Το οκτάεδρο

octahedron This is an animated GIF of a rotating octahedron.

Τα λουλούδια είναι στην καρδιά σου 

αλλά όσο τα θαυμάζεις 

αυτά αποκτούν σχήμα και χρώμα…

Ζεν. 

Η σκέψη και η αίσθηση της αφής    (ο Λόγος που έγινε σάρκα) 

Το  οκτάεδρο και η αλχημική χελώνα

      Ο Αναξιμένης γνωρίζοντας την πολικότητα του οκταέδρου με τον κύβο-γη, αλλά και την ευκολία με την οποία  δημιουργεί τις κορυφές του εικοσάεδρου-ύδατος, οδηγήθηκε στο να θεωρήσει τον αέρα σαν γεννήτορα όλων των στοιχείων που περιέχονται στον κύβο της όσφρησης-αναπνοής 

Το ζήτημα λοιπόν της δημιουργικής αρχής του αέρα, που εκδηλώνεται στην αίσθηση της διαχωρισμένης σε φύλα αφής. Αποτελεί την αιτία για την οποία η επιθυμία εξουσιάζει την σκέψη. Δηλαδή την υδατώδη νοητική οθόνη του αιθερικού μας εικοσάεδρου

Ερευνώντας την αλχημεία, αντιλαμβανόμαστε τον λόγο για τον οποίο το στοιχείο του αέρα αναφέρεται ως μέταλλο από τους ανατολικούς αστρολόγους… καθώς η αλχημεία είναι συνώνυμη με τις μεταβολές της συνείδησης και τις μεταμορφώσεις του Ερμή-υδραργύρου, δηλαδή της σκέψης. 

Η γεωμετρική προσέγγιση στο πρόβλημα της κοσμικής έλλειψης του στοιχείου του αέρα ή οκταέδρου της συνείδησης… (8 ο Ερμής) είναι εμφανής κατά την μελέτη των διαγώνιων του εικοσαέδρου 

Οι γραμμές αυτές ομαδοποιούνται ως ακμές των κανονικών στερεών που εμπεριέχονται στις διαγώνιους του 

Ο πολιτισμός μας φαίνεται πως θα  επαληθεύσει αναπόφευκτα την άποψη του Αναξιμένη, αντιλαμβανόμενος την ουσία του χωρόχρονου ή ελεύθερη σκέψη που έχει την δυνατότητα να παράγει μορφές... 

Επειδή εμάς μας κατέχει η μανία να συνδέουμε τα ημερολόγια με τα κανονικά στερεά, δεν θα διστάσουμε να συσχετίσουμε τον κύκλο των 19 ετών της σελήνης με τις 190 = 19*10 γραμμές που συνδέουν τις 20 κορυφές του δωδεκάεδρου. Καθώς όπως βλέπουμε παρακάτω το 108 η γωνία του πενταγώνου είναι η μονάδα μέτρησης των δωδεκαεδρικών Όντων 

Η KRITA YOUGλ περιέχει       έτη                 1.728.000 

Η TREΤΑ YOUGA περιέχει                            1.296.000 

Η DVAPARA YOUGA περιέχει                          864.000 

Η Κάλι YOUGA περίέχει                                  432.000 

Τό σύνολο αυτών τών τεσσάρων YOUGAS __________+ 

αποτελεί μιά ΜAHA YOUGA από                   4,320,000 

Αλλά η βάση της αρίθμησης 432=4*108.  Το 108 είναι γωνία πενταγώνου. 108 = 3*36 =6*18

Η νύξη που επιχειρείται σε αυτό το άρθρο είναι να υποδείξει τον σεληνιακό κύκλο σαν μια μικρογραφία των μεγάλων κοσμικών κύκλων που κρύβουν τις ζωές των Μεγάλων Όντων των οποίων εμείς αποτελούμε ...κύτταρα. Με τον ρυθμό της αναπνοής να είναι το μέτρο του κοσμικού χρόνου ή σκέψης. 

Η σκέψη ελέγχεται κατά την παύση της αναπνοής, επειδή τότε συνειδητοποιείται η δημιουργική διαμάχη των ιδεών ή στοιχείων. Τα στοιχεία αυτά ή ουσίες είναι γνωστά ως άγγελοι - δημιουργικές ιεραρχίες. (Δράκοι φύλακες του ναού, Διόσκουροι, Προφήτες [Ηλίας-ηλιακός και Μωυσής-σεληνιακός]. Στην συμβολική της Ακρόπολης θα πρέπει να αναζητηθούν στην περίφημη διαμάχη Αθηνάς  και Ποσειδώνα, των δύο φιλάνθρωπων όφεων). 

     Η κίνηση των σκέψεων οφείλεται στις δρώσες "σκεπτομορφές-αρχέτυπα ή σκώληκες των επιθυμιών", που επιβάλουν τον δικό τους αναπνευστικό χρονικό ρυθμό στην συνείδηση, που υποτάσσεται έτσι αποκοιμισμένη στο "όραμα της υλιστικής κοινωνικής αντίληψης" του χωρόχρονου και  των φυλετικών αρχετυπικών φαντασμάτων της μοίρας.

       Η ονοματοθεσία των θείων ονομάτων μας προϊδεάζει για το ευρύτερο σύστημα της Προσωπικότητας που συνιστούν «5 Θεοί» των οποίων το όνομα αρχίζει με Α: Απόλλων, Άρης, Αθηνά, Άρτεμις, Αφροδίτη σχηματίζοντας την μυστική Γαία (πεντάλφα-εξάλφα) της απόκτησης συνείδησης… (Το V.I.T.R.I.O.L. των αλχημιστών, η κοίλη Γαία των πολλών διαστάσεων)

Οι 5 Θεοί αντιστοιχούν στα 5 Πλατωνικά στερεά. Ο Άρης είναι το αυτομορφικό (χωρίς πολική συμμετρία) τετράεδρο του πυρός … Έτσι παραμένει Αδιάφορος ή πολύ Ενδιαφερόμενος γι αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο των φαινομένων, όπως ο ασκητικός Σίβας των Ινδών έως ότου τον ερωτευτεί η Σάκτι-Κουνταλίνι (ανταποκριθεί δηλ. η αδρανής υλική ενέργεια στο κάλεσμα του πνευματικού ερωτικού πυρός)… 

Το πιο δυσεύρετο ανάμεσα στα στερεά της Πλατωνικής δημιουργίας είναι το οκτάεδρο** του Αέρα, η Διονυσιακή σβούρα της συνείδησης των σχέσεων, δηλ. η Θεά Αθηνά (η Εκκλησία του δήμου) που προστατεύει τον Εριχθόνιο όφι της συνείδησης του πολίτη… (Η Σάκτι Κουνταλίνι)Έτσι ο αδιάφορος Άρης των παθών ή της απάθειας πάντα χαίρεται κρυφά όταν χάνει την μάχη μαζί Της… Το ίδιο χαίρεται και ο Σίβας όταν τον «πληγώνει» η Ντούργκα Κάλι*, γιατί αυτό σημαίνει ότι τα πάθη νικήθηκαν και κερδήθηκε το φως στον νοητικό κόσμο…Όταν ο Άρης του πυρός συνευρίσκεται με την Αφροδίτη-20εδρο ή ύδωρ, αυτό διασπάται λέγει ο Πλάτων σε δύο 8εδρα + ένα 4εδρο (πύρινους ατμούς, atman=πνευματική Μονάς). Όταν η Αφροδίτη συνευρίσκεται με τον πανούργο Ερμή-Αέρα (Άλεφ-Άλφα) που όπου θέλει πνει στην ελευθερία της επιστημονικής συνείδησης, ο κύβος το πολικό του οκταέδρου αποκτά ως Ερμαφρόδιτος δύο κεφάλια… (2 τετράεδρα βλ. εικόνα)… κι όλα επανέρχονται στο Πυρ ή Λόγο 4Χ5=20 του καβαλιστικού 20έδρου (Τίμαιος)…

*   Η θεά Κάλι (< κάλα=χρόνος ή ύλη, βλ. Χρώμα=Χρόνος λέγει ο Αριστοτέλης ) συμβολίζεται με τις 3 θεές: Αθηνά=παρελθόν, Αφροδίτη=παρόν, Ήρα=μέλλον που διαγωνίζονται για το μήλο της Έριδος (το αιθερικό Μόνιμο Άτομο)

** Το πεντάγωνο με το οκτάγωνο συνδέονται στην περιοδική σύνοδο 5 Γήινων ετών με 8 έτη της Αφροδίτης, σχηματίζοντας μια πεντάλφα...

To άγιο οκτώ της συνείδησης

Με τον όρο «χημεία των σχέσεων» η ιατρική επιχειρεί να κατανοήσει την ερωτική σχέση ως απόπειρα επανένταξης στην μητρική αύρα. Η ερωτική έλξη ως διαδικασία αποδεικνύεται ότι έχει τις ρίζες της κρυμμένες βαθιά στη σχέση που πρωταρχικά ως όντα αναπτύξαμε με τους γονείς μας και κυρίως με τη μητέρα μας. Μπορεί ν’ ακούγεται παράδοξο ή και ασύνδετο το ότι η σχέση με τη μητέρα είναι εκείνη που θα επηρεάσει την επιλογή του ερωτικού μας συντρόφου, παρ’ όλα αυτά, είναι η μοναδική και συχνά αναπόφευκτη αλήθεια.

Τα πρωταρχικά θρεπτικά χημικά βιώματα του εμβρύου ως αρχέτυπα στοιχεία ή ριζώματα, μετά το σοκ του γενέθλιου διαχωρισμού, εγκαθίστανται στην αύρα. Η οποία ολοκληρώνει την στοιχειώδη δομή της με την αναγνώριση των πολικών ιδιότητων της φιλότητας και του νείκους. Αυτές αρχίζουν να νοούνται κατά την υπέρβαση του οιδιπόδειου συμπλέγματος καθορίζοντας την ερωτική πόλωση των δύο όφεων (του κανόνα και του διαβήτη της σκέψης) στο κηρύκειο των νοητικών υποπεδίων της προσωπικότητας.

Θεωρώντας λοιπόν τα γεγονότα του βίου μας ως αποτέλεσμα των ηλεκτρικών έλξεων και απώσεων μεταξύ μεγαλομοριακών ενώσεων, θεατών μορφών και αθέατων ομαδικών σχέσεων, που οργανώνονται στις 12 έδρες-οίκους του πενταγωνικού δωδεκάεδρου-ζωδιακού της αιθερικής αύρας μας. Οδηγούμαστε στην κατανόηση της ηθικής συμπεριφοράς (γνώσης του καλού και του κακού) ως δομητικής νοητικής εργασίας που διαμορφώνει τον αιθερικό δικέφαλο ερμαφρόδιτο. Το γράμμα Υ των πυθαγορείων: το «τι έκανα ; τι έπερεπε να κάνω;». Που αφορά την αντίληψη του κοσμικού Νόμου, εκφρασμένου στην πολικότητα του νότιου και βόρειου σεληνιακού δεσμού. Της ουράς και κεφαλής του δράκου (φύλακα κατωφλίου της προσωπικότητας) του αιθερικού ωού, που αντιστοιχούν στην πολική συμμετρία του δωδεκαέδρου με το εικοσάεδρο και τα κέντρα των άκρων της σπονδυλικης στήλης. Περιγράφονται ως ο δράκων Πύθων προς τιμήν του οποίου ο απλούς παντεπόπτης οφθαλμός (Απόλλων) ίδρυσε μετά τον μυητικό φόνο του το Δελφικό μαντείο των προγνώσεων του Νόμου. Αναλυτικά την μυητική εξέλιξη μετά την ολέθρια αποκάλυψη του δημιουργικού παράγοντα της συνείδησης στον ώριμο νου του Οιδίποδα, (ότι τεκνοποίησε με την μητέρα του)* περιγράφει ο Αισχύλος στην τραγωδία επτά επί Θήβας: Στο μύθο των δίδυμων (όφεων της ψυχής και της προσωπικότητας) γιων του Οιδίποδα και της Ιοκάστης (ιόχρου αύρας), Ετεοκλή και Πολυνείκη. Σύμφωνα με αυτόν, τα δύο αδέλφια (πνοές) συμφώνησαν αρχικά να κυβερνούν εναλλάξ την αιθερική Θήβα, ωστόσο, μετά από την άρνηση (αναπνευστική παύση) του Ετεοκλή να παραδώσει το θρόνο στον Πολυνείκη, ο τελευταίος οργάνωσε με έξι ακόμα βασιλείς (τις περιοχές της προσωπικότητας): τον Άδραστο, τον Αμφιάραο, τον Καπανέα, τον Ιππομέδοντα, τον Τυδέα και τον Παρθενοπαίο, εκστρατεία εναντίον του Ετεοκλή και της πόλης της Θήβας. Η πολεμική αυτή σύγκρουση αναφέρεται με τον όρο Επτά επί Θήβας και κατέληξε με νίκη των Θηβαίων αλλά και τον θάνατο των δύο διεκδικητών (πνοών) του θρόνου στις 7 ηλεκτρίδες πύλες των θηβών (κέντρα της αιθερικής μορφής). Ακολουθεί η τραγωδία της σταύρωσης-ταφής με την Ψυχή ως Αντιγόνη…

Λαμβάνοντας υπ όψη: ότι η σελήνη δείχνει την σχέση με την μητέρα, ο ήλιος με τον πατέρα, ενώ η αμοιβαία σχέση τους «ο κλήρος της τύχης», δείχνει την πύλη της εισόδου στην αθέατη πλευρά του δεύτερου βρόγχου του οκτώ. Αντιλαμβανόμαστε τις δύο αντιστρόφου φοράς κινήσεις στις οποίες καλείται να συμμετάσχει η συνείδηση διαγράφονατς το άγιο οκτώ του προσκυνητή.

Αν ονομάσουμε θετική φορά την εμπειρία δια μέσου της πύλης του ωροσκόπου. Δηλαδή την είσοδο στον φωτεινό βρόγχο της εγρήγορσης του 8, που φέρνει την ανάπτυξη της συνείδησης δια μέσου του κύκλου των κοινωνικών σχέσεων. Αντιλαμβανόμαστε ότι η φυσική εξέλιξη δια του αιθερικού γάμου των φύλων, προτείνει ως λογική συνέπεια, την αντιστροφή της συνειδητής κίνησης σε σχήμα 8. Ότι θα διαπεράσει δηλαδή (η συνείδηση) το κατώφλι της αθέατης πλευράς του ύπνου ή αστρικού πεδίου. Δια μέσου του κέντρου των δύο βρόγχων του 8, που φυσιολογικά αφορά την στυτική λειτουργία των γενν. οργάνων. Αλλά μετά την ανάπτυξη της ορμονικής συνείδησης (αλχημικού υδράργυρου) αναγνωρίζεται ως είσοδος στον διπλό βρόγχο της κυκλοφορίας του αίματος με κέντρο το καρδιακό λίγκαμ. Οπότε επέρχεται και η λύση του καρμικού κόμπου (λίγκαμ) καθώς η ικανότητα της λογικής σκέψης συνεχίζει αδιάσπαστη και στα όνειρα, όπως έχει υποδείξει ο Καρτέσιος στην περίφημη φράση «σκέπτομαι άρα υπάρχω!»

Η πύλη του ασυνείδητου ή  (βλ. Λάχεσις), ορίζει όπως και ο ωροσκόπος (βλ. Κλωθώ) μία οικοθεσία στα κενταυρικά αρχέτυπα της φυλετικής αύρας μας. Αναμένεται λοιπόν ότι ευνοούνται τα άτομα που στον αστρολογικό χάρτη τους οι δύο πύλες βρίσκονται σε πολική σχέση…  Αυτό συμβαίνει σε όσους έχουν γεννηθεί σε πανσέληνο ή νέα σελήνη.

          Στην διάρκεια του ύπνου το αιθερικό σώμα μετατοπίζεται από το φυσικό πεδίο προς το αστρικό επιχειρώντας την δόμηση της ελλείπουσας αιθερικής ουσίας στο επίπεδο της σφαίρας του λαιμού… Κάθε βράδυ ο Ορφέας της συνείδησης επιχειρεί να ανασύρει την Ευρυδίκη από τον Άδη. Καλείται να φερθεί άρτια=λογικά στον χώρο των αυτόματων ελκτικών και απωθητικών δυνάμεων της επιθυμίας (βλ.την εναλλαγή στο τονάλ-ναγκουάλ των ινδιάνων). Με μοναδικό εργαλείο την συνειδητή αναγνώριση του μουσικού ηχητικού υπόβαθρου των 4ων στοιχείων (βλ. σκέψη = Ερμής, ο εφευρέτης της λύρας, ο εωσφορικός αέρας του πνεύματος, ο ερωτιδεύς αλχημικός υδράργυρος της μεταστοιχείωσης) Εδώ θα προτείνουμε την ετυμολογική ανάλυση της θεάς «Άρτεμης»: Ενέχει την έννοια του άρτι = μόλις, καθώς μόλις γεννήθηκε βοήθησε την μητέρα της Λητώ, να γεννήσει τον Απόλλωνα = ο Απλούς (ο απλούς οφθαλμός του Ευαγγελίου ή της ενόρασης). Παρατηρούμε επίσης ότι «Άρτεμης» είναι αναγραμματισμός της «Μητέρας». Προέρχεται από το άρτιος = ο κατάλληλος, ο αρμόζων, ο πρέπων, ο εξατομικευμένος, ο μετροεπής (μητέρα=μήτρα, μέτρο του χρόνου «άρτι=cogito, η δομητική στιγμιακή αυτοσυνείδηση»). Είναι δηλαδή άλλη μια έκφραση της θηλυκής διαλεκτικής ή άρτιας (διπλής) αρχής, του αμείλικτου νόμου της ηθικής ισορροπίας των αντιθέτων που εκφράζεται στην καθετότητα-απλότητα «του κανόνα» της δομητικής ενορατικής νοημοσύνης ή ζυγού της δικαιοσύνης… Ας σημειωθεί η νεοπλατωνική άποψη ότι η αρσενική αρχή των περιτών αριθμών, σχετίζεται με τον Ερμητικό γραφέα της φαλλικής μονάδας (η μνήμης) στην γραφίδα του διαβήτη των τεκτόνων. Καθώς ο άρρην περιττός αριθμός έπεται του προηγούμενου άρτιου θηλυκού αριθμού κατά έναν φαλλό, όπως η Άρτεμης προηγήθηκε του Απόλλωνα. (Και ο κύκλος του κέντρου) Π.χ. 4=2+2, 5=2+(1)+2

* Η επιστήμη μας δεν έχει αναγνωρίσει ακόμη επίσημα την Οιδιπόδειο τραγωδία: ότι τα ελάχιστα κβαντικά σωματίδια είναι αποτελέσματα της συλλογικής φυλετικής συνείδησης. Παρόλου ότι αποδέχεται πως η σωματιδιακή έκφραση της ενέργειας εξαρτάται από την ύπαρξη παρατηρητή στο πείραμα !!!

Όπως έχει υποδείξει ο Αριστοτέλης και ο σκοτεινός Ηράκλειτος: το υλικό πυρ (ο πνευματικός σπινθήρας με τα περιβλήματα των περιφορών του) οφείλεται στην αντίληψη του ελάχιστου χρονικού μερισμού που επιβάλει η ανθρώπινη στιγμιακή συνείδηση=«cogito» μεγεθυσμένη πλέον από την χρήση των μηχανών (“χρι”, η ρίζα του πυρός, ως: χρόνος-χρώμα-χρήμα-χρέος γίνεται νοητή από τον Χρι-στό της νοητικής μορφής. Τότε ο κόσμος εξαγοράζεται=κρίνεται έναντι πυρός ή χρήματος-συνείδησης)

Από την διάνοια (πυρ) στην ενόραση (αέρα)

Ο Αριστοτέλης αναφέρει ότι η Λήδα μόχθησε πολύ για να γεννήσει τους Διόσκουρους (αρετές)… Εννοώντας ότι η προσωπικότητα χρειάζεται να αγωνιστεί για να αντιληφθεί την ασημένια σεληνιακή ιεραρχία των ψυχών και την χρυσή πνευματική ηλιακή αρχή.

Ο μόχθος συνίσταται στην ανάγκη σύναψης και κατανόησης των σχέσεων της γήινης προσωπικότητας που περιγράφονται στις τρεις ζωδιακές περιοχές του αέρα : 

Δίδυμοι=αναγνώριση των άλλων, 

Ζυγός=σύναψη σχέσεων (γάμων), 

Υδροχόος=αναγνώριση και υπηρεσία του ψυχικού σχεδίου που αναγνωρίστηκε εκ των σχέσεων

Ο Ερμής (ο σεληνιακός νους: o ατμός) είναι γέννημα της δικαιοσύνης του αιθέρα Δία, δηλαδή της φυλετικής διαχείρισης του ερωτικού ηλεκτρισμού των πλειάδων.

Οι πλειάδες του σεληνιακού Ταύρου, γεννούν τους Διόσκουρους-Διδύμους χάρις στην κατανόηση του ταύρου=(σ)ταυρού. Δηλαδή χάρις στην επίσκεψη του ερωτικού ηλεκτρισμού στους τρείς ζωδιακούς σταυρούς. Τα Μιθραϊκά μυστήρια του αίματος (φωτεινού αιθέρα των αισθήσεων) του φονευθέντος ταύρου της μορφής αντικαταστάθηκαν από το χυμένο αίμα του Χριστού στον σταυρό της θυσίας. Αλλά η κατανόηση της ειμαρμένης (αέρα) στην υποτείνουσα του ορθογωνίου τριγώνου (σταυρού) εξακολουθεί να παραμένει μετέωρη. Καθώς η επίτευξη της τιμής της νοητικής μονάδας του πυρός ισοδυναμεί με την καλή λειτουργία της οικονομίας στην πόλη-θρησκεία. 

Η σταθερότητα της νομισματικής μονάδας του πυρός (η σχέση προσφοράς και ζήτησης: πεντάλφα και εξάλφα, ρίζα5 και ρίζα3 είναι οι δύο όψεις του νομισματικού πυρός) προϋποθέτει την ταύτιση του εμπορίου των σχέσεων με την θρησκεία της συνείδησης, χάρις στην κατανόηση της κυβικής πόλης των 12 επαγγελμάτων ή ζωδίων. 

Ένας ο θεός και προφήτης αυτού ο έμπορος Μωάμεθ (κερδώος Ερμής-Χριστός)

Ο Ερμής-αέρας υφίσταται λοιπόν τρεις σημαντικές μεταβολές όσες και οι τιμές της υποτείνουσας:

Ερμής=ρίζα2, οκτάγωνο: η συνείδηση-αυτοπαρατήρηση

Άρης= ρίζα5, πεντάγωνο: το ένστικτο-επιθυμία της φυλετικής ροής

Ήλιος=ρίζα3, εξάγωνο: ο ηλιακός άγγελος (κρύβει κάποιον από τους μεγάλους εξωτερικούς πλανήτες)

Η χρυσή ακολουθία και οι αισθήσεις-στερεά 

Αποδεχόμενοι την θεοσοφική άποψη ότι κάθε νέα αίσθηση προκύπτει από την σύνθεση των προηγουμένων. Οδηγηθήκαμε σε μια σειρά αναλογιών που θα παρακολουθήσουν όσοι αντιλαμβάνονται την μαθηματική φαινομενολογία των αισθήσεων ήτοι:

Εφόσον α+α=β, α+β=γ, β+γ=δ, γ+δ=ε =>

(α+α)/β= (α+β)/γ=(β+γ)/δ =(γ+δ)/ε = 1 => …

αδ = (γ-β)(γ+β)

Αντικαθιστώντας τα α,β,γ,δ,ε με τις αισθήσεις (ακοή+ακοή)/αφή= (αφή+ακοή)/όραση=(όραση+αφή)/γεύση = (γεύση+όραση)/όσφρηση = 1 οδηγηθήκαμε στην σχέση

Αφή Χ όσφρηση = (γεύση - όραση)(γεύση + όραση) =>

Άδηλος αναπνοή = (γεύση - όραση)(γεύση + όραση)

[ σημ. Η άδηλος αναπνοή αναφέρεται στα ουπανισαντ ως η πύλη εισόδου των σκεπτομορφών του περιβάλλοντος στο σώμα]

η οποία σχέση μετά την αντικατάσταση των αισθήσεων με τα στοιχεία μετασχηματίζεται σε :

Αέρας Χ γη = (ύδωρ - πυρ)(πυρ + ύδωρ) = (ηλεκτρόλυση ύδατος, με ελευθέρωση Οξυγόνου και Υδρογόνου) Χ (ατμός ή αέρας)

Ενώ μετά την αντικατάσταση των στοιχείων με τα γεωμετρικά στερεά προκύπτει ότι η αναγνώριση της πολικότητας ή γάμου (οκταέδρου, κύβου) = απελευθέρωση του ηλεκτρισμού του ενορατικού πεδίου.

Στον διάλογο του Τίμαιου ο Πλάτων αναφέρει ότι μετά την έφοδο του πυρός το εικοσάεδρο του ύδατος (20=2*8+4) διασπάται σε δύο οκτάεδρα-αέρα και μια τετράεδρη πυραμίδα-πυρός πριν αναλυθούν περεταίρω σε 5 τετράεδρα πυρός

Ο ναρκισσισμός στο μητρικό βλέμμα και η τριαδική ακολουθία.

Το ρόλο του ναρκισσιστικού ειδώλου της εικόνας έχει και η ηχώ ως ανάκλαση του ήχου

1 Εν αρχή ην ο Λόγος, και ο Λόγος ην προς τον Θεόν, και Θεός ην ο Λόγος. 2 Ούτος ην εν αρχή προς τον Θεόν. 3 πάντα δι' αυτού εγένετο, και χωρίς αυτού εγένετο ουδέ εν ό γέγονεν…14 Καὶ ὁ Λόγος σὰρξ ἐγένετο καὶ ἐσκήνωσεν ἐν ἡμῖν.

Η χρυσή ακολουθία 0,1,1,2,3,5,8,13… έχει ως δεύτερο και τρίτο όρο τον αριθμό 1 του ηχητικού ρεύματος και τέταρτο τον αριθμό 2 της σάρκας-αφής, πέμπτο τον αρ.3 της όρασης κλπ. Αυτή είναι η αιτία για την οποία η ακοή προστίθεται στην ακοή ως ηχώ του πρώτου ήχου για να δημιουργηθεί η αφή.

Παλιότερα επιχειρήσαμε να προσεγγίσουμε την θορυβώδη εκστατική λατρεία της Κυβέλης ή κύβου, (βλ. κααβάς των μωαμεθανών) βασισμένοι στην ονειρική εμπειρία της μετατόπισης του αιθερικού σώματος από το αστρικό στο φυσικό. Μια διαδικασία που επαναλαμβάνεται κάθε πρωί προκειμένου η φυσική προσωπικότητα να λάβει την πρωινή της εκκίνηση. Τότε αντιληφθήκαμε τον θορυβώδη Λόγο του φυσικού πεδίου ως σβούρα ή περιστρεφόμενο οκτάεδρο, να ελέγχει το φρικτό φαινόμενο της στροβιλιζόμενης σάρκας, έως ότου ο Νους αναγνωρίσει τον ίδιο ως ελεγκτή της κατάστασης λαμβάνοντας έτσι την σταθερή πεντάκτινη φυσική μορφή. Συγκεκριμένα ο Νους καταπαύει τον ηλεκτρικό στρόβιλο του αέρα Λόγου της σάρκας, συνειδητοποιώντας ότι ο ήχος-Λόγος του φυσικού πεδίου είναι έκφραση του περισσεύματος της δικής του καρδιακής ομιλίας…!

Στο κέντρο αυτής της καρδιακής δίνης αναπαύεται ο κύκλος της βρεφικής συνείδησης, αναζητώντας το βλέμμα της μητρός του προκειμένου να λάβει την αρχετυπική-σπερματική διδασκαλία για την υπόσταση των τριών βασιλείων του φυσικού χώρου. Η σταθερότητα επέρχεται βραδέως ακολουθώντας τα βήματα της χρυσής ακολουθίας. Στην αρχή υφίσταται η «ηχητική αίσθηση» του χώρου ως εαυτού, κατόπιν βιώνεται το εστιακό σημείο του μητρικού βλέμματος χάρις στο οποίο η βρεφική ουσία λαμβάνει την αγκίστρωση ή «αντίληψη» ενός συγκεντρωτικού φακού ή εγώ του οποίου η ηλιακή βαρύτητα ταξινομεί την ύλη ολόγυρα. Ακολουθεί η γέννηση της «ιδεοποιητικής» σελήνης ή ομιλίας χάρις στην οποία οι ενέργειες ονοματίζονται και αγκιστρώνονται στο αιθερικό ικρίωμα ως ιδέες ή αντικείμενα-πλανήτες του φυσικού κόσμου των ειδώλων. Τελικά το όλο οικοδόμημα αποκτά αδιάφορη ή ενστικτώδη ισορροπία χάρις στην επίτευξη της όρθιας στάσης και της βάδισης του νηπίου. Τότε την όλη διεργασία των διαδοχικών βημάτων αναλαμβάνει το κινητικό κέντρο της μηχανικής φαντασίας στην παρεγκεφαλίδα. Συμβαίνει δηλαδή η «μυολογία των κινήσεων» να αποθηκεύει ως χάρτης τα διαδραματιζόμενα γεγονότα, ώστε όλα τα αντικείμενα και οι δράσεις να βρίσκουν τις κινησιολογικές τους αντιστοιχίες. Έτσι όταν ο ενήλικας αντιστρέφει την διαδικασία προκειμένου να αντιληφθεί την λατρεία της Κυβέλης, χρειάζεται να ησυχάσει τον ενστικτώδη νου του μυϊκού του συστήματος, χαμηλώνοντας τους καρδιακούς παλμούς.

Η οργιαστική λατρεία της Κυβέλης παραμένει ζωντανή στους μωαμεθανούς, καθώς συνηθίζουν να αυτομαστιγώνονται επιχειρώντας να επαναφέρουν την αντίληψη της κεντρικής δίνης και της περιστρεφόμενης ρομφαίας (βλ. κύβηλις = χασαπομάχαιρα), που μας χωρίζει από τον παράδεισο των ιδεών

Οι Αρχές της γεωμετρίας-εγωμετρίας

Όσοι εμβαθύνουν στον κραδασμό της αφής, αργά ή γρήγορα την αντιλαμβάνονται ως την «ηχώ της σκέψης τους», πρώτη ανάκλαση του ΝΑΑΜ-Λόγου ή ηχητικού ρεύματος. 

Ο «Λόγος που έγινε σάρκα» είναι μια φράση κλειδί του ευαγγελιστή Ιωάννη που υποδεικνύει την σκέψη στο υπόβαθρο της δημιουργίας, ανάλογη με το «σκέπτομαι άρα υπάρχω» του Καρτέσιου. 

Ο Λόγος δηλαδή η Διαιρετότητα που παράγει την Συμμετρία των περιόδων στα δεκαδικά υπόλοιπα (όπως είναι τα κβαντισμένα υποσωματίδια του πυρήνα ή τα DNA στο κύτταρο ή οι ζωικές μορφές στον μακρόκοσμο) είναι η αιτία της δημιουργίας. 

Η έννοια «κβαντική διακύμανση» της φυσικής δηλώνει ακριβώς την έναρξη της ατελούς Διαιρετότητας. Η ατελής διαιρετότητα είναι η «κοσμική ανισορροπία» που κραδαίνει-δημιουργεί εξερχόμενη από την ήρεμη-δίκαιη θάλασσα των πύρινων πληροφοριών (βλ. ακασικά αρχεία). 

Η επαναλαμβανόμενη περίοδος των υπολοίπων ή μαθηματικός Λόγος είναι ο σταθερός κραδασμός της καρδίας (<κραδώ, καρδία). 

Ο στροβιλιζόμενος αιθέρας (αεί+θειν=τρέχω) είναι συνώνυμος του τρέμουλου ή κραδασμού, του τρόμου-μέτρου ή μήτρας της τιμωρίας (βλ. ΤΡΑΜ το ριζικό μάντραμ της γης στον ελληνοβουδισμό*), και κατά συνέπεια συνώνυμος του Πάλλαντα (παλλόμενου), του Τάνταλου (ταλαντωμένου), του τροχού του τιμωρημένου Φλεγύα κλπ. 

Τα υπόλοιπα είναι λοιπόν οι επαναλαμβανόμενες ανακλάσεις των δημιουργικών διαιρέσεων του βουδικού πεδίου, που καταλήγουν ως νεκρά κελύφη στην κοσμική αποθήκη του αστρικού πεδίου δημιουργώντας το σπειροειδές (ωσάν κρεμμύδι) αστρικό κάτοπτρο της αφής. Η επταπλή αφή είναι λοιπόν ο φύλακας-φυλακή του πυρός της μορφής και της φαινομενικής τάξης του τοπίου… 

Έτσι η έδρα της αφής ευρίσκεται υποχρεωτικά στο καρδιακό κέντρο αναγνώρισης των κραδασμών (τάττβας), όπου κυρίαρχο στοιχείο είναι ο στροβιλιζόμενος αέρας, με σύμβολο την σβούρα του Διονύσου ή οκτάεδρο. Βλέπουμε λοιπόν πως η γλώσσα μας έχει διαφυλάξει όλες τις κρίσιμες έννοιες επιτρέποντας σε όσους από εμάς δύνανται να φιλοσοφούν-ετυμολογούν τις λέξεις, να ανοίξουν το επτασφράγιστο βιβλίο της αιθερικής γεωμετρίας... 

Το οκτάεδρο της αφής-σκέψης είναι το πολικό του κύβου της γης στο κέντρο της βάσης. Εδώ ευρίσκεται η έδρα της όσφρησης ή ενόρασης του κυκλικά επαναλαμβανόμενου μέλλοντος ή ειμαρμένης. 

«Ο κύων (<κύω) σύμβολο της όσφρησης δηλώνει την εγκυμοσύνη των γεγονότων ή κίνηση-κραδασμό των μορφών στον χώρο»… 

Εισάγει τον διαλογιζόμενο στην πρόνοια-έλεγχο του αστερισμού του Κυνός-Σειρίου… 

Η μελέτη της πολικότητας κύβου-οκταέδρου, των 6- 8 πλευρών-κορυφών δείχνει την σύνθεση στο σύστημα των 12 ακμών ή ζωδίων… 1/6+1/12=2/8 (Ο 8 είναι ο αρμονικός μέσος των 12, 6) 

Η λέξη αφή από το ρήμα άπτω δηλώνει την μεταβολή της αφής στο ψυχικό φως της ενόρασης στην διάρκεια του διαλογισμού ή το ονειρικό φως της ασυνειδησίας των ενστίκτων στον ύπνο. 

Το λεπτοφυές υποατομικό φως της ψυχής κρύβεται στον κυβικό θρόνο της Κυβέλης των ενστίκτων, αλλά αποκαλύπτεται ως «καρδιακή μουσική αφή» ή οκτάεδρο (βλ. μουσική οκτάβα). 

Την γεωμετρική αιθερική εξήγηση έχει υποδείξει ο Πλάτωνας στον μετασχηματσιμό του οκταέδρου-αέρα σε δύο τριγωνικές πυραμίδες, τετράεδρα του πυρός (8=2Χ4). Οι διαγώνιες του κύβου σχηματίζουν τις δύο τριγωνικές πυραμίδες ή τετράεδρα του πυρός, αλλά τατυτόχρονα κρατούν το πυρ εγκλωβισμένο ως Προμηθέα-δεσμώτη… Η ελευθέρωση του πυρός της βάσης αντιστοιχεί λοιπόν με την απελευθέρωση του Προμηθέα… 

Η θεία πρόνοια προκειμένου να διαφυλάξει την ασφαλή αφύπνιση του Λόγου ή αενάως διαιρουμένου πυρός, στην κυβική βάση-θρόνο της σπονδυλικής στήλης της ενστίκτου θεότητας, απαιτεί πρώτα την οικοδόμηση του αιθερικού ναού ή καβαλιστικού εικοσαέδρου του ύδατος ή γεύσης (ενόρασης του παρελθόντος). Η ενόραση των γεγονότων-αμαρτημάτων που παρήλθαν ονομάζεται ηθική κάθαρσις ή «μετάνοια» και ο βαπτιστής του πυρός Ιωάννης μας προτρέπει : «Μετανοείτε, ήγγικεν γαρ η βασιλεία των ουρανών» (ουρ=πυρ+άνω) 

Οι ενεργές νοητικές Σεραφικές ακτίνες-όφεις του βουδικού πεδίου ευρίσκονται λοιπόν εγκλωβισμένες στις γραμμές-ρομφαίες του κυβικού θρόνου της Ίσιδας-Κυβέλης. 

Οι μυθολογίες συμφωνούν πως το πυρ συμβολίζεται με την ρομφαία του Λόγου: Ο Πέτρος-Κηφάς με το εγχειρίδιο που έκοψε το αυτί (αιθέρα) του Μάλχου στον κήπο της Γεσθημανή (ελαιοτριβείου) αντιπροσωπεύει τον βράχο της σύνθλιψης με το εγκλωβισμένο πυρ-ξίφος… 

Βλ. επίσης το ξίφος-Εξκάλιπερ του Αρθούρου μπηγμένο στον βράχο αλλά και τα όπλα του Θησέα κρυμμένα κάτω από τον βράχο ή τα όπλα του Αχιλέα φτιαγμένα από τον χθόνιο Ήφαιστο κλπ. 

Οι πυθαγόρειοι καβαλιστές ευαγγελιστές μας προσφέρουν ένα μεγάλο δώρο ονομάζοντας τον Πέτρο ή Βράχο των ενστίκτων: ΚΗΦΑΣ=11+8+500+1+200=729=9Χ9Χ9, δηλαδή κύβο των τριών εννεάδων του αλφαβήτου των 27 γραμμάτων: 9 γράμματα Μονάδες (Α έως Θ) της πρώτης ριζικής φυλής, 9 γράμματα Δεκάδες-Κύκλωπες-ψυχές της δεύτερης ριζικής φυλής (Ι έως Κόππα) και 9 γράμματα Εκατοντάδες-Κένταυροι της τρίτης ριζικής φυλής (Ρ έως Σαμπί)... 

*Οι Αρριανός και Πλούταρχος αναφέρουν πως ο Αλέξανδρος συνάντησε στην Ινδική τους Ηρακλειδείς, δηλαδή το εποικιστικό κύμα από την Ελλάδα προς την Ινδική την εποχή της Ατλαντίδας…  Στην συνέχεια οι επίγονοι του Μ. Αλέξανδρου όπως ο Βασιλιάς Μένανδρος της Βακτριανής (σύνορα Αφγανιστάν-Ινδίας στο δυτικό πέρασμα των Ιμαλαΐων) βοήθησε καταλυτικά στην εξάπλωση του Βουδισμού…  Οι Βούδες όπως έχουμε αναφέρει σχετίζονται με τα Χερουβείμ- Λευκούς Ταύρους των υδάτων που κατευθύνουν την δημιουργία. (Οι Βούδες-Έλλοπες ιχθείς της πρώτης ριζικής φυλής λατρευόντουσαν στα μυστήρια των Καβείρων ως Κουμάρας της ζωδιακής ιεραρχίας του Κάβουρα-Καρκίνου).  Ο Ηρακλής παρουσιάζεται σε γλυπτά που βρέθηκαν στην Βακτριανή μαζί με τον ελληνικό προσωποποιημένο Βούδα ως φύλακες του Ντάρμα.  Στα 200 έτη της έντονης ελληνικής παρουσίας σταθεροποιήθηκε ο βουδισμός στην Ινδία και την Σρι Λάνκα αντικαθιστώντας τις χθόνιες λατρείες του ινδουισμού.  Αντίθετα το κίνημα των Κυνικών φιλοσόφων και του Στωικισμού φαίνεται πως δέχθηκε μεγάλη επίδραση από τον Πυρρωνισμό (Ο στρατηγός Πύρρωνας επηρεάστηκε και μετέφερε τις απόψεις των ασκητών-γυμνοσοφιστών της Ινδικής στην Ελλάδα…). Η μεγαλύτερη όμως επίδραση δεν έχει ακόμη κατανοηθεί: Αφορά την ενσάρκωση του Βίσνου ως Κρίσνα-Χριστού, που μεταφέρθηκε από τους Γνωστικούς Χριστιανούς ως ευαγγελισμός της Θεοτόκου από τον Γαβριήλ-Ποσειδώνα των υδάτων… Τον μεγάλο φύλακα του Ντάρμα.   

Η παιδεία της μη βίας στο ζώδιο των Διδύμων, δηλ της αναγνώρισης των πολικοτήτων (α μέρος)

Σήμερα στην πανσεληνο των Διδύμων ή της Πεντηκοστής στην χριστιανική λατρεία μαθαίνουμε πολλά πραγματα για τον εκπαιδευτή Χείρωνα Κένταυρο ή πνεύμα της Γης. Καθώς η σελήνη βρίσκεται απέναντι στο ζώδιο του Τοξότη Κένταυρου Χείρωνα...

Στα 3 ζώδια του αέρα ο νους διδάσκεται την αρχή της μη βίας: δηλ. να αναγνωρίζει χωρίς βία τις πολικότητες, στο ζώδιο των Διδύμων, να τις φέρνει σε επαφή με την διπλωματία της εργασίας στο ζώδιο του Ζυγού και να υποχρεώνει σε συνειδητή συνεργασία τα 14 είδη των αριστοτελικών πολικοτήτων, με τον σεβασμό της ατομικότητας των άλλων στο ζώδιο του Υδροχόου,

Στον πυθαγόρειο ελληνοβουδισμό που μας εισήγαγε ο μέγας μαθητής του Αριστοτέλη στην διάρκεια του Αλεξανδρινού πολιτισμού. Οι 14εις μεσότητες ονομάζονται πρότυποι Άνθρωποι/Μανού ή Αδάμαντες, (βλ. Αδάμ) που συνιστούν τα 14 δυνητικά μέρη της ύπαρξης στον γραμμικό χρόνο των γεγονότων, δηλ. τα μέλη του ενοποιημένου Διονύσου > Βράχμα/Δία

Τα 14 είδη πολικοτήτων είναι τα 14 μέλη του διαμελισμένου Διονύσου-Οσίριδος ή οι 14εις κόσμοι της τρισηλίου θεότητας υπό τον ζωδιακό του Σειρίου (ο Όσιρις του Πλουτάρχου).

Τα 14 μέλη ενώνονται στο σώμα των αρετών της Γαίας > Ρέας-Κυβέλης, δηλ. του κύβου των 8 κορυφών + 6 εδρών = 12 πλευρών + 2 (η τοπολογική σταθερά της συνείδησης)

Όπως είπαμε σε προηγούμενη αρθρογραφία πρόκειται για την θαυμαστή ιδιότητα του τριγωνικού 17=153 (ο τρικέφαλος Κέρβερος ή Σείριος 7+7+3, δηλ. της φυσικής αίσθησης + συναισθηματικής αντίληψης + ιδεοποιητικής ικανότητας), να επαναφέρει στον εαυτό του σε έως 14εις επαναλήψεις το άθροισμα των κύβων των ψηφίων κάθε αριθμού διαιρετού με το 3.

Κύβος είναι η εμπειρία στον 3διάστατο χώρο της συνείδησης (ο αντιληπτικός χρόνος). Στην άχρονη Τιτανική 4η αισθητηριακή Διάσταση των Αγγέλων του φωτός δεν υπάρχει η γραμμική δυνατότητα για την ανάπτυξη της ηθικής συνείδησης του: (τι έκανα ?, τί έπρεπε να κάνω ?...)

Έτσι οι επαναστάτες άγγελοι υποχρεωτικά θα περάσουν από το τρισδιάστατο εκπαιδευτήριο της φύσης (ο μέγας Παν)

Η τρισήλιος ελληνοβουδιστική παιδεία της μη βίας περιγράφεται στο 15 του εωσφόρου Πάνα-Μπαφομεθ

Έως την ηλικία των 5 ετών, χρειάζεται να συμπεριφερόμαστε στα παιδιά λες και είναι θεοί που παίζουν. Αν πνίξετε, αναστείλετε, την ζημιογόνα ερευνητική διάθεση στο παιδί έως 5 ετών— συνθλίβετε τη ζωντάνια του, τη χαρά του και την εξυπνάδα του. Έτσι με την σωστή προσοχή σας, το διδάσκετε και το συνηθίζετε να υπακούει χωρίς να σκέφτεστε την ωμή βία. (Αυτό είναι το δίδαγμα των Διδύμων)

Αν συνεχίσεις να το περιποιείσαι μετά από τα 5 χρόνια – θα γίνει ανίκανο να εργαστεί σκληρά ώστε να τελεσφορεί την εργασία που αναλαμβάνει και έτσι δεν θα αποκτήσει την ατομικότητα μιάς τουλάχιστον αρετής. (Το δίδαγμα στο ζώδιο του Ζυγού της εργασίας)

Εάν δεν δείξετε σεβασμό στην ατομικότητα του παιδιού μετά την ηλικία των 10 ετών, αναμφίβολα θα γίνει αναποφάσιστο, αμφιταλαντευόμενο και ντροπαλό. Θα εξαρτάται από φίλους που είναι πιο αυτόνομοι και ανεξάρτητοι από αυτόν, αλλά που δεν θα έχουν απαραίτητα πάντα μια καλή επιρροή πάνω του. Έτσι θα γίνει επαναστατικό-προσβλητικό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εσωτερικά δεν θα μπορεί να σας συγχωρήσει. Και μόλις του δοθεί η ευκαιρία θα προσπαθήσει να φύγει… (Το ζώδιο του Υδροχόου)


Τα έντομα και η διαφορά της εκπαίδευσης από την παιδεία… β μέρος

Στον άξονα Διδύμων-Τοξότη που λαμβάνει χώρα η πανσέληνος μας δίνεται η ευκαιρία να εννοήσουμε την διαφορά της μυητικής σεληνιακής παιδείας στην ψυχική-αιθερική λειτουργία της φαντασίας, έναντι της θωράκισης της προσωπικότητας μέσα στα τείχη της ημερήσιας ηλιακής εκπαίδευσης που γιγαντώνει το αισθητηριακό τείχος της αφής…

Όπως αντιλαμβάνεται ο υποψιασμένος αναγνώστης σχετικά με την ακουσματική πυθαγόρεια σεληνιακή μουσική παιδεία, αυτή τελειώνει μόλις ανοίξουμε τα βλέφαρα οπότε ξεκινά η εκπαίδευση. Έτσι το ζήτημα της παιδείας επάνω στην σχέση ακοής και όρασης (12έδρου-20έδρου) που ισορροπεί σταθεροποιώντας την απτή μορφή (8εδρο) έχει τελειώσει στον πολιτισμό μας πριν καν αρχίσει.

Οι Ταοϊστές Σπαρτιάτες λατρεύοντας τους Διδύμους-Διόσκουρους (το γιν-γιάνγκ) υπερηφανευόντουσαν για την παιδεία τους όπως ακριβώς και για την ατείχιστη πολιτεία τους. Παρόμοια υπερηφάνεια κατέγραψε η ανθρωπολογία στους Αβορίγινες όπως και στους «ανθρώπους των δασών» του Αμαζονίου οι οποίοι αρνούνται ακόμα να κτίσουν για να μην ενοχλήσουν τα έντομα με τα οποία διαβιούν σε αρμονία !!!

Τους ανθρώπους των δασών δεν ενοχλούν τα έντομα, ενώ συνομιλώντας με τις αγριομέλισσες μπορούν και παίρνουν από το μέλι τους χωρίς να τους τσιμπούν. Οι Αβορίγινες συνδέοντας τα «κόκκινα μυρμήγκια» με το εγκεφαλικό βουητό, δηλ. την λατρεία της μεγάλης μητέρας Κυβέλης-κυψέλης εντόμων όπως θεωρούν την εγκεφαλική τους λειτουργία. Ζωγραφίζουν ακόμα υπέροχα γεωμετρικά ψυχικά μοτίβα με την τεχνική του κοκκιδισμού**.

Οι Έλληνες λατρεύοντας το Ταυτόν > Ταο ως Δία-Βάαλ των εντόμων δήλωναν πως είχαν επίγνωση του υποατομικού αιθέρα. Ο Δημόκριτος ονόμαζε όπως και οι Αβορίγινες τα άτομα της ύλης έντομα-μυρμήγκια. Παρόμοια ο Όμηρος καταγράφει τον ερωτικό βρόγχο-άγχος στην βάλανο του γεννητικού κέντρου της ανθρώπινης αύρας > ασπίδας Αχιλλέως ως αρχηγού των μυρμηγκιών. Να αντιπαλεύει στην Ραψωδία Ξ** με την βοήθεια του πύρινου θεού Ηφαίστου τον Σκάμανδρο φυλετικό ποταμό των Τρώων, δηλ. την αιθερική ροή που τους δίνει φυσική υπόσταση !!!

Παρατηρούμε λοιπόν ότι η ειδοποιός διαφορά της σεληνιακής ονειρικής τετραδιάστατης παιδείας και της ημερήσιας ηλιακής εκπαίδευσης στην τρισδιάστατη νοητική φυλακή, εντοπίζεται στην εντομοφοβία και το ταμπού του θανάτου, δηλ. στο 8ο ζώδιο του Εντόμου (Σκορπιού), το κοπρώδες-μελιτογόνο μυγομελισσοτσούτσουνο (Μπίντου) της ζωής και του θανάτου … πολλά γέλια

**Στην εικόνα η γεωμετρική "Ασπίς Αχιλλέως" της τελολογικής 7ης ακτίνας, δηλ. o πυθαγόρειος τετραγωνισμός της πανσέληνου Κυβέλης ή Sri Yantra των 16=7 σανσκριτικών "Νitya" σεληνιακών ημερών-διφθόγγων/φωνηέντων στο κέντρο. Τα σύμφωνα είναι ηλιακά…