνια-αγγέλους του σε όλο τον κύκλο της πλανητικής δημιουργίας...


Οι επιστήμες μας μάλλον αδυνατούν να κατανοήσουν τον χωρόχρονο σε σχέση με το πλήθος των παρατηρητών-διαστάσεών του. Έτσι ένας παρατηρητής σημαίνει τις 3εις διαστάσεις ενός τριγωνικού αριθμού (μορφικού τριγωνικού σπινθήρα). Ενώ 2 παρατηρητές τις 4εις ενός γαμήλιου τετράγωνου αριθμού (σύνθεση δύο διαδοχικών τριγωνικών αριθμών -σπινθήρων) και 3εις παρατηρητές τις 5 διαστάσεις του άμορφου χώρου για την προσωπική συνείδηση


Έτσι τα φυτά (< φώτα), δηλ. οι Δρυάδες Νύμφες, διαβιούν μόνιμα στην 4η ονειρώδη διάσταση της τηλεπαθητικής πολιτείας τους. Απαλλαγμένες από την ανάγκη της μεταβολής του φωτός σε σάρκες από επιθετικά ζωικά κινητικά συναισθήματα > πεπτίδια, προκειμένου να κατανοήσουν στον τρισδιάστατο θεατρικό γραμμικό χωρόχρονο (Χουμπάμπα) των εντέρων τους , τον νόμο της Κορωνίδας > (Κρόνιας) οικονομίας του "ορυκτού φωτός"…


Ελπίζω όσοι φίλοι μελετούν το θανατηφόρο υπναγωγικό φαινόμενο στην διάρκεια του οποίου η συνείδησή μας μεταφέρεται από το περιφερικό-ζωικό στο κεντρικό νευρο-φυτικό σύστημα των κυκλικών πετάλων (τσάκρας). Να εννοούν σιγά-σιγά την διαφορά της τρισδιάστατης εξατομικευμένης ζωικής αισθητηριακής τους εμπειρίας, από την φυτική τετρασδιάστατη ομαδική φωτεινή εμπειρία της Πολιτείας των Νυμφών-Ιδεών εντοπισμένη στην ηλεκτρομαγνητική αίσθηση της αφής-σκέψης…


Επειδή ή τύχη του πολιτισμού μας, θα κριθεί τα επόμενα έτη από την κατανόηση της τοτεμικής συνείδησης των φυτών. Ώστε να μην οπισθοδρομήσουμε σε μια παρωχημένη ηλεκτρονική-ορυκτή φάση της μηχανικότητας > φυλετικής προσωπικότητας. Καθώς από ότι φαίνεται, αντί να αποκαλύπτουμε την τηλεπαθητική αιθερική-νευροφυτική μας ομαδική συνείδηση, υπαναχωρούμε στην ασύνειδη μηχανική ορυκτή φάση της χρησικτησίας των υποκατάστατων της, δηλ. των ηλεκτρονικών συσκευών του matrix…


**Επειδή είμαι σίγουρος πως κανείς μας δεν έχει όρεξη να έρθει αντιμέτωπος με την οργισμένη Αμαζόνα-ψυχή του στο τέλος του κύκλου του μεγάλου έτους στον Υδροχόο. Για να διαπιστώσει πως το κεφάλι του θα προστεθεί στην ζώνη του κυκλικού της χρόνου. Καλύτερα να δει πολύ προσεκτικά την ζώνη της Κυθέρειας Αφροδίτης (Ντουργκα- Κάλι) προστάτιδας του αιθεροφυτικού βασιλείου με τα 108 κεφάλια-χάντρες του κύκλου των φυλετικών ενσαρκώσεων


To κυβικό όριο του 153 και του 108

  • εικ. Οι 4εις ριζικές φυλές ενώπιον του Μανού... Η τετραψήφια προσωπικότητα ενώπιον της ψυχής-Έλλοπος ιχθύος. Ο Οάννης-Ιωάννης (ο Εωσφόρος-Προμηθέας) της Αφροδίτης προβάλει από την κύστη του ιχθύος (666=360+360-54) ως αντίχριστος-πολιτισμός που προετοιμάζει την ηλιακή νοητική οδό της κοσμικής Συνείδησης... Άλλη μια παράδοξη ιδιότητα του μέτρου του ιχθύος 153 είναι η ακόλουθη:

  • Όταν οι κύβοι των ψηφίων οποιουδήποτε αριθμού που είναι πολλαπλάσιο του 3, προστίθενται, και στη συνέχεια αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται, το τελικό αποτέλεσμα είναι 153, όπου η διαδικασία τελειώνει. Επειδή ο 153 ισούται με το άθροισμα των κύβων των ψηφίων του! 153 = 1 + 125 + 27

  • Μια λεπτομερής μελέτη όλων των αριθμών μέχρι το 100.000 αποκαλύπτει ότι όλοι οι αριθμοί που είναι πολλαπλάσια του 3, φθάνουν το 153 (μετά την επαναλαμβανόμενη διαδικασία άθροισης των κύβων των ψηφίων τους) με όριο τις 14 μεταθετικές πράξεις.

  • Παράδειγμα: Ο αριθμός 177, απαιτεί 13 μεταθετικές πράξεις για να φθάσει το 153: 177 ->687 ->1071 ->216 ->225 ->141 ->66 ->432 -> 99 -> 1458 ->702 ->351->153

  • Αυτή η ιδότητα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους μελετητές της εσωτερικής αστρολογίας. Επειδή οι πλανητικοί Λόγοι 111,222,333, κλπ αποτελούμενοι από τρια ίδια ψηφία είναι διαιρετοί δια του 3. Επομέμως έχουν ως όριο τον αρ. 153.

  • Ένα άλλο γνωστό όριο είναι αυτό των 108 ενσαρκώσεων που ελέγχει μια ψυχή (108 είναι οι χάντρες-ενσαρκώσεις ή κόμποι του κάρμα που ελέγχει μια ψυχή, στο βουδιτικό κομποσχοίνι, νήμα της ζωής). Το 153 και το 108 έχουν άθροισμα ψηφίων 9. Επομένως διαιρούνται από τον αρ. 9 και βρίσκονται υπό την εποπτεία της κοσμικής ψυχής ή μεγάλης ιέρειας του 9 (απόκρυφη Σελήνη, η Δέποινα Περσεφόνη)

  • Οι κύβοι 1 + 0 + 8 = 512+1=513 και οι κύβοι 5 + 1 + 3 = 153

  • Έτσι, ο αριθμός 108, φθάνει το 153 σε δύο μεταθέσεις και μπορεί να παρασταθεί ως 108->513 ->153. (153+360=513, η επαναληπτική Άτροπος)

  • Το 108 στην πυθαγόρεια προσέγγιση δηλώνει την Παρουσία της Μονάδας, τον μηδενσιμό της δεκάδας- ψυχής και τον Ερμή 8

  • Η έννοια του κύβου ή της αίσθησης της οσμής, σχετίζεται με τις ενοράσεις των μελλοντικών γεγονότων.

  • εικ. η κιβωτός . Ο κύβος είναι μια εγκλωβίζουσα αρχή, όπως και ο πεντάκτινος της παλάμης του κ.Βούδα... Ο αρ. 100.000*=1000Χ100. όταν 1000 είναι ο αρ. των γεγονότων στην πυθαγόρεια αριθμοθεωρία και ο 100 ο αρ. του κοσμικού Νου. Επομένως ο 153 είναι ο αρ. που συνδιάζει την χρυσή τομή του δημιουργικού πεντάκτινου και τον έλεγχο των μεταπτώσεων των γεγονότων. Που ολοκληρώνονται το πολύ σε 14 πράξεις, όσος είναι και ο αριθμός των Μανού (Νώε) σε ένα Κάλπα (ημέρα του δημιουργού-Βράχμα)

* πενταψήφιος είναι ο αρ. της τετραψήφιας προσωπικότητας στην οποία προστίθεται ο αριθμός-ακτίνα της ψυχής.

Ο κυβικός θρόνος της ωραίας Ελένης

kivoto

Όπως έχουμε διαπιστώσει, στο πρόσωπο της Ελένης περιγράφει η μυθολογία την απόκρυφη δράση της πανσελήνου-Ίσιδας. Δηλαδή την σταδιακή αποκάλυψη του προμηθεϊκού πυρός που βρίσκεται κρυμμένο στην κάλαμο της σπονδυλικής μας στήλης, κατά την διάρκεια των μυήσεων. (Ελένη = η λαμπάς εκ καλάμου) Η Ελένη γεννήθηκε στην Λακωνική γη, δηλαδή στον Άδη της ορυκτής (Λας-Λακωνικής) βάσης της σπονδυλικής στήλης της Ελλάδας. Η αρπαγή της από τον Θησέα κατά την παιδική της ηλικία στην Αθήνα, δηλώνει την πρώτη μύηση, της ανάπτυξης του πολιτισμού στην πόλη της πλατωνικής ακαδημίας. (Ό Ακάδημος ήταν αυτός που αποκάλυψε την θέση που έκρυψε ο Θησέας μαζί με την μητέρα του Αίθρα την Ελένη στην Αττική. Η Αίθρα υπέδειξε στον Θησέα τα όπλα-πυρά του πατέρα του κάτω από τον… λίθο της βάσης). Την τύχη της ενήλικης-ωραίας Ελένης εμπιστεύτηκαν οι Έλληνες δια κλήρου στον Μενέλαο (αδελφό του Αγαμέμνονα = η νοητική προσωπικότητα) ορκιζόμενοι ότι θα τον βοηθήσουν σε κάθε ανάγκη. Την Ελένη άρπαξε για δεύτερη φορά ο Πάρης-Άρης, η φιλοσοφική αφύπνιση του παρόντος (ο αιθέρας πρανα, όταν ο νους αντιλήφθηκε το μόνιμο άτομο ή μήλο της Έριδος) και την μετέφερε στο Ίλιον της καρδίας. Εδώ οι Έλληνες χρειάστηκε να προσεγγίσουν το σύμβολο του Κενταύρου (Δούρειου ίππου) προκειμένου να εισέλθουν στην καρδία της δεύτερης μύησης. Χρειάστηκε δηλαδή να επιλύσουν με την πανουργία του Ερμή-Οσυσσέα τον γρίφο της σχέσης του ανώτερου με το κατώτερο νοητικό: της ανάκλασης των 3ων υποπεδίων των ιδεών (στον λωτό των τριών σειρών) στα 4 κατώτερα υποπεδία των φυσικών βασιλείων ή σπερμάτων. Προσέγγισαν δηλαδή την πυθαγόρεια τριάδα (6,8,10) της προβολής των 64 σπερμάτων δια του τρίτου οφθαλμού 666 στην αύρα των Κεντ-αύρων (100).

Ο R. Steiner προσεγγίζει το θέμα αποκαλύπτοντας ότι οι μορφές στην διάρκεια της εξέλιξης των φυλών εξέρχονται σταδιακά από την πρωταρχική μορφή του δράκου-αλόγου. Επίγνωση που διατηρούν οι ινδιάνοι της αμερικής και οι ινδιάνοι της ινδίας... εικ. Σύμφωνα με το Έπος του Γκιλγκαμές, ο θεός Ένκι έδωσε εντολή στον Ουτναπιστίμ να φτιάξει ένα πλοίο, σε σχήμα κύβου, και μέσα σε αυτό να βάλει σπόρους από όλα τα φυτά και τα ζώα της γης. Το πλοίο ήταν έτοιμο σε έξι ημέρες και την έβδομη καθελκύστηκε.

Ο Ευριπίδης, συνεχίζει τον μύθο της λέγοντας ότι ο Πάρης έκλεψε το είδωλο της Ελένης ενώ η ίδια παρέμεινε στην πνευματική Αίγυπτο ικέτιδα στον τάφο του Νηρέα (η Μονάδα της φαντασίας). Όσοι φιλόσοφοι ασχολήθηκαν με τον μύθο της Ελένης αντιλήφθηκαν ότι αυτός συνεχίζεται στον Άδη-άδηλο πνευματικό κόσμο. Όπου και κατανοείται η ανάγκη της μορφικής ύπαρξης στην τύχη της Ιοκάστης (έβδομης ακτίνας), οπότε και ταυτίζεται με τον κυβικό θρόνο της Ίσιδας της Αιγύπτου ή την σβάστικα της Αθηνάς όταν παύουν οι πολικότητες ήλιου και σελήνης στο πυρ του Ηφαίστου… Ο ποσειδώνιος ιερέας Τζαίημς Τζόυς υπέδειξε στο διήγημα του, το καφενείο των Φίνεγκανς την σχέση της αναπνοής-χρόνου με τον υποατομικό κόσμο των 4ων ευαγγελιστών-στοιχείων. Η οικογένεια των Φίνεγκανς περιλαμβάνει τον πατέρα που εμφανίζεται στην πολικότητα των διδύμων Διόσκουρων (ρωθώνων) που τους ξυπνά η μητέρα τους Άννα-Λιβία-Πλούραμπελ (η Ελένη-Εωσφόρος στην ρίζα της μύτης) για να κεράσουν με υποατομικά κουαρκς!!! τους Μαμαλούγια (ευαγγελιστές) Την φύση των Μα-μα-λού-για (Μάρκος-Ματθαίος-Λουκάς-Γιάννης) αντιλαμβάνεται όποιος λύνει τον γρίφο της (Διά)λυσης του κύβου της βάσης ή οσμής των μελλοντικών γεγονότων (η γη των σπερμάτων), στην γεύση-ενόραση του ιερού κέντρου (γενν. οργάνων) των πεσμένων αγγέλων (νοητικών σπερμάτων του παρελθόντος). Μετανοώντας- ανακατασκευάζοντας (Ζευ)γνύοντας τον αιθερικό ναό του γάμου-εικοσαέδρου (καβαλιστικού δένδρου)

Ο Πλάτωνας αντί όλων αυτών δήλωσε απλά ότι η Άτροπος δεν είναι το αναπότρεπτο παρελθόν, αλλά το μέλλον ως η επαναληπτική ειμαρμένη του παρελθόντος…

Η Προγονολατρεία και η εσωτερική αστρολογία στον κυβικό θρόνο της Ίσιδας 4Χ4Χ4=64.

Το θέμα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να διατυπωθεί και να γίνει αντιληπτό σε όσους δεν έχουν εντρυφήσει στην σχετική παιδεία (σε αγεωμέτρητους). Παρόλα αυτά επειδή το νοητικό περιβάλλον του Αιγόκερω είναι κατάλληλο για την προσπάθεια εκλαΐκευσης του μαθηματικού «νοητικού κλειδιού του πυρός ή Λόγου» ως του μόνου που εισάγει στον πνευματικό κόσμο. Έναν κόσμο που περιγράφουν οι αστρολογικές παραδόσεις στο ενιαίο κοσμικό δόγμα του τοροειδούς μόνιμου ατόμου (μήλου των εσπ-ερίδων < αναγραμματισμός. σπειροειδών).

Θα αντιπαραθέσουμε λοιπόν την διήγηση του Ηρός για το εσχατολογικό όραμα της κατασκευής του κόσμου στην πλατωνική πολιτεία, την διδασκαλία για τα δεκαήμερα (36 πρόσωπα) του κόσμου των νεκρών της αιγυπτιακής αστρολογίας και τους 108 ήρωες του ταοϊσμού…

Όπως είδαμε στο κοσμικό δόγμα της Ντ. Φόρτσιουν, που διαπραγματεύεται το γεωμετρικό κλειδί της βιβλικής δημιουργίας των 7 ημερών ή 7 δημιουργιών του Βουδισμού. Στην διάρκεια της δεύτερης δημιουργικής ημέρας πραγματώθηκε η διαφοροποίηση των στοιχειακών δονήσεων της οκτάβας του φωτός «τανμάτρα» της πρώτης μέρας. Η διαφοροποίηση επιτεύχθηκε με την αλλαγή της φοράς κατά την ανάκλαση στον αξεπέραστο δακτύλιο, γεννώντας την αντιληπτικότητα του αρ.2 ή οκτάβας των αισθήσεων.

Η ενιαία αστρική φαντασία των δονήσεων της πρώτης ημέρας, χωρίστηκε στους δύο κύκλους του 8, σε άνω και κάτω ύδατα-πυρά.

Τα πυρά άνω, δηλαδή ο ουρανός (ουρ ή πυρ+άνω) σήμερα στην έκτη μέρα (η δημιουργία των ουράνιων ανθρώπων-(Αδαμ)άντων ή εικοσαέδρων που επιβλέπει η λευκή οικογένεια των βουδών του ύδατος) όπου τα πυρά έχουν δημιουργήσει πολύπλοκους σταθερούς μορφικούς στροβίλους, μετά από τις αλλεπάλληλες ανακλάσεις στον αδιαπέραστο δακτύλιο. Η σπειροειδής κίνηση σχήματος 8 του φυλετικού ρεύματος της ζωής έχει εγκλωβιστεί σε αιθερικές φυσαλίδες.

Σήμερα τα 7 μέρη της ωοειδούς φυσαλίδας (σκεπτομορφής) έχουν τρία μέρη σταθεροποιημένα-σχηματισμένα σε συνείδηση ενός εαυτού και 3 αδιαμόρφωτα μέρη που γίνονται αντιληπτά ως ψευδαίσθηση του περιβάλλοντος τοπίου ή μη εαυτού.

Ο μη εαυτός (ουρανός) είναι χωρισμένος σε τρεις περιοχές ή ύψη - δεκαήμερα των αστρολογικών μηνών, αντιστοιχώντας στον τριπλό διαχωρισμό της ψυχολογίας μας σε: αιθεροφυσικό, νοητικό, πνευματικό.

Η πληροφορία αυτή συνδυάζεται άμεσα με την πλατωνική περιγραφή για την τριπλή φορά της κίνησης που ορίζουν οι 3 μοίρες:

1. Η Λάχεσις κυβερνά την αιθερική περιοχή των εγγυτέρων στον ήλιο πλανητών: Ερμή, Αφροδίτης, Γης, Σελήνης, στο κατώτερο τρίγωνο του καβαλιστικού δένδρου βλ. μεταβλητός σταυρός και γήινη οικοθεσία…

2. Η Άτροπος κυβερνά ωθώντας σε αντίθετη κατεύθυνση την περιοχή των εξωτερικών πλανητών: Άρης, Δίας, Κρόνος. Το μεσαίο τρίγωνο στο καβαλιστικό δένδρο. Βλ. σταθερός σταυρός της αναδρομικής κίνησης της φαντασίας ή αυτοπαρατήρησης

3. Η Κλωθώ δημιουργεί το νήμα της ζωής στον θόλο των μακρινών αστερισμών ωθώντας στην ίδια φορά με την Λάχεσιν. Το ανώτερο τρίγωνο στο καβαλιστικό δένδρο. Βλ. βασικός σταυρός των παρορμήσεων

Το (4) όντας το μέσον του 7: 123-4-567 φιλοξενεί τον ήλιο (6): 345-6-789 ως φακό που προβάλει τα σπέρματα της ψυχής (άτομα) στον αδιαπέραστο δακτύλιο της ταχύτητας του φωτός ως άστρα στον ουράνιο θόλο, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση των μακρινών αστερισμών.

Το παζλ των απόψεων για την εσωτερική αστρολογία (του νοητικού πεδίου) συμπληρώνεται όταν εντάξουμε τις 3εις περιοχές-υποπεδία των σπερμάτων του κατώτερου νοητικού (ορυκτή, φυτική, ζωική) στην ορολογία των 72 πενθημέρων του έτους 3Χ24=72, γεγονός που υποδεικνύει την ωριαία αστρολογία (24)… Και την θεωρία των 5 τάττβας που κυβερνούν την στοιχειακή ζωή των ενστίκτων σε κύκλους των 24ων λεπτών…

Το ανωτέρω οικοδόμημα των 3ων ουράνιων περιοχών (δεκαημέρων) που δημιούργησαν οι 3 πρώτες από τις απελθούσες φυλές περιγράφουν τα 3γραμμα του Ι Τσινγκ. Σε αυτήν την ουράνια τάξη των 36 ιερών ουράνιων προσώπων ή δεκαημέρων επιχειρούν να ανταποκριθούν τα 72 (27 σεληνιακά) μέρη της επίγειας προσωπικότητας, συμπληρώνοντας την γωνία-ψυχή των 108=72+36 μοιρών-ενσαρκώσεων του πενταγωνικού δημιουργικού αριθμού.

Το 72 όταν μοιράζεται δια 3 δείχνει την ψυχική νοημοσύνη 3Χ24=72 ενώ δια 4 δείχνει τα 4 μέρη της στοιχειακής προσωπικότητας στην Γεωμαντεία των 16 προσώπων 4Χ16=72.

Οι 64 περιπτώσεις του Ι Τσινγκ είναι λοιπόν οι συνδυασμοί των πολώσεων στα 7 πεδία (6 εκφρασμένα στο ηλιακό μας σύστημα). Με τα 8 επάνω τρίγραμμα να εκφράζουν τα άνω ύδατα της συνειδητής φαντασίας και τα 8 κάτω τρίγραμμα την ασυνειδησία της φαντασίας στην φυλετική μας μορφή…

Το πρόβατον το απολωλός

Η κατανόηση της αναπνευστικής λειτουργίας αναφέρεται και ως κατανόηση του αιθέρα πρανα ή παρόντος χρόνου. Ο πρανα μετατρέπεται σε άχρονη αιωνιότητα κατά τον διαλογισμό στον οποίο και ανιχνεύονται οι δυνατότητες της κινητήριας (μετανοούσας) σπερματικής σκέψης. Ο Ζ.Π. Σαρτρ παρατηρεί εύστοχα στην πραγματεία του για το φανταστικό, ότι το παρελθόν ανιχνεύεται ως ίχνος της μνήμης στον παρόντα χρόνο. Παρόμοια μπορούμε να ανιχνεύσουμε στο παρόν και τις διεργασίες της σκέψης για το μέλλον… Για τους εραστές των αναπνευστικών μαθηματικών γρίφων αναφέρουμε το άθροισμα 666 (ήλιος - πινγκαλα) +1080 (ιδα, η σεληνιακή Μονάδα) = 1746 (το άγιον πνεύμα [1/φ + 1 = Φ και ΦΧ1/Φ=1] 1746 Χ 0,618033 = 1080

Ο ροπαλοφόρος Ηρακλής ταξίδευε με τις ηλιακές αγελάδες μέσα στο δέπας-δισκοπότηρο… Ο συμβολισμός του αλχημικού γάμου ή εργασίας με την θέληση-ρόπαλο στο δισκοπότηρο της θηλυκής αρχής είναι εμφανής. Οπότε το γνωσιολογικό ερώτημα για το τι συμβαίνει μέσα στον λωτό-δέπας, μετατίθεται στον γεωμετρικό μετασχηματισμό που χρειάζεται να τελεστεί (τελευτεί) για το άνοιγμα των πολυγώνων πετάλων έως ότου επιτευχθεί το εννεάγωνο. Η θέα των ιριδιζόντων πετάλων του λωτού ή πολύχρωμων αγελάδων-βουδικών ουσιών περιγράφονται ως τα αμαλγάματα του υδραργύρου ή γεωμετρικά τάττβας…

Όσοι ασχολούνται με την αλχημεία-διαλογισμό αντιλαμβάνονται ότι το κύριο πρόβλημα είναι η ανεύρεση της πρώτης ύλης (κιννάβαρις / υδραργύρου ή νοητικής ουσίας) και του ολίγου χρυσού (η αγνότητα, agni το πυρ της ελεύθερης πνευματικής ουσίας), για να ξεκινήσει το έργο της μεταβολής του νοητικού ύδατος σε αίμα. Να ενωθεί δηλαδή η σκέψη-υδράργυρος με το φυλετικό ρεύμα-αίμα της εξέλιξης των αισθήσεων ή κανονικών στερεών (πολυγώνων)

Η εργασία υποδεικνύεται στην ετυμολογία του ονόματος του ήλιου Απόλλωνος:

Α) εκ του απολύω / από+λύω, ο απόλυτος = αδέσμευτος, λύσις = άφεσις, απολύτρωσις της ψυχής.

Β) εκ του απλούς. Ο απλούς οφθαλμός, ο οφθαλμός της ενόρασης

Γ) εκ της απέλλας. Η εκκλησία του δήμου στους Λάκωνες. Η αγέλη των ηλιακών αγελάδων…

Δ) ο απολωλός. Ο χαμένος στην περιπλάνηση (άλη)

Η αναπνοή και το ζήτημα του χρόνου

Όσοι προβληματίζονται με την έννοια του χρόνου ως διάστασης ανεξάρτητης του χώρου, αντιλαμβάνονται γρήγορα ότι πρόκειται περί πλάνης, εφόσον ο χρόνος έχει νόημα μόνο ως μέτρο της κίνησης των αντικειμένων στον τρισδιάστατο χώρο της προσωπικότητας.

Αναζητώντας λοιπόν ο νους την ελευθερώτρια διάσταση της εξόδου από τον τρισδιάστατο εγκιβωτισμό του, οφείλει να αντιστρέψει την έρευνα του προς την διαδρομή και την θύρα της εισόδου του σε αυτήν την κατάσταση. Καθώς ο χρόνος-Κρόνος είναι αυτός που οριοθετεί την προσωπικότητα μας και απαγορεύει την γνώση της εξόδου, όπως ένας δεσμοφύλακας…

Η θεωρία της σχετικότητας χώρου και χρόνου του οραματιστή Einstein επαναλαμβάνει απλά την αντίληψη των ονοματοθετών της πύρινης ρίζας «χρι» του φωτεινού αιθέρα των αρχαίων. Όπου ο χρόνος, ο χώρος και το χρώμα είναι οι εκδηλώσεις του νοητικού πυρός «Χρι», δηλαδή της χρείας ή ειμαρμένης στην οποία και οι θεοί πείθονται…

Η αίσθηση του γραμμικού χρόνου (παρελθόν, παρόν, μέλλον) καταργείται στην εμπειρία της ακινησίας του διαλογιζομένου, παρατηρητή της κινούμενης προσωπικότητας του. Εδώ η ανατολή του ωροσκόπου ως προβολέα του φωτός του οφθαλμού της δίκης-συνείδησης εισάγει στην έννοια του θεατρικού ή στατικού χρόνου.

Η αντίληψη του στατικού χρόνου (αιωνιότητας ή αιθέρα πρανα) δημιουργεί το σοκ της πρώτης μύησης, καθώς αποκαλύπτει την δράση των σπερμάτων του κατώτερου νοητικού στο έδαφος του κινητικού ή αστρικού κέντρου της προσωπικότητάς μας.

Ο Χριστός, το νοητικό πυρ, γεννάται λοιπόν στο σπήλαιο των αλόγων, των ζωικών Κενταύρων ή νοητικών αρχετύπων…

Η δεύτερη μύηση ή δεύτερο σοκ είναι η βάπτισή μας στην ομαδική ύπαρξη του αιθερικού ιστού της Διονυσιακής αμπέλου από τον Ιωάννη (Αφροδίτη-ψυχή). Εδώ χάρις στις οδηγίες-κρούσεις μιας νεοεμφανιζόμενης οντότητας στον ψυχολογικό φανταστικό χώρο, αυτή του ηλιακού αγγέλου, επιτυγχάνεται σταδιακά η αλλαγή της υπαρξιακής γνωσιακής θέσης, στην κάθετη γωνία θέασης της αντικειμενικής παρατήρησης του ψυχολογικού χώρου.

Οι τυχαίες γωνίες (μοίρες ή σπέρματα) αθροίζονται ή αλληλοαναιρούνται αποδίδοντας τις γωνίες-φώτα των κανονικών στερεών. Ο χώρος (η αύρα) της τρισδιάστατης προσωπικότητας εμφανίζεται πλέον ως μια οθόνη προβολής των σκιών που είναι τα νοητικά φυλετικά σπέρματα-αρχέτυπα (βλ. το ζώδιο του ζυγού και ο θάνατος των Κενταύρων-αρχετύπων της παιδικής ψυχολογίας).

Ο μηχανισμός της προβολής κατανοείται σταδιακά καθώς κτίζεται συνειδητά από τον παρατηρητή ο αιθερικός νοητικός ναός του (το εικοσάεδρο καβαλιστικό δένδρο του φωτός)… Αντιλαμβανόμαστε δηλαδή τον γνωσιολογικό μηχανισμό του εγκιβωτισμού μας στο ηλιακό φως της προσωπικότητας μας.

Χρειάστηκε η πίεση και η οδύνη ενός παγκόσμιου πολέμου για να θραύσει η επιστήμη τα δεσμά του χρόνου στις θεωρίες των εκλεκτών της διανόησης. Όμως η διάσπαση του ατόμου κατέστρεψε την υλική φυλακή μαζί με τον φυλακισμένο νου… Δεν υπέδειξε την θύρα της εξόδου αλλά την έρημο έξω από την φυλακή.

Έτσι η επιστήμη μας αναρωτιέται εις μάτην αν υπάρχει ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτήν του ηλιακού φωτός, όταν αγνοεί προκλητικά την φύση του αιθέρα ή ψυχολογικού χώρου που εγκυμονεί το ηλιοκεντρικό σύστημα των πλανητών-εντέρων του πολιτισμού. Το ηλιακό φως είναι λοιπόν ο αξεπέραστος (άπειρος / χωρίς πέρας) δακτύλιος της φυλετικής σκεπτομορφής και δεν υπάρχει άλλος τρόπος διαφυγής εκτός από την ιστορική κατανόηση της δημιουργίας του.

Ο ήλιος λοιπόν εκ(δηλώθηκε) την εποχή της (δηλωμένης) Δήλου ή Λεμουρίας όταν εμφανίστηκε το συνθετικό εγώ της ψυχολογίας εστιάζοντας ως φακός την φωτεινή ενέργεια του περιβάλλοντα αιθερικού σφαίρου. Προηγουμένως επικρατούσε το Λυκόφως, το διάχυτο (Λύκειο) φως του υπερβόρειου Απόλλωνα, πριν μεταπέσει σε Ήλιο

Συνεχίζεται…

Ένα μεγάλο μέρος της «ανθρωποσοφίας» του R.Steiner καταλαμβάνει η ανάλυση για την εξέλιξη των αισθήσεων. Περιγράφει την σχέση της εστίασης του συλλογικού νου και των ποιοτήτων των εννοιών στις οποίες μετείχε το Χερουβικό φυλετικό πνεύμα (βλ. το ζώδιο του καρκίνου) έως ότου καταλήξει από τα ασαφή περιγράμματα και χρώματα των αφηρημένων ιδεών, στα συγκεκριμένα των ορατών αντικειμένων. Κύριος υπεύθυνος βέβαια για αυτήν την εξέλιξη είναι ο γραμμικός ηλιακός φωτισμός, ο οποίος δημιουργεί τις φωτοσκιάσεις και τους όγκους των υλικών αντικειμένων.

Την βαθμιαία έξοδο της ατομικής συνείδησης-οφθαλμού της ανθρώπινης προσωπικότητας από την πολυόματη Χερουβική ύπαρξη του φυλετικού πνεύματος της σεληνιακής αλύσου, περιγράφει και ο Einstein στους οραματισμούς του… Αναφέρει λοιπόν ότι όταν προσέγγιζε (στους οραματισμούς του) την ταχύτητα του φωτός, ο εαυτός του ως παρατηρητής της παραλίας που διέτρεχε πολλαπλασιαζόταν στα πρόσωπα των παραθεριστών… Περιγράφοντας ουσιαστικά την εμπειρία της ομαδικής πολυόματης χερουβικής συνείδησης.

Στους πολύτιμους διαλογισμούς αυτών των μεγάλων στοχαστών της εποχής μας, μπορούμε να προσθέσουμε την επίγνωση του σουφισμού και των καβαλιστών για τον καρδιοαναπνευστικό ρυθμό, ως καθοριστικό παράγοντα για την ποιότητα των χρωματικών εντυπώσεων (φώτων) που προσλαμβάνουμε δια της οράσεως-φαντασίας.

Ο φωτεινός αιθέρας των αισθήσεων που είναι ο φορέας της συνείδησης-όρασης. (Συνείδηση είναι η αντίληψη της σχέσεως των αντί-κειμένων με τον εαυτό). Εισέρχεται ως η τρίτη διατροφική οκτάβα στην κυκλοφορία του αίματος μετά την πεπτική και την αναπνευστική…

Η σχέση της καρδίας με την όραση ρυθμίζεται από την αίσθηση της αφής. Από την ρίζα «αφ-» του δασυνόμενου ρήματος «άπτω», που σημαίνει «ανάβω, καίω», λαμβάνεται το επίσης δασυνόμενο (ιερό) όνομα τού Θεού τής φωτιάς Ηφαίστου... Η γέννηση του Υιού δηλαδή της φωτιάς-όρασης, που στην συνέχεια κατατρώγει τους γονείς του, επέρχεται από την τριβή του σκληρού ανδρικού ξύλου (ο ηλιακός αιθέρας των ανατολικών) με το μαλακό ξύλο (ο σεληνιακός αιθέρας) του θήλεως. Εδώ δηλώνεται ταυτόχρονα το μυστήριο του γάμου όπου τα δύο αυρικά σώματα ενώνονται στον θεό κατά χάριν (θείο Ερμαφρόδιτο), αλλά και την ένωση των δύο Διοσκούρων ρευμάτων της αναπνοής ως αρσενικών και θηλυκών κραδασμών των στοιχείων στην κάλαμο της σπονδυλικής στήλης ανάβοντας την … καταστροφική «ωραία» Ελένη.

Εδώ έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν απίθανο αστρονομικό γρίφο: Διόσκουροι ονομάζονται οι δεσμοί της Σελήνης-Σελένης αλλά και οι εμφανίσεις της Αφροδίτης, ως Αυγερινός-Εωσφόρος και Αποσπερίτης-Έσπερος… Η χριστιανική παράδοση παραθέτει τον γρίφο τοποθετώντας την Παναγία-Σελήνη και τον Ιωάννη-Αφροδίτη ως (σεληνιακό και ηλιακό) δράκους στα πόδια του σταυρωμένου Χριστού στον ξυλόγλυπτο διάκοσμο άνωθεν της «ωραίας» πύλης

Η εμπειρία του διαλογισμού δείχνει ότι η φώτιση λαμβάνει χώρα μόνον όταν ο σπουδαστής καταφέρει να μειώσει σημαντικά τους καρδιακούς κτύπους. Μόνον η αγνότητα των προθέσεων (βλ. ψυχή εκ του ψύχω, agni το ψυχρό πνευματικό πυρ) είναι ικανή να μειώσει τον χρονικό καρδιακό ρυθμό της υλικής εμπειρίας διατηρώντας την συνέχεια του νήματος της συνείδησης στον άδηλο πνευματικό κόσμο.

Ακολουθεί η διάλυση του απτικού μορφικού φορέα στο υγρό στοιχείο (αστρικό φως-Vitriol ο παγκόσμιος διαλύτης) του οραματισμού που διαχωρίζει τα σπέρματα των μορφών που τον συνθέτουν. Τα οποία στην συνέχεια κρίνονται ως προς την αρετή στον ζυγό της συμμετρίας τους και τα ασύμμετρα αμετανόητα-ακατάλληλα για την εξέλιξη αναφλέγονται μεταβαλλόμενα και πάλι στην πύρινη πρώτη ύλη. Τα πάντα σύγκεινται εκ πυρός που είναι το απλούστερο των στοιχείων. Η πυραμίδα του πυρός είναι αυτομορφική, μη πολική.

Η απόδραση λοιπόν από τον κυκλικό υλικό χρόνο της προσωπικότητας επιτυγχάνεται στην παύση της αναπνοής ή μείωση του καρδιαναπνευστικού ρυθμού, όπου ο πατέρας ως πόθος (αρχή και τέλος της δημιουργίας) κατέρχεται στο σπέρμα του υιού… κάνοντας αντιληπτή την παρουσία του ως το αλχημικό ηφαιστειακό θείο των εγκάτων.

Το ανδρικό ημιαιθερικό σπέρμα είναι ο αλχημικός σεληνιακός υδράργυρος που ελέγχεται μαζί με την σκέψη. Ενώ το αλχημικό άλας είναι το αποθηκευμένο απόσταγμα της ερωτικής σοφίας των γυναικών στον λαιμό των πλειάδων. (τον θησαυρό του φωτός)

Συγκεκριμένα καθώς στην αναπνευστική παύση ενώνεται βίαια στο αίμα, ο φορέας του αιθέρα των αισθήσεων, με τον αναπαραγωγικό αιθέρα της νόησης, επιχειρείται η λύση του κόμβου της μνήμης του κάρμα, (το φυσικό μόνιμο άτομο ως εγκαθιδρυμένος φυλετικός αναπνευστικός ρυθμός των επιθυμιών). Οπότε τα σπέρματα εκ της κοίλης γης προβάλλουν στην πύλη των γεννητικών οργάνων, όπου και οδηγούνται στην νοητική κρίση της καρδίας αντί να τοποθετηθούν στην μήτρα της γυναικός…

Έτσι το ηλιακό φως υποβιβάζεται σε απλό υπόβαθρο για την προβολή των σπερμάτων και ο παρατηρητής τοξότης αντιμετωπίζει την μαζική τους έξοδο εκ του άδηλου κόσμου της αναμονής των 50 κεφαλών του φυλετικού ρεύματος στην βάση της σπονδυλικής στήλης. (βλ. το ζώδιο του σκορπιού, με την Λερναία Ύδρα. Στην λίμνη Λέρνη ενταφιάστηκαν οι 50 κεφαλές των υιών του Αιγύπτου αποκεφαλισμένοι από τις 50 κόρες του Δαναού την νύχτα του γάμους τους / Το κέντρον… 36+64=100 εκατό, Εκάτη, Κένταυροι-εκατόνταρχοι, Εκατόγχειρες.)

Το ταλμούδ (η εβραϊκή προφορική παράδοση) αναφέρει ότι 1080 είναι οι αναπνοές σε μια ώρα ή 18 αναπνοές το λεπτό, του Γκόλεμ (1080 το σπέιρωμα του μόνιμου ατόμου) της προσωπικότητας. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι πρόκειται για τον εγκαθιδρυμένο κοσμικό ρυθμό στο φυσικό μόνιμο άτομο. Έτσι ο μαθητής τοξότης οφείλει να μεταβάλει το σύνολο των αποτυχημένων εφέσεων (αμαρτημάτων) ενός κύκλου 108 ζωών από τους 10 κύκλους (10*108=1080) που εποπτεύει η ανθρώπινη σεληνιακή Μονάδα, διαχειριζόμενη την νοητική εξέλιξη μιας ζωικής μορφής (φύλακα του κατωφλίου) που εξελίχθηκε στην διάρκεια της σεληνιακής αλύσου.

Στο ζώδιο του τοξότη γίνεται πλέον αντιληπτός ο Λόγος ως ουράνια σπειροειδής συμμετρία Φ=1,618 καθώς 108 είναι η γωνία του κανονικού πενταγώνου. Η ρίζα5/2 συνδέετα με τον διαιρέτη 111=37+74 του 666 και όχι ως Λόγος του φυλετικού κύκλου Πι=3,14= ρίζα2 + ρίζα3 (Οι Διόσκουροι ιππείς, ρώθωνες της αναπνοής). Επιτρέποντας την αντίληψη του νόμου των αντιστοιχειών

Η αναπνοή ασφαλώς αποτελεί την παγίδευση του νου στην ρυθμική αντίληψη των πολικοτήτων (ζευγών αμαρτημάτων) που επιβάλει ο αδέκαστος κριτής, φυλετικός Κρόνος-χρόνος. Η έξοδος από τον φαύλο κύκλο της Κίρκης (cirkle) (Βαβυλώνας) επέρχεται με την συμπλήρωση της εμπειρίας στις 6 φυλές ενός γύρου, μιας αρμονικής σειράς φυλετικών σπερμάτων ½+1/4+1/8+1/16+1/32+1/64 στον οφθαλμό της κρίσης των ιχθύων 666

Η σάρκα του χρόνου…

Η νοητική φύση του αιθέρα ως ψυχολογικού χώρου εντός του οποίου είμαστε και κινούμαστε, γίνεται αντιληπτός σταδιακά στον κοινό νου, δια μέσου των μυήσεων.

Στην πρώτη μύηση ελέγχεται η πρώτη από τις τρεις δημιουργικές οκτάβες, η αιθερική οκτάβα της πεπτικής λειτουργίας. Την σχέση των ωθήσεων για την κένωση των εντέρων και των σπερμάτων με την έναρξη της ομιλίας, συνειδητοποιεί η ψυχολογική επιστήμη στον όρο της λίμπιντο. Mελετώντας το πρωκτικό στάδιο της παιδοψυχολογίας προθάλαμο για την ωρίμανση των γεννητικών οργάνων. Περιγράφοντας αυτό που οι Βέδες αναφέρουν ως μεταβολή του επιθετικού αιθέρα απανα της κοιλίας σε αιθέρα ουντανα-ομιλία στον λαιμό-κεφαλή.

Ο ακτινοβόλος φυγόκεντρος αιθέρας από το κέντρο της μορφής, στην ελληνική μυθολογία έχει το όνομα του πατέρα Δία (το τετράγωνο). Η κοπρώδης φύση του τον σχετίζει με τον Βάαλ, τον φοινικικό θεό των μυγών. Ενώ η γονιμοποιός του δύναμις εκφράζεται κυρίως από τον υιό του Άρη (την λίμπιντο / πεντάγωνο) και τους πολλούς γάμους του που προωθούν την εξέλιξη.

Το πρόβλημα με αυτήν την μύηση είναι ότι επειδή έλαβε χώρα στο παρελθόν της φυλετικής εξέλιξης, οδηγώντας στην εμφάνιση του ανθρώπινου βασιλείου, ως εστιακού νοητικού σημείου στην εξέλιξη του ζωικού των Κενταύρων-Δράκων της ΕΔΕΜ που η αιθερική πτώση μετέτρεψε σε απολιθώματα δεινοσαύρων. Αποτελεί πλέον κεκτημένο του φυλετικού πολιτισμού και βρίσκεται κάτω από το κατώφλι της συνείδησης. Έτσι χρειάζεται να την επαναλαμβάνουμε επαναφέροντας στην μνήμη μας τα δραματικά γεγονότα της παιδικής ηλικίας, (Βλ. Οιδιπόδειο σύμπλεγμα) που είναι άρρηκτα συνυφασμένα με αυτήν.

Η «γιόγκα του φαγητού ή καζανιού» του Μ. Αϊβανχόφ ως μόνης αρμόζουσας για την νοητική μας κατάσταση, επισημαίνει την ανάγκη της κατανόησης των νοητικών πεπτικών διεργασιών, που έλαβαν εκκίνηση στην παιδική ηλικία, κατά το στοματικό και το πρωκτικό στάδιο της σεξουαλικής ωρίμανσης του νου.

Με τον όρο σεξουαλική ωρίμανση ή νοητική αντίληψη των αντιθέτων ζευγών, περιγράφουμε τον νόμο της πεπτικής οικονομίας που οδηγεί σταδιακά στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας. Η σταδιακή αντίληψη της διαφορετικής φύσης των φύλων: στην άρρενα κάθετη και την θήλεια οριζόντια διαίσθηση του χωρόχρονου των μορφών και της αμοιβαίας έλξης τους, σταθεροποιείται στην δημιουργική ή καταστροφική φορά του σταυρού της ένωσης τους (βλ. σβάστικα και σουαβάστικα των Διοσκούρων-Διδύμων της αναπνοής)

Η ενέργεια από την πέψη των τροφών παρέχει το πλανητικό πυρ δια τριβής στην ανθρώπινη φαντασία (το φως του ήλιου και των μορφών ή φυλάκων του). Ο όρος πλανητικό πυρ περιγράφει επακριβώς την λειτουργία της ανθρώπινης μορφής ως μεσολαβήτριας ανάμεσα στο τρώγω-εξελισσόμενο πλανητικό ζωικό πνεύμα, συνδέοντας το με το σύστημα των πλειάδων…

Εδώ αν θέλουμε να προχωρήσουμε στην κατανόηση του (Άδη)λου νοητικού αιθερικού κόσμου. Θα πρέπει να αντιληφθούμε την περιφορά της γης στον τρισδιάστατο χώρο του ηλιακού μας συστήματος, ως πλάνη οφειλόμενη στην έλλειψη ενός ψυχολογικού κέντρου βαρύτητας, που εισάγει τον νου στην επόμενη ψυχική διάσταση… Είναι ένα φαινόμενο που πρόκυψε εξαιτίας της πτώσης του κραδασμού του διάχυτου Λύκειου φωτός των άστρων, σε αυτό του (Δηλω)μένου ήλιου Απόλλωνα, του ηλιακού φακού στον ομφαλό των Δελφών. Γεγονός που επέτρεψε την ευκρινή εμφάνιση των όγκων των διαφορετικών μορφών…

Αναφέρεται στο κοσμογονικό κλειδί της μυθολογίας ότι κάθε φυλή αποσυρόμενη ανέρχεται ως νέος αστρικός σχηματισμός αυξάνοντας σε εναποθέσεις τον έναστρο θόλο των επομένων φυλών. Αρχής γενομένης με την γέννηση-διαχωρισμό του Ουρανού από τον Σφαίρο της Γαίας, ακολούθησε ο ζωδιακός των 12 Τιτάνων και ο βίαιος Δείνος ή δημιουργική δίνη του Κρόνου-χρόνου που μετέβαλε την κεντρική σφαιρική συμμετρία τους στην αξονική του (Καρκίνου-Αιγόκερω) του τοροειδούς μόνιμου ατόμου, με τους πλανητικούς κόμβους-στροβίλους… (βλ το κοσμικό δόγμα της Ντ. Φόρτσιουν). Έτσι οι 6 Ατλαντίδες φυλές συναποτελούν το ανοικτό σμήνος των Πλειάδων στο οποίο σύμφωνα με τον Αριστοτέλη ανήκει και το δικό μας ηλιακό σύστημα, της «χαμένης» 7ης Ατλαντίδας «Μερόπης» (αυτής που το ηλιακό της άστρο φαίνεται στο φως της ημέρας). Εφόσον η 7η Ατλαντίδα υποφυλή ακμάζει στις χώρες της άπω ανατολής...

Η ανθρώπινη πεπτική λειτουργία αποτελεί λοιπόν το είδωλο αντίστοιχων κοσμογονικών διεργασιών… Αναφέρουν οι Βέδες ότι τα προϊόντα του πεπτικού αιθέρα ανέρχονται στον λαιμό-κεφαλή για να κατευθυνθούν και πάλι προς τα κάτω από την ροή της ομιλίας στην περιοχή του ομφαλού και του σπλήνα, σημείο σύνδεσης του αιθερικού ωού με τις αιθερικές ροές του περιβάλλοντα χώρου.

Αυτή η συνεχής ανακύκλωση από την εποχή της Ατλαντίδας φυλής έως την σημερίνή 5η ή 6η Άρια έχει ωριμάσει τον αιθέρα της πέψης-όρασης (Σαμανα / Σάμας ή Μάσας < ο ήλιος) σταθεροποιώντας την αντίληψη της μορφής μας στο πλέγμα των αρχετύπων.

Επαναλαμβάνουμε ότι το πλέγμα των αρχετύπων σπερμάτων ή πρώτων καταγραμμένων παιδικών εντυπώσεων ταξινομείται στα τρία βασίλεια ή υποπεδία του κατώτερου νοητικού: ορυκτό, φυτικό, ζωικό, που αποτελούν την νοητική «ύλη». Με τον όρο σπέρματα εννοούμε τις στροβιλώδεις κινήσεις του αιθέρα που έχουν παγιωθεί ως μορφές ακολουθώντας την περιοδική καλειδοσκοπική δομή των πρώτων αριθμών, στο απέραντο παρελθόν της εξέλιξης και που μελετά η πυθαγόρεια αριθμοθεωρία των ιδεών (ανώτερο νοητικό), στις ιδιότητες των αντιστρόφων αριθμών (βλ. πρώτοι αριθμοί και αρμονικές σειρές συναρτήσει του αρ. π=3,14 / ο κύκλος/Κίρκη, γεννήτρια των μορφών).

Τα παιδιά αποκτούν λοιπόν τον έλεγχο του λόγου και της ισορροπίας στην όρθια στάση ταυτόχρονα. Καταβιβάζοντας τον αιθέρα της ομιλίας (ουντανα) στην περιοχή του ομφαλού δια της χορογραφίας στην κίνηση (βλ. παρεγκεφαλίδα) του σωματικού τους φορέα, αναζητώντας και πάλι τροφή εντός του φυλετικού αστρικού ψυχολογικού χώρου (φυλετική σκεπτομορφή). Έτσι οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις –καταγραφές των πρώτων γεγονότων, παγιδεύουν την ροή της προσοχής στο κλειστό διατροφικό σύστημα του αιθέρα σαμανα (το τρωγω-εξελισσόμενο ηλιακό σύστημα των εντέρων) που ελέγχεται πλήρως από τα εγκατεστημένα παιδικά φυλετικά αρχέτυπα ή Κενταύρους.

Η συνεργασία της ομιλίας με την κίνηση λαμβάνει χώρα στο συνθετικό κινητικό κέντρο της παρεγκεφαλίδας (alta mayor). Αντιστοιχεί στον αστερισμό του κυνηγού Ωρίωνα, πράκτορα του κόσμου των νεκρών. Τα δεδομένα από τα γεγονότα της παιδικής προσοχής καταγράφονται σε νευροφυτικές συνάψεις δημιουργώντας την υφή των επιδερμικών στρώσεων της μορφής-αφής. (Υπενθυμίζουμε την ανακλαστική καταγραφική ιδιότητα της επιδερμίδας και των μυικών συσπάσεων-μορφασμών ενώπιον των γεγονότων).

Με το δέλεαρ της ψευδοελευθερίας στην προοπτική του χώρου των ψυχολογικών αντικειμένων, επιτυγχάνεται η παγίδευση της ελεύθερης παιδικής ουσίας στον συλλογικό φυλετικό πλανητικό ψυχολογικό χώρο. Η κατάσταση ομοιάζει με την διαδικασία της σύνδεσης του κόμβου ενός συνδρομητή στον διαδικτυακό χώρο, όπου μπορεί πλέον να συμμετέχει στην εξέλιξη της δράσης ενός τρισδιάστατου παιχνιδιού σε μια ομάδα παικτών…

Το προοπτικό σημείο φυγής (ο παρατηρητής), στους οραματισμούς του Einstein είναι συνάρτηση της ταχύτητας του φωτός. Ο ορίζοντας των γεγονότων του παρατηρητή καθώς αφυπνίζεται στο νοητικό φως, (καθώς προσεγγίζει δηλαδή την ταχύτητα του φωτός), εμφανίζεται ως το αδιαπέραστο τείχος των γεγονότων που δόμησαν τον χαρακτήρα της προσωπικότητας του. «Η ταχύτητα του φωτός είναι η πύλη και ο φύλακας της πύλης είναι η ίδια του η μορφή».

Κατά την αυτοπαρατήρηση (ο ηλιακός άγγελος) η θεία σκέψη διαπερνά ως ξίφος το ζωτικό κέλυφος των αναμνήσεων που συγκροτούν την μορφή. Αποτέλεσμα της επίτευξης της ταχύτητας του φωτός είναι λοιπόν η θέα της ρομφαίας του αγγέλου. Στον διαλογισμό η θεία σκέψη αντιπαλεύει την μορφική. Στην ήρεμη επιφάνεια των συναισθημάτων στο νοητικό κάτοπτρο των ιδεών εμφανίζεται το ορθοκανονικό πλέγμα της σκακιέρας... Κατανοείται η μάχη των αντίθετων, αθάνατων στοιχείων και του νόμου της ειμαρμένης ή οικονομίας της μορφής…

Ο νόμος της ειμαρμένης, με τις τρεις Ερινύες, είναι ο αμείλικτος διώκτης της μορφής που οδηγεί στην συνειδητοποίηση ότι η ίδια η μορφή μας είναι το αποτέλεσμα της εγκληματικής βίας ή «δίνης του χρόνου-Κρόνου» επί των γενεσιουργών δυνάμεων της άναρχης φαντασίας (κοσμικού πυρός) του πατέρα Ουρανού…

Τον προβληματισμό αυτό αναπτύσσει ο δικαστής ιερέας στο διαβόητο μυθιστόρημα: η Δίκη, του Φ. Κάφκα

Ανακεφαλαιώνουμε λέγοντας ότι η αντίληψη που έχουμε για την Κενταυρική φύση, αφορά την λειτουργία της νοητικής οθόνης προβολής, που είναι η αύρα μας με τις 7 στρώσεις. Οι Κένταυροι όντας διαφορετικοί σε ποιότητες και πάθη, ανήκουν στην τρίτη μυθολογική φυλή του Ησιόδου, μετά τους Έλλοπες (άφωνους θεούς) και τους εμπαθείς Κύκλωπες της δεύτερης φυλής. Η Πελασγική ανθρώπινη τέταρτη φυλή εξήλθε από την Κενταυρική εκκινώντας την διαδικασία για την ατομικοποίηση της αγελαίας ζωικής εξέλιξης, που συντελέστηκε στην διάρκεια της σεληνιακής πλανητικής αλύσου και που τώρα μετά τους επαναληπτικούς 4 πρώτους γύρους της γήινης αλύσου δίδεται για πρώτη φορά, η ευκαιρία της αντίληψης της φύσης των Κενταύρων. Αντιλαμβανόμαστε δηλαδή την φύση του Κενταύρου (Δούρειου ίππου) μόνον όταν εξερχόμαστε μαζί με τον πανούργο Οδυσσέα-Ερμή στο Ίλιον της καρδίας μας…

Τελειώνοντας τα της πεπτικής μυήσεως, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Νους-Ερμής είναι το τέκνον του Δία ή αιθέρα (απανα) της κοιλίας με την Πλειάδα Μαία στον λαιμό (Ουντανα) του ουράνιου ανθρώπου. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι η μυθολογία μας έχει παραδώσει τα εργαλεία για την έρευνα του νοητικού φαινομένου, εξιστορώντας τα τέκνα των 7 πλειάδων:

Η Μαία, η πρώτη και ομορφότερη, μητέρα του Ερμή από τον Δία

Η Ταϋγέτη, μητέρα του πρώτου βασιλιά της Σπάρτης Λακεδαίμονα από τον Δία (βλ. Ελένη)

Η Ηλέκτρα, μητέρα του Δαρδάνου, γενάρχη των Τρώων και του Ιασίονος από τον Δία

Η Στερόπη, σύζυγος (ή μητέρα) του ήρωα Οινόμαου από τον Άρη

Η Κελαινώ, μητέρα του ήρωα Λύκου και του Ευρύπυλου βασιλιά της Κυρήνης από τον Ποσειδώνα

Η Αλκυόνη, μητέρα του Υριέα και της Αιθούσης από τον Ποσειδώνα

Η Μερόπη, σύζυγος του Σίσυφου και μητέρα του Γλαύκου

Συναφές με την θεραπεία του Γλαύκου είναι το λεγόμενο Δήλιο πρόβλημα για τον διπλασιασμό του κυβικού Ναού του Δήλιου Απόλλωνα… Αλλά και ο τετραγωνισμός του κύκλου. Κατασκευή τετραγώνου (νοητικής προσωπικότητας) ίσης προς κύκλο (πνεύμα). Και τα δύο προβλήματα επιδέχονται μόνον προσεγγιστικές λύσεις με κανόνα (ηθική) και διαβήτη (θέληση) Ο Ερατοσθένης ο Κυρηναίος αναφέρει ότι σύμφωνα με πληροφορία αρχαίου τραγωδού ο Μίνωας είχε παραγγείλει να κατασκευαστεί τάφος για τον γιο του Γλαύκο σχήματος κυβικού. Όταν κατασκευάστηκε ο Μίνωας τον θεώρησε μικρό και διέταξε να τον διπλασιάσουν. Η εμμονή των αρχαίων με τον Γλαύκο (ο ασπρογάλαζος) είναι γιατί αυτό το χρώμα είναι το λυκαυγές, το χρώμα του Απόλλωνα… ή της πνευματικής ανάστασης. Το οποίο εμφανίζεται στον υπό μύηση μαθητή, καταβροχθίζοντας την σάρκα του, όταν επιτυγχάνει να δημιουργήσει το διπλό αιθερικό του φυσικού του σώματος, δηλ. να διπλασιάσει τον κυβικό Ναό του Απόλλωνα, αφυπνίζοντας ταυτόχρονα τα δύο φίδια του κηρυκείου. Τα δύο φίδια του κηρυκείου είναι οι αριθμοί 2 και 3, δηλ. η συνείδηση (παρατηρητής, 2) και η νοήμων δημιουργική προσωπικότητα (3, άγιο πνεύμα), που αφυπνίζονται στον άρρητο νοητικό κόσμο των ριζωμάτων (ρίζα2+ρίζα3)=1,41+1,73=3,14=π. Στον διπλασιασμό του κύβου ο αριθμός κλειδί είναι ο άρρητος της (3ης ρίζας του 2) = 1,26… πάλι εμπλέκονται δηλ. η 3η και η 2η θεοσοφική ακτίνα…

Το νήμα της Αριάδνης

Ο Αλέξανδρος κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στον μουσουλμανικό κόσμο αντίστοιχη με αυτή του Φαραώ-Μωυσή, γιατί προσπάθησε να εισέλθει ζωντανός, όπως και ο Μωυσής, στην αιθερική Γη της επαγγελίας. Στο βιβλίο της Γέννεσης, ο Θεός τοποθετεί τον άνθρωπο σε έναν κήπο (τον παράδεισο), που τον διασχίζουν τέσσερις ποταμοί: ο Τίγρης, ο Ευφράτης, ο Γηών (Νείλος) και ο Φισών (ο Γάγγης ο Ινδικός κατά τον I. Δαμασκηνό).. Ο Αλέξανδρος για να εισέλθει και να βασιλεύσει σε αυτήν ακριβώς την περιοχή της Ασίας (βλ. ασυνειδήτου), έλυσε πρώτα τον Γόρδιο δεσμό του άρματος της ψυχής, το σύμβολο των ιερέων βασιλέων της. Εκεί, στο ανάκτορο των παλαιών βασιλέων της Φρυγίας, βρισκόταν το άρμα του Γόρδιου ως ανάθημα στον Δία. Ο ζυγός του άρματος ήταν δεμένος με φλοιό κρανιάς και ο δεσμός ήταν τόσο περίπλοκος, ώστε δεν διακρινόταν πουθενά η αρχή του. Σύμφωνα με την κρατούσα παράδοση, όποιος έλυε τον Γόρδιο δεσμό, θα κυριαρχούσε στην Ασία…

Η νοητική μορφή-ουσία συμπεριφέρεται όπως ο μεταξοσκώληκας και το κουκούλι του. Ο μεταξουργός (νοητικός άγγελος) κόβει σε ένα σημείο το νήμα και ξετυλίγει το κουκούλι (τον Γόρδιο δεσμό) των αναμνήσεων προκειμένου να την ελευθερώσει. Στην αρχαία προσέγγιση ο ηλιακός άγγελος της Αφροδίτης είναι η Σαλώμη-Ιστάρ, που εκδύεται τα 7 πέπλα της μορφικής ύπαρξης για να αποκεφαλίσει το κεφάλι-σπόρο του αιθέρα (Ιωάννη-Ταμούζ) από την εξάρτηση των 4ων άκρων ή στοιχείων της πενταγωνικής μορφής και να το ανυψώσει επάνω στον «δίσκο της πολυδιάστατης Γαίας»

Η νοητική μορφή μας (ο Χριστός) είναι το αιώνιο πορτρέτο των πράξεων μας. Ο νοών Oscar Wilde συνέγραψε το πορτρέτο του Dorian Gray, ερμηνεύοντας την εσωτερική εμπειρία των μυημένων ζωγράφων που συνήθιζαν να εικονογραφούν τον Χριστό με το πρόσωπό τους… Καθώς γνώριζαν ότι ο πνευματικός και ο υλικός κόσμος διέρχονται ως αντιστραμμένοι κώνοι, υποχρεωτικά από το εστιακό σημείο της πύλης του ναρκισσισμού ενός προσώπου. (βλ. την αυτοπροσωπογραφία του A. Durer). Η χριστική ουσία εργάζεται στον θεμέλιο λίθο της φυσικής μορφής ως εκφρασμένης σφραγίδας του πνεύματος, για να καταγράψει επάνω της ως πληγές και δυσοίωνες εκφράσεις την αμαρτία που αντιλαμβανόμαστε.

Είναι ασύλληπτα τα μαρτύρια του κυρίου μας, καθώς ταλαιπωρείται από το ένστικτο κέντρο των επιθυμιών της μορφής (ο Ιούδας), από το συναισθηματικό κέντρο των πίστεων (ο Καϊάφας) και το αδιάφορο στην αδικία που αντικρίζει νοητικό κέντρο (ο Πιλάτος)

Στην καρδία εδράζεται το αισθητήριο της αφής. Όχι όμως με την συνηθισμένη έννοια της περιορισμένης απτικής λειτουργίας μιας κρυσταλλωμένης νοητικά προσωπικότητας, αλλά ως το σημείο όπου άπτεται-ανάβει το πυρ της λογικής ή Λόγου. Ο (Απολλώνιος) κύβος-κααβάς στο κέντρον του πυρός, λέγουν οι μωαμεθανοί ήταν λευκός αλλά μαύρισε από την αμαρτία του κόσμου… Η δεύτερη μύηση της ανάδυσης και βάδισης επί των υδάτων της συναισθηματικής φαντασίας μας, προϋποθέτει την νηνεμία για την εμφάνιση του νοητικού προσώπου. Ο ήλιος και η σελήνη λαμβάνουν τότε την θέση των οφθαλμών επί του προσώπου και ο Εωσφόρος την ρίζα της μύτης καθιστώντας ορατό στην ανθρώπινη συνείδηση την θέα του δράκου της αναπνοής… Τότε είναι που ακούγεται η φωνή του πνεύματος της σιγής, καθώς η Ανθρώπινη νόηση αδράχνει το νήμα του πνεύματος ανάμεσα στις δύο μεγάλες γραμμές της δύναμης των διδύμων Σωτήρων-Δισοκούρων.

Είναι χαρακτηριστικό της επαναληπτικής φύσης της πρώτης μύησης, ότι τόσο ο Ιωάννης της φυσικής μορφής ως μυητής-βαπτιστής της πανομοιότυπης Χριστικής μορφής, όσο και ο Ιούδας ο ζωδιακός Λέων του ενστίκτου, χρειάζεται να θανατωθούν προκειμένου να ξεκινήσει η επόμενη φάση στο έργο του Κυρίου της νοητικής μορφής.

Η φυλετική Ύδρα έχει εμφανιστεί πλέον στο εργαστηριακό φως της νοητικής λίμνης Λέρνης του πολιτισμού με το όνομα του νήματος DΝΑ. Στην Ησιόδεια θεογονία αναφέρεται με τους κωδικούς των 50 κεφαλών των Εκατόγχειρων και τα φυλετικά δένδρα των 50 τέκνων, που προβάλουν στην ζωική νοητική οθόνη των εκατόνταρχων ή Κενταύρων.

Η γονιδιακή επιστήμη μας θα ταλαιπωρηθεί αφάνταστα αποκόπτοντας και ονοματίζοντας τα γονίδια-κεφαλές της Ύδρας. Ο Ηρακλής κατανόησε το φαινόμενο της Ύδρας στο συνθετικό φως του ανώτερου νοητικού:

«Εδώ είναι η φρίκη της δόξας της λαμπρότητας ενός αγγέλου που έπεσε εδώ πέρα» προειδοποιεί η φωνή. Ακολουθεί το φρικτό θέαμα ενός απαίσιου χταποδιού που σταδιακά στην όραση του απλού οφθαλμού, μεταμορφώνει την απαίσια υφή της σάρκας του στην λεπτή υφή της φωτεινής δαντέλας των αιθερικών ινών που τον ανυψώνει στον ουρανό…

Στο κάτοπτρο αυτής της επιφάνειας ανακλώνται οι ιδέες. Τότε αντιλαμβανόμαστε τον όρο δένδρο του φωτός, με τα δύο τμήματα του άνω και κάτω του εδάφους, στους δύο κώνους που ενωμένοι στην κορυφή τους περιέχουν τo δένδρο και τις ρίζες του. Δηλαδή ότι η φυτική εξέλιξη του φωτός προηγήθηκε της δημιουργίας του ορυκτού κόσμου μας, γεγονός που η επιστήμη συνειδητοποιεί στην έλξη των φωτονίων προς την δομή του DNA…

Στην δεύτερη μύηση αντιλαμβανόμαστε τον ερωτικό χαρακτήρα της αναπνοής, εφόσον έχουμε κυριαρχήσει στις ορέξεις του λέοντα της φυσικής μορφής. Τα δύο ρεύματα της αναπνοής είναι γνωστά ως οι δίδυμοι Διόσκουροι ή ακτίνες (ida, pingala) της ψυχής και της ολοκληρωμένης προσωπικότητας (αυτής που έχοντας αναγεννηθεί αντιλαμβάνεται ότι αποτελεί είδωλο του νοητικού κόσμου). Εδώ επιτρέπεται να εργαστούμε με τις πολικότητες που για πρώτη φορά αντιλαμβανόμαστε χάρις στις υποδείξεις του ηλιακού αγγέλου (Πολυδεύκη). Που διαρκώς συντρέχει στην πεσμένη εικόνα του έτερου ιππέα της αναπνοής, του σεληνιακού αδελφού του Κάστωρα. Όταν λοιπόν ο νους βαδίζει στην λεπτή γραμμή ανάμεσα στα δύο ρεύματα της δύναμης των διδύμων ή Διοσκούρων εμφανίζεται το φως στο ιερό του Ναού, στην «ωραία πύλη» της καταστροφική Ελένης (666)… ως έξαρση της Αφροδίτης στους ιχθείς.

Χάρις λοιπόν στην αναπνευστική-ερωτική-νοητική λειτουργία των πολικοτήτων επιτυγχάνεται δια της τριβής των αντιθέτων η ανάφλεξη και ο φωτισμός… Τότε στο αίμα αναγνωρίζεται η λειτουργία του σίδηρου της αιμοσφαιρίνης ως ο φορέας του πνεύματος (η πνοή-κίνηση των αισθήσεων) που ως Άρης ή πόθος βρίσκεται παγιδευμένος στο αιθερικό πλέγμα του Ηφαίστου... Αντιλαμβανόμαστε δηλαδή ότι οι αισθήσεις δεν είναι τα παθητικά καταγραφικά όργανα της μορφής μας αλλά ιδιότητες των σχηματισμών του φυλετικού νοητικού αιθερικού πλέγματος, δηλ. του ψυχολογικού νοητικού χώρου ή αιθέρα

Το αιθερικό πλέγμα μελετάται αναλυόμενο στο πυθαγόρειο σύστημα των κανονικών στερεών, των εγκαθιδρυμένων ροών της ενέργειας. Με την κάθε ρίζα φυλή να εγκαθιδρύει την γεωμετρική ροή ενός στερεού ή αίσθησης έως ότου συμπληρωθεί η κανονική γεωμετρική δομή των 5 στερεών ή αισθήσεων στο συνθετικό εικοσάεδρο του ύδατος. Το υδάτινο στοιχείο αποτελεί την σταθερή πολική βάση ή εξαιρετικά σταθερή ένωση των δύο εύφλεκτων στοιχείων, του υδρογόνου (Υιού-αέρα) με το οξυγόνο (Μητέρα-πυρ), του ασταθούς πενταγωνικού δωδεκάεδρου αιθέρα της ακοής (Πατέρα).

Η πλατωνική θεοσοφία παρέδωσε τις ακόλουθες σχέσεις : όραση= τριγωνική πυραμίδα, ακοή = δωδεκάεδρο, αφή =οκτάεδρο, γεύση=εικοσάεδρο, όσφρηση=κύβος

Η θέα του αιθερικού πλέγματος στην διάρκεια του οραματισμού δείχνει ότι οι οφθαλμοί της συνείδησης «ανθίζουν-ανοίγουν» στα κέντρα των εδρών των κανονικών στερεών οδηγώντας στην συμπληρωματική πολική αντίθεση του στερεού (αιθερικού στοιχείου ή ταττβα) όπως δείχνει το σύμβολο του γιν-γιανγκ

Έτσι η άρια φυλή αναπτύσσει την όσφρηση ή κύβο της νοητικής αντίληψης των θεατρικά επαναλαμβανομένων γεγονότων στα οποία ευρίσκεται εγκλωβισμένη η προσωπικότητα μας. Ολοκληρώνοντας στην επερχόμενη έκτη φυλή που εμφανίζεται στην διάρκεια της πέμπτης (Αρίας), τις 6 έδρες του κύβου και την αρμονική σειρά των 6 φυλετικών σπερματικών οφθαλμών ½+1/4+1/8+1/16+1/32+1/64 ή δυναστειών της αιγυπτιακής μεταφυσικής (βλ. 666, wadjet eye). Οπότε ολόκληρος ο ζωδιακός οδηγείται στον οφθαλμό της δίκης του Ώρου 666 των ιχθύων. Οι 6 οφθαλμοί στα κέντρα των εδρών του κύβου ταυτίζονται επίσης με τις 6 κορυφές του πολικού του κύβου, δηλ. του οκτάεδρου της “αφής/άπτω” του φωτός στην καρδιά. Για την ευκολία με την οποία δημιουργείται το εικοσάεδρο από το οκτάεδρο ο Χριστός είπε: ότι θα κτίσω και θα καταστρέψω τον Ναό του αιτιατού σώματος σε τρεις μέρες. Εννοώντας ότι στην τριήμερο κάθοδο στον Άδηλο νοητικό κόσμο, το οκτάεδρο θα περιστραφεί κατά μια γωνία πενταγώνου (18, 36, 54, 72, 108) της Μοναδιαίας αντίληψης των πολλαπλών μοιρών ή ενσαρκώσεων δημιουργώντας και καταστρέφοντας συνειδητά το εικοσάεδρο, τον αιθερικό Ναό…

Ο φωτισμένος οφθαλμός της ερωτικής συνείδησης του Einstein αντιλήφθηκε ότι η δημιουργία του νοητικού καθρέπτη ή τετραγώνου του φωτός. Είναι ο ίδιος ο Δίας στο ζώδιο των χερουβικών δυνάμεων του καρκίνου, που οδηγούν στην συναντίληψη του χώρου μιας ομάδας οφθαλμών (ενός πολυόματου Χερουβίμ). Ότι ο χώρος δηλαδή είναι μια ζωντανή οντότητα που συνθέτει τις ψυχές-οφθαλμούς όσων αφυπνίζονται στο φως της ερωτικής (Χριστικής) τους συνείδησης. Τα Σεραφείμ (οι ουράνιοι πολύχρωμοι όφεις), όντας οι πλησιέστεροι άγγελοι στην πηγή του κοσμικού πυρός μάλλον είναι οι 7 γραμμές-ακτίνες που άγονται από μια κορυφή της κύβης-κεφαλής… προς τις υπόλοιπες 7 κορυφές του κύβου-οκταέδρου. Στους οραματισμούς γίνονται θεατοί ως λείαν επιμήκεις όφεις στα τεράστια στόματα των οποίων υπάρχουν εκκλησίες στις οποίες καλούμαστε να προσευχηθούμε !!!

Το στόμιον του πυρός και το στομάχιον-οστομάχιον του Αρχιμήδη…

Η συνηθισμένη ετυμολογική ανάλυση του στόματος όπως και της σχετικής λέξεως στόμαχος, δείχνει την λέξη στόμιο της εισόδου και της εξόδου σε μια κοιλότητα όπου διαλύονται οι τροφές στα δόντια/τρίγωνα του πυρός.

Εξεταζόμενο όμως το στόμα ως είσοδος σε μια κοιλότητα, θυμίζει το μάτι και την μήτρα … Μάλιστα η είσοδος του Οδυσσέα και των συντρόφων του στο Κύκλώπειο σπήλαιο υπήρξε μοιραία για πολλούς εξ αυτών. (στόμα< στο όμα του κύκλωπα).

Ενώ στην περίπτωση του Χριστού ο υμνωδός δείχνει ότι : «η Παρθένος (το ζώδιον του κοσμικού σπηλαιού των Τιτάνων) σήμερον, τὸν ὑπερούσιον τίκτει, καὶ ἡ γῆ τὸ Σπήλαιον, τῷ ἀπροσίτῳ προσάγει».

Γίνεται φανερό ότι η λέξη στόμα είναι θεμελιώδης. Στο φοινικικό αλφάβητο το γράμμα Πε=στόμα, είναι το ελληγνικό γράμμα Π (η πύλη). Το Ο όμικρον είναι το φοινικικό Αγίν=μάτι, από το οποίο κάποιοι ετυμολογούν άγαν+οπή=αγάπη. Επί πλέον το γράμμα σίγμα πρώτο στην λέξη σ-τόμα στο φοινικικό αλφάβητο αποδίδεται ως σιν=δόντι, ενώ το Ταυ=σημείο, σταυρός είναι το σταυρικό σημείο της διατροφικής θυσίας και λύτρωσης δια του πυρός-Χριστού.

Επί πλέον η παρουσία της γλώσσας εντός της στοματικής κοιλότητας θυμίζει την φλόγα/πυρ του Λόγου και το αγγελικό τάγμα των δράκων/όφεων του πυρός με την ρομφαία να προβάλει από το στόμα τους ως δηλητήριο (θεραπευτική σοφία)… Μάλιστα στην αρχαιότητα η λέξη στόμα είχε την έννοια του "τάγματος των λοχαγών" -οδόντων/όφεων ή τριγώνων του πυρός.

Τελικά γίνεται αντιληπτό ότι ο στόμαχος είναι ιδιαίτερα καταφρονημένος στην αντίληψή μας, ειδικά σε μια σύγχρονη απαξιωτική τάση που τείνει να διαμορφώσει την γνώμη για το «κατώτερο κέντρο» του στομάχου/κοιλίας. Ευτυχώς ο Αρχιμήδης φρόντισε να παραλάξει την λέξη στομάχιον σε οστο-μάχιον διασώζοντας στο μαγικό τετράγωνο που πρότεινε, την εσωτερική λειτουργία του φυσικού ήλιου ως Κρόνιου στομάχου του πυρός στο ηλιακό σύστημα των εντέρων-πλανητών της νοητικής πεπτικής μας λειτουργίας… (βλ. Ο Κρόνος επιστάτης των οδόντων-οστών και την γιόγκα του στομάχου-καζανιού από τον σοφό Αϊβανχόφ)

Η διδασκαλία των 5 αιθέρων-στερεών, του πλατωνισμού-ινδουϊσμού (απανα/βάση-εικοσάεδρο, σαμανα/κοιλία-τετράεδρο, πρανα/θώρακας-οκτάεδρο-εξάλφα, ουντανα/κεφαλή-κύβος/η και βυανά/ωοειδές περίβλημα-πενταγωνικό δωδεκάεδρο) αναφέρει τον «σαμανα-πυρ» ως διαλυτικό αιθέρα της πέψης του στομάχου, κέντρο της κατώτερης τηλεπάθειας.

Η απλή παρατήρηση του υπναγωγικού φαινομένου που ακολουθεί την υπνηλία που συνοδεύει την πεπτική λειτουργία. Δείχνει την τεράστια διέγερση του πυρός του στομάχου καθώς η μεγάλη κατανάλωση του οξυγόνου/πυρός από τον μυελό του εγκεφάλου μεταφέρεται στην περιοχή του στομάχου. Πράγματι ο στόμαχος διαλύει τις χονδροειδείς τροφές σε τριγωνισμούς πυρός που ομαδοποιούνται σε συστήματα τριγωνισμών που η ασυνειδησία μας εκλαμβάνει ως ονειρικές μορφές που μάχονται στο οστο-μάχιον ανάλογα με την δυσπεψία των τροφών που καταναλώσαμε…

Ακολουθούν ερωτικά όνειρα, καθώς ο σαμανα της κοιλίας συνθέτει τα μορφικά εικοσάεδρα του απανα της βάσης των γεν.οργάνων. Εδώ ο μυημένος της πεπτικής/νοητικής λειτουργίας θα αντιληφθεί την σημασία του ομηρικού Αχιλέα/Άρη πεντάκτινου ως αγνό ερωτιδέα ανίκητο στην μάχη… έως ότου αντικατασταθεί από τον πανούργο Οδυσέα/ κερδώο Ερμή στην κερδία/καρδία της κατανόησης του πρανα στον θώρακα.

Εδώ το οκτάεδρο ή εξάλφα θα απάγει το φως του εμπορίου (c2=Em) της κοιλίας στο κυβικό πυρ της κύβης κεφαλής του ταύρου… Οι 12 ακμές του κύβου ή κύβης (κεφαλής) είναι τα 12 καντιανά κατηγορήματα των εννοιών του αστρολογικού κύκλου.

Για όσους δεν γνωρίζουν το «στομάχιον» του Αρχιμήδη βρέθηκε σε ένα χειρόγραφο καλυμένο με χριστιανικές προσευχές. Τον Οκτώβριο του 1998 δημοπρατήθηκε στον οίκο Κρίστις στην Νέα Υόρκη ένα μικρό βιβλίο του 13ου αιώνα για το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 2.2 εκατομμυρίων δολαρίων. Το βιβλίο περιείχε μεσαιωνικές χριστιανικές προσευχές αλλά δεν ήταν αυτός ο λόγος που πλειοδοτήθηκε με ένα τόσο μεγάλο ποσό . Ήταν ένα παλίμψηστο, ένα αρχαίο κείμενο σε πάπυρο η περγαμηνή που επικαλύφθηκε με άλλο κείμενο ή εικόνα σε μεταγενέστερη εποχή για να χρησιμοποιηθεί ξανά ως βάση για τη δημιουργία νεότερων έργων. Στο συγκεκριμένο βιβλίο ο Αρχιμήδης μεταξύ άλλων πραγματευόταν το "Στομάχιον" . Ένα είδος παζλ που αποτελούνταν από 14 διαφορετικού σχήματος (κυρίως τρίγωνα) κομμάτια ελεφαντοστού τα οποία χρησιμοποιούνταν για ανασυνθέσουν διάφορα σχήματα. Οι κανόνες απλοί. Από το περίγραμμα και μόνο ενός σχήματος θα έπρεπε με την χρήση όλων των κομματιών του Στομαχίου να ανασυντεθεί το σχήμα. (βλ. τανγραμ) Ο Αρχιμήδης υποβάλει ένα πολύ γνωστό πρόβλημα συνδυαστικής για το Στομαχιον πρόγονο των σημερινών παζλ. Με πόσους τρόπους μπορούμε να ανασυνθέσουμε τα 14 κομμάτια και να επαναδημιουργήσουμε το τετράγωνο από το οποίο προήλθε. Το 2003 αποδεδείχθηκε ότι υπάρχουν 17.152 τρόποι ακόμα και αν λάβουμε υπόψη τις κυκλικές και συμμετρικές λύσεις το πλήθος των διατάξεων παραμένει μεγάλο, 536 διατάξεις…

Ο ουροβόρος Δράκος Λεβιάθαν και ο κύκλος των ιπποτών-ακτίνων του Αρθούρου (<Άρκτου)

Δέλτα: η Πύλη/ τὸ τέταρτον στοιχεῖον. σημαίνει δὲ καὶ τὸ γυναικεῖον αἰΔοῖον/ Λεξικόν Σούδα

Δράκων, καὶ Όφις, καὶ ΔιάΒοΛος, Κῆτός τε, καὶ Σατανᾶς, καὶ Λευϊαθὰν, καὶ Λέων, καὶ Βασιλίσκος ὀνομάζεται... Οι διαλογισμοί μας στο ζώδιο της Παρθένου έθιξαν τον δυϊσμό της Ενάδας που προσεγγίζει ο Ζωροαστρισμός και ο Χαλδαϊσμός. Όσοι είναι ικανοί να παρακολουθήσουν το όλον ζήτημα θα βρουν ενδιαφέρουσες τις παρακάτω προσεγγίσεις… Ο κ. Ληντμπήτερ ισχυρίστηκε ότι μέτρησε τον χιλιοπέταλο λωτό της κεφαλής και τον βρήκε να έχει 960 (= 10Χ96) και όχι 1000 (=50Χ20) πέταλα, όπως συνήθως απεικονίζεται σε 20 ομόκεντρες σειρές των 50 πετάλων. Καθώς άλλοι ισχυρίζονται ότι τα γράμματα του ιερού (Ινδικού) αλφαβήτου είναι 50, άλλοι 48 και άλλοι 36 ενώ σε εμάς κληρονόμους του Αλεξανδρινού Γνωστικισμού το αλφάβητο έχει πλέον 24 ή 27 γράμματα…

Ο κ. Ληντμπήτερ λοιπόν δεν κάνει λάθος αλλά υπαινίσεται το αριθμολογικό κλειδί των μοιρών-περιόδων (ημερών γιουγκά) των Μεγάλων Όντων που ελέγχουν το σύστημα των πλανητικών Μονάδων που συγκρατούν ως Βούδες την ειμαρμένη της πενταγωνικής κίνησης των Ψυχών… Αντί για 10Χ100 ή 50Χ20 =1000 πρότεινε την στερεομετρική συμμετρική σχέση 8Χ12=96 ή 8Χ120*=960. Υπενθυμίζουμε ότι το δωδεκάεδρο περιλαμβάνει 5 κύβους: ο Κύβος-Κααβάς με 8 κορυφές και 12 ακμές είναι συνώνυμος του θηλυκού Λόγου της θεάς Κυβέλης ή Κύβης-Κεφαλής <Κυβέρνησις που αποκαλύπτεται ένθρονη στον κυβικό θρόνο των λεόντων στον Ναό της Μ. Άρκτου των 7 άστρων-κιόνων (σημ. 7 γραμμές άγονται εκ της κορυφής του κύβου – 7 κέντρα της κεφαλής -κύβης-)… * Οι 120 Σάροι:/// (64,120,136) π.τ. Σην Μ.Δ. ο Κύκλος –Σάρος συνδέεται με τους μεγάλους κοσμικούς κύκλους των 432= 48Χ9 = 36Χ12 = 18Χ24 = 16Χ27= 108Χ4 = 2Χ216= ο αιθερικός διπλάσιος του ψυχογονικού κύβου των πυθαγορείων : «…Κάθε σχολιαστής γνωρίζει φυσικά πως οι Χαλδαίοι δήλωναν τα ίδια ψηφία (432 ή 432.000) για τις θείες δυναστείες τους, όπως και οι Ινδοί για το μαχαγιουγκά τους, δηλαδή 4.320.000. Γισυτό ο δρ. Σεπ του Μονάχου προσπάθησε να υποστηρίξει τον Κέπλερ και τον Ουίλφορντ στην κατηγορία τους ότι οι Ινδοί τα δανείστηκαν από τους Χριστιανούς και οι Χαλδαίοι από τους Ιουδαίους οι οποίοι, όπως διεκήρυσσαν, περίμεναν το Μεσσία τους στο 4320 σεληνιακό έτος του κόσμου!!! Καθώς αυτά τα ψηφία, σύμφωνα με αρχαίους συγγραφείς, βασίστηκαν από το Βηρωσσό στους 120 Σάρους -που καθεμιά απ' αυτές τις διαιρέσεις σημαίνει έξι Νέρους 600 ετών, (6Χ6=36 και 36Χ12=432) σχηματίζοντας ένα σύνολο 432.000 ετών.»… ΜΔ

Η αποστάζουσα Παρθένος (κοσμική Ψυχ(ρ)ή, η Αφροδίτη σε πτώση) κρύβει την εργασία του μεταλλουργού Ηφαίστου και των τρίτων οφθαλμών (Κυκλπώπων) της αλχημείας των μετάλλων (<αλς=άλας ή θάλασσα), που σφυρηλατούν στο δισκοπότηρο-σπήλαιο το άρρητο νήμα της ζωής ως αιθερικό δίχτυ στις τέλειες γωνίες των κανονικών στερεών…

Ο Δράκος < δέρκομαι=βλέπω – αόριστος έδρακον και εδέρξατο. Darshan, είναι μια σανσκριτική λέξη που σημαίνει "ματιά", το όραμα, εμφάνιση, ή αναλαμπή.

Ο Δράκος της ενόρασης 666 είναι η στιγμιακή ματιά του φιλοσόφου Παρατηρητή που ως Μέδουσα ή Εριχθόνιος όφις στέκει στην αύρα-ασπίδα της Σοφίας_Αθηνάς (<μέδω=άρχω, ασπίς=όφις-κύκλος) που παγώνει τον χρόνο. Έτσι οφείλει να αποκεφαλιστεί όπως ο Ηρακλής αποκεφάλισε τον Εαυτό του ως το κεντρικό λεόντειο κεφάλι της ύδρας

[βλ. χρόνος της αυτοσυνείδησης ή cogito που ορίζει τους 7 κόσμους-ημέρες της δημιουργίας της εκθετικής πυθαγόρειας δεκαδικής κλίμακας του 7 (1,10,100,1000… 1.000.000) ως αισθανόμενα Όντα-Ψυχές ή δημιουγίες που είναι οι ουροβόροι* ή κυκλικές ακτίνες της δημιουργίας και της απόσυρσης ή θανάτου γνωστές ως Λεβιάθαν…]

*σημ. ο ουροβόρος του 4 είναι κύκλος και τετράγωνο-φως ταυτόχρονα λχ η τετρακτύς: 1+2+3+4+3+2+1=16=7

Ο Ζωροαστρισμός-Γνωστικισμός εννόησε τον συνθετικό δυϊκό χαρακτήρα των 7 ακτίνων εντός της δημιουργίας καθώς έρχονται και αποσύρονται στον σηπόμενο Βυθό της αέναης αλλαγής… Γνώρισε έτσι τον θεό-Δημιουργό των μεν ως τον διάβολο-Θάνατο των άλλων σε μια ενότητα !!!

Το Δελφικό Μαντείο διατηρούσε την ίδια αντίληψη για τον Δράκο Πύθωνα-Λεβιάθαν: Πύθων< Πύθω=σαπίζω < Πυθμήν ο Δράκος-Βυθός των Γνωστικών είναι ο αστερισμός της Μεγάλης Άρκτου

<Δελφῖνες>: Οι ἰχθύες, καὶ μέρος νεώς. Διὰ τοῦτο <δελφινοφόρους> λέγουσι ναῦς, ὡς σχῆμα ἐχούσας δελφῖνος. Ναύς=η Ψυχή-Νους

Τράγος με ουρά δελφινιού είναι ο Κροκόδειλος «Μακαρά» Αιγόκερως-Κρόνος ή χρόνος Στην κοσμολογία των γνωστικών Οφιτών, το θαλάσσιο κήτος (Λεβιάθαν ή Ουροβόρος) σχηματίζει, σαν το ουράνιο αρχέγονο ύδωρ, τον εξώτατο κύκλο της δημιουργίας του κόσμου, που είναι απρόσιτος στην εμπειρία των αισθήσεων, και τον αποκόβει από τον θείο κόσμο της αγάπης και του φωτός. Κατά τους Έλληνες το δελφίνι (<δελφύς=μήτρα) ήταν το όχημα του Ποσειδώνα και ένα μαζί του, εσωτερικά• και αυτό το "δελφίνι" είναι ο "θαλάσσιος δράκοντας", στον ίδιο βαθμό που ο Κροκόδειλος του Ιερού Νείλου είναι το όχημα του 'Ωρου και ο ίδιος ο 'Ωρος. "Εγώ είμαι το ψάρι και η έδρα του μεγάλου 'Ωρου του Κεμ-ουρ", λέει ο μουμιόμορφος θεός με το κεφάλι κροκοδείλου. Για τους Περάτες Γνωστικούς ο Χόρζαρ (Ποσειδώνας) είναι αυτός που μετατρέπει σε σφαίρα τη δωδεκάγωνη πυραμίδα* "και ζωγραφίζει την πύλη της με πολλά χρώματα". Αυτός έχει ΠΕΝΤΕ ανδρόγυνους υπουργούς, αυτός είναι ο Μάκαρα, ο Λεβιάθαν. (Μ.Δ. ΙΙΙ.) *Δια του εικοσαέδρου εγγράφεται το δωδεκάεδρο σε σφαίρα λέγει ο Ιάμβλιχος Η Δελφύς=μήτρα καὶ ὁ ἐν Δελφοῖς δράκων Λεβιάθαν ή Πύθων… είναι η πηγή όλων των όφεων-ακτίνων. Τα 7 άστρα είναι η Άρκτος (<αρχή) του δυϊσμού των 7 θανάσιμων ή δημιουργικών αμαρτήματων… “Στο βιβλίο του Ενώχ η Μεγάλη Άρκτος καλείται Λεβιάθαν. ΜΔ” 1. Οκνηρία (acedia), ο Βηλφεγώρ [Belphegor]. < Baal-Peor, (=ο θεός ήλιος των Μωαβιτών). 2. Αλαζονεία (superbia), ο Aζαζέλ [Azazel]. < azal, (αναγραμ. αλαζών = o αποδιοπομπαίος τράγος, ο πλάνης, το εξιλαστήριο «κάθαρμα») Άλη=περιπλάνηση ήτοι κίνηση δηλ φως… 3. Λαιμαργία (gula), ο Βελζεβούλ [Beelzebub]. < Baal-zebub, (= άρχοντας των μυγών, ο Δίας του θανάτου, ο αέναος βυθός της σήψης-αλλαγής)

4. Λαγνεία (lussuria), ο Ασμοδαίος [Asmodeus]. < Aeshma + deus, (=το δόλιο, λάγνο-οργισμένο πνεύμα Αζραήλ-ο θάνατος, βλ. ιερά πορνεία)

5. Απληστία (avaritia), ο Μαμμωνάς [Mammon]. < αμεταφρ. (ο νοητικός πλούτος ως είδος λαιμαργίας).

6. Οργή (ira), ο Σατανάς [Satan/Saturn]. (< sat =φως), ο Lusifer το πνεύμα της αλήθειας (Οm Tat Sat):

Om αναφέρεται στο Ανώτατο Άπειρο Πνεύμα ή πρόσωπο.

Tat αναφέρεται σε «εκείνο», ή «όλα αυτά είναι».

Sat αναφέρεται στην «αλήθεια», το μη εφήμερο το θεμελιώδες και οικουμενικό.

7. Ζηλοφθονία (invidia), ο Λεβιάθαν [Leviathan].< εβρ. Λεβιάθ+θαννέμ = «σύνολο δρακόντων» Μεταφορικώς: «το κολοσσιαίον και τερατώδες»… ο Δράκος των μορφοποιητικών υδάτων .

Το matrix (τεμούρα) και η μουσική του Μπαχ

Στο ζώδιο του σκορπιού με ιεραρχική (απόκρυφη) έξαρση του Ερμή-λόγου, μας δίνεται η ευκαιρία να εννοήσουμε την μαντρίκα-γιόγκα, (< γιόγκα των μαγικών επωδών).

Η «μαντρίκα γιόγκα» μοιάζει με κάτι εξωτικό και άγνωστο στον νου μας. Όμως η ενασχόληση με το θέμα δείχνει ότι πρόκειται απλά για τον απωλεσθέντα «γεωμετρικό λόγο», Γκεμάτρια, της μουσικής… ή καλύτερα την μουσικότητα της σκέψης θα έλεγε ο Αριστοτέλης.

Ήδη όσοι αναγνώστες είναι παρατηρητικοί θα έχουν διαπιστώσει ότι:

1. «ΤΡΑΜ», είναι το ριζικό μάνΤΡΑΜ της βουδικής οικογένεις της γης. Όταν ΤΡΜ είναι τα σύμφωνα στην έννοια του ΜέΤΡου-ΜήΤΡΑς-matrix όπως και στην εβραϊκή λέξη «ΤεΜούΡα». Οπότε η τέχνη της «τεμούρα» είναι απλά η πηγή των μέτρων-μητρών ή πινάκων-matrix στα μαθηματικά.

2. Η λέξη «Τρέλλα» είναι μια άλλη ονομασία για την Μήτρα, καθώς οι δύο λέξεις σχηματίζονται από τα γράμματα ΤΡΜ, με Μ=13 ή 4 =ΛΛ . Η ετυμολογία του τρελλός αποδίδεται στις μεταβολές του τρηρόν (το τρέμον, ἐλαφρόν, δειλόν, ταχύ περιστέρι σύμβολο του πνεύματος της Αφροδίτης ή ΧΡΥσής ΤοΜής). Ας σημειωθεί ότι ο τρελλός του ταρώ είναι η 22η βλ.4=(ριζα5-1)(ρίζα5+1) ή «(Μ)ηδενική» κάρτα του ταρώ, που αποδίδεται στον Ουρανό και το σπέρμα του, την Ουράνια Αφροδίτη (επόπτρια της οικονομίας των φυλετικών σπερμάτων)…

3. Οι πίνακες και οι μαθηματικές τους ιδιότητες χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην μελέτη των κραδασμών των μαγικών πλανητικών τετραγώνων του φωτός της αστρολογίας-αλχημείας… Η λεξαριθμητική τους απόδοση δημιουργεί τα ονόματα (μάντραμ) των αγγέλων-δαιμόνων και την τέχνη των μεταΛΛίων (medallion)…

«Στα μαθηματικά, ένας πίνακας είναι μια ορθογώνια διάταξη αριθμών, συμβόλων, ή εκφράσεων, διατεταγμένων σε σειρές και στήλες. Τα μεμονωμένα στοιχεία σε ένα πίνακα ονομάζονται στοιχεία ή εγγραφές του.

Οι πίνακες ίδιων διαστάσεων μπορούν να προστεθούν ή αφαιρεθούν στοιχείο προς στοιχείο. Ο κανόνας για τον πολλαπλασιασμό πινάκων είναι ότι οι δύο πίνακες μπορούν να πολλαπλασιαστούν μόνο όταν ο αριθμός των στηλών του πρώτου ισούται με τον αριθμό των γραμμών του δευτέρου. Μια σημαντική εφαρμογή των πινάκων είναι να παριστάνουν γραμμικούς μετασχηματισμούς, δηλαδή, γενικεύσεις των γραμμικών συναρτήσεων όπως f(x) = 4x. Για παράδειγμα, η περιστροφή διανυσμάτων σε έναν τριών διαστάσεων χώρο είναι ένας γραμμικός μετασχηματισμός που μπορεί να αναπαρασταθεί από έναν πίνακα περιστροφής R. Αν v είναι ένα διάνυσμα στήλης (ένας πίνακας με μόνο μία στήλη) που περιγράφει τη θέση ενός σημείου στο χώρο, το γινόμενο Rv είναι μία στήλη διάνυσμα που περιγράφει τη θέση εκείνου του σημείου μετά από μία περιστροφή. Το γινόμενο δύο πινάκων είναι ένας πίνακας που αναπαριστά τη σύνθεση δύο γραμμικών μετασχηματισμών. Μια άλλη εφαρμογή των πινάκων είναι στην επίλυση συστήματος γραμμικών εξισώσεων. Αν ο πίνακας είναι τετραγωνικός, είναι δυνατόν να συμπεράνουμε μερικές από τις ιδιότητές του υπολογίζοντας την ορίζουσα του. Για παράδειγμα, ένας τετραγωνικός πίνακας έχει αντίστροφο αν και μόνο αν η ορίζουσά του δεν είναι μηδέν. Οι ιδιοτιμές και ιδιοδιανύσματα παρέχουν μια διορατικότητα στη γεωμετρία των γραμμικών μετασχηματισμών.

Εφαρμογές των πινάκων βρίσκονται σε πολλά επιστημονικά πεδία. Σε κάθε κλάδο της φυσικής,συμπεριλαμβανομένων της κλασικής μηχανικής, οπτικής, ηλεκτρομαγνητικής, κβαντομηχανικής, και κβαντικής ηλεκτροδυναμικής, που χρησιμοποιούνται για τη μελέτη των φυσικών φαινομένων, όπως την κίνηση των στερεών σωμάτων. Σε γραφικά ηλεκτρονικών υπολογιστών, χρησιμοποιούνται για το σχέδιο εικόνας τριών διαστάσεων σε δύο διαστάσεων οθόνη. Ο λογιστικός πίνακας γενικεύεται στις κλασικές αναλυτικές έννοιες όπως είναι οι παράγωγοι και τα εκθετικά σε υψηλότερες διαστάσεις.

Ένας σημαντικός κλάδος της αριθμητικής ανάλυσης έχει αφοσιωθεί στην ανάπτυξη αποτελεσματικών αλγορίθμων για τους υπολογισμούς πίνακα, ένα θέμα που είναι αιώνων και σήμερα είναι αναπτυσσόμενος τομέας της έρευνας. Οι μέθοδοι αποσύνθεσης πίνακα απλοποιούν τους υπολογισμούς, τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά. Οι αλγόριθμοι που είναι προσαρμοσμένοι σε συγκεκριμένες δομές πίνακα, όπως οι αραιοί πίνακες και οι σχεδόν διαγώνιοι πίνακες, διευκολύνουν τους υπολογισμούς στη μέθοδο πεπερασμένων στοιχείων και άλλους υπολογισμούς. Οι άπειροι πίνακες απαντώνται στην πλανητική θεωρία και την ατομική θεωρία ». Βικιπαίδεια

Η ρυθμική μουσική του Μπαχ αποτελεί το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα μετασχηματισμών μιας γλώσσας κρυμμένης μέσα σε άλλη… ΄Ισως κάποια στιγμή στο μέλλον να δούμε την εργασία ενός μαθηματικού μουσικολόγου που θα αναλύει την μουσική του Μπαχ με εργαλείο τις μήτρες των μαθηματικών πινάκων και τους «τανυστές»… Για παράδειγμα, μια μελωδία στις αρμονικές παραλλαγές της μπορεί να θεωρηθεί ως ένας γραμμικός μουσικός μετασχηματισμός και να απεικονιστεί από ένα μητρώο (πίνακα), μία δισδιάστατη διάταξη και επομένως είναι τανυστής 2ης τάξης. Ένα διάνυσμα (συγχορδία) μπορεί να απεικονιστεί σαν μία μονοδιάστατη διάταξη (μητρώο μίας στήλης) και είναι τανυστής 1ης τάξης. Τα βαθμωτά μεγέθη είναι απλοί αριθμοί (νότες) και συνεπώς τανυστές μηδενικής τάξης.

Η Αργώ, το άρμα της ψυχής…

Στον διαλογισμό της πανσελήνου η ομάδα έκανε μια ευχή για το καλό της Ελλάδας και βρέθηκε αντιμέτωπη με την μυθική Αργώ ! Το καράβι-λωτός είχε για πέταλα τα φουσκωμένα πανιά του, μας κοίταζε με το όμορφο μάτι του στην πλώρη ενώ δύο κουπιά έμοιαζαν με χέρια…

Η Αργώ-καρδιά νοείται μόνο σε κίνηση όπως ο αιθέρας και στέλνει παντού Έλληνες θεραπευτές ιατρούς…

Ο αριθμός των Αργοναυτών στα αρχαία ελληνικά κείμενα ποικίλλει. Ο Πίνδαρος αναφέρει 10, ο Απολλόδωρος ο Αθηναίος 48, ο Απολλώνιος ο Ρόδιος στα Αργοναυτικά 55 (ο τριγωνικός 10), ενώ άλλοι συγγραφείς 60 (5Χ12). Μόνο 28 (ο τριγωνικός 7, ο σεληνιακός μήνας) από τα παραπάνω ονόματα περιλαμβάνονται σταθερά σε όλα τα αρχαία ελληνικά κείμενα.

Το σύμβολο του καραβιού-κύστης ιχθύος (6Χ6Χ6=ο κύβος του 6=216, ο ψυχογονικός κύβος των πυθαγορείων) είναι το αγαπημένο σύμβολο της ψυχής. Την σημασία του ως μόνιμο άτομο της θεοσοφίας έχει υμνήσει ο Όμηρος παρουσιάζοντας τον δύσμοιρο Οδυσσέα της συνείδησης δεμένο στο κατάρτι-δένδρο (μεσαία στήλη του καβαλιστικού δένδρου), να ακούει το τραγούδι των θανατηφόρων Σειρήνων. (Η μουσική των Σειρήνων είναι ο θάνατος που οριοθετεί τα πεδία. Η μουσική της ψυχής είναι η αγνή ηδονή των φιλοσόφων) Η πλώρη και η πρύμνη του πλοίου είναι οι δύο πόλοι της ψυχής. Σύμφωνα με την παρουσίαση που έκανε ο Σωκράτης στον Φαίδρο το άρμα της ψυχής σέρνουν δύο άλογα (λευκό-μαύρο), υποδεικνύοντας τις δύο αντιθέτου φοράς τριγωνικές πυραμίδες που συνιστούν τον κύβο-πλοίο. Παρόμοια γεωμετρική προσέγγιση ακολουθεί και η καβαλιστική παράδοση της Μερκαμπά για το ηλιακό άρμα του «τιφερεθ» στο δένδρο της ζωής. Ο κύβος της Μερκαμπά σχηματίζεται από 6 σφαίρες στα κέντρα των 6 εδρών του κύβου. Οι συνιστώσες δηλαδή του κύβου εμφανίζονται ως ήρωες αργοναύτες…

Η καβαλιστική εικόνα του ήλιου-τιφερεθ ως κέντρου του ζωδιακού των 12 ακμών του κύβου ενισχύεται από το γεγονός πως οι 2 διαγώνιοι ή οι 4 πλανητικές σφαίρες-άλογα που τον πλαισιώνουν ως τετράγωνο: Δίας –Άρης-Αφροδίτη-Ερμής αντιστοιχούν σε ζεύγη ζωδιακών σημείων (ημερήσιας και νυκτερινής διακυβέρνησης), αποδίδοντας τα 8 από τα 12 ζωδιακά σημεία. Τα υπόλοιπα 4 σημεία υποκρύπτει η μεσαία στήλη με την Σελήνη και την υπό σχηματισμό σφαίρα του λαιμού της Πλουτώνιας κρίσης. (Τα ζωδιακά σημεία αρχικά ήταν 8, σταδιακά έγιναν 10 και 12)

Ο ήλιος και η κυκλοφορία του αίματος (1/7) που υποδέχεται τις τρεις διατροφικές οκτάβες του Σουφισμού-Ροδοσταυρισμού, περιγράφουν τις μεταβολές της πρανικής αντίληψης δηλ. της αντίληψης του παρόντος ή πεπτικής μονάδας του χρόνου (ο θεός είναι πυρ αναλίσκων):

1. Πεπτικός αιθέρας η οκτάβα της τροφής ή μεταβλητός αστρολογικός σταυρός: Η μονάδα του χρόνου ή πυρός (πρανα) είναι η αγελαία-ζωική, όσο ο άνθρωπος αναγνωρίζει μόνον την χονδροειδή υλική τροφή.

2. Αναπαραγωγικός αιθέρας ή οκτάβα της αναπνοής ή σταθερός αστρολογικός σταυρός: Ο άνθρωπος γίνεται νοητικός επιβάλοντας σταδιακά τον ηθικό νόμο της συνείδησης και των εφέσεων του. Αυτό επιτυγχάνεται καθώς «ο ηνίοχος» κερδίζει την μάχη για τον έλεγχο της αναπνοής, με τις «άλογες» δημιουργικές δυνάμεις των σκέψεων που οφείλονται στις τροφές που καταναλώνει.. (βλ. αυτοενθύμηση)

3. Αισθητηριακός φωτεινός αιθέρας ή οκτάβα των εντυπώσεων ή βασικός αστρολογικός σταυρός: Η ομαδική ζωή μας επιτρέπει να αντιληφθούμε τον εαυτό μας ως ενορατικό οφθαλμό στο αιθερικό δίχτυ ή άμπελο της ομαδικής ύπαρξης του Χριστού (ένα πολυόματο χερουβείμ). Εισερχόμαστε έτσι στην μυστηριώδη τρίτη διατροφική οκτάβα των εντυπώσεων ή του αιθέρα των αισθήσεων… που καταλήγει στην εσωτερική Σχολή. (βλ. την μετάνοια του Ασώτου, όπου οι αναμνήσεις από προσπάθειες σε προηγούμενες ζωές για την επίτευξη του σχεδίου της ψυχής τον επαναφέρουν δοξαζόμενο στον οίκο του Πατρός). Με τον όρο «πτωχός τω πνεύματι» δηλώνεται η έξοδος από την κατοπτρική φυλακή της σκέψης και η έναρξη της «αυτοπαρατήρησης», δηλ. η λειτουργία του τρίτου οφθαλμού. Έτσι ξεκινούν τα «ταξίδια» στους στοιχειακούς κόσμους του φωτός των αισθήσεων…

Οι Άγιοι Γεώργιος-Δημήτριος και η ψυχική Δρακοκτονία

Η χριστιανική εικονογραφία έχει διαφυλάξει με εκπληκτικά έξυπνο τρόπο την διδασκαλία των ελευσίνιων μυστηρίων για το φωτεινό άρμα της ψυχής, στην λατρεία των αγίων Γεωργίου και Δημητρίου…Ας ξεκινήσουμε με την θεμελιώδη παρατήρηση πως τα ονόματά τους είναι σύνθετα της Γαίας: Γεώργιος = Γη +έργο και Δημήτριος = Γη + μήτηρ. Επί πλέον εορτάζονται σε διαμετρικά αντίθετες ζωδιακές θέσεις: 23/4 (αρχή του ταύρου) και 26/10 (αρχή του σκορπιού)Η εμπειρία που λαμβάνει η ψυχή στον ταύρο είναι η σ-ταύρωση υπέρ των άλλων. Δηλ. η ικανότητα της αγελάδας τροφού: του πώς να δημιουργείς χρήσιμες σκεπτομορφές ώστε να μπορείς να προσφέρεις στους άλλους αυτό που ζητούν. Εξ άλλου η ζωδιακή θεά του ταύρου, η ΑΦΡΟΔΙΤΗ είναι αναγραμ. της λέξης ΔΙΑΤΡΟΦΗ.Στο αντιδιαμετρικό ζωδιακό σημείο του Άρη-σκορπιού η ψυχή καλείται να μάθει την τελετουργική τέχνη της θανάτωσης δια του πυρός και του ξίφους της αγγελικής ρομφαίας. Στο επίπεδο του ειρηνικού πολιτισμού μας, πρόκειται για το οικολογικό μάθημα της γαιώδους ανακύκλωσης των συναισθηματικών ουσιών: είτε ως άχρηστων αντικειμένων είτε ως παρωχημένων πεποιθήσεων (σκεπτομορφών), ώστε να χρησιμοποιηθούν στον πνευματικό δημιουργικό κύκλο που ξεκινά ο πνευματικά δηλητηριώδης-ιαματικός Τοξότης.

Ο οποίος στοχεύοντας στο ενορατικό μάτι του Ταύρου (την ενόραση=Ευρώπη) επαναλαμβάνει τον ατέρμονα σπειροειδή της μορφικής χερουβικής εξέλιξης σε έναν ευρύτερο κύκλο του πολιτισμού.

Η οικολογία-οικονομία είναι η θεμελιώδης ιδιότητα της θεάς Δήμητρας-Γαίας ή Κύβης- Κυβήβης-Κυβέλης "ηχητικής αρχής" στο άρμα του Λόγου, των δύο πύρινων λεόντων : ( 'ομ και χουμ') βρυχηθμών ΟΜΑΣ και ΑΜΗΝ, δηλ της κεντρομόλου και φυγόκεντρου ρίζας της χρυσής τομής). Είναι η πλατυτέρα των ουρανών που εγκυμονεί και ταυτόχρονα ανακυκλώνει τις μορφές ως Δέσποινα- Περσεφόνη στον Άδη των κοασμών των βατράχων "κογξ ομ παξ",

Η Γαία (αιθήρ) είναι αρχαιοτέρα του Θεού Ουρανού (< πυρ+άνω) δηλ. των άστρων**… Καθώς ο κύβος (θρόνος ή άρμα) της Ψυχής εγκυμονεί τους δύο αλχημικούς λέοντες (πράσινο-ερυθρό), δηλ. τις τριγωνικές πυραμίδες-πυρά με αντίθετη φορά στην διαπλοκή των διαγωνίων του… Που στην κατώτερη οκτάβα της εκδήλωσης του άρματος γίνονται τα γνωστά δύο άλογα - δράκοι που σέρνουν το άρμα του Ηνιόχου ή Τριπτόλεμου, ιερέα των ελευσίνιων μυστηρίων

Στην εκκλησιαστική εικονογραφία ο Ηνίοχος Άγιος Γεώργιος φονεύει-σταυρώνει τον δράκο (πεσμένο πνευματικό σπινθήρα στην αιματική ροή), στην κορύφωση της ανοιξιάτικης δημιουργίας, ενώ αντίθετα νουθετεί δια της λόγχης ως Δημήτριος τον ανθρώπινο νοητικό δράκο το φθινόπωρο…

Ο μυστηριώδης χερουβικός ταύρος (Ποσειδών) των μεταμορφώσεων ης φαντασίας βίασε την θεά Δήμητρα και γέννησε τι άλλο, ένα άλογο-Κένταυρο : τον Αρίωνα με ανθρώπινο ομιλών πόδι.

Ομιλούντα άλογα είχε επίσης ο Αχιλλέας δεμένα στο άρμα του: τον Ξάνθο και τον Βαλίο. Ο Διόδωρος αναφέρει ότι σύμφωνα με την παράδοση τα άλογα αυτά ήταν αρχικά Τιτάνες, σύμμαχοι του Δία και του Ποσειδώνα, που αξίωσαν κατά τη διάρκεια της Τιτανομαχίας (υλικής δημιουργίας) να μεταμορφωθούν σε άλογα…

Είναι τόσο γόνιμος ο γεωμετρικός μύθος του πλατωνικού άρματος της ψυχής, που μόνον στον 20ο αιώνα αποκαλύφθηκε χάρις στην εργασία των Όιλερ-Πουανκαρέ επί του ορθοκανονικού πλέγματος των υπερδιαστάσεων ή υπερσυζυγία του κύβου-τετράεδρου-οκτάεδρου δηλ. η τριπλότητα του άρματος της ψυχής στο χερουβικό όραμα του προφήτη Ιεζεκιήλ (βλ. Μερκαμπά)

Όσοι φιλομαθείς έχουν την αναγκαία μέση παιδεία αναγνωρίζουν σιγά-σιγά από την συγκριτική των μύθων, πως στα ελευσίνια μυστήρια δινόταν η απόκρυφη διδασκαλία για την ερωτική φωτοσύνθεση των φυτών, στην αντιστοιχία τους με την ορμονική και νευρική σύνθεση των αισθητηριακών εντυπώσεων στην κυκλοφορία του αίματος. Το αίμα όντας ο φορέας του πνεύματος νυμφεύεται την μορφική ζωή των αιθητηριακών εντυπώσεων στην διάρκεια της ερωτικής σταυρικής θυσίας, ή θυσίας του ταύρου Μίθρα.

Δηλ. την ανακύκλωση των πληροφοριών των DNA με τις αιθεροφυτικές γραμμές του τοπίου**…

Την διδασκαλία αυτή παρέχει η χρυσή οικογένεια της συμμετρίας ή ισοψυχίας των βουδδών-χερουβείμ της γης, σύμφωνα με την ελληνοβουδιστική ανατολική παράδοση-μνήμη της Ατλαντίδας…

Το όνομα Δράκος από το ρήμα δέρκω=βλέπω. Σημαίνει την αντικατάσταση της σωματικής όρασης του ατίθασου μαύρου αλόγου στο άρμα της ψυχής από την ενόραση του υπάκουου λευκού αλόγου που ιππεύει ο Ηνίοχος Άγιος Γεώργιος.

Το ίδιο περιστατικό, δηλ. της αντικατάστασης του ενός δράκου του άρματος της ψυχής καταγράφεται και στην ιστορία του Τριπτόλεμου ιερέα των ελευσινίων μυστηρίων ...

Συγκεκριμένα ο βασιλιάς των Γετών Κάρναβος, (η μιμητική νοήμων προσωπικότητα) αφού έμαθε ο ίδιος την τέχνη της ερωτικής καλλιέργειας του σπορέα του φωτός. Να σπερμογονεί τον εγκέφαλο του μεταφέροντας το φως από τον φαλλό-σπόρο στην παρεγκεφαλίδα της καρποφορίας του στάχυ ή εξάκτινου, σκότωσε έναν από τους δράκοντες του άρματος του Τριπτόλεομου, για να μη διαδοθεί το μυστικό σε άλλες χώρες. Η Δήμητρα τότε μεταμόρφωσε τον Κάρναβο σε δράκο, για να αντικαταστήσει τον σκοτωμένο...

Το μυστήριο όμως του Δράκου (πεσμένου πνευματικού σπινθήρα) είναι μεγαλύτερο από αυτό του Ηνιόχου, γιατί ο Γέτης Κάρναβος (< Κρόνος ?) είναι ένας δίκαιος και αθάνατος Θραξ* σύμφωνα με τον Πλάτωνα...

Στην αρχαιότητα οι Θράκες, οι Σκύθες, ήταν στον δρόμο προς την υπερβορεία. Δηλ. ήταν οι παρελθούσες τιτανίδες οφιοειδείς (Κεκροπίδες) ανθρώπινες φυλές την εμπειρία των οποίων έπρεπε να επαναλάβει και πάλι η ανθρώπινη συνείδηση...

*Η λέξη θρησκεία παρετυμολογείται από την μυθική ορφική Θράκη...

** Μια ιδέα για τις αιθεροφυτικές υπερχορδές ή νήματα της ζωής, μας δίνει η θεωρία υπερχορδών της φυσικής και το βιβλιό της Γένεσης , όταν τοποθετεί την γέννηση των φυτών την τρίτη μέρα και των άστρων την τέταρτη !!!

Τα φώτα-σκεπτόνια ή Τοξότες: Κένταυροι και Αμαζόνες…

Προκειμένου να εμβαθύνουμε στο μυστήριο της μορφικής ζωής που οφείλεται στην άπειρη διαιρετότητα του πυρός. Ο Βουδισμός-Ζεν μας προετοιμάζει με φράσεις του τύπου: «Ο κ.Βούδας είναι το μεγαλύτερο και το μικρότερο Όν στην δημιουργία». Μας λέγουν δηλ. πως η ερμητική-βουδική φύση είναι ένα κρεμμύδι που όσο και αν το ξεφλουδίζεις συναντάς τον επαναλαμβανόμενο φλοιό του…

Παρόμοιος είναι ο προβληματισμός για το αυγό (αιθερικό περίβλημα) και την κότα (μορφή) που είναι οι δύο όψεις του φλοιού… Το ερώτημα και η απάντηση για το ποιο προηγήθηκε στην δημιουργία φανερώνει τελικά τον ίδιο τον νου που ναρκισσεύεται στην επαναλαμβανόμενη φυτική (<καβλός, καβαλιστική) συμμετρία της χρυσής τομής. Υπενθυμίζοντας το ομοούσιο και αδιαίρετο της Αγ. Τριάδας. (Ο Βούδας ή Βόδι είναι το τρίγραμμο Άλφα ή Άλεφ=ταύρος όταν η σεληνιακή ουσία του Ερμή συμβολίζεται με τον ταύρο επάνω από τον σταυρό… Χερούβ=ο λευκός ιπτάμενος ταύρος)

Την αρχαιότητα του προβληματισμού για τον εγκιβωτισμό του νου μας στις κατοπτρικές διαστάσεις του χώρου, δηλώνει η μυθολογία με τα 3 ονόματα των οργίλων Εκατόγχειρων (50 κεφαλές=49+1) του φυλετικού ρεύματος της ζωής: Κόττος (κότος=οργή, κύβος, κεφαλή, αλέκτωρ ή κότος), Βριάρεως ή Αιγαίων (<βριαρός=ισχυρός), Γύγης (<ο διπλός, βλ. δακτυλίδι του Γύγη)

Σύμφωνα με την θεωρία του Σφαίρου ή θεοσοφικού Μόνιμου Ατόμου του Εμπεδοκλή. Η οργή ή νείκος (ο όφις του μίσους) είναι η αιτία που ξεκινά την κατάρρευση της κεντρικής συμμετρίας του Σφαίρου σε αξονική/κατοπτρική. Ο άξονας της σφαίρας γίνεται τελικά η σπονδυλική στήλη των συμμετρικών μορφών…

Το τι ακριβώς είναι οι τοξοβόλοι Κένταυροι και Αμαζόνες γίνεται κατανοητό με την μύηση του φυσικού νου στο καβαλιστικό δένδρο των Μελίων Νυμφών. Όσοι νοητικοί κολυμβητές καταφέρνουν να αναγνωρίσουν στους κλάδους των Νυμφών: είτε τα ζώδια, είτε τους κεραυνούς του Διός, είτε τις θεοσοφικές ρίζες φυλές, είτε τους όφεις-ακτίνες (Σεράφ) της μεσαίας στήλης, είτε τα βέλη της τηλεπαθητικής σκέψης από το τόξο του Οδυσσέα, που σκοτώνει τους κακοήθεις νοητικούς Μνηστήρες της πλάνης. Αντιλαμβάνονται πως έχουν να αντιμετωπίσουν την φρακταλική δενδροειδή υπερσυμμετρία της χρυσής τομής (Αγίου Πνεύματος)

Ο νοητικός κόσμος είναι ο κάτω κόσμος των νεκρών… Εδώ οι Αμαζόνες-Βαλκυρίες της Σκανδιναβικής μυθολογίας που υπηρετούν τον οργισμένο κεραύνιο Δία-Όντιν, συλλέγουν τις ψυχές των νεκρών πολεμιστών που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την νοημοσύνη-δικαιοσύνη...

Οι Αμαζόνες-Βαλκυρίες εξορμούν από το Μοναδιαίο πεδίο ή ζώδιο της Παρθένου «Αστρέας» (βλ. ιεραρχική έξαρση του Δία) απ’ όπου το φυγόκεντρο εξωστρεφές πνεύμα του Δία-Όντιν κατέρχεται εντός της δημιουργίας…

Οι Βαλκυρίες «ιππεύουν» λευκούς λύκους που κατασπαράζουν τους νεκρούς… θυμίζοντας το Λυκαυγές που επικρατούσε πριν την φυσική δημιουργία του ηλιακού μας άστρου. Δηλαδή το υποατομικό λευκό φως των υποσωματιδίων του πυρήνα, που η χριστιανική πατερική θεολογία ονομάζει άκτιστο, γιατί προηγήθηκε της κτίσης-δημιουργίας… των ηλεκτρονίων ή εμπαθών Κενταύρων των αισθήσεων…

Αιών παις εστί παίζων πεσσεύων. Ήτοι: 100=36+64

Η διαφορά της λογικής από την διαίσθηση είναι η διαφορά της λογικής οικονομίας στον ηλιακό στόμαχο των 10 πετάλων από την αντίληψη της πρόνοιας στην καρδιά των 12 πετάλων…

Η διαφορά του τέλειου 10 από το υπερτέλειο 12 έγκειται στο γεγονός ότι στην καρδιά μετέχουμε στην έμπνευση του Παρνασσού των 9 Μουσών του Απόλλωνα (Αγίου πνεύματος ή ηλιακού αγγέλου). Εισερχόμαστε δηλαδή στο λεγόμενο δεύτερο καβαλιστικό δένδρο, που μεσολαβεί ανάμεσα στην ανθρώπινη νοημοσύνη (γνώση της οικονομίας του φυσικού πεδίου) και την αντίληψη των επαναλαμβανόμενων δομών, υποχρεωτικών δράσεων (κάρμα), στις οποίες υπόκειται η νοητική κίνηση που δηλώνει η μορφή μας…

Δηλαδή ενώ στο επίπεδο της οικονομίας του στομάχου ικανοποιούμαστε με την συντήρηση της ανθρώπινης μορφής. Στο καρδιακό επίπεδο αντιλαμβανόμαστε την νοητική κίνηση που υποκρύπτεται στην ανθρώπινη μορφή ως έναν χερουβικό άγγελο (θρόνο) που έχει κάποια ζωδιακή μορφή. Όποιος έχει διαβάσει τους μύθους του Αισώπου αντιλαμβάνεται πως πίσω από την ανθρώπινη μορφή κρύβεται μια ζωική δραστηριότητα: πολωμένη ανάμεσα στον σκιώδη φύλακα του κατωφλίου (νοητική προσωπικότητα) και το λαμπρό της πρωτότυπο (φύλακα άγγελο της μορφής)

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει πολλάκις, η δημιουργική κοσμική αρχή, (τα γ.ο. του Ουρανού) έπεσαν μετά την αποκοπή τους από τον γραμμικό χρόνο-Κρόνο στον τετραδιάστατο αιθερικό αφρό (κέντρα λάγια της θεοσοφίας) γεννώντας τον νόμο της μορφικής οικονομίας που είναι η χρυσή Αφροδίτη ή χρυσή τομή… Στην τρισδιάστατη επιφάνεια των φυσαλίδων του «αιθερικού πολυόματου αφρού» λαμβάνει υπόσταση η ύλη. //Ο Αϊνστάιν αντιλαμβανόταν τον ηλεκτρομαγνητισμό των υλικών μας αισθήσεων ως τρισδιάστατη επιφάνεια μιας τετραδιάστης αιθερικής σφαίρας, την οποία οι διάδοχοί του πρότειναν ως πιθανολογική…//

Στο καρδιακό κέντρο λαμβάνει χώρα η διάλυση της μορφής (Διονύσου) σε 14 μέρη από τους Τιτάνες, είτε από τα σκυλιά της Αρτέμιδας… Τόσο ο Διόνυσος (Βάκχος) όσο και ο Ακταίων αντίκρισαν το σεληνιακό κάτοπτρο της πανσελήνου, δηλ. την θηλυκή αρχή, γυμνή να βακχιάζεται… Κατασπαράχθηκαν δηλ. από τα σκυλιά (tattwas, σεληνιακές ακτίνες).

Η θέα της γυμνής νύμφης (φυλετικού ρεύματος ή Ηριδανού ποταμού των νεκρών) αντιστοιχεί στην νοητική μας μονάδα. //Η Άρτεμις (μητέρΑ) είναι η 13 κάρτα του ταρώ (ο θάνατος)…//

Την είσοδο στο καρδιακό κέντρο συνοδεύει η θανατηφόρα μουσική των Σειρήνων (ο νόμος του Σειρίου), πολύ ωραία στο άκουσμα αλλά η απτική λεοντή μας πηγαίνει περίπατο… Εδώ ο Απόλλων μας γδέρνει όπως τον σάτυρο Μαρσύα…

Το τι ακριβώς συμβαίνει στο καρδιακό κέντρο το περιγράφουν οι αλχημιστές όπως ο Ηράκλειτος και ο Λάο Τσε ως κατάσταση πιθανολογικών μεταπτώσεων της Δίκης του πυρός (μορφής) …

Εδώ οι αστρολογικές στοιχειακές δυνάμεις παρελαύνουν προσπαθώντας να καταλάβουν τον θρόνο* της φυσικής μορφής μας. Οπότε αυτομάτως κρίνονται: είτε καταβροχθίζονται ως μη νοητικές από τα στηρίγματα-ζώα του πνευματικού θρόνου, είτε προσαρμόζονται-μετανοούν καθώς αναγνωρίζονται οι ομοιότητες με το πνευματικό υπούργημα (υπηρεσία της Μονάδας)…

Ήδη προσεγγίσαμε το θέμα στο κατηγορηματικό έργο των 14=10+4 περιπτώσεων του Αριστοτέλη και των 12 του Καντ, όχι όμως του Χέγκελ γιατί η ιστορική του προσέγγιση στην διαλεκτική είναι εκ των υστέρων και όχι εκ των προτέρων (διαισθητική)

Αναλυτικότερα: Κύβη ή νοητική κεφαλή είναι ο Κύβος με στοιχεία 6+8=14 ή 12 ζωδιακές ακμές. Ο κύβος της βάσης του ενστίκτου εμφανίζεται στο πολικό του κανονικό στερεό που είναι το οκτάεδρο του αέρα στην καρδιά. Το καρδιακό 8εδρο (ο Χριστός) έχει 6 κορυφές 8+6=14 και έχει 12 αποστόλους-ακμές αλλά μόνον 5 γραμμές άγονται προς τις υπόλοιπες κορυφές (οι 5 ακτίνες της νοητικής προσωπικότητας). Ο κύβος-κεφαλή έχει 7 ενεργές ακτίνες…

Η σχέση των 64=2Χ32 περιπτώσεων του Ι-Τσιγκ αναγνωρίζεται εύκολα στο εικοσάεδρο (καβαλιστικό δένδρο) με 20 έδρες και 12 κορυφές = 32 σημεία ενδιαφέροντος. Ενώ 12 ζωδιακές κορυφές συνδέονται με 66 γραμμές ή 22 τρίγωνα (κάρτες ταρώ)

Η πρόγνωση στα 6γραμμα του Ι Τσιγκ γίνεται ιδιαίτερα εύκολη αν αναλογιστεί κάποιος ότι αντιστοιχούν στους 6 αδένες (αιθερικά κέντρα). Οπότε όποιο από αυτά πάσχει θα μεταπέσει στην αντίθετη γραμμή παρέχοντας την πρόβλεψη για την επόμενη κατάσταση. Λχ το ένστικτο (η κάτω γραμμή, φόβος) μεταπίπτει διαρκώς ανάλογα με ότι συναντά, η δεύτερη γραμμή των επιθυμιών είναι σίγουρο πως θα μισήσει αυτό που το ήλξε, έτσι η δεύτερη γραμμή γραμμή γιν θα γίνει γιαγκ… Ο νοητικά φανατισμένος (τριτη γραμμή γιν) θα μεταπέσει σε νοητική αδιαφορία (γιαγκ). Οι ανώτερες τρεις γραμμές αντιστοιχούν στην πνευματική τριάδα που είναι γνωστή στον μυημένο, οπότε οι μεταπτώσεις του είναι μόνον 16 (οι τέσσερεις γραμμές της γεωμαντείας)… Οι 3 συντίθενται σε μία ανάλογα με την πνευματική βούληση...

Το 100 είναι ο αιών (ο εμπαθής νοητικός μας Κένταυρος) που λαμβάνει 36 μορφές (δεκανούς) υποπίπτοντας σε 64 ηθικές καταστάσεις… Αυτή είναι η διδασκαλία της πυθαγόρειας σταύρωσης (πυθ. θεώρημα)

*ο θρόνος αυτός περιγράφεται στην μυθολογία, ως το κάθισμα-παγίδα που δώρισε ο Ήφαιστος (το φως του Λόγου) στην Ήρα-αύρα. Είναι επίσης το κάθισμα της δίκης, που αντιμετώπισαν ο Λεμούριος Πειρίθους και ο Ατλάντιος Θησέας όταν κατέβηκαν στον Άδη για να απαγάγουν την Περσεφόνη -Ψυχή. Από το οποίο βγήκαν φίδια, τους καθήλωσαν και έμειναν εκεί περιμένοντας την επίσκεψη του νοήμονα Άριου Ηρακλή... Αυτή είναι η γεωμετρία του κυβικού θρόνου ή άρματος της κύβης-Κυβέλης ή Ίσιδας που περικλείει-δεσμεύοντας όλα τα κανονικά στερεά ή ηλεκτρομαγνητικές αισθήσεις

Ο χιλιοπέταλος λωτός της κύβης-Κυβέλης και η υπολογιστική νευροεπιστήμη

Σε σχετική ανακοίνωση στο περιοδικό «Frontiers in Computational Neuroscience» αναφέρεται η αποκάλυψη ενός σύμπαντος πολυδιάστατων γεωμετρικών δομών μέσα στα δίκτυα του εγκεφάλου.

«Βρήκαμε έναν κόσμο που ποτέ δεν είχαμε φανταστεί. Υπάρχουν δεκάδες εκατομμύρια τοπολογικά αντικείμενα έως και 7 διαστάσεων ακόμη και σε μια μικρή κουκκίδα του εγκεφάλου. Σε μερικά εγκεφαλικά δίκτυα, βρήκαμε δομές ακόμη και με 11 διαστάσεις», δήλωσε ο νευροεπιστήμονας καθηγητής Χένρι Μάρκραμ, επικεφαλής του ελβετικού προγράμματος Blue Brain Project. Χρησιμοποιώντας την αλγεβρική τοπολογία δικτύων: τον κλάδο των μαθηματικών που περιγράφει συστήματα με οποιονδήποτε αριθμό διαστάσεων, στις συνάψεις των νευρώνων καταφέραμε να προσεγγίσουμε τα πιο βαθιά αρχιτεκτονικά μυστικά του εγκεφάλου.

Αυτές οι δομές πολλών διαστάσεων εμφανίζονται όταν κάθε νευρώνας συνδέεται με άλλους με τέτοιο τρόπο που δημιουργείται ένα ιδιόμορφο πολυδιάστατο γεωμετρικό αντικείμενο. Όσο περισσότεροι νευρώνες εμπλέκονται μαζί στον τοπικό κόμβο, τόσο αυξάνονται οι διαστάσεις αυτού του γεωμετρικού αντικειμένου. Πρόκειται δηλαδή για τον τοπολογικό προβολικό μετασχηματισμό του πολυδιάστατου αντικειμένου στο τρισδιάστατο πλέγμα των νευρώνων του εγκεφάλου μας.

Έτσι το αναπτυγμένο καβαλιστικό δενδροειδές μοντέλο των κανονικών στερεών, δηλ. «το δένδρο της ζωής» ανευρίσκεται αυτούσιο στην δενδροειδή τοπολογία της Διονυσιακής αμπέλου του εγκεφάλου…

Στο πλαίσιο της μελέτης, έγιναν με τη βοήθεια της αλγεβρικής τοπολογίας πολλαπλά τεστ διέγερσης σε ψηφιακό μοντέλο εγκεφαλικού ιστού, τα οποία έδειξαν ότι οι πολυδιάστατες δομές του εγκεφάλου που ανακαλύφθηκαν, αποκλείεται να δημιουργήθηκαν κατά τύχη. Ακολούθησαν τα σχετικά πειράματα σε πραγματικό εγκεφαλικό ιστό στο πανεπιστήμιο EPFL, επιβεβαιώνοντας ότι ο εγκέφαλος συνεχώς «ανακαλωδιώνεται» στη διάρκεια της ανάπτυξής του για να δημιουργήσει ένα δίκτυο με όσο γίνεται περισσότερες δομές που έχουν πολλές διαστάσεις.

Καθώς επί χρόνια οι νευροεπιστήμονες πασχίζουν να βρουν πού ο εγκέφαλος αποθηκεύει τις αναμνήσεις του, σύμφωνα με τον καθηγητή Μάρκραμ, «αυτές μπορεί τελικά να κρύβονται σε κοιλότητες-μήτρες ανώτερων διαστάσεων».

Σημ.: Η υπερσυμμετρία του κύβου-οκταέδρου-πυραμίδας είναι η μοναδική που επεκτείνεται σε άπειρες διαστάσεις

H λατρεία της μεγάλης μητέρας Κύβης ή Γαίας .

Η προσκύνηση των δογμάτων όλων των θρησκειών κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα δεδομένα για την επίλυση του κυβικού ή εγωμετρικού προβλήματος.Από την επίσκεψή μας στις βουδδιστικές πεποιθήσεις του Αναξίμανδρου (!) εννοήσαμε τον κύβο στην διπλή φορά της σβάστικας-σωβάστικας. Υπενθυμίζουμε λοιπόν πως ο κόσμος σύμφωνα με τις ανατολικές πεποιθήσεις γεννήθηκε όταν από τον «Άπειρο < χωρίς αρχή και τέλος» χαοτικό αιθέρα ή «θάλασσα του πυρός» ξεχώρισε η φλόγα δηλ. η φυγόκεντρος «Πύρινη» φορά της σβάστικας. Η φορά της οποίας αντιστράφηκε σε κεντρομόλο όταν άγγιξε (το όριο της δυνάμεώς της) στον «άπειρο < α+πέρας=αδιαπέραστο» δακτύλιο του Χάους και αντιστράφηκε σε σωβάστικα του «Αέρα».Η κεντρομόλος φορά πύκνωσε την ουσία και εμφάνισε την Κύβη της Γαίας στο κέντρο του κύκλου. Έτσι η Γαία συνέθεσε την διπλή σπειροειδή φορά της σβάστικας-σωβάστικας: μέσα-έξω στην φύση της. Φύλακας της οποίας είναι η διπλή έλικα στον κίονα του Ιωνικού ρυθμού. Στην συνέχεια ο Αναξίμανδρος μας λέγει πως η Γαία εξερράγη και δημιουργήθηκαν οι σεπτές ΣΤΡώσεις των άΣΤΡων. (Βλ. κορινθιακός ρυθμός)Κατά την επίσκεψή μας στον Μωαμεθανισμό, φύλακα των πανάρχαιων λατρειών της Ρέας-Κυβέλης στην Μέση ανατολή. Αντιληφθήκαμε με έκπληξη πως αυτοί προσκυνούν ένα μεταλλικό «αιδοίο» (!) Αθάνωρα, που ευρίσκεται προσαρμοσμένο σε μια από τις κορυφές της βάσης του κύβου=κααβά στην Μέcca=Μέση (Σημ. στην Μέκκα ευρίσκεται η πλανητική χρυσή τομή…η ΕΔΕΜ)Αφού λοιπόν σκεφτήκαμε γεωμετρικά επάνω σε όλα αυτά καταλήξαμε στον κυβικό λίθο της Αλιλάτ = Αθηνάς. και την πόλη του Αden (Αθήνα ?) βλ. Ιωνικός ρυθμός (διπλή σπείρα) και τους ηλιογάβαλους Καβείρους-Κύβους της αλχημείας... Η λατρεία της μεγάλης μητέρας (Αλχημείας), τοποθέτησε εδώ και το Νεκρονομικόν του του Αμπντούλ αλ Χαζρεντ

Από την επίσκεψή μας στην Αίγυπτο συνειδητοποιήσαμε την σημασία της πυθαγόρειας ζωδιακής τριάδας Όσιρις+ Ίσις+Ώρος = 3+4+5=12 και την λατρεία των 12 διαιρετών=ζωδίων του ήλιου 666 ={1,2,3,5,9,18,37,72,111,222,333,666}. Μια λατρεία που συνοψίζεται στον ηλιακό κύβο ή θρόνο της Ίσιδας, του 6. Ήτοι 6Χ6Χ6 = 3Χ3Χ3 + 4Χ4Χ4 + 5Χ5Χ5 δηλ. 216=27+64+125

Από την επίσκεψή μας στην Δήλο και την Κρήτη αντιληφθήκαμε την επισήμανση των ιερέων για την ανάγκη του διπλασιασμού του κυβικού τάφου του Γλαύκου (λευκογάλαζου φωτός του αγίου πνεύματος). Δηλαδή την κατασκευή του διπλού αιθερικού ζωδιακού κύβου που μας περιβάλλει…

Στο άρθρο μας δεν είναι δυνατόν να μην συμπεριλάβουμε την αναφορά του γνωστικού ευαγγελιστή στον κύβο του ονόματος ΚΗΦΑΣ=729=9Χ9Χ9 ή Πέτρο=λίθο επάνω στον οποίο κτίζεται ο κυβικός Ναός του Λόγου των 9+9+9=27 ή 8+8+8=24 γραμμάτων… Όπως και την ουράνια κυβική πόλη με τις 12 πύλες... Δηλαδή την πανάρχαια Τιτανομαχία ανάμεσα στους 12 Τιτάνες (ζώδια) ή ακμές του κύβου και τους 7 Ολυμπιακούς πλανήτες ή νοητικές άρρητες πλανητικές ακτίνες (οι 4 διαγώνιες είναι τετραγωνικές ρίζες) που άγονται από την αντιδιαμετρική κορυφή του σεληνικού αιδοίου στην εικόνα

Οι 12 ακμές του κύβου

1. Ο Κρείος- (Κριός).

2. Η Μνημοσύνη (Ταύρος).

3. Ο Ιαπετός (Δίδυμοι).

4. Η Τηθύς (Καρκίνος).

5. Ο Κοίος (Λέων).

6. Η Θεία (Παρθένος).

7. Η Ρέα (Ζυγός).

8. Η Θέμις (Σκορπιός).

9. Η Φοίβη (Τοξότης).

10. Ο Κρόνος, (Αιγόκερως).

11. Ο Υπερίων, (Υδροχόος).

12. Ο Ωκεανός, (Ιχθύες).

Οι 7 πλανήτες-ακτίνες ή διαγώνιες του κύβου

1. Τρίγωνο Κρόνος

2. Τετράγωνο Δίας

3. Πεντάγωνο Άρης

4. Εξάγωνο Ήλιος

5. Επτάγωνο Αφροδίτη

6. Οκτάγωνο Ερμής

7. Εννεάγωνο Σελήνη (αιδοίο)

H Τιτανομαχία…

Στο τέλος του καλοκαιριού στην περιοχή ανάμεσα στον Λέοντα και την Παρθένο συντελείται η Τιτανομαχία, μεταξύ των άμορφων και των μορφικών θεών, που δίνει κίνηση και υπόσταση σε όλο τον ζωδιακό που αποκτά ουσία από την μεγάλη γαλαξιακή συγκέντρωση στον στάχυ της παρθένου…

Στο επίπεδο της κοινωνίας η τιτανομαχία είναι η πάλη των τάξεων, ανάμεσα στο εργατικό προλεταριάτο της Παρθένου (η σελήνη) και την κεντρική διοίκηση του Λέοντα (ο ήλιος).

Μια άλλη γνωστή έκφραση της τιτανομαχίας είναι ο Σιωνισμός.

Ο Σιωνισμός εκφράζει την απόκρυφη πάλη των καστών ή τάξεων των ψυχών. Συγκεκριμένα οφείλεται στην μεγάλη διαφορά πνευματικής εξέλιξης που υπάρχει ανάμεσα στην 1η ιερατική κάστα της Σιών, και την 3η , 4η κάστα των νοητικών υλιστών αστών και των δούλων (εμπαθών ή ανειδίκευτων εργαζομένων).

Η δεύτερη κάστα είναι των πολεμιστών ή φυλάκων (Επιστημόνων)

Όπως στην δύση λοιπόν φθονούν, θεωρώντας απατεώνες τους Εβραίους, οι οποίοι κατορθώνουν αν και πολύ μικρός λαός να συγκεντρώνουν τον παγκόσμιο τραπεζικό και πνευματικό πλούτο. (Κατέχουν το 1/3 των βραβείων Νομπέλ). Έτσι και στην Ινδία δεν χωνεύουν τους αλαζόνες Βραχμάνους-Φαρισαίους.

Το πανάρχαιο αυτό πρόβλημα είναι αποτυπωμένο θαυμάσια στην διήγηση της παλαιάς διαθήκης, για τα δύο τέκνα του Αβραάμ=Βράχμα ή Δία: Ισμαήλ εκ της δούλης Άγαρ-Γαίας (ο Ήφαιστος) που εξορίστηκε και, του Ισαάκ=Άρη εκ της Σάρας=Ήρας που κληρονόμησε τον πλούτο… (και την γλύτωσε την τελευταία στιγμή από το μαχαίρι του Αβραάμ).

Από τον Ισμαήλ πρόκυψαν τα Αραβικά έθνη (η Ατλαντίδα) ενώ από τον Ισαάκ το Εβραϊκό έθνος (η πρώτη υποφυλή των Αρείων)…

Με το ελληνικό έθνος (το γένος των Φυλάκων ή επιστημόνων) να λειτουργεί ως μεσολαβητής ανάμεσα στο ανώτερο μέρος της ψυχής (Ισαάκ) και την προσωπικότητα (Ισμαήλ)

Όσοι αντιλαμβάνονται στοιχειωδώς την φύση του ζητήματος των 4ων πολιτειακών τάξεων ή Ησιόδειων φυλών της ψυχής. Εννοούν την παγκόσμια πνευματική ιστορία και τους κλειδοκράτορες Έλληνες: καθώς η νοητική παιδεία είναι αυτή που εκλαϊκεύει την απόκρυφη καβαλιστική διάνοια των Εβραίων σε προσιτή γνώση για τις αστικές εργατικές τάξεις…

Την τιτανομαχία καταφέρνουν να αναγνωρίσουν στην εσωτερική αστρολογία ή αριθμολογία των θεοσοφικών ακτινών*. Όσοι έχουν κατ αρχάς αναγνωρίσει την ισχύ της παραδοσιακής αστρολογίας στην οργάνωση της προσωπικότητας τους. Τότε αρχίζουν να διαισθάνονται την μεγάλη μάχη που υφίσταται ανάμεσα στις άνοες δυνάμεις του δημιουργικού Πυρός (σβάστικας) και του Αέρα (σωβάστικας) ή νοητικής-ομιλίας που δίνει υπόσταση στην ήπειρο=άπειρο Γαία.Όπως θίξαμε στο προηγούμενο άρθρο μας οι Τιτάνες είναι οι 12 ζωδιακές ακμές της Κύβης-Ρέας-Κυβέλης ή Αθηνάς και οι Θεοί είναι οι 7 νοητικές ακτίνες-διαγώνιες* που εκφράζονται δια των πλανητικών σφαιρών που διαχειρίζονται την ηλιακή ενέργεια που έρχεται από τον κεντρικό ήλιο Σείριο.Η μάχη συντελείται μέσα στον ήλιο στην διάρκεια των πανσελήνων, καθώς καλούμαστε να διακρίνουμε στην ακτίνα του Ωροσκόπου μας (η πύλη της συνείδησης) ανάμεσα στον φυσικό ήλιο που εναρμονίζει την προσωπικότητα και τον πνευματικό ήλιο Υπερίωνα=Υπεριώδη που μεταφέρει την θεία βούληση του Σειρίου …Οι 7 ακτίνες που φέρονται από την άνω κορυφή του κύβου είναι 3εις με ρητή αξία (εφόσον είναι οι 3εις ρητές ακμές του κύβου της νοήμονος ρητής προσωπικότητας) και, 4εις άρρητες (εφόσον οι 3εις έχουν αξία ρίζα 2 (ο Κάστωρ) και η μεγάλη ακτίνα διαγώνιος ρίζα 3 (ο Πολυδεύκης)…Όταν ρίζα2+ρίζα3=1,41+1,73=3,14=π, ο Γεωμέτρης Θεός

Η λέξη Αμήν ή Νήμα=99** και ο ερμητικός Μίτος της Αριάδνης

Ο αναγραμματισμός της λέξης «νήμα σε αμήν» είναι θεμελιώδης, για τον προσδιορισμό του νήματος της ζωής της μοίρας Κλωθούς, γιαυτό και τον ευχαριστώ πολύ.

Για πολλά χρόνια θεωρούσα αυτονόητη την σχέση του Αμήν με τον ελληνοβουδισμό του “om mani padme hum”…

Η ιερή συλλαβή (οm) προσδιορίζεται από την θέα του "κοσμήματος" ή "χάντρας" (mani) μέσα στο 9πέταλο "λουλούδι του λωτού " (ρadme) της ψυχής, με την φράση να κλείνει με την επίκληση του πνεύματος της φώτισης (Hum).

Οι θεοσοφιστές αναλύοντας την φράση, διαβλέπουν ορθά την τριπλή έκφραση του δημιουργικού Λόγου στο Ορφικό Ωό ή «μόνιμο άτομο» Το Ομ και το Αουμ -Χουμ είναι η κοσμική αναπνοή: η ανοδική και η καθοδική φορά του δημιουργικού πνεύματος ή νήματος της ζωής…

Το νήμα του λόγου ΟΜ, αφού δημιουργήσει τα σπειρώματα ή χάντρες-μορφές, δηλ. τα κελύφη της σπειροειδούς κίνησης του μετά τις διαπερνά προχωρώντας στο επόμενο σπείρωμα σαν ένας υφαντής.

Η ιερή συλλαβή (ΟΜ) αποτελείται από το βαθύτερο εκφωνούμενο γράμμα Όμικρον ή Ωμέγα*** και το τελευταίο γράμμα Μ των σφραγισμένων χειλιών.

Στην αρχαιοελληνική έκδοση η ιερή συλλαβή σημαίνει την γέννηση της σελήνης (Μ) Αρτέμιδας, (το 13ο γράμμα) και το γράμμα (Ο ή Ω)*** δηλ. τον οφθαλμό (όμικρον) που διαλύεται στο λυκώο γλαυκό φως της Απολλώνιας ουσίας του χΩρου. Ενώ η μητέρα τους Λατώ ή Λητώ προϊδεάζει τον κοσμικό Λωτό...

Η βεβαιότητα με την οποία εκφέρω αυτή την γνώμη οφείλεται στην ομολογία των αρχαιολόγων πως οι Βούδες που δημιουργήθηκαν μετά την κατάκτηση την ινδικής από τον Αλέξανδρο έχουν Απολλώνια χαρακτηριστικά απλότητας… Όταν είναι γνωστό πως ο Βούδας είναι το πετράδι στον Λωτό …

Η ισχύς των συλλαβών Ωμ-Αμήν που υφίστανται ως θεμελιώδη στοιχεία σε όλες τις θρησκείες, φαίνεται πως κορυφώνονται στην συνθετική λέξη για τον προφήτη Μωάμεθ γέννημα και αυτός του νεοπλατωνικού γνωστικισμού για τον Πάνα, Μπαφομέθ ή ΜΩάμεθ, (< ο παράκλητος προφήτης του αγίου πνεύματος-αίματος) που, διαδέχτηκε τον Ερμή-Χριστό: τον θλιβερό προφήτη-Βούδα της ερμητικής λογικής του αέρα…Ας επανέλθουμε τώρα στην μαθηματική προσέγγιση του νήματος της σκέψης που δημιουργεί τις χάντρες στον 9πέταλο λωτό…Ο ψυχοπομπός Ερμής (φτερωτός Έρως) ολοκληρώνει την ψυχική εργασία αθροίζοντας στον Άδη, στο τέλος ενός πενταγωνικού κύκλου 108=9Χ12 ζωών-χαντρών τον σχηματισμό του 9πέταλου λωτού. Με την γνώση που συλλέγει ως έρμα-βωμό στην διάρκεια αυτών των περιφορών του στον ζωδιακό. Στο τέλος του κύκλου επέρχεται ο λεγόμενος δεύτερος θάνατος της ψυχής με την τριπλή μας Μονάδα να εμφανίζεται στον Άδη-λο νοητικό κόσμο του πυρός για να εξετασθεί από τον Μίνωα-Πλούτωνα.Οι βουδιστές έχουν διαφυλάξει πολύ προσεκτικά την απόκρυφη σημασία στο κομπο-σκοίνι τους με τις 108+3=111 χάντρες=ενσαρκώσεις που διαπερνά το τριπλό νήμα της ζωής, Προσθέτοντας στο τέλος της σειράς την τριπλή χάντρα της πνευματικής Μονάδας (Guru). Έτσι εμφανίζεται ο 5ος προφήτης ο «Αμήν ή Μωάμεθ»: η ευχή της τελικής επίτευξης, δηλ. η ενδελέχεια του Αριστοτέλη. Το 5ο στοιχείο… Όμως ο αρ. 111 είναι ο 9ος διαιρέτης του ζωδιακού ήλιου-οφθαλμού 666, που αντιστοιχεί στο 9ο ζώδιο του τοξότη-Κενταύρου… Αυτός είναι ο Ισμαήλ= ο σεληνιακός τοξότης του μωαμεθανισμού που αντιμάχεται τον ετεροθαλή αδελφό του Ισαάκ (ηλιακό Άρη στον αιγόκερω, των Ιουδαίων). Άλλη μια εκδοχή των Διόσκουρων (Ετεοκλή-Πολυνείκη) που μάχονται για τα πρωτοτόκια…Παρόμοια ο γνωστικός Ίωνας, ευαγγελιστής Ιωάννης διαφυλάσσει την σχέση της Χριστικής συνείδησης με το νήμα της ζωής , όταν στην Αποκάλυψη φέρεται ο ίδιος ο Χριστός να επικαλείται το τριπλό νήμα της Μονάδας ως μάρτυρα της θεότητας: «ο αμήν, ο μάρτυς, ο πιστός»...Δυστυχώς ζώντας υπό ιουδαϊκή θεολογική κατοχή η καθιερωμένη εγκυκλοπαίδεια του συγκρητισμού αποδίδει λανθασμένα την προφανή σχέση του αναγραμματισμoύ της λέξης νήμα σε αμήν. Στην μεταγραφή της εβραϊκής λέξης αμήν (אמן‎) που σημαίνει «έτσι ας γίνει», «βέβαια» ή «γένοιτο». Προερχόμενο από το εβραϊκό ρήμα «αμάν» που σημαίνει «είμαι όσιος, αξιόπιστος». Αντί να το παρετυμολογήσει από το ρήμα νήθω (είμαι ο υφαντής χρόνος-Κρόνος το Κοράνι ή Χρ-Κρ** του πύρινου πνεύματος ή αΜΝού ή θείου ΝόΜου ή Μνήμης-ΜοΝάδας)…

Κατά τη μετάφραση της Παλαιάς Διαθήκης και των Ευαγγελίων το Αμήν «πέρασε» ως στερεότυπο επιφώνημα στη χριστιανική λατρεία, σε όλες τις γλώσσες. Χρησιμοποιείται όμως το ίδιο και στον Ιουδαϊσμό ή τον Ισλαμισμό. Παρόμοια χρήση του όρου γινόταν από τα μέλη της κοινότητας του Κουμράν. Στον βουδισμό η ενδελέχεια του Αμήν ή νήματος της ζωής αντιστοιχεί στο Νέκταρ ή Soma του Αουμ-Hum ή Χαμ-Σαχ το πτηνό της αναπνοής…

Ας επανέλθουμε όμως στην καβαλιστική πυθαγόρεια δεκαδική έκφραση της ψυχής για να εννοήσουμε καλύτερα τον παράκλητο ή Μωάμεθ του Αμήν. Ο προφήτης Μωάμεθ συμπλήρωσε το ατελές χριστιανικό δόγμα για την κρίση της ψυχής στον τρίτο οφθαλμό των 96 πετάλων ή Ερινυών που μετατρέπονται σε Ευμενίδες στην Ανάσταση….

Οι μωαμεθανοί όντας κληρονόμοι της πανάρχαιάς Βαβυλωνιακής παράδοσης για την κύβη-Κυβέλη την οποία αναβίωσαν στον κύβο-κααβά χάρις στην διασπορά της νεοπλατωνικής γνώσης στην αυτοκρατορία του Αλέξανδρου. Κατάφεραν να εξελίξουν περεταίρω την χριστιανική θεολογία για τον επερχόμενο παράκλητο, δηλ. την κρίση του έργου της ίδιας μας της Μονάδας στον χιλιοπέταλο λωτό της επίφυσης των 10Χ96=960 πετάλων.

Περιγράφοντας το ερωτικό ταξίδι του Μωάμεθ επάνω στην αγελάδα Kamadehnu της κοσμικής ουσίας, από την Μέκα (ο κααβάς της υπόφυσης) στην Ιερουσαλήμ (η επίφυση) δηλ. την κυβική ουράνια πόλη ή κύβη Κυβέλη…

Η εποχή μας ευρίσκεται στα πρόθυρα της σταθερά επαναλαμβανόμενης συστημικής υδροχοϊκής κάθαρσης στο τέλος του μεγάλου έτους των 25.οοο ετών. Με τον άξονα της γης να στρέφεται προς την πλειάδα Αλκυόνη.

Γύρω από την Αλκυόνη όμως περιφέρεται και ο ήλιος μας //η χαμένη πλειάδα Μερόπη (< ημέρα+οπή = ο ήλιος οφθαλμός του συστήματός μας λέει ο Αριστοτέλης//. Η διάρκεια των 10Χ25οοο =25ο.οοο ετών είναι η πυθαγόρεια αναφορά στις 10 ψυχές που ως υφάντριες συνθέτουν την εργασία της Μονάδας μας σε έναν εκ των 3.οοο κύκλων της…

Το θέμα της ισχυρής=αλκής < Αλκυόνης και των δακρύων της είναι κεντρικό στην εσωτερική αστρολογία. Στο πυθαγόρειο δεκαδικό θεοσοφικό σύστημα, η εργασία της δέσμιας πλανητικής πνευματικής μας Μονάδας (στον πλανητικό Τάρταρο ή θεοσοφικό Σχήμα) ολοκληρώνεται σε 10 κύκλους-ψυχές των 108 ζωών δημιουργώντας τον καβαλιστικό αρ. 1080=Golem. Το Γκόλεμ μας είναι γνωστό ως Σεθ (η ουσία-ύλη της προσωπικότητας, οι Μνηστήρες****) που οργανώνεται στον Άδη. Στο υπαρξιακό χάσμα, (ο αρνητικός-αόρατος νοητικός κόσμος), που έπεσε ο Γύγης και βρήκε «το δαχτυλίδι του Γκόλουμ» που γινόταν αόρατος και κυβερνούσε τις άλλες καβαλιστικές σφαίρες. Όπως πολύ όμορφα το ανέπτυξε ο Τολκιν στον Άρχοντα των δακτυλιδιών. //(Η διαίσθησή μου λέγει πως μια κόμη έκφραση του Γκόλουμ είναι ο Λαπίθης Πειρίθους)//.

Στην εικόνα που παραθέτω εμφανίζεται ο Όνος-Νους Σεθ να υφαίνει με τους 11 μιμητικούς πιθήκους της ζωδιακής σκέψης τον κύκλο μιας από τις 10 σπείρες στο μόνιμο άτομο…

Το μόνιμο θεοσοφικό άτομο ονομάζεται άλλοτε «μήλο της εσπερίας» και άλλοτε «Μίτος, κουβάρι της Αριάδνης». Η βιολογία παρουσιάζει την ερμηνεία του ενορατικού μύθου στο κουβάρι του νήματος DNA* που είναι ο Μίτος της Αριάδνης. Εφόσον ο Μίτος στις ορφικές δοξασίες είναι ο δαίμων που προσωποποιεί το ανδρικό σπέρμα ή γονιδίωμα, είναι δηλ. ο Ερμής (η μύτη μας, ο κύνας Ερμάνουβις της νόησης=όσφρησης). Ο Μίτος απεικονίζεται σε αγγειογραφίες που προέρχονται από το Θηβαϊκό «Καβείριο».

*Σημ το νήμα του DNA σε ένα κύτταρο είναι περίπου ένα μέτρο. Έτσι το άθροισμα των DNA των τρισεκατομμυρίων κυττάρων μας έχει αρκετό μήκος για να διέλθει τον λαβύρινθο του ηλιακού μας συστήματος !!! Το DNA μάλλον είναι η αποτύπωση μιας ακτίνας φωτός από τον ήλιο ως εδώ…

**99=9Χ11. Στην εικόνα υπάρχει ο υφαντής Όνος=ο Νους με το κέρας της Δίινης αφθονίας στην ουρά περιτριγυρισμένος από 11 πιθήκους-ζώδια. Είναι η λατρεία του τιτανικού σεληνιακού όνου Σεθ, στο ζώδιο του Υδροχόου. Δηλ. της σεληνιακής ψυχής Πηνελόπης (9) υφάντριας της μορφής να χορεύει τους (11) πιθήκους: νοητικούς μνηστήρες (στο ζώδιο του Υδροχόου έχουν εσωτερική έξαρση ο Δίας και η Σελήνη).

Το σύμβολο παρουσιάστηκε στο όνειρο θερινής νυκτός του Σαίξπηρ με τον Νικ Μπότομ, τον Κένταυρο θεατρόπληκτο υφαντή ( Νέσσο), με κεφάλι όνου.…

***Η διαφορά του οφθαλμού Ομικρον από το Ωμέγα είναι τόση, όση η διαφορά του Κύκλωπα από τον Οδυσσέα της συνείδησης της Απολλώνιας κενότητας του Χώρου (ωμέγα)

****Οι μνηστήρες στην Οδύσσεια της μιας ψυχής είναι 108: 52 από το Δουλίχιο , 24 από τη Σάμη, 20 από τη Ζάκυνθο, 12 από την Ιθάκη = 108 μνηστήρες

Nαι είναι προκλητική η σύγκριση του ΟΜ με το γκάρισμα του γαϊδάρου Σεθ που σφραγίζει τον κύκλο του ΟΜ. Όμως ο Χριστός εισέρχεται πάντα καβάλα στον Γάιδαρο Σεθ για να δοξαστεί στην κυβική πόλη Ιερουσαλήμ... Εδώ κρύβεται ένα γνωστό μαθηματικό πρόβλημα υφαντικών πιθανοτήτων επάνω στο Ι Τσινγκ της κυβικής πόλης... Τοποθετώντας τα 8 τρίγραμμα στις κορυφές αναζητάς τους συνδυασμούς 3ων γραμμών που οδηγούν στις άλλες κορυφές. Έτσι προκύπτει ο αριθμός 1080...

Ο Δίκαιος Αιθήρ

Η παρετυμολογία της λέξης γρίφος από το ρήμα γράφω γίνεται εμφανής κατά τον διαλογισμό επάνω στα σύμβολα, δηλ. τις αστρικές σφραγίδες του φωτός.

Το γνωστό παιχνίδι «τάγκραμ», ελληνιστί «στομάχιον» του Αρχιμήδη συνίσταται στην κατασκευή περιγραμμάτων ζωικών μορφών, χρησιμοποιώντας ως ψηφίδες τα τρίγωνα στα οποία έχει διαιρεθεί ένα τετράγωνο. (βλ. εικόνα)

Όπως έχουμε αναφέρει οι ζωικές μορφές είναι οι σφραγίδες του φωτός, δηλ. τα αρχέτυπα της συναισθηματικής κίνησης που αποκαλύπτουν το μεγαλείο του δημιουργικού Λόγου της διαιρετότητας του πυρός.

Το τετράγωνο πλαίσιο ή παράθυρο είναι το κέντρο της βάσης του ενστίκτου που ανοίγει στο κωνάριο της κεφαλής (τρίτο μάτι). Οι πυθαγόρειοι το τιμούσαν ιδιαίτερα στην αντίθεση τετραγώνου-ορθογωνίου που περιγράφει τις σεληνιακές φάσεις. Τετράγωνο είναι η πανσέληνος ενώ οι μηνίσκοι εγγράφονται σε ορθογώνια παραλληλόγραμμα. Η ορφική μυθολογία του Απόλλωνα και του Διονύσου κάνει πολλές αναφορές στον έλεγχο των ζωικών ενστίκτων δια της μουσικής, που αντηχεί στο καρδιακό κέντρο της κύβης-Κυβέλης ή κεφαλής: (η κυβική ουράνια πόλις 3Χ3Χ3=27 είναι ο αστρικός σεληνιακός μήνας)

Το ζήτημα του αιθέρα ως προφορικού και γραπτού λόγου (βλ. λέγεται, γέγραπται) είναι αδύνατον να κατανοηθεί από ανθρώπους που δεν ασκούνται στην τέχνη της αυτοπαρατήρησης.

Η ομιλία αποτελεί είδος «αυτοενθύμησης» του γεγονότος πως είμαστε ενταγμένοι αποτελώντας εκδήλωση μιας φυλετικής ομάδας.

Οι λέξεις της παιδικής ηλικίας είναι μαγικοί επωδοί που σταθεροποιούν τους κόμβους του αιθερικού πλέγματος μαζί με την προοπτική του τοπίου στις 3εις διαστάσεις.

Η ομιλία είναι δώρο του Κάβειρου Ηφαίστου-Προμηθέα που δημιούργησε το ανθρώπινο είδος συλλαμβάνοντας τους έρωτες της Αφροδίτης με τον Άρη. Αυτά εξήγησε ο Δημόδοκος στον Οδυσσέα όταν έφθασε στην Σχερία (Άδη) του ισχυρού Αλκίνοου και της Αρήτης των Φαιάκων (φαιών νοητικών αρχετύπων). Δηλαδή το ζώδιο του Υδροχόου που τώρα εισερχόμαστε…

Η γραφή είναι η ψυχική «αυτοπαρατήρηση». Η ικανότητα της γραφής σημαίνει την ικανότητα να χρησιμοποιείς το φως των γεν. οργάνων, για να δημιουργείς σκεπτομορφές-αρχέτυπα.

Δηλ. να δημιουργείς ως ηθοποιός προσωπικότητες και να ταξιδεύεις δια μέσου αυτών, όπως ο θεατρικός θεός Διόνυσος επάνω σε ζωικές γραμματοσφραγίδες φωτός (Α=Αγελάδα, Γ=Γκαμήλα...), κρατώντας την ράβδο με το κωνάριο: (την ερμητική γραφίδα-κηρύκειο της σπονδυλικής στήλης)

Επειδή μου είναι δύσκολο να παρουσιάσω την φύση του σκοτεινού αιθέρα θα χρησιμοποιήσω τον παραλληλισμό του με το μελάνι μιας γραφίδας*.

Όπως υπάρχει ο ημερήσιος φωτεινός αιθέρας που συγκεντρώνει ο ηλιακός φακός Έτσι υπάρχει και ο νυκτερινός αιθέρας που διατηρείται την ημέρα ως σκιά. Η σκιά είναι το αστρικό είδωλο που «καταγράφει» τις πράξεις μας και τις καταθέτει στο δικαστήριο του Νόμου που άρχει ο ουράνιος Λέων…

*Η φύση του μαύρου δηλώνει την έλλειψη χρώματος (ύλης στον Αριστοτέλη). Αντίθετα από το λευκό χρώμα που είναι η σύνθεση των 7 χρωμάτων ή νοητικών ακτινών της Ψυχής ή λευκής βουδικής οικογένειας που οδηγεί την μορφική εξέλιξη.

Το μαύρο χρώμα λοιπόν είναι η πνευματική αγάπη του άμορφου κενού της ανώτερης ή μέλανος χερουβικής οικογένειας που έχει επικρατήσει να την ονομάζουν «ακάσα-γέγραπται». Επειδή εμφανίζεται με την μορφή γραφής επάνω σε πέταλα πύρινων ανθών ή μίσχων-ταινιών-κορδελών-όφεων που πέφτουν από τον ουρανό …

Η ακάσα ή σκοτεινός αιθέρας των αρχείων της αστρικής μνήμης είναι η είσοδος στον χώρο του Λογοϊκού θεοσοφικού πεδίου, δηλ. των χερουβικών Κάβειρων της άμορφης ενέργειας. Όταν το φως εκδηλώνεται στο Μοναδιαίο πεδίο ή στάχυ της Παρθένου των Ψυχών και τα σπέρματα-ρόλοι στο ζωδιακό πεδίο του Σκορπιού…

Οι Βάκχες και «Ο κύβος στην μέση του πυρός».

Ένα από τα φριχτά δώρα που μου έχει κάνει η θεά των λεόντων Κυβέλη, δηλ. ο ηλιακός άγγελος της ψυχής μου είναι η ίδια του η Παρουσία στην κυβήβη-κυψέλη της κύβης κεφαλής μου. Που σημαίνει την παράνοια της διάλυσης της σάρκας μου στον «βρυχηθμό του λέοντος ή ομιλίας των ήχων που μας περιβάλλουν»…

Έχω επιχειρήσει και στο παρελθόν να εκφράσω την φρίκη της εμπειρίας των οδόντων του Λόγου ή πυρός της Μητέρας Κυβέλης ή καλύτερα της θεάς Κάλι ή κύβηλις =χασαπομάχαιρας χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία…

Με την πάροδο των ετών αντιλήφθηκα πως όσοι έχουν προσπαθήσει να το παρουσιάσουν έχουν αποτύχει οικτρά. Υπάρχει λ.χ. το έργο οι Βάκχες του Ευριπίδη με γνήσια Διονυσιακή υπόθεση. Εξιστορεί δηλαδή την έλευση του Βάκχου (Διονύσου) στη Θήβα (το αιθερικό σώμα) κατά την οποία ο Πενθέας (η πενθούσα συνείδηση) κατασπαράζεται από την μητέρα του Αγαύη (η ένδοξη λάμψη της Αφροδίτης) και τις άλλες βακχιαζόμενες όταν τις αντίκρυσε να λατρεύουν τα σαρκικά πάθη του Διόνυσου…

Η εκδοχή των περισσοτέρων ερμηνευτών εστιάζει στην τιμωρητική διάθεση του Κρονίδη θεού Βάχου=Ιεχωβά σε όποιον αντιστέκεται στην λατρεία του. Κάτι που όντως είδαμε να συμβαίνει κατά κόρον στην αστρολογική εποχή των Ιχθύων (η έξαρση της μορφικής Αφροδίτης) που ξεκίνησε με την Μακεδονική* αυτοκρατορία των ελληνιστικών χρόνων του Αλέξανδρου για να ακολουθήσουν οι αυτοκρατορίες των χριστιανών Ρωμαίων σφαγέων και των ακολούθων μουσουλμάνων που έπνεαν τα μένεα κατά των απίστων. Επηρεασμένες από την λατρεία του Κρόνου-Ιεχωβά στην Ιουδαία (Ιούδας=λέων), δηλ. του ήλιου που κρύβει τον Τιτάνα Κρόνο (3) καθώς (300.000=3*100*1000). Εφόοσον ο αδιαπέραστος κρόνιος αιθερικός δακτύλιος ακτινοβολεί στο κέντρο του ηλιακού συστήματος…

*Ασφαλώς δεν είναι τυχαίο πως κάποιες εσωτερικές μαρτυρίες και αναφορές πιστεύουν πως το έργο Βάκχες γράφτηκε για να διδαχτεί σε δραματικούς αγώνες που οργάνωσε ο Μακεδόνας βασιλιάς Αρχέλαος προς τιμή των Μουσών και του Διονύσου. (βλ. Καβείρια)

Το αλλόκοτο θέαμα των βακχιαζομένων γυναικών μας είναι γνωστό από τα μοιρολόγια θρήνους της Δήμητρας και τον παρνασσισμό των ιερειών-Πυθιών. Που δείχνουν την ιδιαίτερη σχέση που διατηρεί το θήλυ με το φυλετικό ρεύμα του Πύθωνα των δακρύων=δράκων μέχρι να αντιστρέψει ο Απόλλων την καθοδική ροή του. Όπως διηγείται η Αμαζονομαχία των ψυχών...

Εκεί συνέβη το αντίθετο, ο Ηρακλής κινδυνεύοντας να κατασπαραχθεί από τις Αμαζόνες φόνευσε την βασίλισσα Ιππολύτη και άρπαξε την ζώνη του κάλλους με το οποίο έλεγχε τα γυναικεία πνευματικά ένστικτα, ενώ η ίδια του την προσέφερε…

Επειδή μου έχει τύχει να παρευρεθώ πολλές φορές σε ομαδικό διαλογισμό αποτελούμενο κυρίως από χορό γυναικών. Γρήγορα αντιλήφθηκα την μεγάλη ικανότητά τους να σαγηνεύουν το πνεύμα και να το κατεβάζουν στην Γαία. Όμως αλλοίμονο δεν είχαν συνείδηση της τελετουργικής οργασμικής πράξης τους.

Αυτό είναι το μυστήριο της τελετουργίας στην εκκλησία: Άκου-βλέπε αλλά μην μιλάς…

Λίγο αργότερα όμως θα εμφανιστεί το πνεύμα οδυρόμενο υποδεικνύοντάς πως υποφέρει εξαιτίας της αδράνειας και της μη συμμετοχής σου στο τελετουργικό δράμα. Όταν και η μικρότερη παρέμβαση εκ μέρους της ατομικής σου συνείδησης θα το διέσωζε από το μαρτύριό του…

Αυτό είναι το ολέθριο λάθος στον κύκλο του Αρθούρου (Μεγάλης Άρκτου) της συνάντησης του Πάρσιβαλ (η ενόραση) με τον βασιλιά Αμφόρτα (η πνευματική Μονάδα), όταν τον αντίκρυσε σε όραμα να υποφέρει από το τραύμα που δεν έκλεινε και δεν παρενέβηκε. Έτσι έχασε την ευκαιρία να αντικαταστήσει τον σίδηρο του αίματος από τον χαλκό-ιατρό της συνείδησής του…

Προφανώς οι Βάκχες θα καλύπτονται με το μυστήριο της υλικής μορφικής φύσης όσο δεν κατανοείται η σχέση του Λόγου=πυρός με την σάρκα. Δηλαδή τα όσα συνέβησαν κατά την πτώση από την χρυσή Ησιόδεια εποχή στην αργυρή. Τότε που η ναρκισσιστική συνείδηση δημιούργησε το αστρικό κάτοπτρο που ονομάζουμε Αφή ή Ηχώ, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο μύθος του Νάρκισσου: ερωτεύθηκε την Νύμφη Ηχώ…

Υπενθυμίζω πως περιγράφω την μετατόπιση του αιθερικού σώματος του Λόγου ή ΑΖΩΘ εντός του μεγάλου διαλύτη (VITRIOL) ή αστρικού κατόπτρου της ηχούς των γεγονότων της Βίας=Ζωής…

Στην εικόνα ο βρυχηθμός του ουράνιου λέοντος του Θρόνου της Κυβέλης, ενώ κάτω ο Ηρακλής παλεύει με τα σαρκικά πάθη του, υπό την λάμψη των γραμμάτων της κύβης του αλφαβήτου και την επτάχορδη Απολλώνια λύρα των 7 φωνηέντων της συνείδησης…

Οι 7 Πίτρις (πατέρες) της κύβης (Κυβέλης), δηλ. της αναπνευστικής-χρονικής εκδήλωσης του πυρός…


Στο σημερινό άρθρο θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε τον μαθηματικό κύβο (πύρινο αναπνευστικό χρόνο) των Πίτρις.

Ρitṛ , πληθυντικός: pitara είναι ένας σανσκριτικός όρος που σημαίνει "πατέρες". Υπάρχουν δύο κατηγορίες πίτρις στον Ινδουισμό : η ανθρώπινη και η θεϊκή. Τα ανθρώπινα pitris (manuṣyāḥ pitaraḥ) είναι τα σεληνιακά πνεύματα των προγόνων που έφυγαν.


Οι θεϊκοί Pitris (devāḥ pitaraḥ) είναι ηλιακοί θεοί διαφορετικής καταγωγής, μορφών, βαθμών και κατοικιών, που θεωρούνται οι πρόγονοι της ανθρωπότητας.

Κατά πάσα πιθανότητα είναι τα ασώματα > Σεραφείμ-Χερουβειμ-Θρόνοι του κεντρικού χορού του πυρός της νεοπλατωνικής θεολογίας


Υπάρχουν λοιπόν 7=3+4 τάξεις των devāḥ pitarah (θεών πατέρων) όσες είναι οι γραμμές από μια κορυφή του κύβου προς τις υπόλοιπες 7. Ήτοι 3 θεϊκές ρητές πλευρές + 4 διαγώνιες (τετραγωνικές ρίζες > άρρητες)

Τρεις από αυτές είναι λοιπόν amurtayah (ασώματες· αποτελούνται από διανοητική-αριθμημενη ουσία, όχι άρρητη στοιχειώδη ουσία) ενώ οι άλλες τέσσερις είναι samurtayah (σωματικές).

Τα ονόματα και η λειτουργία των διαφορετικών τάξεων των Pitris αν και ποικίλλουν σημαντικά σε διαφορετικά κείμενα. Στην πιο κοινή τους ταξινόμηση εμφανίζονται ως ακολούθως:


• Ασώματα

1. Τα Agnishvātta είναι τα pitṛs των θεών. (ήλιος)

2. Οι Barhishad είναι οι Τιτάνες στην άβυσο > οι λάκκοι των δαιμόνων. (σελήνη)

3. Οι Vairāja είναι οι pitṛs των μεγάλων ασκητών. (Κρόνος-Άρης)

βλ. τις 3εις κάθετες στήλες -τους δύο ιερείς-φιγούρες της εικόνας στο 20εδρο-κύβο (δένδρο της ζωής)


• Σωματικά είναι οι Τιτανικές σεληνιακές ψυχικές Δυνάμεις παρόμοιες με τις 4εις τάξεις της πλατωνικής Πολιτείας

4. Οι Somapa είναι τα pitṛs-πυρά των Ιερέων. (ισοσκελή τρίγωνα 36 μοιρών)

5. Τα Havishmat είναι τα pitṛs-πυρά των Πολεμιστών. (ορθογώνια)

6. Τα Ājyapa είναι τα pitṛs-πυρά των Εμπόρων-Πολιτών. (ισόπλευρα)

7. Τα Sukālin είναι τα pitṛs των Δούλων (ανεπάγγελτων-ανειδίκευτων). (Σκαληνά, εμπαθή)

Σημ. Ο όρος επάγγελμα (γνώση της αγγελίας) δηλώνει την ομαδική συνείδηση (το Ντάρμα) του πολίτη που υπηρετεί-επαγγέλλεται. Έτσι ο Δούλος- ο μοιραίος του κάρμα είναι ο ιδιώτης που αγνοεί την υπηρεσία-επάγγελμα στην πολιτειακή ομαδική συνείδηση


Στη λαϊκή ινδουιστική θεολογία λέγεται ότι οι Πίτρις δημιουργήθηκαν από την πλευρά του Βράχμα.. Υπενθυμίζοντας έτσι την κοινή καταγωγή των ανατολικών θεολογιών αφού και η Εύα δημιουργήθηκε από το πλευρό του Αδάμ(αντα) ή 20εδρου**. (Ουράνιου Ανθρώπου). Όταν ο Αβραχάμ είναι βέβαια ο αιθέρας Βράχμας-Δίας με τα πολλά τέκνα (είδη πυρός).

Στην γεωμετρική προσέγγιση η Αδαμιαία πλευρά είναι κυριολεκτικά η πλευρά του κύβου (η αιθερική γη) που συνδέοντας 2 διαδοχικές κορυφές ξεκινά τον επταπλό πολλαπλασιασμό των γραμμών από κάθε κορυφή προς τις υπόλοιπες 7 του κύβου.


Ο υπολογισμός των διάδοχων πλευρών του κύβου σε τριάδες ανέρχεται σε 1080**. Όσες και οι ενσαρκώσεις-περιφορές σε έναν από τους 10 κύκλους (Γκόλεμ, η στοιχειακή ουσία) του αιθερικού μόνιμου ατόμου. 1080 όμως είναι και το άθροισμα των Μοιρών δύο διαδοχικών ζωδιακών εδρών (540=5*108) μοιρών στο πλανητικό Δωδεκάεδρο. Όταν 108 είναι ο κύκλος των ζωών που ελέγχει μια ψυχή και Χ 10 ψυχές =1080 ο κύκλος της ζωών που ελεγχει η πατρική Μονάδα. Ενώ 6 είναι τα πλανητικά βασίλεια και επομένως 6 ειδών είναι οι δυνατές ενσαρκώσεις στο πλανητικό 12εδρο


**Οι νεοπλατωνικοί-Γνωστικοί πίστευαν πως η πνευματική Μονάδα μας είναι ο πατέρας Ωκεανός με τους 3εις χιλιάδες φυλετικούς ποταμούς-ψυχές των 108 ζωών.

Χιλιάδες ονομάζουν οι πυθαγόρειοι τα γεγονότα στον θεατρικό χώρο-κύβο 1000=10Χ10Χ10 ο κύβος της Δίκης > Δεκάδας ή ψυχής... Οπότε οι τριάδες των πλευρών αφορούν την γεωμετρική τετρακτύ των πυθαγορείων:

σπέρμα (σημείο) Χ το μήκος (γραμμή) Χ το πλατος (επίπεδο του ορίζοντα) Χ το ύψος (ο χώρος)


Οπωσδήποτε χρειάζεται να εντρυφήσει κανείς αρκετά στην γεωμετρία (εγωμετρία-ψυχολογία) της σημειακής ιδέας που εκτέινεται στον ΄χωρο ακολουθώντας τους νόμους των κανονικών στερεών για να αρχίσει να υποψιάζεται τα είδη των ενσαρκώσεων στις πλευρές-παϊδια-παιδιά τους (πολλά γέλια)...