Οι 153-ιχθύες

Στην προσπάθεια που κάνουμε να ορίσουμε τον διαλογισμό με όρους προσιτούς στον πολιτισμό μας. Έχουμε αναφέρει πως είναι συνώνυμος του υπναγωγικού φαινομένου και της καταγραφής της γεωμετρικής 4ης διάστασης, η οποία έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό την ανταλλαγή του μέσα με το έξω. Δηλ. της αναγνώρισης της ψυχής μας στο τοπίο που μας περιβάλει


Με όρους νευρολογίας πρόκειται για την απόσυρση της συνείδησης από το περιφερικό νευρικό σύστημα και το πνευμονογαστρικό νεύρο, σε κάποιο από τα 7 κέντρα της σπονδυλικής μας στήλης. Τις 7 ηλεκτρείδες πύλες των Θηβών όπως τις αποκαλεί η μυθολογία του Οιδίποδα. Το υπναγωγικό φαινόμενο και οι μεταβολές της συνείδησης μελετήθηκαν κυρίως από τον σουρεαλισμό σύγχρονο του υπαρξισμού του Ζ.Π. Σαρτρ που ασχολήθηκε επισταμένα με την λειτουργία της φαντασίας. Η οποία ελέγχεται μαζί με την κατανόηση της μάχης των αδελφών Ετεοκλή και Πολυνείκη δηλ. της συνείδησης στον ύπνο και το ξυπνητό στις 7 πύλες=κέντρα του αιθερικού σώματος, Τύμβου των Θηβών…

Παρόμοια ο Αισχύλος περιγράφει στην τραγωδία του Προμηθέα, την δέσμευση του τριγωνικού πνευματικού σπινθήρα στην πενταγωνική μορφή, δηλ. την παγίδα της χρυσής τομής (Αφροδίτης) του δικαιοδοτικού νόμου του Σειρίου. Η δέσμευση γίνεται από τον Ερμή της ομιλίας και τα καρφιά των λέξεων από τα γράμμτα του αλφαβήτου που «προμηθεύει ο Ήφαιστος».

Ο Προμηθέας προφητεύει την απελευθερωσή του στην γέννηση του Επάφου από την Ιώ (ιώδη) στην Αίγυπτο, δηλ. στην κατανόηση πως οι σκέψεις μας είναι ο ηλεκτρομαγνητισμός (Αιγίς) που δίνει την σταθερότητα στην σάρκα μας, (η Αίγυπτος της δουλείας) και το τοπίο που αντικρύζουμε

Στην σύγχρονη επιστημονική μυθολογία ο Αϊνστάιν ως σύγχρονος Προμηθέας δεσμώτης επανέλαβε ότι δεν μπορεί να φανταστεί πως τρέχει περισσότερο από την ταχύτητα του φωτός, καθώς συναντά τον αδιαπέραστο ορίζοντα των γεγονότων. Δηλ. το αδιαπέραστο τείχος που δημιουργούν οι καθημερινές σκέψεις των αναγκών της σάρκας στην πενταγωνική μορφή του…

Όταν κάποια στιγμή κατάφερε να προσεγγίσει την ταχύτητα του φωτός στην φαντασία του, άρχισε να περιγράφει το υπναγωγικό παραισθητικό φαινόμενο σχετίζοντάς το με την κατανόηση των νόμων της προοπτικής εξαιτίας ενός παρατηρητή. Η οποία προοπτική καταπαύει καθώς ο παρατηρητής πολλαπλασιάζεται στην ομαδική ή ψυχική συνείδηση στο τριγωνικό πλέγμα (καβαλιστικό 20ερο) των παρατηρητών. Το οποίο με την σειρά του καταρρέει οδηγώντας στην αντίληψη του τετρασδιάστατου πυθαγόρειου άχρονου πνευματικού Σφαίρου στην τρισδιάστατη επιφάνεια του οποίου γεννιέται η ηλεκτρομανητική μορφή (Αφροδίτη). Οι μορφές όπως και ο ηλεκτρισμός συνιστούν προσεγγίσεις της χρυσής τομής

Οι πυθαγόρειοι αναζητώντας την απελευθέρωση του Προμηθέα, δηλ. την υπέρβαση της ταχύτητας του φωτός των μοιραίων άστρων 3Χ100Χ1000. Κατέληξαν στην λατρεία της κύστης του ιχθύος με διατάσεις 153, 265.

Ο Λόγος των οποίων 265/153 =1,73 δίνει τετραγωνική ρίζα του 3 της ταχύτητας του ηλιακού φωτός. Δηλ. του αστρολογικού Κρόνου που έχει καταπιεί τα παιδιά του (της ψυχολογία μας)…

Έτσι με οδηγό τον Απόλλωνα (απλό οφθαλμό) και τον Χείρωνα Κένταυρο, την Μονάδα των ενστίκτων αρετών, ανοίγουν τα 9 πέταλα του ψυχικού λωτού των 9 σημείων δηλ. του κύκλου των 9 σημείων του Όιλερ…

**Ένας αριθμός που είναι ταυτόχρονα πενταγωνικός (Pn): 2n(3n-1) και τριγωνικός (Tm): 2m(m+1), όταν

2n(3n-1) = 2m (m + 1) => (6n-1)^2 - 3 (2m + 1)^2 = -2.

Αντικαθιστώντας με x = 6n-1 και y = 2m + 1 λαμβάνουμε την Διοφαντική τετραγωνική εξίσωση (Pell)

x^2-3y^2 = -2, που έχει λύσεις για τα ζεύγη των ακεραίων

(χ, γ) = (5,3), (19, 11), (71, 41), (265, 153) και αυτές δίνουν

(η, m) = (1, 1), (10/3, 5), (12, 20), (133/3, 76), (165, 285) (2296, 3976),

Παρατηρούμε λοιπόν ότι η κύστη ιχθύος των πυθαγορείων (265, 153) είναι η απόσυρση των αισθήσεων στον τρίτο οφθαλμό ή Έλλοπα ιχθύ της πρώτης ησιόδειας φυλής… και τον αρ. 40755

Ακολουθεί η λίστα των γνωστών τριγωνικών -πενταγωνικών αριθμών…

1, 210, 40755, 7906276, 1533776805, 297544793910, 57722156241751, 11197800766105800, 2172315626468283465, 421418033734080886426, 81752926228785223683195, 15859646270350599313653420



Η ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΗ ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ


Μελετώντας το Ανατολικό μεταφυσικό κοσμικό δόγμα της δημιουργίας ή Τιτανομαχίας, μεταξύ της πύρινης φυγόκεντρου σβάστικας των Θεών και της αέρινης κεντρομόλου σωβάστικας των Τιτάνων. Που διασώθηκε στην θεωρία των Αναξίμανδρου-Αναξιμένη για την καταγωγή του κόσμου από την διπλή φορά της σπειροειδούς αιθερικής κίνησης που είναι η άπειρος=ήπειρος Γαία. Δηλαδή για την υλική ουσία που δημιουργείται από τον κεντρομόλο στροβιλισμό του αέρα και, στην συνέχεια σκορπίζεται στο διάστημα από τους εξωστρεφείς πύρινους θεούς, όπως τα «νεκρά» σώματα των ηττημένων Τιτάνων...

Η παλαιά διαθήκη παρουσιάζει την Τιτανομαχία ως μάχη που έγινε στον ουρανό ανάμεσα στους αγγέλους του πυρός, (ο Μιχαήλ), με τον πεσμένο πρίγκιπα του αέρα (Κρόνο=Satan).

Μια μικρογραφία της Τιτανομαχίας είναι η φυλάκιση του Τιτάνα Προμηθέα του φωτός ή Satan, sat=φως από τον Αργοφονιά Ερμή (σκέψη) στον Καύκασο της ύλης.

Ο Προμηθέας όντας το σύμβολο του δέσμιου πνευματικού μας σπινθήρα παρόχου της ικανότητας για ομιλία και σκέψη, μας βοηθά να εννοήσουμε το πολυδιάστατο τοπολογικό αιθερικό πλέγμα των δυνάμεων του Λόγου. Που σε πολλές εκδοχές συμβολίζεται με την πολύχρωμη αγελάδα του Κάδμού ή την αγελάδα Ιώ(-δη), (Βας στην ινδική μυθολογία), συνοδευόμενη από τον διαβόητο φύλακα Κύκλωπα Άργο. (μονόφθαλμο ή πολυόματο ?! της χερουβικής Αγελης ή Αγοράς)

Αυτόν τον πιο γνωστό από τους Κύκλωπες που κρατούν τις Τιτανίδες Μονάδες μας εξόριστες στην Άβυσσο (Τάρταρο) ανάμεσα στο Βουδδικό πεδίο των μορφικών δυνάμεων και τον άμορφο Νιρβανικό κόσμο. Ενώ στον κατώτερο επιθυμητικό κόσμο ο φύλακας είναι ο υφαντής του αιθερικού πλέγματος Κένταυρος Νέσσος (< νήθω) που στέκει ανάμεσα στο φυσικό και το αστρικό πεδίο…

Ο τόπος της Τιτανομαχίας είναι λοιπόν το πύρινο κοσμικό έδαφος ή τοπολογικό δίχτυ του μεταλλουργού Ηφαίστου-Λόγου ή λογοϊκού αιθέρα: το «γέγραπται» της θεοσοφίας (η περιοχή της Μεγάλης Άρκτου). Ο οποίος στην ζεύξη του με τις Πλειάδες (βλ. Μαία) γεννά τον Ερμή (σκέψη) δηλ. τον διαφοροποιημένο σεληνιακό αιθέρα της ομιλίας: το «λέγεται» της θεοσοφίας…

Όλες αυτές οι διαφοροποιήσεις είναι δηλωτικές της διαιρετότητας και του υποβιβασμού των κραδασμών του πυρός ή Λόγου. (Λόγος=κλάσμα, όταν τα γράμματα είναι Λογοϊκά κλάσματα που δημιουργούνται από την διαίρεση του κυκλικού πυρός)

Η Τιτανομαχία ή Δαιρετότητα όπως μας πληροφορούν οι μυθογράφοι-φιλόσοφοι είναι διαρκής στο υπόβαθρο της δημιουργίας. Αποτελεί λοιπόν θεμελιώδες ζήτημα για την αναγνώριση της πνευματικής μας υπόστασης, το να μπορέσουμε να την απεικονίσουμε στον παρόντα ιστορικό χρόνο της γλωσσικής Τιτανομαχίας, ώστε να βοηθήσουμε τον Απόλλωνα της συνείδησης να ισορροπήσει ανάμεσα σε Θεούς και σε Τιτάνες.

Χρειάζεται λοιπόν να βιώσουμε στο συκώτι μας (η έδρα του ήχου κατά Πλάτωνα), την ζωντανή τραγωδία του Προμηθέα δεσμώτη που πληρώνει βαρύ αντίτιμο στην σπλήνα (η έδρα του αιθερικού σώματος), για να παραμένει ο φυσικός κόσμος σταθερός. Και ζωντανή η ελπίδα της αυτοεκπαίδευσης δια της πολιτισμένης ομιλίας. Τον Προμηθέα δεσμώτη ενσαρκώνει η Ελληνική φυλη και την πορεία του δυτικού πολιτισμού καταγράφει η συνέχεια της ελληνικής γλώσσας. Που ακροβατεί ανάμεσα στην μνήμη των θείων ιερογλυφικών αρχετύπων του πυρός και την επιστημονική σοφιστεία που έχει καθιερώσει ως πραγματικότητα την υλική ψευδαίσθηση, παρόλου ότι εσχάτως διατείνεται περί του αντιθέτου.

Η Ελληνική γλώσσα είναι η πνευματική φλόγα που άρπαξε ο Προμηθέας από το Φοινικικό (Αιγυπτιακό) ιερατείο της Ατλαντίδας. Η φλόγα είναι οι εσωτερικές σημασίες των 22 ιερογλυφικών συλλαβών (μείξη συμφώνων και φωνηέντων). Στην συνέχεια απομόνωσε το πυρ των φωνηέντων από τους φωνητικούς φθόγγους, δημιουργώντας το αλφάβητο με τα 7 φωνήεντα-τόνους και τα σύμφωνα. Οικοδομώντας τις προϋποθέσεις για την ατομική συνείδηση και την αυτοπαρατήρηση

Αλλά ας δούμε λίγο πιο προσεκτικά τις φάσεις της γλωσσολογικής Τιτανομαχίας επάνω στο σώμα της ελληνικής γλώσσας και το πως συνδιαμορφώθηκε ο γραπτός λόγος, μαζί με τον ελληνικό πολιτισμό.

Η πρώτη σημαντική συνέπεια του γραπτού λόγου ως απεικόνισης του προφορικού είναι η εμφάνιση του προσωπικού εγώ σαν υποκειμένου της γραμματικής πρότασης που ενεργεί ή πάσχει μέσα στον χρόνο. Έτσι ο γραφέας αποκτά ατομική συνείδηση που διαχωρίζεται από την μαζική και άχρονη ονειρική φυλετική συνείδηση.

Σε δεύτερη φάση το γραπτό κείμενο αυτονομείται θέτοντας το ζήτημα της λογικής εξάρτησης των μερών του. Γεννώντας την ανάγκη για μια λογική θεωρία ή επιστήμη…

Οι σύγχρονοι δυτικοί γλωσσολόγοι-ιστορικοί ερευνητές της ελληνικής και της διαδόχου της λατινικής απέκτησαν τον τελευταίο αιώνα ικανή κατανόηση της επιστημολογίας-γλωσσολογίας. Για να αντιλήφθούν μετά από αιώνες, τον τρόπο που καθιερώθηκε η «ελληνική επιστημονική νοοτροπία», παράγοντας νέα ονόματα. Προκειμένου να οργανωθούν οι ονοματολογικές ανάγκες των νέων επιστημονικών αντικειμένων με βάση το γένος-είδος. Λχ οι λέξεις τηλέφωνο, , ψυχολογία, πνευμονολογία, δεν είναι ελληνικές... Είναι γεννήματα της δυτικής ελληνότροπης επιστήμης…

Αντιλήφθηκαν λοιπόν πως η τέχνη της επιστημονικής ονοματοθεσίας πρόκυψε από μια συνεπή πορεία ετυμολογίας των ριζικών συλλαβών της παγκόσμιας γλώσσας της Ατλαντίδας (βλ. σανσκριτική). Που ξεκίνησε με τους Σοφιστές, συνεχίστηκε στην σκέψη των Στωικών και των λατίνων Σχολαστικών φιλοσόφων, οι οποίοι επαναπροσδιόριζαν εννοιολογικά τις λέξεις απομακρυνόμενοι σταδιακά από την ιερατική καβαλιστική παρετυμολογία του πλατωνικού Κρατύλου…

Το θετικό λοιπόν με την ελληνική γλώσσα είναι πως γέννησε την ορολογία για την ανάπτυξη της αναλυτικής επιστημονικής σκέψης. Το αρνητικό είναι πως πολύ γρήγορα βάθυνε το χάσμα με την ιερατική συνθετική αφαιρετική σκέψη του ανώτερου νοητικού, δηλ. των 22 ιερογλυφικών γραμμάτων με αποτέλεσμα να χαθεί η επαφή με τα ανώτερα αστρολογικά αρχέτυπα των 22 θείων δυνάμεων και να ξεπέσει η δυτική θεολογία σε μια νεκρή δογματική...

Έτσι το μεγάλο ελληνικό-προμηθεϊκό κατόρθωμα είναι ταυτόχρονα νίκη και όνειδος συνδεδεμένο αναπόσπαστα με την επιστημονική Σοφιστεία.

Σύμφωνα με την θεοσοφική εξιστόρηση η δεύτερη υποφυλή των Αρείων, (οι Έλληνες), παρέλαβαν τα Φοινικικά: μια ιερατική γραφή που προέρχεται από την Ατλάντια παράδοση των αιγυπτιακών ιερογλυφικών, (οι γνωστές 22 κάρτες του ταρώ). Μια γραφή που χρησιμοποιήθηκε στην Ατλαντίδα αποκλειστικά από το ιερατείο. Με τον λαό να παραμένει νοητικά αδρανής με μόνη πηγή πληροφόρησης την προφορική παράδοση. Ανίκανος να ασκήσει κριτική και να αυτονομηθεί νοητικά από την φυλετική διήγηση, με μόνο ικανοποιημένο το αλαζονικό ιερατείο της Ατλαντίδας…

Η ομηρική ονοματοθεσία είναι φανερό πως έχει σεβαστεί την απόκρυφη ιερογλυφική γραφή στις λέξεις που παρήγαγε. Η απόκρυφη γεωμετρική παρετυμολογία των ονομάτων διδάχτηκε στην αυστηρή πλατωνική Ακαδημία. (βλ. Κρατύλος) κρατώντας όλους τους μεταφυσικούς συμβολισμούς του ανώτερου νοητικού μέσα στην ελεύθερη παρετυμολογία του δομισμού της λέξης. Έτσι όσο παρέμεναν ζωντανά τα μυστήρια της Ελευσίνας παρέμενε ενεργή και η ερμητική γέφυρα (γιόγκα), ανάμεσα στον γραπτό αιθέρα, (γέγραπται) του ανώτερου νοητικού και, του «λέγεται» ή προφορικού αιθέρα της ομιλίας .

Η γέφυρα αυτή είναι η ίδια η φυλετική ελληνική ψυχή που ανήκει στην 4η ακτίνα του Ερμή. Έχοντας κεντρομόλο φορά αναζητά να αποκαλύψει τον έσχατο άτμητο πυρήνα των πραγμάτων. Όπως έκαναν δηλ. οι ατομικοί φιλόσοφοι. Φθάνοντας τελικά στις έσχατες ατομικές Ενάδες-ομάδες του περιοδικού πίνακα που βρίσκονται εκφρασμένες στις 17-18 ιεραρχίες των συμφώνων και υις 7 ηλιακές περιόδους των φωνηέντων !!! βλ. το αλφάβητο απεικονισμένο στον περιοδικό πίνακα των στοιχείων και στους κίονες του Παρθενώνα...Προσωπικά δεν έχω καμμιά αμφιβολία, γιατί συχνά στο πρωινό ξύπνημα, βρίσκομαι μαρτυρας της δημιουργίας του κόσμου καθώς η σκέψη μου τακτοποιεί σε λέξεις τον βρυχηθμό-βουητό του λέοντος των δονήσεων του εξωτερικού κόσμου στο κεφάλι μου, (ο ήχος του περιοδικού πίνακα των στοιχείων ή θρόνος της Ϊσιδας). Παρουσιάζοντας τελικά στο άνοιγμα των ματιών την φαντασμαγορία της Πολιτείας του κόσμου τούτου…

Οι δημιουργικοί κυκλικοί άριθμοί- Κάβειροι

Τον 19ο αιώνα, ο Friedrich Creuzer ισχυρίστηκε, βασισμένος στον Ηρόδοτο, πως οι Κάβειροι ήταν οι επτά πλανητικοί κυβερνήτες (δηλ. τα αιθερικά κέντρα ως συνθέσεις των νευρικών πλεγμάτων με τους αδένες στην κυκλοφορία του αίματος) και ο Φθας-Ζευς ήταν ο πρωταρχικός πατέρας τους: «το ένα μέσα σε επτά». Ο F. W. J. Schelling περιγράφοντας την αντίθετη φορά ισχυρίστηκε πως πρόκειται για ανερχόμενες συστοιχίες, που ο Δίας ήταν το αποκορύφωμά τους: το «επτά μέσα σε ένα».

Έτσι οι Κάβειροι θεωρούνταν μάγοι: 1. ο Ήφαιστος 2. Οι Διόσκουροι 3. Ο Ήφαιστος με την Καβειρώ-Κυβέλη και τον Καδμίλο-Ερμή. 4. Αξίερος, Αξιόκερσος, Αξιόκερσα, Καδμίλος. 8= 7+1 ο Ήφαιστος με τους 7 Κύκλωπες ή ο Δίας με τους 7 πλανήτες-θεούς του Ολύμπου ή και περισσότεροι που καθοδηγούσαν τον υπερβατικό κόσμο μέσα στην καθημερινή πραγματικότητα, όπως κάνει η Αστρική Γυνή η Κυβέλη-Καβειρώ… Είτε εδώ είτε αλλού το πρόβλημα είναι το ίδιο…Στα Καβείρια ή καλύτερα στα μαθηματικά μυστήρια ο αμύητος εξεταζόταν από τους ιερείς στην ικανότητα ερμηνείας ακατάληπτων λέξεων που του ψιθύριζαν στο αυτί. Οι ιερείς επαναλάμβαναν στο ασφαλές περιβάλλον του ιερού την δοκιμασία της Ίσιδας Κύβηλις-Κυβέλης (χασαπομάχαιρας). Δηλ. το ανακάτεμα των γραμμάτων-μερών του διαμελισμένου Όσιρι-Διονύσου ή Λόγου (λέξης). Η αμφιβολία και ο δισταγμός στις παρετυμολογικές ερμηνείες των αριθμολογικών κωδικοσειρών που είναι οι λέξεις-φράσεις, σημαίνει πως δεν έχει κερδηθεί η καβαλιστική αστρολογική κατανόηση: (αναναγωγή στο δωδεκαεδρικό φράκταλ) της κερδίας < καρδίας. Έτσι η επίλυση του ατομικού προβλήματος από την αναγωγή του στο πλανητικό αντίστοιχο όπου προσφέρεται η ευκαιρία διαχείρισης και ανακατανομής των ενεργειών που μεταφέρουν οι μακρινοί αστερισμοί δια μέσου της πανσελήνου είναι ανέφικτη. Η νέα γέννηση στον νοητικό κόσμο που συμβαίνει να είναι ο υλικός μας πλανήτης, αναβαλλόταν για ακόμα εννέα έτη έως την επόμενη τέλεση των Καβειρίων…

Στις μέρες μας το μυστήριο της ύλης ως νοητικής εκδήλωσης έχει αποκαλυφθεί. Η Ίσιδα έχει σηκώσει το πέπλο της, αλλά κανένας δεν ενδιαφέρεται να την κοιτάξει, καθώς όλοι γνωρίζουν ενστικτωδώς πως όντας ανέτοιμοι να αντικρύσουν την γυμνή αλήθεια θα πεθάνουν…

Η επιστήμη με κάθε επισημότητα επιβεβαιώνει τις τελευταίες δεκαετίες αυτό που όλοι υποψιαζόμαστε: πως ζούμε σε ένα υλικό όνειρο. Πως δεν υπάρχει ύλη, παρά μόνον ενεργειακά κβάντα, (πληροφορίες), που μεταφράζονται από τον εγκέφαλο στην τρέχουσα αισθητηριακή γλώσσα της φυλετικής μηχανικής φαντασίας. Έτσι η μύηση είναι απλά η απόφαση να γίνει κανείς προγραμματιστής και να πάρει στα χέρια του την γλώσσα της μηχανής: Από τα κλειδωμένα Windows του φυλετικού συστήματος στην ανοικτή γλώσσα προγραμματισμού Linux…

Βέβαια όσοι δεν έχουν τις στοιχειώδεις γνώσεις προγραμματισμού καλόν είναι να παραμείνουν στα Windows, πληρώνοντας την αναλογούσα φορολογία στο σχετικά ασφαλές κρατικοδίαιτο θρησκευτικό σύστημα διαχείρισης των αισθήσεων τους…

Γενικά όσοι τολμούν να διαλογίζονται στο καρδιακό κέντρο ξεκινούν να πειραματίζονται όπως οι χάκερ με τα windows. Αλλά υπάρχει πολύς δρόμος να διανυθεί έως την 3η μύηση όπου όλη η μηχανή γίνεται παρανάλωμα του υποατομικού πυρός της κβαντομηχανικής του Λόγου

Τα ψυχολογικά σοκ των εξομολόγων ιεροφαντών, προετοιμάζουν την καρδιακή φώτιση ή μεταμόρφωση επί του όρους της σπονδυλικής στήλης. Εκεί φανερώνεται λοιπόν μια νέα γραμματολογική και χρωματική κωδικοσειρά, που κατεβάζει ο Προμηθέας-Εωσφόρος Μωυσής στις 10 εντολές του προγραμματισμού της μηχανικής μας προσωπικότητας.

Στον αστρικό κόσμο των συναισθηματικών ενεργειακών πληροφοριών τα δεδομένα όλων των αισθήσεων μετατρέπονται στις παραληρηματικές ομιλίες της Κυβέλης-Κυβήβης ή βουητού των εντόμων (κβαντικών σπινθήρων) στην Κυψέλη των αυτιών μας.

Όταν κυριαρχεί ο φόβος εξαιτίας της άγνοιας στην ερμηνεία τους, η όποια συνείδηση εγκλωβίζεται στην μορφή που γεννά ο τρόμος=μήτρα. Αντίθετα όταν η συνείδηση αδιαφορεί ή καλύτερα γελά με την αστρική τρομολαγνεία, αποκτά κυριαρχία στο σύνολο του ακούσματος και αντιλαμβάνεται πως ο ανώτερος Κάβειρος εαυτός, (ο Πολυδεύκης) είναι η πηγή του φόβου. Γιατί του αρέσει να τρομοκρατεί παίζοντας-πιέζοντας τον Κάστορα της ζωικής συνείδησης, ώστε να τον οδηγήσει σε μια σωτήρια αποσυμπίεση. Ένα άλμα από τον φόβο-άγχος του στομάχου στην χαρά κατά την αποκάλυψη της λειτουργίας του καρδιακού κέντρου όπου όλα βρίσκουν την λύση τους…

Οι Κάβειροι «είχαν επιφορτιστεί με το καθήκον να κρατούν σε εφεδρεία τις άγνωστες δυνάμεις του ανθρώπινου πνεύματος». Λέγεται ότι ο Απόλλων και η Άρτεμις ζευγάρωσαν ξανά στον ιερό βωμό, στην Δήλο. Εκεί οι Κάβειροι γιόρταζαν το χειμερινό ηλιοστάσιο, την αναγέννηση του Ήλιου και μετέφεραν από τον βωμό της Δήλου στο σπίτι τους στην Σαμοθρακη την ιερή φλόγα, που είναι τόσο ηλιακή, όσο και σεληνιακή. (Σημ. Η Δήλος είναι στο μέσον της γραμμής Ρώμης και Παναγίου τάφου στην Ιερουσαλήμ)...

H Γεωμετρία των Όντων της Ησιόδειας θεογονίας…

(έλλοπες-κύκλωπες-κένταυροι-πελασγοί έλληνες)

Έχοντας απαυδήσει όπως όλοι όσοι ασχολούνται με τα μυθολογικά όντα, τείνω να καταλήξω στα προφανή κυκλικά γεωμετρικά Αρχέτυπα που υποδηλώνουν oι χερουβικοί Κάβιροι…

1. Οι Έλλοπες ιχθύες (άφωνοι), είναι οι πνευματικές μας Μονάδες. Τελούν σε αναπνευστική παύση σύμφωνα με τον Αριστοτέλη. Μετέχουν στην ενιαία εντύπωση της δημιουργίας χωρίς ατομική συνείδηση καθώς τα πνεύματα-ροές εισέρχονται απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος από τα βράγχια (είδος άδηλης αναπνοής) //σημ. Στην ίδια κατάσταση ευρίσκονται και τα έντομα (βλ. λατρεία του Βεελεζεβουλ = ηλιακού εντόμου -κάνθαρου-Κάβειρου). Στο αντίθετο άκρο στέκονται οι Κύνες (Σείριος), χωρίς άδηλο αναπνοή είναι οι άγρυπνοι φύλακες της κοσμικής συνείδησης...//Το σύμβολό τους είναι η κύστη του ιχθύος στην ΤοΜή-ΜήτΡα δύο κύκλων και ο αρ. 153** του Αρχιμήδη, δηλ. η κοινή ακτίνα τους. Διαμελίζονται σε 14 μητρικά μέρη (Μανού) όσες και οι μεταπτώσεις των κύβων των εξαψήφιων αριθμών (εξαήμερων) της δημιουργίας πριν καταλήξουν στον αρ. 153… Η επαφή μαζί τους επιτυγχάνεται στο Ατμικό-Ατομικό πεδίο που αντιστοιχεί στην χριστιανική Ανάληψη στην νοητική λίμνη (θάλασσα πυρός) Τιβεριάδα (< τριβή ?)2. Οι 7 Κύκλωπες είναι οι Ψυχές (3 κύριοι και 4 δευτερεύοντες υιοί του Βρόντη) της δεύτερης ριζικής φυλής, απλοί ομόκεντροι κύκλοι που σχηματίζει η μητρική ΤοΜή. Βρίσκουν άμεση ανταπόκριση στον ατελή κύκλο της αύρας ή ασπίδας που μας περιβάλει. Η λειτουργία της αύρας μας περιγράφεται ως νήσος της Αιαίας όπου βασιλεύει η μεγάλη θεά Κίρκη (Circle). Που αποκαλύπτει με την μαγεία των ελιξιρίων της το ζωικό αρχέτυπο (γονιδιακή σειρά ή θεοσοφική ακτίνα) που υποκρύπτεται στην ανθρώπινη μορφή. Οι Κύκλωπες είναι το εργαστήριο του Λόγου-Η/φαίστου (αυτού που φανερώνει το γράμμα Ήτα δηλ. τις δύο ημισέληνους ή πολικότητες= Διόσκουρους-πνεύματα: την ψιλή και την δασεία…)

3. Την εργασία εντός των 7 αδιαπέραστων κυκλώπειων δακτυλίων ή ενός θεοσοφικού Σχήματος που φυλακίζει την Μονάδα μας στα Τάρταρα της αναμονής έξω από τον γραμμικό χρόνο της εκδήλωσης. Αναλαμβάνουν οι Αιώνες-Ταξίαρχοι-Κένταυροι υφαντές των αιθερικών νημάτων (βλ. Νέσσος < νήθω). Αυτοί ποικίλουν σε τάξεις, από τους τέλειους Αρχαγγέλους-Ταξιάρχες (η πρώτη γενιά Κυκλώπων ή πρωταρχικών ατόμων στην οποία ανήκει και ο Χείρων) έως τους ατελείς φυλετικούς στοιχειακούς δαίμονες ή προγονικά φαντάσματα που κυβερνούν τις ζωές μας. Αυτοί μας καταλαμβάνουν στην παιδική ηλικία και έχουν τραυματική φύση (τραύμα=μήτρα). Πρόκειται για τις πρώτες γονιδιακές προβολές, ή ατελείς απόπειρες ελέγχου της κίνησης-ομιλίας στα μιμητικά υποπεδία της προσωπικότητας μας, που μας δυναστεύουν ως ενήλικες…

4. Πελασγοί ή Ατλαντες είναι τα διαμορφωμένα γεγονότα του βίου μας. Τα πρότυπα μοιραία γεγονότα διαφυλάσσουν οι Ατλαντίδες-Εσπερίδες, οι 7 κόρες του Άτλα-Τάλα του πρώτου αυχενικού σπονδύλου που κρατά το σφαιρικό κρανίο μας ως Ουρανό στους ώμους μας… Οι αρχαίοι αναγνώριζαν στους 7 αυχενικούς σπονδύλους τις Πλειάδες περιστερές του Αγίου πνεύματος, που έσερναν το Άρμα (Ψυχή) της ουράνιας Αφροδίτης… Ο Πλάτων περιγράφει αναλυτικά τον αυχένα των Πλειάδων στο όραμα του Ηρώς που έλαβε προφανώς χώρα στον κήπο των Εσπερίδων…

5. Το δράμα των Άρείων νεοελλήνων το ζούμε καθώς χρειάζεται να αποσυμβολίσουμε την μυθολογία των Αρκάδων-Πελασγών προελλήνων στο μέσον άλλης μιας οικονομικής επίθεσης των βάρβαρων ανθελληνικών παθών μας…

6. Η έκτη-έβδομη φυλή έρχεται αντιμέτωπη με τα δημιουργικά τρίκυκλα: (χερουβικά Vesak ή σβάστικες Βούδδες)

Για τους φίλους μελετητές του αληθινού φωτός (Χριστού-Ιχθύος) ή Λόγου των 153 ριζικών λέξεων (μάντραμ). δηλ. των 153 γραμμών στον αστέρα των 17 κορυφών (17 συμφώνων της ελληνικής γλώσσας), Υπάρχει πάντα ο άλυτος γρίφος του γαμήλιου αριθμού (θανάτου-θήλεος) του 1.οοο.οοο της πλατωνικής αλχημείας ή Πολιτείας…

Πρόκειται για τον γάμο του αρμονικού μέσου-Μεσσία Χριστού ή Εριχθόνιου όφι με την εκκλησία του Δήμου δηλ. με την πολιτεία-ψυχή μας…

Ο Αλχημιστής είναι η πνευματική μας Μονάδα, που επιχειρεί 999.999 φορές το μεγάλο έργο του γάμου του πνεύματος με την υλική μορφή και αποτυγχάνει...

Το 1.οοο.οοο είναι το 10 υψωμένο στην 6η ημέρα ή δύναμη-ακτίνα. Για όσους μπερδεύονται με την πολύπλοκη θεοσοφική ορολογία υπενθυμίζουμε:

1. 1= θεοί ή πνευματικές μονάδες (ηλιακά άστρα)

2. 10= ψυχές ή πλανήτες

3. 100= 10Χ10, (τα μαγικά πλανητικά τετράγωνα, οι ακτίνες-φώτα της ψυχής). Αιώνες, Ταξιάρχες Κένταυροι ή νοητικά Αρχέτυπα

4. 1000= 10Χ10Χ10, ο Κύβος- κεφαλή. Η οργάνωση της κίνησης των Αρχετύπων στην φυσική προσωπικότητα.

5. 10.000 = 10Χ1000 =100Χ100. Ο πρώτος θάνατος - μύηση στο έργο της ομαδικής συνείδησης (Σχολής) που επιβλέπει μια ψυχή-ακτίνα

6. 100.000 = 100Χ1000 =10Χ10.000. Ο δεύτερος θάνατος, η κρίση της ψυχής από τον Γεωμέτρη Ιχθύ-Χριστό ή Ήφαιστο-Λόγο-ΑΖΩΘ, αιθερικό δίχτυ με τα 153 ριζικά μάντραμ-ψάρια στην πύρινη νοητική λίμνη (βλ. εικόνα).

Ο αρ. 153 ώς άθροισμα των κύβων των ψηφίων του (1+125+27=153), έχει την εκπληκτική ιδιότητα να είναι το σταθερό σημείο άθροισης όλων των κυβικών αριθμών (κεφαλών) από τον 1 έως τον 1οο.οοο. Εντός ενός κύκλου 14ων μεταπτώσεων των αθροισμάτων των κύβων των ψηφίων των πυθαγόρειων αριθμητικών επαναφορών στην μονάδα… Η πυθαγόρεια επαναφορά στην μονάδα επέρχεται μετά από κάθε τριάδα. Δηλ. οι αριθμοι 4,7,10,13, 16... 99.997 αντιστοιχούν στην μονάδα και το άθροισμα των κύβων των ψηφίων τους εντός ενός ορίου 14ων μεταπτώσεων οδηγείται σαν ένας χορός στα πόδια του 153 = 1+5+3= 9 δηλ. του σεληνιακού Βράχμα-Δία.

Σε άλλη μυθολογική προσέγγιση πρόκειται για τα 14 χαμένα μέρη του Όσιρι-Διόνυσου ή τα αμαλγάματα του αλχημικού Υδράργυρου...

Εκ των υστέρων συμπεραίνουμε πως η Ινδική-βουδιστική κοσμολογία για τους 14εις Μανού στην διάρκεια ενός Κάλπα (ημέρας του Βράχμα) αφορούν τις 14 μεταπτώσεις των νοητικών γεγονότων πριν οδηγηθούν στο δίχτυ της ανάληψης του Χριστού-Λόγου.

Η μελέτη του αρ. 153 ή θεοσοφικού Αδάμ-Κάδμου ή Μανού, πρότυπο της μορφικής εξέλιξης δεν έχει τελειωμό: Έτσι ο 153 συνδέεται με τους πλανητικούς Λόγους τους οποίους οφείλει να επισκεφτει ο μαθητής-Τοξότης 111 ήτοι: 999,888,666...:

Σελήνη 2/13=153.846 και 999=153+846

Ήλιος 666=153+513, cos513=cos(360+153)=cos153

Ερμής 888=513*(ρίζα3),

Αφροδίτη 153*(ρίζα2)=216. Ο κύβος του 6 = 216 = 2Χ108 (108 είναι η γωνία του κανονικού πενταγώνου).

Ο αρ. των 153 μοιρών σε δεύτερη περιφορά γίνεται 153+360 = 513 = 19*27. Έτσι εμφανίζεται ως αρμονική τιμή (μέτρο) του 19ετή Μετωνικού κύκλου, με τις 27 ημέρες του σεληνιακού αστρονομικού μήνα.

Στην εικόνα που παραθέτουμε οι 153 Έλλοπες ιχθύες της πρώτης ριζικής φυλής- ευρίσκονται στην κοιλιά της αγελάδας Kamadehnu... Ουσίας ή Μητέρας (αδιαπέραστου μητρικού δακτυλίου) όλων των Όντων στην δημιουργία O ιαγουάρος-τίγρης (ο υδροχόος στην ανατολική αστρολογία) που θηλάζει τα στήθη της αγελάδας των θείων οραμάτων ή πόθων με φτερά και ουρά παγωνιού Kamadehnu-Ήρας-Ιούς-Ίσιδας-Μαρίας-Δήμητρας κλπ είναι το σύμβολο της συνείδησης. Πράγματι η συνείδηση που αφυπνίζεται ως ονειρευτής εντός του ονείρου διακρίνει την μορφή του ιαγουάρου να περιφέρεται ως προστάτης των ταξιδιών του στους αφιλόξενους ονειρικούς τόπους...

Ο Σοφιστής ή περί ονοματοθεσίας

Στην διάρκεια του ζωδίου των ιχθύων θα επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε την επιστήμη της «λευκής μαγείας» ή ευθείας πνευματικής Ποσειδώνιας εξέλιξης που παρουσίασε ο Πλάτωνας στον Κρατύλο για την παρετυμολογία των λέξεων ή ιχθύων… Θα προσεγγίσουμε λοιπόν τις απόκρυφες καβαλιστικές θέσεις της αρχαιοελληνικής γραμματείας ελπίζοντας πως θα γίνει κατανοητότερο το πυθαγόρειο-πλατωνικό-μαθηματικό πνεύμα του ανώτερου νοητικού.

Ο Σωκράτης θεωρεί πως οι Σοφιστές δηλ. οι σοφοί ονοματοθέτες των λέξεων έχουν υπερανθρώπινη σοφία αντίθετα με την δική του που είναι ανθρώπινη. Οι ονοματοθέτες χρησιμοποιούν το γένος για να ονομάσουν τον απόγονο, επομένως χρειάζεται να αναζητήσουμε το πρωταρχικό ΓέΝος ήτοι την: ΓNώση, ΓωΝία (ΜοίΡα) των αγγέλων του θεού (angel=angle).

Οι άγγελοι σύμφωνα με την θεολογία-θεοσοφία του νεοπλατωνικού Διονυσίου του Αρεοπαγίτου είναι η κατώτερη από τις 9 θείες ιεραρχίες που αντιστοιχεί στο ζώδιο των ιχθύων, δηλ. το φυσικό πεδίο. Αγγέλους θεωρούσαν οι ατομικοί φιλόσοφοι (βλ. Δημόκριτος-Επίκουρος) τους κραδαινόμενους τριγωνικούς σπινθήρες των ατόμων της ύλης που δημιουργούν τις μορφές-σκέψεις... Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν τον αιτιώδη Λόγο που πολλοί από τους σύγχρονους φυσικούς ονομάζουν τους ελάχιστους σπινθήρες της ύλης «σκεπτόνια» ή ηλεκτρονικά πυρά.

Η μελέτη της παγκόσμιας μυθολογίας δείχνει πως οι πολύχρωμοι ιχθύες συμβολίζουν τους αστρικούς αυτούς σπινθήρες που είναι προικισμένοι με κίνηση-σκέψη και διαβιούν στον συλλογικό τρίτο οφθαλμό "666" της χρυσής τομής !!! …

Όταν ο Πλάτων αρχίζει να παρουσιάζει δια του στόματος του Σωκράτη τις παρετυμολογίες των ονομάτων των θεών, γίνεται αντιληπτός ο θαυμασμός του και η αγάπη (άΓαν + οπή = Αυτό που οδηγεί την όραση) για την άπειρη και απροσδιόριστη αρετή του Θεού Πλούτωνα Συνομιλώντας με τον Ερμογένη και τον Κρατύλο παρουσιάζει τον Πλούτωνα ως μέγα Σοφιστή που κρατά στον Άδηλο υποατομικό κόσμο τις ψυχές με την θέλησή τους, γοητευμένες από την σοφία και τον πλούτο της αρετής Του…

Στον ομώνυμο διάλογο παραθέτει σε μια σειρά παραδειγμάτων την τέχνη της ονοματοθεσίας που στον καβαλισμό είναι γνωστές ως: Αναγραμματισμοί ή μεταθέσεις, Νοταρικόν ή συντομογραφία και Γεωμετρία των λεξαρίθμων.

Τα παραδείγματα:

Αρχέπολις=Άναξ, Βασιλιάς=Έκτωρ=Κατέχων, Κύριος. Γιατί μόνος την πόλι έσωζε = Αστυάναξ .

Τα ονόματα ΆΝαΞ και ΈΚΤωρ έχουν το ίδιο νόημα χωρίς κανένα κοινό γράμμα ή άλλο χαρακτηριστικό. Εδώ προτείνει ότι ΚΤ=ΝΞ, ο ΝάΞος (βλ. και ΝυΞ) είναι ο υιός του Ενδυμίωνα και της Σελήνης. ΚΤ=ΚΤείνω, ΚΤήση, (Κ)άΤω δηλ. οι ιδιότητες του Ύπνου-Ενδυμίωνα… όπου η συνείδηση ταυτίζεται με τα αντικείμενα-είδωλα και έτσι επιθυμεί την ΚαΤοχή τους.

Άγις=Πολέμαρχος=Ευπόλεμος=Στρατηγός. Αυτός που άΓει σε πόλεμο. Αγαμέμνων=άΓαν+μέμνων, ο Επίμονος. Ένστικτη Μνήμη, η ΜοΝάς ως εγκλωβισμένος-πεσμένος πνευματικός σπινθήρας που ωθεί επίμονα την εξέλιξη…

ΟΡέστης=ΟΡεινός, θηριώδης, άγριος. Αντίθετα με την Ωρείθυια=Επιστήμη που τρέχει σαν τρελή στα όΡη (όΡασις) μέχρι να μεταφερθεί στο δικαστήριο του Άρειου Πάγου (νοητικού Άδη), όπως και ο Ορέστης. Η μετάλλαξη του Ο (16ο γράμμα, ο κεραυνοβολημένος πύργος), ο αστρικός τρίτος οφθαλμός 666 ή Αντίχριστος-Ερινύα, ο εξόριστος πρώτος Αδάμ σε Ω=800=8… 888 ή Χριστός-Ευμενίδα (ο νοητικός τρίτος οφθαλμός ή δεύτερος Αδάμ). Ο Χριστός (το πυρ-Λόγος) λέγει: «Εγώ είμαι το Α και το Ω», όπου Α = η Ακατέργαστη ουσία άλεφ=βόδι και, Ω = η νοητικά τέλεια ουσία που επανέρχεται στον χΩρο=Θεό

Πέλοψ=ο κοντόθωρος, (πέλας=κοντά + όψις) ήθελε να παντρευτεί με κάθε τρόπο την Ιπποδάμεια. Η ιστορία του Πέλοπα (βλ. Πελοπόννησος) είναι ίδια με εκείνη του Αρτζούνα. Ο Ηνίοχος του άρματός του ήταν ο Σφαίρος-Κρίσνα (Χριστός). Ενταφιάστηκε στην νήσο Σφαιρία δίπλα στην νήσο Καλαυρία=καλή αύρα. «Βλ. Δια του εικοσαέδρου ανάγεται το δωδεκάδρο στον Σφαίρο του πνεύματος». Στην νήσο Σφαιρία αφιέρωναν οι κοπέλες την παρθενική τους ζώνη πριν υπανδρευτούν…

ΑΤΡεύς=ΆΤηΡος, επιβλαβής, φονέας, άγριος-ωμός έναντι του Θυέστη. (βλ. Κάιν-Άβελ, άρρεν-θήλυ). Ο αναγραμματισμός της αΡεΤής. ΡΤ->ΤΡ (άΡΤος -> ΤΡώγω). Όπου άΡΤιος, ζυγός=σύμμετρος και μονός=πύρινος αναλίσκων ή αΤΡόμητος αφελής-αΓΝός-αΓΝοών όπως το πύρινο Άρειο πνεύμα.

Τάνταλος-Ταλάντατος=ο ταλαίπωρος-δυστυχέστατος. Ο Πλάτων τον ταυτίζει με τον Φλεγύα λέγοντας πως καταδικάστηκε κάτω από τον ταλαντευόμενο λίθο (βλ. υλική ρυθμική ταλάντωση). Βλ. επίσης ΤάΛας-ΆΤΛας ο υποβαστάζων τον ουράνιο θόλο…

Τα ονόματα των θεών :

Πρώτο από σεβασμό αναλύει το όνομα της θεάς Εστίας=Ουσίας ή «τι Εστί» ?, Εσσία ή Ωσία= ώσις κίνησις ή Θυσία

Ποσειδών=Πολλειδών= ο πολλά ειδών. //Αλλού (τοις) ποσί+δέων «ο δένων τα πόδια» όπως ο Χριστός στον σταυρό. (Το πνεύμα είναι οφιοειδές -ιχθυοειδές, δεν έχει πόδια, κινείται με την πνευματική βούληση)//

Πλούτων=ο νοητικός Πλούτος =ο θείος Σοφιστής δεσμεύει τις ψυχές στον Άδη με την επιθυμία της Αρετής. Αΐδης=ο τα πάντα και καλά ειδέναι

Δήμητρα= αυτή που δίνει, η μητέρα

Ήρα=εράτη=αήρ

Περσεφόνη=φερσεφόνη=η σοφή χάρις στην επαφή με το φερόμενο, δηλ. η Ψυχή ως πληροφορική...

Απόλλων=από το ρήμα Απαλλάσσω (από τις ασθένειες)=ο Απλούς, ο Ενιαίος=Α+πόλος=ομού πόλων, ο χωρίς πόλους και γι αυτό εναρμονιστής της ουράνιας κίνησης. Ο ΑπόΛΛων με 2Λ δεν είναι σε καμία περίπτωση ο ΑπόΛων με ένα Λ που σημαίνει τον καταστροφέα (βλ. ρήμα απολύω). // Γενικά οι λέξεις με ένα Λ (Λάβδωμα) δείχνουν τον πεσμένο Αδάμ (καβαλιστικό δένδρο) με δύο ΛΛ τον δεύτερο Αδάμ Χριστό ή δεύτερο καβαλιστικό εικοσάεδρο του ελεύθερου Νου//

Μούσες εκ του μώσθαι=ερευνώ

Λητώ=λείο, μαλακό=ήρεμος χαρακτήρας

Οι παρετυμολογίες των θείων ονομάτων έχουν εμπνεύσει την ευλαβική πατερική χριστιανική θεολογία που θεμελιώνεται στο ομώνυμο έργο του νεοπλατωνικού Διονύσιου Αρεοπαγίτη, η οποία όμως διστάζει να ερευνήσει την Γεωμετρία του Λόγου, δηλ. την διαιρετότητα του πυρός στις αγγελικές ιεραρχίες των πρώτων αριθμών που υποδεικνύει το πλατωνικό πυθαγόρειο πνεύμα.

Το πυθαγόρειο πνεύμα αναγνωρίζεται στην «Δίκη» του Κάφκα όπου ο Ιερέας-Δικαστής μεταξύ άλλων αναφέρει:

_Είσαι τόσα χρόνια εδώ μπροστά στην πύλη κι ακόμη δεν μπόρεσες να περάσεις ούτε τον πρώτο φύλακα. Πόσο μάλλον τους επόμενους, αφού κάθε ένας τους είναι 10 φορές ισχυρότερος από τον προηγούμενο…

_Κοντεύεις να πεθάνεις κι ακόμα δεν κατάλαβες πως εσύ, ο φύλακας και η πύλη έχετε την ίδια υπόσταση…

Οι παραπάνω φράσεις αποκαλύπτουν τον καβαλιστή Κάφκα, εφόσον οι φύλακες: 1,10,100,1.000,10.000,100.000,1.000.000 αντιστοιχούν στα θεοσοφικά υποπεδία ή πυθαγόρειες ιεραρχίες-ουσίες

1=Μονάς, 10=Ψυχή, 100=Νους, 1000=Γεγονότα, Χ10=ψυχικά γεγονότα ή αιτίες, Χ100=νοητικά γεγονότα ή αρχέτυπα και 1.000.000= ο Γάμος πνεύματος και μορφής

Πρόκειται για πληθικούς αριθμούς, φύλακες των οποίων είναι συγκεκριμένοι πρώτοι αριθμοί:

Για το όριο του 1.000.000 ή φυσικού πεδίου, μας έχει γνωστοποιηθεί ως ο «Γαμήλιος αριθμός» της πλατωνικής πολιτείας με φύλακες τα φώτα: ήλιο (7) και σελήνη (13). Αριθμοί με 6ψήφια περίοδο υπολοίπου (βλ. αίμα και σπέρμα).

Ο αρ. 1.000.000 είναι τετράγωνος 1000Χ1000. Πρόκειται δηλ. για το μυστήριο του Γάμου ως Πύλη των πυθαγόρειων Γεγονότων (χιλιάδων) του βίου μας…

Για το όριο του 100.000=100Χ1000 ή αιθερικού πεδίου της κίνησης των νοητικών (100). γεγονότων (1000), φύλακες είναι: ο 41 και ο 271 με την 5ψήφια περίοδο. Το ποιοι πλανήτες κρύβονται πίσω από αυτούς τους πρώτους αριθμούς φανερώνεται με την μελέτη των 5ψήφιων υπολοίπων τους.

Ο αρ. 41 οργανώνει 8 πεντάδες δείχνοντας την πεντάλφα που σχηματίζει η συνοδική περίοδος της Αφροδίτης σε 8 έτη.

Ο αρ. 271 οργανώνει 54=2Χ27 πεντάδες δείχνοντας την σελήνη και τα 54=52+2 joker χαρτιά της μικρής Αρκάνας του ταρώ, (τις αιθερικές δονήσεις των στοιχείων ή tattwas της σεληνιακής αλύσου προς την γήινη πλανητική άλυσο)…

Για το όριο του 10.000=10Χ1000 δηλ. της κίνησης των γεγονότων (1000) στο πεδίο του Βούδι-Ερμή ή των ενεργών δυνάμεων της ψυχής (10) υπεύθυνος είναι ο πρώτος αρ. 101 με την 4ψήφια περίοδο 0099. //99=9Χ11 είναι τα ονόματα του θεού στην Ισλαμική παράδοση //. Ο αρ. 10.000=100X100 είναι αρ. τετράγωνος επομένως είναι η αστρική πύλη του φωτός προς τον νοητικό κόσμο του 100. Φύλακας της είναι ο Γάιδαρος Σεθ με το κέρας της Αμάλθειας-αφθονίας στην ουρά του, δηλ. ο Υδροχόος της ομαδικής ενέργειας των 11 πιθήκων-ζωδίων που χορεύουν γύρω του… Όλα δείχνουν την εξωστρέφεια του πλανήτη Δία. Για το όριο του 1000 δηλ. τον 999, φύλακας είναι ο πρώτος αρ. 37 με την 3ψήφια περίοδο 027. Αντιστοιχεί στο ζώδιο του ειρηνοποιού Ζυγού και την σελήνη που κρύβει τον Ιεχωβά-Κρόνο επιστάτη του κατώτερου νοητικού της προσωπικότητας μας. Για το όριο του 100=10Χ10 ή ανωτ. Νοητικού φύλακας είναι ο πρώτος αρ. 11 με την διψήφια περίοδο 09. Ο αρ. 11 αντιστοιχεί στην Δύναμη ή Μεγάλη Πόρνη Βαβυλώνα της ομαδικής ενέργειας. Αποδίδεται στο βασιλικό πέμπτο ζώδιο του Λέοντα. Ο Λέων είναι το μεγάλο σύμβολο των φυλάκων της Πύλης. (Υποδεικνύει το (Ε) της μεγάλης μάχης με τον Ε-αυτό μας). Μάλλον κρύβει την παραδοσιακή έξαρση του πλανήτη Ποσειδώνα στον Λέοντα*. Ο ισχυρός Ποσειδώνας δημιουργεί σύγχυση στους ανόητους, (βλ. Μεντιουμισμός) ενώ εμπνέει την μέγιστη θυσία στην φυλή του Λέοντα-«Ιούδα» από την οποία προέρχεται ο Χριστός… *Σημ. Τα 3 ζώδια του ύδατος συνδέονται εσωτερικά με τα ζώδια του πυρός. Πολλοί αποδίδουν μάλιστα τον λέοντα στο στοιχείο του ύδατος. Αναλυτικότερα στον βουδισμό: Ιχθύες+Κριός= η αποθήκη των θείων Σχεδίων-Ζώων, Σκορπιός+Τοξότης= ο Άδης των φαντασμάτων της προσωπικότητας, Καρκίνος+Λέων= η κατοικία των Θεών ή αγνών πνευμάτων Για το όριο του 10 δηλ το 9 ή Ερμητικού-Βουδικού πεδίου φύλακας είναι η τριπλή πνευματική μας Μονάδα. ΩΜ το πετράδι στον Λωτό του 9. (βλ. Λατώ ή Λητώ όπου Ω=ο ΑπόλλΩν και Μ= η ΆρτεΜη-Μητέρα)

Περί των συνθετικών γραμμάτων ή ουσίας των θείων ονομάτων

Ο Πλάτωνας θεωρούσε τον πυθαγόρειο Παρμενίδη πνευματικό του πατέρα και τον Σωκράτη Δάσκαλο των παιδικών του χρόνων. Καθώς Εκείνος είχε επιτύχει την «καταφατική-αποκαλυπτική» πνευματική οδό και είχε ορίσει την Πολιτεία του 100 χρόνια νωρίτερα. Ενώ ο Πλάτωνας απέτυχε στην προσπάθεια ίδρυσης μιας Πόλις-Σχολής, μένοντας εγκλωβισμένος στην μέση περιοχή της ανάγκης προσδιορισμού της Ψυχής δια μέσου της διαρκούς αμφισβήτησης των πάντων (βλ. αποφατική οδός).

Κάποιοι θεωρούν ότι στον ομώνυμο διάλογο του Παρμενίδη πελαγοδρομεί ανάμεσα στις δύο όψεις του νομίσματος (Είναι-Γόνότυπο και μη Είναι-Φαινότυπο) χωρίς να κατανοεί την πρωταρχική Ουσία του Όντος, δηλ. την χρυσή βουδική σχολή, Σαμπάλα-Όλυμπο της απόκρυφης Γαίας-Γνώσης και, πως θα ήταν καλύτερα να μην τον είχε γράψει.

Λησμονούν όμως ότι επάνω στον νοητικό αγώνα του Πλάτωνα και του μαθητή του Αριστοτέλη, δημιουργήθηκε η Επιστήμη και στηρίχθηκαν οι νεότερες παγκόσμιες θρησκείες (χριστιανισμός-ισλαμισμός) βοηθώντας το σύνολο της ανθρωπότητας και όχι μόνο την πνευματική ελίτ, που μπορεί να κατανοήσει το ποίημα-αποκάλυψη του Παρμενίδη…

Το ερώτημα για το τι υπήρξε πρώτο, η κότα-μορφή-γονότυπος ή το αιθερικό αυγό-φαινότυπος, αντιστοιχεί στο αν η Γλώσσα προηγήθηκε της Νόησης και τα Γράμματα των λέξεων-Εννοιών. Η απάντηση είναι ότι η άδολη φιλοσοφία είναι ο Ξενοδόχος και αυτοί είναι 2 γάιδαροι που τσακώνονται σε Ξένο αχυρώνα. Ο Θεός είναι ο απόλυτα Ξένος, ο άΛΛος, λέγει το Κοράνι, βλ. «Ξένιος Δίας»

Στον διάλογο με τον Ευθύφρωνα ο Πλάτωνας αποδεικνύει πως είναι αδύνατον να ορισθεί η ουσία του όντος, δια μέσου της ευσέβειας-οσιότητας… Οι ζωδιακοί θεοί όντας και αυτοί γεννήματα-ανακλάσεις της πρώτης κοσμικής ουσίας, αν και ευρίσκονται πλησιέστερα προς αυτή, την αγνοούν επίσης.

Η ουσία σχετίζεται με την ευρύτερη αντίληψη περί δικαίου, δηλ. της ειμαρμένης των κοσμικών γεγονότων που όρισαν την ανάγκη ύπαρξης των ζωδιακών θεών. Έτσι ούτε η αγάπη των θεών που οδηγεί την ανθρώπινη όραση-συνείδηση (βλ. ζωδιακός ωροσκόπος) είναι αντικειμενική…

Ο χριστιανικός μακαρισμός για τους καθαρούς την καρδία, ότι αυτοί τον «Θεόν» όψονται, αφήνει μια ελπίδα που καλλιέργησε προσεκτικά ο Αριστοτέλης στα «ηθικά», πως η «αγάπη-φιλία-συνεργασία» στην «ομαδική συνείδηση των νοητικών θεών», ανοίγει μια νέα πύλη στην έρευνα της άγνωστης πρώτης ουσίας…

Η νεοπλατωνική Γεωμετρία-Ψυχολογία το περιγράφει ως αναγωγή της ομαδικής συνείδησης ή δωδεκάδρου (12θέου) στον Σφαίρο του πνεύματος δηλ. τον απροσδιόριστο Έναν θεό, Π=3,14159…

Στον συναφή διάλογο του Φαίδρου, ο Πλάτωνας ονομάζει δοκησίσοφους όσους επιχειρούν την καβαλιστική τεχνική απομνημόνευσης των εννοιών. Δηλ. την αντιστοίχιση τους με τα γράμματα του αλφάβητου που έδωσε ο Θωθ-Ερμής. Τα γράμματα δηλαδή έχουν μεν σχέση με τις δημιουργικές ουσίες του Βουδικού-Ερμητικού πεδίου, αλλά θα πρέπει ο καθένας να την ανακαλύψει μόνος του με την ζωντανή εμπειρία του… Γι αυτό και η μύηση είναι ουσιαστικά η τέχνη της προσωπικής παρετυμολογίας των δυνάμεων του Λόγου.

Ο Πλάτωνας στο έργο του αποθεώνει τον Σωκρατικό αγνωστικισμό της συνείδησης: «Ένα γνωρίζω ότι τίποτα δεν γνωρίζω», δηλαδή την μυητική αποφατική-αρνητική φιλοσοφική οδό*. Όπου ο Ευσεβής-Όσιος αναζητητής της πρώτης Ουσίας ή όντως Όντος, ξεπερνά συνεχώς τις δεκαδικές** πυθαγόρειες ψυχικές τριάδες του Εαυτού του: {Φύλακας= η Προσωπικότητα->Νους ήτοι η Χιλιάς-> Εκατοντάς, Εγώ= η Ψυχή Δεκάς, Πύλη= η Μονάς ως σύνθεση ψυχής+προσωπικότητας} «ορθοτομώντας δηλ. τον Λόγο της Αληθείας», έως ότου ταυτιστεί με την αιτιώδη γενεσιουργό τριάδα. (3,4,5) ή (άτμα, βούδι, μάνας)

Στο σημείο αυτό, ολοκληρώνεται και καταστρέφεται ο Ναός-Νους. Ξεκινά η πνευματική ταύτιση της πυθαγόρειας πρόνοιας με την ειμαρμένη κα η καταφατική αποκαλυπτική Οδός του Παρμενίδη. για το πως η πνευματική προσωπικότητα [0,1,1,2] γεννά την πνευματική ψυχή [0,2,2]. Το μηδέν είναι η θυσιασμένη βούληση, ο κοσμικός Χριστός, το σοκ ή "μή ον" της φιλοσοφίας

Σημ. Αν α=μορφή, β=συναίσθημα, γ=νόηση, δ=διαίσθηση οι 4εις όροι-στοιχεία (γη, ύδωρ, πυρ, αήρ) της ακολουθίας Fibonacci ή της ολοκληρωμένης προσωπικότητας μας (τετράγωνο) τότε (αδ,2βγ, ββ+γγ) είναι ένα πολλαπλάσιο της πυθαγόρειας πνευματικής μας τριάδας (τρίγωνο)

*Η καταφατική φιλοσοφική οδός (η πνευματική ταύτιση) είναι εφικτή μόνον στο πεδίο του πνεύματος. Όσοι την επιχειρούν πρόωρα είναι είτε αρχαίοι μυημένοι, είτε ανόητοι δοκησίσοφοι, είτε νοητικοί κλέφτες (βλ. μεντιουμισμός ή κατώτερη τηλεπάθεια. Η εντολή «ου κλέψεις» αναφέρεται κυρίως στην νοητική κλοπή των ιδεών των άΛΛων, δηλ. των ενστίκτων ιδεών (θεών) στα ζώδια του θέρους (καρκίνος-λέων). Το μάθημα είναι ο αυτοπροσδιορισμός-αυτομύηση στην παραγωγή «αυτό-ιδεών».

** πχ. (3,4,5), (6,8,10), (9,12,15) κλπ

Τα επόμενα παραδείγματα της πλατωνικής παρετυμολογίας των θείων ονομάτων στον Κρατύλο δείχνουν πως ο Πλάτωνας θεωρεί τις λέξεις: ροή, φορά, κίνηση πρωταρχικές της ελληνικής γλώσσας, καθώς είναι συστατικές των θείων ονομάτων.

Ουρανός=Ορώ + άνω ή ουρ (πυρ) + άνω ή ροή + άνω. Κρόνος, Ρέα δείχνουν επίσης ροή=κίνηση. Κρόνος = Κ (κάτω) +ροή, δηλ. την πνευματική πτώση των δυνάμεων του κοσμικού αέΡα (της σκέψης ή έΡωτος), που γέννησε τον αιθερικό στροβιλισμό (σπιν) των υλικών σωματιδίων «του σπαργανωμένου-αιθερικού λίθου-Δία»…

Κόρος Κρόνου = Δίας Ζευς, (βλ. ΖώΔιον υποκοριστικό του Ζειν-Ζεύς). Η σχέση του Κρόνου με τον Δία είναι αυτή του «κόρου της επιθυμίας», δηλ. της συνείδησης ως επιβολής του αναπνευστικού ρυθμού στην χαοτική άναρχη επιθυμητική-αστρική φαντασία. Εδώ μας παραπέμπει στην ρίζα ΚΡ, { ΚούΡος=τέκνον, ΚέΡας, ΚΡέας, ΚΡίση } δηλ. την ενσάΡΚωση του πυρός-Λόγου στον παρόντα χρόνο. Η σχέση του αρ. 3 (Κρόνος) με τον αρ. 4 (Δία) είναι η σχέση του τριγώνου με το τετράγωνο. Τα δύο σχήματα συντίθενται στο πενταγωνικό δωδεκάεδρο (Χρυσή Τομή, ή πεντάλφα). Ο Δίας είναι η τετράγωνη πύλη (τετράγωνο φωτός) εισόδου και εξόδου από την ύλη. Όπως μας πληροφόρησε ο Κάφκα: η πύλη, ο φύλακας και η μορφή είναι η τριπλή εμφάνιση της ουσίας (το τρίγραμμο Άλεφ-βόδι) που εκπορεύεται από το δισκοπότηρο=οφθαλμική κοιλότητα (Αγάπη=άγαν+οπή ή οφθαλμό της ενόρασης)

Ο κορεσμός της επιθυμίας επιτυγχάνεται μόνο στο φως της δωδεκαεδρικής συνείδησης δηλ. της Πύλης των 144=12Χ12 ωροσκόπων. Διαφορετικά ο νους εγκλωβίζεται σύμφωνα με τον Αριστοτέλη μεταξύ της ΠεΝίας-ΠείΝας (ΠΝεύμα= η κοσμική ανάγκη μορφοποιημένη στο φυσικό πεδίο) και της συναισθηματικής απληστίας (έλλειψης των πάντων, αστρικής Κόλασης της άφρονος ύλης της προσωπικότητας) !!!

Εδώ ο πυθαγόρειος Αριστοτέλης μας δείχνει την τετράγωνη πύλη του φωτός της συνείδησης-αρετής που παρουσιάζεται όταν αποδίδεται η Κρίση δικαιοσύνη, δηλ. η ισότητα-συμμετρία μεταξύ των ουσιαστικών αναγκών και της ικανοποίησης τους, (τότε ταυτίζεται η πρόνοια με την ειμαρμένη).

Ο μαθηματικός όρος για αυτή την ισότητα ονομάζεται τετραγωνική «ρίζα».

Οι ρίζες- σπόροι του φωτός βρίσκονται αποθηκευμένοι στον κόσμο των νοητικών αρχετύπων της παιδικής μας ηλικίας, (Άδης το κατώτερο νοητικό). Έκτοτε ανθίζουν όπως όλα τα φυτά αποδίδοντας σταθερά τους καρπούς τους στο ψυχολογικό έδαφος της προσωπικότητάς μας ως γεγονότα… (βλ. την παραβολή του καλού σπορέα).

Δύο αιώνες μετά τον Αριστοτέλη ο Αρχιμήδης συνέγραψε ολόκληρο βιβλίο αναλύοντας υπό τον τίτλο «το μέτρο του ιχθύος», το τι είναι ο Χριστός-Ιχθύς ο χρυσός σπόρος-φως της συνείδησης (ο αρ. 153 στην ρίζα του δημιουργικού αρ. 3). Όλοι οι άλλοι σπόροι-αριθμοί πρέπει να σφαγιαστούν-ορθοτομηθούν (διαιρεθούν) ανελέητα στην διάρκεια των 14ων Μανού ενός Κάλπα… (βλ. σφαγή των νηπίων από τον Ηρώδη)

Η αναπνοή και οι δονήσεις των γραμμάτων της ομιλίας.

Όσοι από εμάς κατάφεραν κάποια στιγμή να διαλογιστούν-φιλοσοφήσουν, νίκησαν τον ένστικτο ζωικό φόβο της προσωπικότητας και ανέβηκαν στην «ΟΜάδα-ΠΛοίο» της ψυχής. (ΠΛούτων-ΠΛοίο-ΠόΛις… < ο ποΛύς γενική (βλ. Γένος*) του ποΛΛού). Άρχισαν λοιπόν να «ψυχανεμίζονται» την μεταβολή του καταστροφικού ΑπόΛωνα-φόβου με την παρεμβολή του φαλλικού Ι, σε Φο(ί)βο ΑπόΛΛωνα με 2 ΛΛ

Στο ΠΛοίο των ΠοΛΛών νοητικών ψυχολογικών συντρόφων κυβερνήτης είναι ο Οδυσσέας-Συνείδηση δεμένος στο κατάρτι της σπονδυλικής στήλης. Το πλοίο κινείται με τον Λιβιδικό* άνεμο της αναπνοής (εισπνέοντας ηλιακή πρανα, εκπνέοντας σεληνιακό απανα), όταν είναι δεμένος ο ασκός του Αιόλου…

*Ο όρος Λιβιδικός άνεμος (Libo=ο σεληνιακός Άδης) περιγράφει αυτό που οι μυημένοι αντιλαμβάνονται ως αναπνοή των γεννητικών οργάνων… (βλ. κουνταλίνι)

Ο δεμένος ασκός του Αιόλου είναι η ελεγχόμενη από την παιδική ψυχή, ομιλία-σκέψη. Δυστυχώς ο ασκός λύνεται μαζί με την εμφάνιση του κύκλου των εμμήνων ρήσεων στην εφηβική ηλικία οπόταν και επέρχεται το χάος στην σκέψη-ψυχολογία…

Τελικά ο Οδυσσέας μετά από πολλές ταλαιπωρίες θα απωλέσει το σύνολο των εμπαθών ψυχολογικών του συντρόφων. (Οι εξωτερικές ομάδες παύουν πριν την 3η μύηση και ο αναζητητής μένει μόνος. Παρόμοια όταν ο Χριστός μεταμορφώθηκε στο Όρος, οι σύντροφοι αποκοιμήθηκαν)…

Στην νοητική Ιθάκη-Άδη θα φονεύσει τις προηγούμενες εμπαθείς ενσαρκώσεις του, (τον Γηρυόνη των Μνηστήρων), που λυμαίνονται τις ουσίες-αγελάδες και ταλαιπωρούν την υφάντρια Ψυχή –Πηνελόπη. Έχοντας ως βοηθό το τόξο της σκέψης του και τον υιό του «Τηλέ-μαχο» (η ανώτερη τηλε-πάθεια). Η κατώτερη τηλεπάθεια αντιστοιχεί στον υιό του από την ένστικτη μάγισσα Κίρκη, «Τηλέ-γονο», ο οποίος τελικά και θα τον φονεύσει (Αυτόν δηλ. την Συνείδηση) όπως ο ενστικτώδης υφαντής Κένταυρος Νέσσος τον Ηρακλή με το αιθερικό δίχτυ της φυσικής μορφής…

Για να αντιληφθούμε τον τρόπο που η Συνείδηση ακτινοβολεί στον αιθερικό ιστό που ύφανε η φυλετική αράχνη της σκέψης, και πεθαίνει μαζί της, αφού έχει διασώσει ότι ήταν δυνατόν να διασωθεί. Θα χρειαστεί να εμβαθύνουμε στις δύο άγνωστες-υποβαθμισμένες νοητικά αισθήσεις: την γεύση και την όσφρηση, που ο μυημένος Αριστοτέλης κλείνοντάς μας το μάτι, τις περιγράφει ως είδη πυρός-όρασις... Πρόκειται για δύο ενορατικές αισθήσεις που αναπτύσσονται με τον διαλογισμό και τον έλεγχο της κίνησης-σκέψης στον ιστό.

Το αστρικό φως αναφέρεται στην αλχημεία ως ο παγκόσμιος διαλύτης, τροφοδοτεί και καταστρέφει την ύλη όπως ο ήλιος 666. Το αστρικό φως εξέρχεται από τον παντεπόπτη τρίτο οφθαλμό, αναμειγνύεται συντηρώντας τις εικόνες στην διάρκεια της ημέρας, αλλά τις διαλύει στον στόμα-στόμαχο ακολουθώντας τον διαιρετικό νόμο της γεύσης.

Η γεύση αντιστοιχεί στο ύδωρ-εικοσάεδρο της συναισθηματικής νοημοσύνης που διασπάται-διαιρείται σε 2 οκτάεδρα (αφή-αέρα) και 1 τετράεδρο (πυρ-όραση). Η διάσπαση αυτή αντιστοιχεί στην δεύτερη μύηση και σχετίζεται με την ικανότητα μας να ενγρηγορούμε στον ύπνο. Στην τρίτη μύηση, όταν και τα οκτάεδρα της αφής διασπώνται σε τετράεδρα-πυρά ομιλούμε για την πλήρη μεταμόρφωση της υλικής μορφής σε φως. Τότε ο μαθητής αποκτά την ικανότητα να τηλε-μεταφέρεται επάνω στην ράχη του αιθερικού δράκου-σκέψης των tattwas της κουνταλίνι. Η όσφρηση-κύβος κρύβει τις δύο αντίθετες τριγωνικές πυραμίδες ή άλογα του άρματος της ψυχής (βλ. Μερκαμπά).

Το μαζικό φυλετικό ασυνείδητο αντιστοιχεί στο «ασταθές δίκτυο του πενταγωνικού δωδεκάεδρου». Το οποίο σταθεροποιείται καθώς ο ατομικός Νους αντιλαμβανόμενος σταδιακά τα 12 ένστικτα ζωδιακά μέρη ή θεούς, επιβάλει την αρετή-ισομετρία-δικαιοσύνη στην άνιση εμπαθή κατανομή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Αναγνωρίζει δηλαδή τους 12 νοητικούς ζωδιακούς θεούς των συνανθρώπων του, οικοδομώντας έτσι το σταθερό αιθερικό του εικοσάεδρο, (τον αποκαλούμενο αιθερικό Ναό-Νου). Ακολουθεί η μεταμόρφωση-ακτινοβολία των σπερμάτων του κατώτερου νοητικού «C2=E*1/m» της παρούσης ενσάρκωσης-προσωπικότητας, (3η μύηση). Για να επακολουθήσει η κρίση στο σύνολο των προσωπικοτήτων που ελέγχει η Ψυχή-Δεκάς στην 4η μύηση. Γίνεται εμφανές πως η Μονάδα στην διαδρομή από την 5η προς την 6η μύηση καθηλώνεται στο έργο της κρίσης και των υπολοίπων 9 Ψυχών που συνθέτει… Ένα γεγονός που περιλαμβάνει την δυνατότητα έως και 13ων επανεμφανίσεων στην επιφάνεια του πλανήτη, ο αρ. προφανώς σχετίζεται με το όριο των 14ων Μανού που ελέγχουν την εξέλιξη σε ένα Κάλπα…

Τα «22 ιερά γράμματα είναι οι συμμετρίες-ουσίες στις πλευρές του εικοσαέδρου- δωδεκαέδρου» στα οποία προστίθενται και άλλα σημεία-γράμματα καθώς πρόκειται για τις συμμετρίες στο σύνθετο εικοσάεδρο ή διπλό καβαλιστικό δένδρο, του πρώτου και του δεύτερου Αδάμ.

Όσοι λοιπόν έχουν την νοητική έφεση να πειραματισθούν με τις δυνάμεις των γραμμάτων, θα πρέπει να έχουν αρκετή συνείδηση ώστε να μην τους παίρνει ο ύπνος καθώς εστιάζουν την προσοχή τους στο τρίτο μάτι… (όσοι πάσχουν από αϋπνίες, θα πρέπει να εννοήσουν πως φοβούνται). Εκεί λοιπόν στο μέσον του καταιγισμού των σεληνιακών δονήσεων tattwas του ονειρικού τρίτου οφθαλμού, μπορούν να πειραματιστούν εκφωνώντας τα γράμματα, τις συλλαβές και τις λέξεις, σημειώνοντας τις ποικίλες αλληλεπιδράσεις του Λόγου-πυρός με την φυσική ύΛη… του πρώτου Λαβδώματος

Σταδιακά θα αντιμετωπίσουν-φονεύσουν τους Κενταύρους αρχέτυπα της παιδικής τους ηλικίας, καθώς θα τρέχουν να πιούν από το ανοικτό δοχείο με το κρασί του φιλόξενου ΦόΛου (ΦαΛού) της επιθυμίας, (γενν. όργανα, το φυσικό δισκοπότηρο). Θα διδαχτούν όπως όλοι οι ήρωες από τον ίδιο τον Κένταυρο Χείρωνα (το αιθεροφυσικό τρίτο μάτι) τους αιθέρες που οδηγούν την πεπτική και την γενετήσια ωρίμανση (απανα-Δία), στην εκφορά της ομιλίας (ουντανα-ήλιο). Και δια μέσου του ομφαλού (σαμανα-Ερμή) θα εννοήσουν τον τρόπο που δημιουργείται η προβολή-ψευδαίσθηση του φυσικού κόσμου στον (βυανα-Κρόνο) αδιαπέραστο αιθερικό δακτύλιο της αύρας….

*Μια άλλη ενδιαφέρουσα παρατήρηση προκύπτει από την διαπίστωση πως ο Άγιος διασώζει το Γένος του… Στην Ινδία-Ισλάμ μετά την επίτευξη της αγιότητας θεωρούν καθαγιασμένους όλους του εξ αίματος συγγενείς πρώτου βαθμού. Το αποτέλεσμα είναι να ξεκινούν οι έριδες μεταξύ των μαθητών και των συγγενών του Αγίου για την διαδοχή (Βλ. Σουνίτες-Σιίτες ή τις διαμάχες μεταξύ των επιγόνων στις σχολές ή τα μοναστήρια των ανατολικών Διδασκάλων). Παρόμοια στην Ακαδημία του Πλάτωνα διάδοχος ανακηρύχτηκε ένας συγγενής του και όχι ο Αριστοτέλης…

Η Πληροφορική-ΦεΡΣεφόνη-όΣΦΡηση και το μυστήριο της ομιλίας-Γεύσης (ε μέρος)

Ο Carlos Castaneda μας μύησε στον μαγικό «ναγουαλισμό» των οραμάτων. Όμως και στην αρχαία Ελλάδα ήταν γνωστοί οι Φιλάνθρωποι όΦεις-nagas σβάστικες της ονειρικής σοΦίας: η Αθηνά-σβάστικα είναι επιστάτης του φυσικού οράματος της ψυχής-Πολιτείας, ο Πλούτων-«ο πλούτος της αρετής»- προετοιμάζει στον Άδη τις Φασματικές ουσίες που εξελίσσονται στον «ηλιακό μητρικό κύκλο του πρώτου θανάτου στο βασίλειο της Δήμητρας-Γης». Δηλ. τον κύκλο των 108 ενσαρκώσεων-αποσαρκώσεων που επιστατεί η «Περσεφόνη-Πληροφορική» από το παλάτι της στην Σελήνη, συνθέτοντας τα 3 πλανητικά βασίλεια στο 4ο των ανθρώπινων φασματικών προσωπικοτήτων και, τέλος ο βασιλέας των όφεων-nagas Ποσειδώνας ή Νηρέας (ο Βαρούνα των Ινδών) επιστατεί τον ευρύτερο πνευματικό κύκλο των Μονάδων μας που περιβάλει ως Ωκεανός την Γαία με 3000 ποταμούς-υιούς και 3000 κόρες Νηρηίδες–φυλές (Χ 108).

Θα επιχειρήσουμε λοιπόν με την βοήθεια της φιλοσοφικής παρετυμολογίας των θείων ονομάτων να εισχωρήσουμε στην περιοχή του ναγουαλισμού της οφιοειδούς οραματικής σοφίας...

Οι ουροβόροι-σβάστικες ή όφεις-nagas (τα γνωστά–άγνωστα Σεραφείμ, Χερουβείμ), δημιουργούν αδιαπέραστους δακτυλίους ή ηλιακές μήτρες εμπειρίας. Γεννούν και αναπτύσσουν τις ακτινικές πλανητικές συνειδήσεις, διαγράφοντας με τις ρυθμικές περιφορές τους αστέρες … Όταν συμπληρωθούν οι απαραίτητες Κενταυρικές περιφορές (αιώνες) μέσα στον αδιαπέραστο δακτύλιο δημιουργείται ένας τέλειος αστέρας Συνείδησης που ακτινοβολεί και αποσύρεται στον επόμενο κύκλο της κοσμικής εμπειρίας…

Στο ζώδιο των ιχθύων η διδασκαλία περιλαμβάνει δύο μέρη. Το πρώτο μέρος αφορά τον φόνο του Γηρυόνη που τελειώνει με μία βολή από το τόξο του ανώτερου νοητικού, καθώς το μάθημα των τριών κατοπτρισμών (αίσθηση-αντίληψη-ιδεοποίηση) έχει ήδη συλληφθεί μαζί με τον τρικέφαλο Κέρβερο στον Αιγόκερω… Το δεύτερο και δυσκολότερο μέρος αφορά την μεταφορά των αγελάδων στο Δέπας-δισκοπότηρο της ψυχής με τις τρεις εννεάδες των πετάλων ή γραμμάτων… Με τον Ηρακλή να παρατηρεί ανήμπορος τις αγελάδες-ουσίες να τρώγουν η μια την άλλη, μερικές να διαφεύγουν προς την άγρια Θράκη για να επαναλάβουν τον ζωδιακό κύκλο ενώ όσες απομένουν μεταφέρονται τελικά στον επόμενο κύκλο της εξέλιξης…

Όπως ήδη αναφέραμε η 5η και 6η πυθαγόρεια μύηση επαναλαμβάνουν δεκαπλασιάζοντας το επίτευγμα του προηγούμενου κύκλου έως ότου κατανοηθεί η λειτουργία του ηλιακού συστήματος των πλανητικών λωτών-δισκοπότηρων που είναι οι κύριοι Βούδες… (Η Μονάδα μας εποπτεύει-υπηρετεί το Πλανητικό έργο)

Τον μύθο του Γηρυόνη (< γηρύω=βουίζω-σκούζω) αντιμετωπίζουμε κάθε βράδυ καθώς το αιθερικό σώμα αποσυνδέεται από το φυσικό πεδίο και συνδέεται με την αστρική βοή των σπινθήρων στον τρίτο οφθαλμό-δισκοπότηρο 666 της κύβης-κεφαλής.

Καθημερινά ο τρι-σώματος φυλετικός Γηρυόνης ορμώντας αιφνιδιαστικά μαζί με τον ύπνο σκοτώνει τον Ηρακλή της Συνείδησης. Ενώ όταν η βίαιη θέληση του σπουδαστή επιχειρεί να κατανοήσει το υπναγωγικό φαινόμενο απλά σκοτώνει τον νοητικό βοσκό του κοπαδιού, Ευρυτίωνα, καθώς δεν μπορεί να διακρίνει την διαφορά μεταξύ της λεκτικής νοητικής λειτουργίας και του δικέφαλου σκύλου Όρθου της αίσθησης-συναίσθησης των ενστίκτων. Πόσο μάλλον να αντιμετωπίσει τον ένστικτο ζωικό φόβο της φυλετικής σκεπτομορφής - Γηρυόνη… (βλ. αγχώδεις αϋπνίες)

Παρατηρούμε δηλαδή πως ο μύθος περιγράφει την τριπλή νοητική λειτουργία του τρι-εγκέφαλου ανθρώπου: η αρσενική αίσθηση του χώρου μαζί με την επακόλουθη κατοπτρική θηλυκή ναρκισσιστική συναίσθηση δημιουργούν τον δικέφαλο σκύλο Όρθο των κατώτερων αυτοματοποιημένων αντιδράσεων, ενώ η ιδεοποιητική λεκτική μνήμη των εντυπώσεων (η μηχανική ομιλία των σκέψεων), παρουσιάζεται στο πρόσωπο του βοσκού Ευρυτίωνα.

Ο Ηρακλής χρειάζεται λοιπόν να σκοτώσει άμεσα τον σκύλο Όρθο των ενστίκτων αντιδράσεων της επινεφρίνης-αδρεναλίνης, πριν ενεργοποιήσει τον ζωικό Φόβο-Γηρυόνη. Αυτό επιτυγχάνεται καθώς τεντώνουμε το «τόξο της ψυχής ή τρίτο οφθαλμό» λαμβάνοντας είτε την στάση του νεκρού με το δεξί χέρι επάνω από το αριστερό στο στήθος, είτε την πλάγια θέση που δίδαξε ο Βούδας με το δεξί χέρι κάτω από το κεφάλι. Κατόπιν σεβόμενοι την λεκτική ανθρώπινη σκέψη-βοσκό που παρατηρεί τις ημερήσιες ηλιακές αγελάδες-εντυπώσεις. Αναμένουμε το τρικέφαλο φυλετικό αρχέτυπο του Γηρυόνη που θα ορμήσει αιφνιδιαστικά μαζί με την μετατόπιση προς το βασίλειο του αστρικού αιθέρα ύπνου. Ο Γηρυόνης είναι γιος του Χρυσάορα ή χρυσόσπαθου μιας ακτίνας φωτός, (μας ειδοποιούν δηλαδή πως η προσωπικότητά μας μπορεί να ανήκει σε οποιαδήποτε από τις 7 ακτίνες) και, της Νύμφης Καλλιρρόης-Καλλιγραφίας (?)… Η Καλλιρόη είναι συνοδός της Περσεφόνης ή Πληροφορικής ή Ψυχής και μητέρα της Έχιδνας-μήτρας όλων των μυθολογικών τεράτων. Με άλλα λόγια όποιος νικά τον ενστικτώδη φυλετικό φόβο Γηρυόνη λαμβάνει άφθονη διδασκαλία από τους ευγενικούς-φιλάνθρωπους ζωδιακούς θεούς…

Η ινδουιστική παράδοση συνδέει την παραγωγή των φθόγγων της γλώσσας στην στοματική κοιλότητα με τις σωματικές αισθήσεις: οι ουρανικοί φθόγγοι διεγείρουν την όραση, οι οδοντικοί την άκρη της γλώσσας και την γεύση, οι λαρυγγικοί την ρίζα της γλώσσας και την ακοή, τα ένρινα την νοητική όσφρηση, τα χειλικά την αφή. Όμως όλες αυτές οι δονήσεις στην στοματική κοιλότητα συνεπικουρούν την γευστική διαιρετότητα των λέξεων μορφών… Πρόκειται για εντελώς παρθένο πεδίο νοητικής έρευνας, όπου ο καθένας είναι πλοίαρχος στο δικό του καράβι-οφθαλμό. Πιθανόν να χρειαστεί να δημιουργήσει την δική του φθογγογραφία που θα του υποδείξει η νύμφη Καλιρρόη (Καλλιγραφία ?), η μητέρα του Γηρυόνη…

Ο μύθος μας ειδοποιεί πως η χονδροειδής βία της βούλησης είναι ανώφελη ενώπιον του υπναγωγικού φαινομένου. Μόνον η ανώτερη αγαπητική πύρινη χριστική νοημοσύνη μπορεί να διαβεί την Πύλη του Ύπνου-Θανάτου (Γηρυόνη) προς το βουδικό πεδίο των δυνάμεων του Λόγου, γιατί από εκεί κατήλθε.

Η κατανόηση της λειτουργίας των στοιχειακών αισθήσεων είναι διαρκώς μεταβαλλόμενη καθώς ο ίδιος ο νους είναι μέρος της αισθητικής λειτουργίας. Ανάλογα δηλαδή με το ύψος της νοητικής εξέλιξης αλλάζει και η λειτουργία των αισθήσεων. Στο ανθρώπινο επίπεδο η ακοή, η αφή και η όραση συντηρούν την ψευδαίσθηση του φυσικού τοπίου χάρις στην σταθεροποιητική διαλεκτική δυναμική τους. [ακοή+αφή=όραση] που θεμελιώθηκε στην 3η ρίζα φυλή μαζί με το ανθρώπινο είδος…

Ο συναισθηματικός-Ατλάντιος και ο νοητικός-Άρειος φορέας ευρίσκονται υπό ανάπτυξη όπως η γεύση και η όσφρηση. Η συναισθηματική γεύση σχετίζεται με την οραματική ικανότητα αναπόλησης των γεγονότων της ημέρας και την ολοκλήρωση της πεπτικής-συναισθηματικής λειτουργίας (βλ. συναισθηματικά πεπτίδια). Σχετίζεται λοιπόν με την οργάνωση της τρέχουσας μνήμης (πρόσφατο παρελθόν) στην παρούσα προσωπικότητα, με την οποία συναρτάται η πεπτική ικανότητα. Αντίθετα η όσφρηση αφορά την εργασία στον νοητικό κόσμο της μόνιμης φυλετικής μνήμης, (το απώτατο παρελθόν). Δηλαδή την κάθοδο στον Άδη των αρχετύπων ή σπερμάτων όπου ευρίσκονται οργανωμένες οι επιθυμίες, δηλ. οι ανακλάσεις-ταυτίσεις του εαυτού μας με το περιβάλλον των τριών βασιλείων: ορυκτό-φυτικό-ζωικό. Εδώ κυβερνά η ΔέΣΠοιΝα (αναγρ. ΠοΣειΔώΝ) Περσεφόνη, δηλ. η νοητική φερσεφόνη-όσφρηση που μπορεί να διακρίνει τις παλιές αιτίες (ανώτερο νοητικό) που θα ενεργοποιήσουν τα σπέρματα του κατώτερου νοητικού. Τα οποία στην συνέχεια θα ανθίσουν ως γεγονότα στο έδαφος της καθημερινής ψυχολογίας μας. (Η όσφρηση-φερσεφόνη είναι η νοητική ψυχή που οργανώνει τις πληροφορίες στον ψυχολογικό αστρολογικό χάρτη κατά την τρίτη ή νοητική μύηση)…

Σε πρώτη φάση προσέγγισης της όσφρησης μπορούμε να πούμε πως διακρίνουμε τις ανόργανες χημικές ενώσεις από τις σύνθετες ορμονικές εκπομπές και επομένως ανιχνεύουμε τις προθέσεις των άλλων όπως οι σκύλοι… Σε δεύτερη φάση καθώς εκλεπτύνεται το νευρικό μας σύστημα μαζί με την αναπνοή και τις ανώτερες λειτουργίες του εγκεφάλου στον διαλογισμό. Ο εγκέφαλος μετατρέπεται σε ένα κύκλοτρο (σωματιδιακό επιταχυντή) που μπορεί να ανιχνεύσει αιτιώδη υποατομικά σωματίδια από άλλες διαστάσεις…

Ανακεφαλαιώνοντας την θεοσοφική τοποθέτηση σημειώνουμε πως η γεύση και η όσφρηση ολοκληρώνονται στην 2η και την 3η μύηση για την παρούσα ενσάρκωση και ανακεφαλαιώνονται στην 4η μύηση για τον κύκλο των 108 ενσαρκώσεων.

Συγκρίνοντας το όνομα του Ευριτίωνα ως βοσκού και ως Κενταύρου διαφωτίζεται η νοητική-οσφρητική λειτουργία: Ο Πειρίθους ο βασιλιάς των Λαπιθών της 3ης ρίζας φυλής αποπειράθηκε να παντρευτεί την Περσεφόνη-Όσφρηση στον Άδη αλλά απέτυχε. Ενώ στον γάμο του με την Ιπποδάμεια εισήλθε μεθυσμένος ο Κένταυρος Ευρυτίων, (ο δυσλεκτικός βοσκός του Γηρυόνη) και έκανε ασχήμιες, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ο πόλεμος Λαπιθών-Κενταύρων (ανώτερου και κατώτερου νοητικού). Μας λέγουν δηλαδή πως η ενορατική όσφρηση είναι η Περσεφόνη που δεν ήταν δυνατόν να γειωθεί-υπανδρευτεί στην 3η ρίζα φυλή των Λαπιθών-Κενταύρων αν δεν μεσολαβήσει η 4η ρίζα φυλή του Ατλάντιου ενορατικού Θησέα της γεύσης-ενσυναίσθησης. Πράγματι ο Λεμούριος Πειρίθους είχε ως σύντροφο τον Θησέα όταν κατήλθε στον Άδη προκειμένου να απαγάγει την Φερσεφόνη. Αλλά παγιδεύτηκαν αμφότεροι στον θρόνο του Πλούτωνα (την φυσική ύλη των σκεπτονίων)… Έως ότου αργότερα ο Άρειος Ηρακλής κατάφερε να ελευθερώσει τον Θησέα μαζί με τον τρικέφαλο Κέρβερο (αίσθηση-αντίληψη-ιδέα). Ενώ ο πύρινος ΠειΡίθους έμεινε μαζί με την Φερσεφόνη εγκλωβισμένος στον υποατομικό Άδη… (Έτσι κι αλλιώς –με ή χωρίς συνείδηση- εκεί ήταν η διαμονή του)

Από την τρέχουσα λεκτική μνήμη στην ενσαρκωμένη μόνιμη φυλετική μνήμη

Την πλατωνική αντίληψη για την Φερσεφόνη – Ψυχή ως την αθροιστική σοφία που αποκτάται δια του φερομένου ή πληροφορίας, εξετάζει η σύγχρονη «Θεωρία της πληροφορίας».

Η πληροφορική δηλ. η «υφάντρια Περσεφόνη» είναι τμήμα των εφαρμοσμένων μαθηματικών (βλ. γιόγκα της 3ης ακτίνας) και ασχολείται με την ποσοτικοποίηση της πληροφορίας, στα ψυχικά σωρεύματα (σκάντας) των αισθήσεων ή στοιχείων.

Η θεωρία της πληροφορίας αναπτύχθηκε για να βρει τα θεμελιώδη όρια της επεξεργασίας σήματος (πληροφορίας) σε εφαρμογές όπως η συμπίεση δεδομένων και η αξιόπιστη αποθήκευση και μεταφορά δεδομένων στην γλώσσα των συμβόλων…

Από τη θεμελίωση της έχει διευρυνθεί ώστε να βρει εφαρμογές σε τομείς, όπως λ.χ. στην επαγωγική στατιστική όπως είναι η αστρολογία, στην επεξεργασία της φυσικής γλώσσας, στην κρυπτογραφία της νευροβιολογίας στα αυτόνομα δίκτυα των μορφών εκτός των δικτύων της επικοινωνίας τους. Στην εξέλιξη και τη λειτουργία μοριακών κωδικών (dna) στην φυλετική οικολογία (οικογένεια ή προσωπικότητα), στη θερμική φυσική (βλ. νοητική ακτινοβολία εξ αιτίας της εμπειρίας-τριβής), στους κβαντικούς υπολογιστές (βλ. οι ζωδιακοί θεοί-άγγελοι των κβάντα), στην ανίχνευση λογοκλοπής (βλ. νοητική ατομικοποίηση) και σε άλλες μορφές ανάλυσης δεδομένων.

H βασική μέτρηση της πληροφορίας είναι η «εντροπία» πληροφοριών, η οποία συνήθως εκφράζεται με το μέσο αριθμό των bits (πολικών δυαδισμών) που χρειάζονται για να αποθηκευτεί ή να μεταβιβαστεί ένα σύμβολο σε ένα μήνυμα. Η εντροπία πληροφοριών ποσοτικοποιεί την αβεβαιότητα που εμπλέκεται στην πρόβλεψη της τιμής μίας τυχαίας μεταβλητής. Για παράδειγμα, ο προσδιορισμός του αποτελέσματος από μία δίκαιη «ρίψη νομίσματος»(–Κορώνα ή γράμματα -δύο ισοδύναμα πιθανά αποτελέσματα ) παρέχει λιγότερες πληροφορίες (μικρή εντροπία) από τον προσδιορισμό του αποτελέσματος από μία ρίψη ενός ζαριού (6 ισοδύναμα πιθανά αποτελέσματα).

Συγκρίνοντας την ορολογία της πληροφορικής με τις νεοπλατωνικές αντιλήψεις αναγνωρίζουμε πως η πυθαγόρεια μέτρηση για την εντροπία των πληροφοριών ακολουθεί τους νόμους-συμμετρίες των κανονικών στερεών στις πυθαγόρειες μυήσεις και τις δυνάμεις του 10. Δηλ. τις ποσοτικοποιήσεις των πληροφοριών στους πληθικούς αριθμούς που ελέγχονται από τους πρώτους. 1 (πνευματική αιθερική σπίθα), 10 (ψυχή-ύδωρ), 100 (νους-πυρ), 1000 (γεγονός-δράση, αήρ, βουδικό πεδίο), 10,000 (κίνηση στο ανώτερο νοητικό), 100.000 (κίνηση στο κατώτερο νοητικό) έως το 1.000.000 που είναι η βάρκα του Ώρου (η Πλατωνική Πολιτεία-γάμος της ουσίας-σελήνης με το πνεύμα-ήλιο).

Η ελάχιστη δυνατή πληροφορία (bit) είναι το αδιάστατο-άτμητο σημείο του πνευματικού σπινθήρα (άτμαν) για την μονοδιάστατη πνευματική ακτίνα-γραμμή, το μορφοποιητικό τρίγωνο-πυρ στο επίπεδο-έδρα της ψυχής και το τετράεδρο-πυρ στον αισθητικό χώρο της προσωπικότητας.

Τα επί μέρους σωρεύματα του πυρός (bit) στον χώρο της προσωπικότητας, διακρίνονται σε οκτάεδρα αέρα-αφής, εικοσάεδρα ύδατος-γεύσης, κύβους γης- όσφρησης και ολοκληρώνονται στην φασματική ανθρώπινη προσωπικότητα που γνωρίζει να ακούει-διακρίνει με την μύτη!!! σχηματίζοντας το τέλειο δωδεκάεδρο του αιθέρα-ήχου ΩΜ, στην καρδιακή κύβη-κεφαλή της Πολιτείας (κυβικής Ιερουσαλήμ-ιερής πόλις)

Η Πληροφορική μας είναι ιδιαίτερα γνωστή ως η επιστήμη των αυτοματοποιημένων υπολογιστικών συστημάτων. Μια θετική και εφαρμοσμένη επιστήμη η οποία ερευνά τα θεωρητικά θεμέλια και τη φύση των πληροφοριών, των αλγορίθμων και των υπολογισμών, καθώς και τις τεχνολογικές εφαρμογές τους από τη σκοπιά της σχεδίασης, της ανάπτυξης, της υλοποίησης, της διερεύνησης, της ανάλυσης και της προδιαγραφής τους. Ασχολείται με τη συστηματική μελέτη της σκοπιμότητας, της δομής, της έκφρασης και του μηχανισμού των μεθοδικών διεργασιών (ή αλγορίθμων) που αποτελούν τη βάση, την απόκτηση, την εκπροσώπηση, την επεξεργασία, την αποθήκευση, την επικοινωνία και την πρόσβαση στις πληροφορίες.

Ένας εναλλακτικός ορισμός της επιστήμης των υπολογιστών είναι η μελέτη της αυτοματοποίησης αλγοριθμικών διεργασιών που κλιμακώνονται. Πρόκειται για την κλιμάκωση της οικονομίας της πεπτικής οκτάβας των αυτομάτων-ενστίκτων έως ότου επιτευχθεί στην σύνθεσή τους με την αναπνευστική ηθική οκτάβα της συνείδησης η ένωση με την μόνιμη πνευματική οκτάβα της μνήμης…

Η διαμάχη του τίγρη με τον δράκο για το πράσινο σπαθί του πεπρωμένου

Επειδή ο Διδάσκαλος του μηνός είναι πάρα πολύ αυστηρός και απαιτητικός προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στο μέγα έργο της «πληροφορικής θεωρίας» ή αποσυμβολισμού της γλώσσας μας. Θα επιταχύνουμε την εργασία ώστε να προλάβουμε τα λεγόμενα του ΛευΚού-ΛύΚου Βενιαμίν της πρώτης ακτίνας στην 5η πυθαγόρεια μύηση των 153 ιχθύων. Ο Λευκός ΛαΓός-ΛόΓος είναι το σύμβολο του ανατολικού ζωδιακού για τους ιχθύες…

Το ότι η καπιταλιστική οικονομία του Hollywood (<holly =ιερό με δύο ΛΛ, wood=ξύλο), δηλ. η αιθερική-άμπελος των ιδεών διαλέγει τον μήνα Φεβρουάριο των ιχθύων ανάμεσα στον τίγρη-υδροχόο και τον δράκο-κριό για να παρουσιάσει το «πράσινο σπαθί-ακτίνα του πεπρωμένου» δείχνει πάρα πολλά για την μεταβολή της παγκοσμιοποιημένης λαϊκής κουλτούρας σε θρησκευτική κουλτούρα ή συνείδηση …

Το βραβευμένο με 4 όσκαρ αριστούργημα του Ανγκ Λι «Τίγρης και Δράκος» απέκτησε δεύτερο μέρος με τίτλο «Τίγρης και Δράκος: Το Σπαθί του Πεπρωμένου» (προηγούμενος τίτλος: Ο Πράσινος Θρύλος) αφηγείται μια επική ιστορία χαμένης αγάπης, με το θρυλικό πράσινο σπαθί να προσφέρει την τελευταία ευκαιρία για λύτρωση σε έναν κόσμο όπου μαίνεται η επική μάχη του καλού και του κακού. Βασισμένη στο μυθιστόρημα «Iron Knight, Silver Vase» του Γουάνγκ Ντούλου (πέμπτο κατά σειρά βιβλίο της σειράς Crane-Iron) η νέα ταινία έχει παραγωγό τον βραβευμένο Χάρβεϊ Γουάινστιν («Ο Λόγος του Βασιλιά», «Ερωτευμένος Σέξπιρ») και σκηνοθέτη τον περίφημο χορογράφο πολεμικών τεχνών Γουό Πινγκ Γουέν ( Τριλογία του Matrix, «Kill Bill»).

Σε μια δευτερεύουσα σκηνή του έργου παρουσιάζεται όλη η φιλοσοφία του πράσινου σπαθιού-πεπρωμένου (δηλ. της πράσινης βουδικής οικογένειας του πεπρωμένου, ή της δράσης, κάρμα-αέρα):

_ Η δασκάλα της νοητικής ξιφασκίας μαθαίνει την μαθήτριά της πως να διαπερνά χωρίς να βλέπει ένα δακτυλίδι-εκκρεμές που αιωρείται κρυμμένο πίσω από την πλάτη της. Όταν την ρωτά πώς να κάνει την πρόβλεψη της θέσης του δακτυλιδιού, εκείνη της απαντά: «πρέπει να μάθεις να ακούς με την μύτη σου» !!!

Η λύση του γρίφου είναι ιδιαίτερα εύκολη στην παρετυμολογία, καθώς η όσφρηση=ουσία+φρόνηση και η ακοή=ακουσία (το ους-αυτί αισθάνεται την ουσία-ήχο χωρίς τον δυισμό της συνείδησης)

Όσοι διαθέτουν την σχετική απόκρυφη εγωμετρική παιδεία γνωρίζουν πως οι αισθήσεις ή πλατωνικά στερεά εμπεριέχουν το ένα το άλλο. Η ΜύΤη-ΜήΤρα είναι η κύστη του ιχθύος στην ΤοΜή (666) των δύο αισθητικών κύκλων: οφθαλμών-αυτιών (360+360-54=666), ενώ η γλώσσα και η έδρα θεωρούνται όργανα δράσης στον βουδισμό. Το ίδιο και στην ελληνική παρετυμολογία: έΔΡα=ΔΡάση. Και ΓΛώΣσα=ΛόΓοΣ=ΔιαίΡεΣη=ΔΡάΣη !!!

Αναλυτικότερα επειδή στο ηλιακό βουλητικό κέντρο της μορφής: ΠΡώΤος+ΚάΤω=ΠΡωΚΤός-εΔΡάζει η βούληση. Αυτή μεταφέρεται με τον επιθετικό λιβιδικό αιθέρα αΠαΝα-ΠΝοή Δία στα όργανα της ομιλίας στον λαιμό (κατά το επιθετικό πρωκτικό στάδιο της παιδικής ωρίμανσης της λίμπιντο). Μάλιστα στην αποκάλυψη του Ιωάννη ο άγγελος παρουσιάζεται έχοντας μια γλώσσα-ρομφαία.

Με την νοητική όσφρηση αφουγκραζόμαστε λοιπόν την οΡΜητική-οΡΜονική ωΡίΜανση της πρόθεσης του ιερού=άΛΛου=ΗοΛΛy. //To H=δασεία, το ου=y//. Στο ισλάμ ο άΛΛος (βλ. διπλό Λάβδωμα ή δεύτερος Αδάμ) είναι ο θεός….

Η ξιφομαχία του λευκού τίγρη-υδροχόου με τον πράσινο δράκο-κριό είναι παλιά όσο και ο κόσμος. Μάλιστα πολλοί θεωρούν ότι τα δύο ζώδια είναι ταυτόσημα. Ο υδροχόος είναι ο «κριός της ομάδας» στον επόμενο κύκλο. Καθώς η εξωτερική έξαρση του Ουρανού στον Υδροχόο έχει την ίδια φορά με την ιεραρχική έξαρση του Ουρανού στον Κριό…

Πρόκειται για τον αγώνα που δίνει ο σταυρωμένος Χριστός στον Άδη (βλ. σταυρός=ταύρος) για να σώσει τις ουσίες-ταύρους από την κόπρο των ανεπεξέργαστων πληροφοριών.

Όσες πληροφορίες-αγελάδες παραμένουν άγριες οδηγούνται στην άγρια Θράκη του βασιλιά Διομήδη (ο Κριός) για να επαναλάβουν τα ζωδιακά μαθήματα στους 144 ωροσκόπους της συνείδησης…

Με την λογική των κανονικών στερεών η ακοή=αιθέρας=δωδεκάεδρο δεν έχει σταθερότητα -αυτοσυνείδηση-όταν πέφτει στον Κριό. (Αδυνατεί να ακούσει το άΛΛο). Καθώς όμως λαμβάνουν χώρα οι ζωδιακές περιφορές συμπληρώνονται οι επισκέψεις στις 12 κορυφές του εικοσαέδρου της γεύσης και, αποκτιέται η τέχνη της ενορατικής αναπόλησης των ημερήσιων γεγονότων, δηλ. η ενορατική συναισθηματική νοημοσύνη.

*Το πενταγωνικό δωδεκάεδρο αποκτά δια της πολικής του έκφρασης, στο υδατώδες εικοσαέδρο την ηθική συνείδηση των θείων κατηγορημάτων του Λόγου και, εγγράφεται στην σφαίρα του πνεύματος λέγει ο Ιάμβλιχος στα νεοπλατωνικά θεολογούμενα.

Έτσι η Περσεφόνη, δηλ. η νοητική φερσεφόνη-όσφρηση των σεληνιακών δονήσεων (tattwas) μπορεί να διακρίνει τις παλιές αιτίες (ανώτερο νοητικό) που θα ενεργοποιήσουν τα σπέρματα-ρίζες του κατώτερου νοητικού. Τα οποία στην συνέχεια θα ανθίσουν ως γεγονότα στο έδαφος των αθροίσεων-αισθήσεων-συναισθήσεων.

Η όσφρηση-φερσεφόνη είναι η νοητική μονάδα (πανσέληνος) που οργανώνει τις πληροφορίες στον αστρολογικό χάρτη ή λωτό της ψυχής κατά την τρίτη μύηση… έτσι μπορεί να προβλέψει την θέση του δακτυλιδιού της μοίρας και να το διαπεράσει με την πράσινη νοητική ακτίνα (σπίθα=σπαθί)

  • εικ. 153 (ο απόκρυφος αρ. της συνθετικής Μονάδας...) Όταν δύο τεμνόμενοι κύκλοι έχουν κοινή ακτίνα την διάκεντρο, δημιουργούν μια Κύστη Ιχθύος. Λαμβάνοντας ως μονάδα μέτρησης την διάκεντρο τότε ο άξονας των σημείων τομής τους, προσεγγίζει την τετραγωνική ρίζα του 3 = 1,732… Ο πυθαγόρειος Αρχιμήδης προσέγγισε τον άρρητο λόγο (ρίζα3 = 1,732...) των δύο αξόνων στην τιμή 265/153, όπου 153 είναι η κοινή ακτίνα των δύο κύκλων

Ο Ήφαιστος κρύβεται πίσω από την Σελήνη υφαίνοντας το ισόπλευρο πλέγμα στο αιθερικό δίχτυ... Το αιθερικό δίχτυ του Ηφαίστου εμφανίζεται στο ευαγγέλιο του Ιωάννη ως το δίχτυ με τους 153 ιχθείς στην νοητική λίμνη Τιβεριάδα με τους 7 μαθητές-ακτίνες στην σεληνιακή βάρκα της ψυχής (βλ. 2/13=153846 ο ορμονικός κύκλος στον Σουφισμό, (153 είναι ο τριγωνικός αρ. 17, το άστρο του ταρώ, το ζώδιο του σεληνιακού Άδη ή υδροχόου).

  • Οι πυθαγόρειοι αναφέρουν τον 153 ως «σημείο του ιχθύος». Ο Αρχιμήδης τον αναφέρει ως «μέτρο του ιχθύος». Ενώ οι Αιγύπτιοι αναφέρουν το ζώδιο των ιχθύων ως οφθαλμό του Ώρου 666. Υπενθυμίζουμε ότι 666 είναι οι δύο τεμνόμενοι κύκλοι 360+360 μείον τον αρ. της γωνίας 54 μοιρών της τομής τους (κύστη ιχθύος) 720-54=666. Ο φυσικός ήλιος 666, η 19η κάρτα του ταρώ αποδίδεται στο ζώδιο των ιχθύων. Αναφέρουν επίσης οι Αιγύπτιοι την κύστη ιχθύος ως βάρκα του 1.000.000 ετών του Ώρου, που ταυτίζεται με τον γαμήλιο αριθμό, 1.000.000, της Πλατωνικής πολιτείας, με τους δύο δημιουργικούς διαιρέτες του, τον ήλιο 7 και την σελήνη 13. Ο 153 εμφανίζεται στην περίοδο του 2/13=153.846

  • Ο αρ. 846=666+180 εχει 12 διαιρετες: 1, 2, 3, 6, 9, 18, 47, 94, 141, 282, 423, 846

  • Ο αρ. 666=720 - 54 εχει 12 διαιρετες: 1, 2, 3, 6, 9, 18, 37, 74, 111, 222, 333, 666

  • (cos 666 = cos 846)

  • Η διαφορα (10, 20, 30 60, 90, 180) της δεύτερης εξαδας των διαιρετων (47-37=10, 94-74=20, 141-111=30, 282-222=60, 423-333=90. 846-666=180) παραπέμπει στο 10Χ{1,2,3,6,9,18} της πρώτης εξάδας διαιρετών

  • Ο πολ/μός Χ10 αφορά την εκδήλωση των δεκάδων-ψυχών. Οπότε ο 846, συμπληρωματικός του 153 ως προς την σελήνη 999=846+153 θα πρέπει να σχετίζεται με τις ηλιακές πανσελήνους, δια μέσου των οποίων ερχόμαστε σε επαφή με τις ιεραρχίες πέραν του αρ. 18 των σεληνιακών πατέρων της Παρθένου = (12 Τιτάνες + 3 Κύκλωπες + 3 Εκατόγχειρες)... στο εργαστήριο του Ηφαίστου

  • Στην διάρκεια των ευθυγραμμίσεων του ήλιου και της σελήνης (της αιματικής 1/7 και της ορμονικής 1/13 κυκλοφορίας), διέρχεται η σαΐτα του αργαλειού δίνοντας την επιλογή του αιθερικού νήματος για την ύφανση του ατελή ανθρώπινου και πλανητικού αιθερικού ιστού

  • Το 153 λοιπόν, (ο τριγωνικός 17, το άστρο του ταρώ ή ζώδιο του υδροχόου ενώνει τους δύο ποταμούς: της ηλιακής αιματικής κυκλοφορίας 1/7, με την ορμονική σεληνιακή 2/13, επιφέροντας τον νοητικό διπλασιασμό του 1/13=76923=99*777 στον ερμαφρόδιτο 2/13=153.846 ) είναι ο αριθμός της ανακεφαλαίωσης των γεγονότων ενός κύκλου 108 ενσαρκώσεων...

  • Ο S. DALI έγινε διάσημος καθως εκλαϊκευσε με την ζωγραφική-γλυπτική του τις 4εις και πλέον διαστάσεις του χωρου... Όταν τον ρώτησαν ως φανατικό καθολικό οι ιερείς, γιατί ζωγρφίζει λειωμένα ρολόγια. Απάντησε πως ο θεός είναι λειωμένο τυρί...!!! ¨οταν τον ξαναρώτησαν έκπληκτοι, που το έμαθε αυτό... Απάντησε επιτιμητικά: Καλά δεν διαβάζετε τον ιερό Αυγουστίνο ?... πραγματι η θεα των αιθερικών ινων ή υπερχορδών της φυσικης μοιαζει με τις ινες του λειωμενου τυριού... O Αυγουστίνος είναι ο μόνος χριστιανός που έχει απαντήσει ορθα στο ερώτημα για την φύση των 153 ιχθυων ως ο τριγωνικός 17 των πυθαγορείων... Οι πυθαγόρειοι πίστευαν πως οι αριθμοί είναι 17 στην δημιουργία, όσες και οι δυνατές διαστασεις του κοσμικού Νου στον Σείριο !!! ....Η ανακεφαλαιωτική ικανότητα του 153 ως το όριο των χιλιάδων ή πυθαγόρειων γεγονότων. Οφείλεται στην παράδοξη ιδιότητα του να ισούται με το άθροισμα των κύβων των ψηφίων του 153=1+125+27. (βλ. ο κύβος των γεγονότων)

Στον αστέρα των 17 κορυφών (βλ. η 17η ιεραρχία του Σειρίου). οι 153=136+17 λέξεις/ρίζες ή ψάρια είναι αυτές που σταθεροποιούν τις έννοιες, αντικείμενα του φυσικού κόσμου στο αιθερικό ικρίωμα-δίχτυ της αύρας μας. Είναι οιΣημχαμφόρες (<σχήμα+φερω) της ελληνικής γλώσσας. Τοποθετώντας τα 17 σύμφωνα-ουσίες στις κορυφές του αστέρα λαμβάνουμε 136 συνδυασμούς ανά δύο* ή 136=100+36 αιθερικές γραμμές. Υπενθυμίζουμε ότι 100=10Χ10 είναι το φως στο τσάκρα του ηλιακού πλέγματος από όπου προβάλλουν οι Κένταυροι στην αύρα μας ως αντικείμενα… (βλ. Σαμανά-Βυανά). Ενώ 6Χ6=36 είναι το φως του ιερού κέντρου που μεταφέρει τα 64=8Χ8 γονιδιώματα από τον λαιμό στο ηλιακό πλέγμα κατά την γενετήσια προεργασία της ομιλίας (βλ. Απανά-Ουντανά). Σε αυτές θα πρέπει να προσθέσουμε τις 17 λέξεις με ένα σύμφωνο (δηλαδή την κατανόηση των 17 γραμμάτων-κόμβων ή υποπεδίων 7+7+3 του συγκεκριμένου νου), έτσι οι πρωταρχικές λέξεις της ελληνικής γίνονται 153… *Μελετώντας τις λέξεις στον διαλογισμό ανακαλύπτει κανείς πως οι συνδυασμοί των συμφώνων ανά 2 ομοιάζουν με συγχορδίες. Οι λέξεις με 3 ή περισσότερα σύμφωνα-ουσίες θα πρέπει να θεωρηθούν σύνθετες. Γιατί οι σύνθετοι συνδυασμοί είναι ψυχικά κακόηχοι…

Ας επαναλάβουμε λοιπόν την πυθαγόρεια διδασκαλία για τον αρ. 153 που διαφυλάχτηκε από τον χριστιανισμό όχι όμως και από την σύγχρονη θεοσοφία που μας πρόκυψε από την Ινδία…

Οι πηγές: Εκ των υστέρων συμπεραίνουμε πως η Ινδική-βουδιστική κοσμολογία για τους 14εις Μανού στην διάρκεια ενός Κάλπα αφορά τις 14 μεταπτώσεις των νοητικών γεγονότων πριν οδηγηθούν στο δίχτυ του 153. Η αρχαιοελληνική παράδοση ομιλεί για τον υπολογισμό της ρίζας του 3=1,732… στον Λόγο 265/153 όπως και η χριστιανική «Ανάληψη του ιχθύος-Χριστού», δηλ. των 153 ιχθύων ή ριζικών λέξεων στο αιθερικό δίχτυ του Λόγου. Η Ισλαμική παράδοση επαναλαμβάνει-διαφωτίζοντας μας για την λατρεία των Ινδών προς την αγελάδα-φοράδα με το γυναικείο κεφάλι και στήθος, Κamadenu (Ήρας-Σάρας των πόθων)… Καθώς την παρουσιάζει με την κοιλιά της γεμάτη με Έλλοπες-Ιχθύες, (τους θεούς της πρώτης ριζικής φυλής)…

Ο Αρχιμήδης υπέκρυψε τα πυθαγόρεια θεολογούμενα της αριθμητικής στην σημασία του αρ. 153 στον υπολογισμό της τετραγωνικής ρίζας του 3 =265/153. Δηλ του «κόρου της συνείδησης στην συνύπαρξη των δύο άρρητων όφεων ή ακτίνων»: √2+√3=3,14… που τετραγωνίζουν τον κύκλο (πνευματοποιούν την μορφή).

Η Κύστη Ιχθύος δημιουργείται από δύο ίσους τεμνόμενους κύκλους (A), (B) που έχουν κοινή ακτίνα την διάκεντρο (ΑΒ). Αν ο μικρός άξονας (AB) της Κύστης είναι ίσος με 1 τότε ο μεγάλος άξονας των σημείων τομής τους, έστω (ΓΔ) είναι ίσος με την τετραγωνική ρίζα του 3 = 1,732… Ο Αρχιμήδης προσέγγισε την ρίζα του 3 στον λόγο των ακέραιων τιμών 265/153 = 1,732… των δύο αξόνων (ΑΒ),(ΓΔ) της κύστης του ιχθύος. Όπου 153 είναι η κοινή ακτίνα ΑΒ των δύο ίσων κύκλων και ΓΔ=265.

_6 ίσοι τεμνόμενοι κύκλοι δημιουργούν το εξαγωνικό αιθερικό πλέγμα που αναφέρεται ως λουλούδι ή καβαλιστικό δένδρο της ζωής με τον αρ. 153=9Χ17 να ταυτίζεται με την Μονάδα της δημιουργίας.

_Ο υπολογισμός της τετραγωνικής ρίζας επιτυγχάνεται με έναν αλγόριθμο ανάλογο της διαίρεσης. Η θεολογική σημασία της τετραγωνικής ρίζας συμπεραίνεται εύκολα αν αναλογιστεί κανείς πως:

ο (Δ)ιαιρετέος (ο αριθμητής του κλάσματος) είναι ο διαμελισμένος Όσιρις= ο Πατήρ

ο (δ)ιαιρέτης (ο παρονομαστής του κλάσματος) είναι ο Σεθ ή ο Υιός σε περίπτωση που δεν υφίσταται υπόλοιπο.

το (Π)ηλίκο + (υ)πόλοιπο = η Μήτηρ + το θείον βρέφος

Η μαθηματική διαιρετότητα ή δημιουργικός Λόγος διαφυλάσσεται στην μυθιστορία περί Ίσιδος και Οσίριδος. Το κακόν (ο Σεθ) είναι η ατελής διαιρετότητα. Η τέλεια διαίρεση (το καλόν) σχετίζεται με την γνώση της ιεραρχίας των πρώτων αριθμών. Εφόσον τα κυκλικά υπόλοιπα είναι πάντα περίοδοι πρώτων αριθμών.

Στην ιδανική περίπτωση που ο Διαιρετέος είναι τετράγωνος αριθμός τότε ο Διαιρέτης=Πηλίκον και η τετραγωνική ρίζα είναι ένας ακέραιος Πατέρας. Συνήθως όμως η τετραγ. ρίζα του Διαιρετέου είναι ένας άρρητος Τιτάνας με οφιοειδής ρίζες για πόδια*… Δ=δ*Π=δ*δ => Π=δ=√Δ. Οπότε χρειάζεται η περίοδος 14ων Μανού ώστε ο αρ. των γεγονότων να υποπέσει στον αρ. 153=1+125+9, οπόταν κατέρχεται ο τριπλός κύβος της θείας Χάριτος και η Μονάς ελευθερώνεται από τον κύκλο της ειμαρμένης…

*«Δαίμονες αγνοί υποχθόνιοι αλεξίκακοι φύλακες θνητών ανθρώπων» (Ησίοδος). Η τετραγωνική ρίζα του 2 είναι πιθανόν ο πρώτος αριθμός που ανακαλύφθηκε χωρίς να είναι ρητός. Η ανακάλυψη αποδίδεται στον Πυθαγόρειο φιλόσοφο Ίππασσο, που ανέτρεψε την πεποίθηση πως κάθε αριθμός (μορφή) μπορεί να γραφτεί σε μορφή κλάσματος (Λόγου) και επομένως να κερδίσει την σωτηρία. Η ανακάλυψη του Ίππασου αποδείκνυε ότι αυτό δεν ισχύει. Όμως οι Πυθαγόρειοι βρήκαν τρόπο να περιγράφουν άρρητους αριθμούς αναδρομικά, ώστε να μοιάζουν με κλάσματα. Για παράδειγμα η τετραγωνική ρίζα του 2 μπορεί να γραφτεί σαν άπειρο άθροισμα κλασμάτων του ½ στον παρονομαστή

Η νεοπυθαγόρεια θεωρία της σχετικότητας του Einstein επανάφερε την σημασία του τετράγωνου του φωτός ή μυητικής Πύλης. Που όμως βρίσκεται στην καρδιά της Αιγυπτιακής θρησκείας και όλων των ακολούθων της. Ε=MC2 => C2=E*1/m => C=√E/m κρυμμένη στην ρίζα του φωτός (C) ως την ενέργεια (Ε) της σπερματικής ρίζας (1/m) κάποιου φυσικού στοιχείου. Ο υπερσεξουαλικός οραματιστής Einstein (Ιχθύς στο ζώδιο) πέτυχε λοιπόν εκ μέρους των επιστημόνων του πολιτισμού μας την πραγμάτωση του σπερματικού διαλογισμού, ερχόμενος σε επαφή με τα φυλετικά Κενταυρικά Αρχέτυπα ή σπέρματα στα 3 υποπεδία του κατώτερου νοητικού, (τα Φαντάσματα του Άδη).

Φυσιολογικά με τους Κενταύρους ερχόμαστε σε επαφή στην βρεφική ηλικία. Υπενθυμίζουμε πως τα παιδιά γεννιούνται άγραφα-τυφλά και αποκτούν βαθμηδόν τις αισθήσεις τους καθώς καταλαμβάνονται σταδιακά από τα Φαντάσματα (σκάντας-αισθήσεις) της φυλετικής προσωπικότητας.

Θεός εκ του θειν=τρέχειν. Επομένως η θέα=όραση είναι αποτέλεσμα της κίνησης=ροής

Αντικατάσταση γράμματος

Κατά τους Ορφικούς Σώμα=σήμα=τάφος ή ποινή-τιμωρία της ψυχής

Ήρως=Έρως, (στην αττική διάλεκτο Η=Ε). Ο Ήρως είναι τέκνο θεού και ανθρώπου.

Νοταρικόν=συντομογραφία από φράση

Κατά τον Αναξαγόρα η Ψυχή προέρχεται από την φράση: «φύσιν όχει και έχει»=φυσέχη=φ(υ)σέχη=ψυχή

Παρόμοια ο άνθρωπος = άνω+θρώσκω , αναθρεί α όπωπε = σκέφτεται αυτά που είδε

Στην θεογονία του Ησιόδου οι Κένταυροι αντιστοιχούν στην Λεμούρια 3η φυλή της θεοσοφίας. Η ανθρώπινη ψυχολογία ανακεφαλαιώνει την Κενταυρική-Λεμούρια εμπειρία στην παιδική ηλικία και την Ατλάντια-συναισθηματική στην εφηβική και, ωριμάζοντας γίνεται νοητικά ηθικός ή Άρειος. Προφανώς η εμπειρία των δύο πρώτων ριζικών προ ανθρώπινων φυλών ανακεφαλαιώνεται στην 9μηνη ενδομήτρια διαβίωση…

Η τετραγωνική ρίζα αντιστοιχεί λοιπόν στην πλευρά της τετράγωνης πύλης του φωτός. Πρόκειται δηλαδή για τον υπολογισμό της πύλης του Κρόνου ή ΙΑΩ, ΑΒΡΑΞΑΣ=365 ημέρες του έτους

Οι παρακάτω αριθμητικές παρατηρήσεις δείχνουν την σημασία αυτού του αριθμού:

Οι πυθαγόρειοι αναφέρουν τον 153 ως «σημείο του ιχθύος». Ο Αρχιμήδης τον αναφέρει ως «μέτρο του ιχθύος». Ενώ οι Αιγύπτιοι αναφέρουν το ζώδιο των ιχθύων ως οφθαλμό του Ώρου 666. Υπενθυμίζουμε ότι 666 είναι οι δύο τεμνόμενοι κύκλοι 360+360 μείον τον αρ. της γωνίας 54 μοιρών της τομής τους (κύστη ιχθύος) 720-54=666. Ο φυσικός ήλιος 666, η 19η κάρτα του ταρώ αποδίδεται στο ζώδιο των ιχθύων.

Αναφέρουν επίσης οι Αιγύπτιοι την κύστη ιχθύος ως βάρκα του 1.000.000 ετών του Ώρου, που ταυτίζεται με τον γαμήλιο αριθμό, 1.000.000, της Πλατωνικής πολιτείας, με τους δύο δημιουργικούς διαιρέτες του, τον ήλιο 7 και την σελήνη 13. Ο 153 εμφανίζεται στην περίοδο του 2/13=153.846

Η βάρκα του Ώρου, η ψυχή του κόσμου, είναι η ίδια με την βάρκα στην νοητική λίμνη Τιβεριάδα όπου εμφανίστηκε ο αναστάς Χριστός στους 7 ψαράδες-μαθητές-ακτίνες με το δίχτυ των 153 ιχθύων… (το άθροισμα των 7 τετράγωνων των πρώτων αρ.: 2,3,5,7,11,13,17=666)

Ο 153 είναι ο τριγωνικός 17

Ο 666 είναι ο τριγωνικός 36

Ο αστήρ των 17 κορυφών δείχνει τις 17 ουσίες-αιθερικά υποπεδία που συμμετέχουν στην μορφική δημιουργία. Το πλήθος των γραμμικών σχέσεων που αναπτύσσεται μεταξύ τους ανέρχεται σε ν*(ν-1)/2=136 στις οποίες προσθέτοντας τους ιδιοκραδασμούς των 17 γραμμάτων λαμβάνουμε 136+17=153 που είναι ο τριγωνικός 17 =ν*(ν+1)/2

Ο αρ. 153 ή θεοσοφικός Αδάμ-Κάδμος ή Μανού, πρότυπο της μορφικής εξέλιξης

Ο 153 συνδέεται με τους πλανητικούς Λόγους: 999,888,666:

Η σελήνη 2/13=153.846 και 999=153+846

Ο ήλιος 666=153+513, cos513=cos(360+153)=cos153

Ο Ερμής 888=513*(ρίζα3),

153*(ρίζα2)=216. Ο κύβος του 6 = 216 = 2Χ108 (108 είναι η γωνία του κανονικού πενταγώνου).

Ο αρ. των 153 μοιρών σε δεύτερη περιφορά γίνεται 153+360 = 513 = 19*27. Έτσι εμφανίζεται ως το γινόμενο του 19ετή Μετωνικού κύκλου της επανόδου των σεληνιακών δεσμών στην ίδια θέση, με τις 27 ημέρες του σεληνιακού αστρονομικού μήνα.

Σήμερα γνωρίζουμε ότι ο συνοδικός μήνας των πανσελήνων, είναι ίσος με 29,5 ημέρες και, οι 235 μήνες του Μετωνικού Κύκλου μας κάνουν 6.939,7 ημέρες. Γνωρίζουμε επίσης ότι το τροπικό (ηλιακό) έτος έχει διάρκεια 365,25 ημέρες, που σημαίνει ότι στα 19 έτη του Μετωνικού Κύκλου θα έχουμε 6.939,6 ημέρες. Ανάμεσα στους 235 συνοδικούς μήνες και τα 19 τροπικά έτη υπάρχει μια διαφορά λοιπόν 0,086399 της ημέρας ή 2 ώρες 4 λεπτά και 24,8736 δευτερόλεπτα σε κάθε 19ετή κύκλο.

Το άθροισμα των διαιρετών του 153, είναι {1 + 3 + 9 + 17 + 51 + 153 = 234 } όσοι περίπου και οι συνοδικοί μήνες. Ακόμη το γινόμενο των διαιρετών του 153 είναι 1 * 3 * 9 * 17 * 51 = 23409, όταν 234/09 = 26 =2*13 (13, η σελήνη)

Ενώ η τετραγωνική ρίζα του 153 (δηλαδή 12, 369), είναι το ποσό των πανσελήνων μέσα σε ένα χρόνο.

Αυτές οι παράδοξες αριθμητικές συμπτώσεις αποδεικνύουν απλά ότι οι αριθμοί που σχετίζονται με την κύστη ιχθύος 666 ή (Φ) είναι οι ιδέες που λαμβάνουν υπόσταση… στις καλειδοσκοπικές συμμετρίες του σεληνιακού κατοπτρικού αιθέρα 153=9*17 (Ήφαιστου των εγκάτων της κοίλης Γαίας) που συνδέει τον ηλιακό (7) με τον σεληνιακό πόλο (13) του αιθερικού πλέγματος

Όταν οι κύβοι των ψηφίων οποιουδήποτε αριθμού που είναι πολλαπλάσιο του 3, προστίθενται, και στη συνέχεια αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται, το τελικό αποτέλεσμα είναι 153, όπου η διαδικασία τελειώνει. Επειδή ο 153 ισούται με το άθροισμα των κύβων των ψηφίων του ! 153 = 1 + 125 + 27

Μια λεπτομερής μελέτη όλων των αριθμών μέχρι το 100000 αποκαλύπτει ότι όλοι οι αριθμοί που είναι πολλαπλάσια του 3, φθάνουν το 153 (μετά την επαναλαμβανόμενη διαδικασία άθροισης των κύβων των ψηφίων τους) με όριο τις 14 μεταθετικές πράξεις, που η θεοσοφία ονομάζει Μανού

Οι 6 εννεάδες του Πλωτίνου … 999.999=7Χ13Χ…

Το άρθρο έχει ως αποδέκτες όσους έχουν μελετήσει στοιχειωδώς την θεοσοφία…

Ο αρ. 9 εννέα < εν+νοείν αντιστοιχεί στην νοητική εγκυμοσύνη που ολοκληρώνεται στην πανσέληνο. Έτσι (όπως και η πανσέληνος) το σύμβολο του 9 (η ψυχή) προκύπτει από την περιστροφική συμμετρία, καθώς αποχωρεί και επανέρχεται στην Μονάδα του ηλιακού αρ. 6. Ο αρ. 6 είναι μια τριπλή Μονάδα καθώς 1+2+3=6

Ασφαλώς δεν είναι τυχαίο πως το ζώδιο των Καβείρων ή Καρκίνων στο οποίο εισερχόμαστε είναι η σύνθεση των Διδύμων πνευμάτων αρ. 6 κα 9 (69). Όταν οι αρ. 6 και 9 είναι ο 4ος και ο 5ος διαιρέτης, από τους 12 ζωδιακούς διαιρέτες του μορφοποιητικού τρισηλιακού Θηρίου 666, δηλ. το 4ο ζώδιο του Καρκίνου και το 5ο ζώδιο του Λέοντα…

Οι πυθαγόρειοι περιέγραφαν την ψυχική σεληνιακή λειτουργία στην αντίθεση ορθογωνίου-τετραγώνου, επειδή οι σεληνιακοί μηνίσκοι εγγράφονται σε ορθογώνια και η πανσέληνος σε τετράγωνο, 3Χ3=9.

Η τετραπλή προσωπικότητα (ένστικτο, συναίσθημα, νόηση, διαίσθηση) παρουσιάζεται ως ένα τυχαίο τετράπλευρο που χρειάζεται να γίνει ακτινοβόλο τετράγωνο.

Το τετράπλευρο αυτό μετατρέπεται σε 4 τρίγωνα μόλις οριστούν οι δύο διαγώνιες που φέρνουν σε χιαστί σχέση τις απέναντι πλευρές ή στοιχεία.

Τα κέντρα των 4ων εγγεγραμμένων κύκλων: (ο εγγεγραμμένος κύκλος είναι ο αναπνευστικός κύκλος) στα 4 αυτά τρίγωνα ορίζουν πάντα ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο και επομένως έναν σεληνιακό μηνίσκο.

Έτσι μια 4πλή προσωπικότητα ευρίσκεται πάντα υπό την εποπτεία μιας σεληνιακής φάσης, που ανακεφαλαιώνει διαρκώς την εξελικτική εργασία έως ότου επιτευχθεί ο στόχος της επανόδου στο φως που είναι το τετράγωνο-πανσέληνος.

Η σελήνη ελέγχει την δημιουργία των σύνθετων σκεπτομορφών, τα σχέδια των οποίων λαμβάνει από το ζώδιο του 666 ή Ιχθύων, δηλ.των Ελλόπων ιχθύων ή Ησιόδειων Μονάδων…

Είναι μια αθροιστική εργασία που ολοκληρώνεται στην ακτινοβολία της πανσελήνου-τετραγώνου. Για να ακολουθήσει η αποδόμηση των αθάνατων σπερματικών στοιχείων (tattwas) στο δισκοπότηρο της ψυχής, προκειμένου να εκφραστεί η νέα εργασία της ηλιακής Ενάδας-Ιχθύ στον επόμενο σεληνιακό κύκλο.

Στην πανσέληνο λοιπόν ο αιθερας Δίας καλεί τον πύρινο Ιξίωνα (η αναπνοή) σε υπερβόρειο ΓάΜο-ΓεύΜα για να ελέγξει την εναρμόνισή του με την Ήρα-Αύρα ή εντελέχεια.

Η νοητική ολοκλήρωση επέρχεται μόνον εάν ο Ιξίωνας έχει αναγνωρίσει την φύση της Ήρας, οπότε και δεν ποθεί την Νεφέλη της ούτε γεννά τους Ιξιονίδες-Κενταύρους , αρχέτυπα της 3ης Ησιόδειας ριζικής φυλής ...

Την σημασία του αρ. 9 ανέδειξε ο νεοπλατωνικός Πορφύριος όταν κατέταξε υπομονετικά τις συγγραφές του δεινού ρήτορα διδασκάλου του Πλωτίνου σε εννεάδες. Την περίοδο που ο Πορφύριος συνάντησε για πρώτη φορά τον Πλωτίνο, εκείνος είχε ολοκληρώσει συνολικά 210=3Χ7Χ10 πραγματείες στις οποίες προστέθηκαν μελλοντικά – ύστερα από την επιμονή του Πορφύριου – επιπλέον 33=3Χ11 πραγματείες. (οι αρ. μόνον τυχαίοι δεν είναι)...

Ο Πορφύριος επιμελήθηκε το έργο του Πλωτίνου που έμοιαζε ανούσιο διάσπαρτο σε τόσες πραγματείες, καθώς δεν διακρινόταν για την συγγραφική αλλά για την ρητορική του δεινότητα. Τις συγκέντρωσε σε έξι βιβλία-ημέρες, καθεμία αποτελούμενη από 9 πραγματείες. Για το λόγο αυτό ονομάστηκαν και Εννεάδες...

Ο καβαλισμός-παρνασσισμός των εννεάδων ή 9 πολύτροπων Μουσών του Απόλλωνα είναι η κιβωτός-μήτρα της αλφαβητικής γνώσης που διασώθηκε στις ομηρικές ραψωδίες μετά τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα.

σημ. : Η Τροία είναι δίπλα στα Δαρδανέλια, δηλ. στον κατακλυσμό του Δαρδάνου που δημιούργησε το Αιγαίο πέλαγος της αιγίδας=αύρας μας και, τις 7 εκκλησίες της αποκάλυψης του Ιωάννη…

Η ιερή μανία των νεοπλατωνικών με την νοητική εγκυμοσύνη του αρ. εννέα συνεχίστηκε στα αγγελικά τάγματα του νεοπλατωνικού Διονυσίου του Αρεοπαγίτη. Με τους Άραβες-Εβραίους της διασποράς κυρίως στην Ισπανία, για να λάβουν νέα ώθηση στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου με τις εργασίες της κ. Μπλαβάτσκυ, του κ. Γκουρτζίεφ-Γεωργιάδη, της Α. Μπέιλι και πολλών άλλων που διέδωσαν-διέσωσαν τον προκατακλυσμιαίο Αιγυπτιακό-Ινδουιστικό αποκρυφισμό της Ατλαντίδας (βλ. Ταρό), χωρίς όμως να μας λέγουν πως ο Βουδισμός είναι η διασπορά της λατρείας της αμπέλου των αιθερικών γραμμών του πυρός ή Διονύσου ...!!!

Στην εικόνα που παραθέτω επιχειρώ μια σύγκριση στην ροή των 7 κατώτερων σφαιρών του καβαλιστικού δένδρου ή επτάδων των ανατολικών όπως την παρουσίασε η κ. Μπλαβάτσκυ στην Μυστική Δοξασία και την ηλιακή αιματική κυκλοφορία ή πλατωνική "υδραγωγία" 1/7=142857 του κ. Γκουρτζίεφ που διέδωσε μαζί με τους πλανητικούς πεπτικούς χορούς-ροές του Σουφισμού στον δυτικό κόσμο. Δεν κάνω ιδιαίτερη μνεία στο έργο της Α. Μπέιλι, καθώς τα 3 σοκ στο 9γραμμα ή 9πέταλο λωτό της ψυχής αντιστοιχούν στις 3 μυήσεις ή άνοιγμα των 3ων σειρών των πετάλων στον διπλό καρδιακό λωτό-ζωδιακό της θεοσοφίας… βλ. Σρι-ΓιάντραΌσοι έχουν πελαγώσει δικαιολογημένα με τους ατέλειωτους κύκλους των 777 ενσαρκώσεων-επαναλήψεων στις επτάδες της καβαλιστικής θεοσοφικής γενετικής εξέλιξης. Εφόσον όπως ομολογεί η κ. Μπλαβάτσκυ αγνοεί το μαθηματικό κλειδί της δημιουργίας. Καλόν είναι να το επανανακαλύψουν στους ειδητικούς αριθμούς της Πλατωνικής Πολιτείας. Πρόκειται για τις πυθαγόρειες τριάδες, που ορίζουν το πλήθος των ηλεκτρονίων στις 7 στιβάδες των ατόμων, δηλ. τα 7 υποπεδία της θεοσοφίας.... Ο Αριστοτέλης στο περί αναπνοής, σχολιάζοντας την αιματική κυκλοφορία στους ιχθύες σε συνάρτηση με την αναπνοή και την σκέψη, αποκαλύπτει την λειτουργία του 9γράμματος των Γκουρτζίεφ-Ουσπένσκυ, πολύ καλύτερα. Καθώς εξετάζει την αιματική κυκλοφορία στην πρώτη της εκδήλωση στους ιχθύες που είναι η πρώτη Ησιόδεια θεοσοφική φυλή ή γύρος στην Μυστική δοξασία, πριν παρουσιαστούν οι πνεύμονες: (ο τροχός του Ιξίωνα) και η εγκυμοσύνη στα θηλαστικά, δηλ. η ιδεοποιητική λειτουργία: (ο πανούργος Σίσυφος)…Δυστυχώς για τους κ. Ουσπένσκυ-Γκουρτζίεφ που φαίνεται να επαναλαμβάνουν το ζεύγος Πορφυρίου-Πλωτίνου, όπως η Α. Μπέιλι τον ψευδο-Διονύσιο Αρεοπαγίτη (Θιβετανό), συνελήφθησαν αδιάβαστοι-αγνοούντες την ελληνική γραμματεία και τον αρ. 153 του Ιχθύος-Χριστού... όπως άλλωστε και οι ορθόδοξοι-φαρισαίοι...Ο γαμήλιος αρ. της πλατωνικής πολιτείας-ψυχής είναι ο αρ. της 6ης πυθαγόρειας ημέρας ή δύναμης του Δέκα δηλ. ο αρ. της βάρκας του Ώρου ΑΖΩΘ ή Λόγου, ήτοι ο 1.οοο.οοο-1=999.999 με διαιρέτες τον ήλιο 7 και την σελήνη 13. Έτσι 1/13=076923=777 Χ 99, δηλ. οι διαβόητες 777 ενσαρκώσεις και ο αρμονικός μέσος: 2/13=153.846 δηλ. ο ιχθύς-βάρκα 153 του Αρχιμήδη, στην νοητική λίμνη Τιβεριάδα με τους 7 ανατολικούς μαθητές ή Μανού-Μήτρες των επαναλαμβανόμενων γεγονότων και τον 846=666+180 δηλ. τον Αντί-Αντίχριστο δηλ. τον Έρωτα-Χριστό: ο δικηγόρος-νους 846 ενώπιον των 42 Δικαστών αγγέλων = 888. Ήτοι η ανατολή της δικαιοσύνης του Σειρίου…

Η 5η μύηση (η Ανάληψη) ολοκληρώνει την σειρά των φωτισμών που ξεκίνησε η 3η (η Μεταμόρφωση). Εμφανίζεται η νοητική λίμνη (σελήνη) επάνω στην οποία ανακλάται η Στοά του Σειρίου...

Κατά την τρίτη μύηση η σάρκα επανέρχεται στον Λόγο, η Πύλη της πανσελήνου ανοίγει αποκαλύπτοντας την ουράνια Σχολή του Σειρίου... που είναι ο Παρθενώνας στην κορυφή της Πυραμίδας βυθισμένης κάτω από την Δήλο στο μεσον του Αιγαίου...!!!

Χάρις στο τεράστιο πλήθος των πληροφοριών και το συγκριτικό πλεονέκτημα της εποχής μας εξαιτίας του διαδικτύου. Η θρησκειολογία-θεοσοφία έγινε προσιτή σε κάθε ενδιαφερόμενο. Οπότε ο στόχος είναι να μην εκλαϊκευτεί περεταίρω σε έναν πολιτισμικό δυτικοευρωπαϊκό προτεσταντισμό-στόμαχο που χωνεύει τα πάντα και δεν παράγει τίποτα... (όπως λχ υποβάθμισε τους θρησκευτικούς Ολυμπιακούς αγώνες, σε παιχνίδια...) Αλλά να αναδείξουμε και πάλι την μαθηματική Ελληνική Ακαδημία που θα ανατείλει αναπόφευκτα στην εποχή του Υδροχόου, εφόσον ο ελευθεροτέκτων Γενάρχης Καποδίστριας όρισε την 3η Φεβρουαρίου ως κατάλληλη ημέρα για την ενσάρκωση του Έθνους μας σε Κράτος.

Στόχος μας ας είναι λοιπόν να ξεφύγουμε από την τυπολατρεία-γραφειοκρατία ή τελετουργία της κατώτερης όψης της υδροχοϊκής εποχής που μας μαστίζει ως υδροχόους νεοέλληνες.

Κάποια στιγμή στο μέλλον θα πρέπει να αναδείξουμε τα δύο καθαρτηρια πνεύματα-ποταμούς των Διόσκουρων, πριν αναδειχθούν από μόνα τους ως μοιραίοι νεφροί-δικαστές, γιατί τότε θα χαθεί η παγκόσμια συγκομιδή της συνείδησης και του ελληνικού έθνους ως νοητικού θεριστή.

Τα δύα καθαρτήρια ρέυματα έχουν ως φύλακες τον Πλάτωνα με την Πολιτεία-Ψυχή: (το κράτος δικαίου -θρησκεία) που χρειάζεται να ορίσουμε εκ νέου και τον Αριστοτέλη (η Δημοκρατία ως Επιστήμη). Που εκδηλώνονται στην Νέμεση του Αλέξανδρου...

Ο καθαρτήριος Υδροχόος έχει ήδη ξεκινήσει το έργο της παγκοσμιοποίησης ή επανελλήνισης. Εφόσον οι 153 έλλοπες ιχθύες είναι ο Έλλην Λόγος που εφαρμόζει την δικαιοσύνη του Σειρίου, αστέρα των 17 κορυφών ...

Οι κρίσιμες πληροφορίες υπάρχουν Στο χέρι μας είναι να ολοκληρώσουμε την ατελή ανατολική θεοσοφία που μας ενέσκυψε από την Δύση είτε ως θεοσοφικός Αγγλικός προτεσταντισμός-ελευθεροτεκτονισμός είτε ως βίαιη βουδιστική ειδωλολατρική σέχτα όπως ο Φασισμός -Ναζισμός...

Προσοχή λοιπόν στις φρικτές απομιμήσεις καθως ο κατακλυσμικός Υδροχόος είναι Ιοβάτης, βίαιος -μοιραίος...

Τα άστρο «17 του ταρώ» και τα 153 ψάρια-ρίζες των ελληνικών λέξεων

Το ΜυΣΤήΡιο της ΣυμΜεΤΡίας του δημιουργικού μαθηματικού Λόγου είναι ίδιον του απείρως διαιρουμένου σε κατοπτρισμούς αιθέρα… στο άΣΤΡο των 17 κορυφών (βλ. υδροΧόος (17) το άστρο του ταρώ).

Ο τριγωνικός 17=153 είναι ο παΤέΡαΣ-αΣΤέΡας των 17=7+7+3 κορυφών που γεννά τις μορφές στα τρία κοσμικά πεδία της εκδήλωσης

Ο ήΧος δηλώνει το Χάος της πρώτης αιτίας χωρίς τις κατοπτρικές ναρκισσιστικές συμμετρίες του Υιού-Λόγου ή Χοής του αιθέρα, δηλ. της συνείδησης. Όπως παρατηρήσαμε ο Λόγος ή Πυρ είναι το κλάσμα 1/Χ που αποσπάστηκε κατά την διαίρεση του Χάους ή κύκλου (Σφαίρου της Μονάδας). Εξ ορισμού λοιπόν η συνείδηση είναι η ψυχή-Λόγος που γεννά τις συμμετρίες των κυκλικών περιοδικών υπολοίπων των πρώτων αριθμών ή αγγελικών ιεραρχιών…

Οι 7 ακτίνες δηλώνουν στην πυθαγόρεια αντίληψη, τις 6 δημιουργικές ημέρες-δυνάμεις του 10 και τους πληθικούς αριθμούς ή κατοπτρισμούς της μονάδας: 1, 11,111,1111,11111, 111111 που έχουν ως διαιρέτες τους: 1, 11 , 37 , 101 , 41, 271, 7, 13 . Που αντιστοιχούν σε πλανητικές τροχιές και λειτουργίες της μορφής καθ υπόδειξη του Πλάτωνα…

Στους ελληνιστικούς χρόνους στο μεγάλο χωνευτήρι της Αλεξάνδρειας, ο γνωστικισμός-νεοπλατωνισμός φαίνεται να βεβαιώνει και να προωθεί τον μαθηματικό διαχωρισμό της ελληνικής γραφής από την φοινικική των 22 καβαλιστικών γραμμάτων, δημιουργώντας την πυθαγόρεια Χριστιανική θρησκεία… σε πλήρη άγνοια των αποκαλουμένων χριστιανών. Δυστυχώς το πυθαγόρειο χριστιανικό μήνυμα προώθησε μόνον ο ισλαμικός Σουφισμός πολλούς αιώνες αργότερα !!!

Ο νεοπλατωνισμός διαχώρισε τα 7 νοητικά φωνήεντα ή ακτίνες-ροές του ανώτερου νοητικού, από τα 17 σύμφωνα των 17=7+7+4 μορφικών ιεραρχικών ουσιών: 7 αιθεροφυσικές + 7αστρικές-συναισθηματικές + 4 σπερματικές του κατώτερου νοητικού. Οι πυθαγόρειοι αναγνώριζαν στα 17 μορφογενητικά υποπεδία τις ουσίες-αριθμούς, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχουν αριθμοί πέραν του 17 !!! Δίνοντας την ευκαιρία στην ανθρωπότητα να εξέλθει από την πύρινη Συμμετρία του πρώτου ΑΔΑΜ και να εισέλθει υπό την εποπτεία του Λόγου-Συμμετρίας του Χριστού ή δεύτερου ΑΔΑΜ, 2ου καβαλιστικού Λαβδώματος.

Τα Ιωνικό-Λατινικό αλφάβητο των Φωκαέων δομείται επάνω στην σεληνιακή συμμετρία των 26=2Χ13 γραμμάτων ακολουθώντας την υλιστική εξωστρέφεια του φοινικικού καθώς δεν αναγνώρισαν στον πολιτισμό τους, το Ω (την απόσυρση της υλικής ουσίας στην πνευματική της ένωση με τον χΩρο).

Το νεοελληνικό έθνος έχει απωλέσει την σημασία των Διόσκουρων πνευμάτων (την διαφοροποίηση της ακτίνας της προσωπικότητας από εκείνη της συνείδησης), μαζί με την μυητική αρχαιοελληνική κουλτούρα των μουσικών τονικών κατευθύνσεων, στιγμάτων*. Αντίθετα τα δυτικά έχουν διατηρήσει την σημασία της δασείας στο βαρύ (Η) των δασυνομένων λέξεων. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα απωλέσουμε και την σοφία του Ω. (Εγώ είμαι το Α-Ω)

*Οι κατευθύνσεις της ροής δηλώνονται από την εκφορά των φωνηέντων ή στιγμάτων

Παρακάτω επιχειρώ την «παρουσίαση των 153 ιχθύων στην ελληνική γλώσσα». Δηλ. τις 153=136+17 γραμμές στο αιθερικό δίχτυ του πολυγώνου των 17 κορυφών-γραμμάτων σαν υλικό μελέτης για μια «πληροφορική» αντιμετώπιση της σκέψης στο τρίτο μάτι. Όσοι εννοούν την ΠΤουΤώνια ΠΛαΤωνική σοφιστεία ή παρετυμολογία της ψυχής τους, θα βρούν ιδιαίτερα χρήσιμη την κατάταξη των λέξεων.

Οι 17 φθόγγοι στον αστέρα των συμφώνων δημιουργούν την καβαλιστική επιστήμη «μνημοτεχνική δοκησισοφία» κατά τον Πλάτωνα. Για την σταθεροποίηση των αισθητηρίων ροών της αντιληπτικής λειτουργίας, στο φυσικό σώμα… «ο Λόγος έγινε σάρξ»*… Θα εξάγουν έτσι πολύτιμα λογοθεραπευτικά συμπεράσματα για τις ασθένειες (κάρμα) ως στρεβλώσεις μεταξύ της ακοής (ακουσίας) και της όσφρησης (ουσίας+φρην)…

*λ.χ. ΛοΒός=ΒούΛηση (ο λοβός του αυτιού δείχνει την βούληση)

Οι πρωταρχικές ριζικές λέξεις είναι πάρα πολύ λίγες . Στην εβραϊκή είναι οι 72=2Χ36 συνδυασμοί σημχαφόρες ή σχήμα-φέρουσες . Στο Ισλάμ είναι 99=100-1. Στην ελληνική είναι 153=36+100+17

Οι 17 πλευρές του αστέρα:

Ο Πλάτωνας παραθέτει τις αντιστοιχίες μεταξύ των 17 συμφώνων και των στοιχείων:

πυρ=ουσιαστικά ονόματα, μορφές. Τα ουρανικά σύμφωνα Λ,Ρ, (όραση)

γη=αφηρημένα ή άμορφα ουσιαστικά. Τα ένρινα Μ,Ν (όσφρηση)

ύδωρ= ρήματα. Τα οδοντικά Τ,Δ,Θ (γεύση)

αήρ=οι προσδιορισμοί (επίθετα, επιρρήματα, προθέσεις κλπ) Τα χειλικά Π,Β,Φ (αφή)

αιθήρ= ακοή. Τα λαρυγγικά Κ,Γ,Χ

Τα σύνθετα Ζ,Ξ,Ψ αντιστοιχούν σε λειτουργίες της συνείδησης, για αυτό και οι σχετικές λέξεις σπανίζουν…

ΟΙ 136 ΔΙΑΓΩΝΙΕΣ του αστέρα των 17 συμφώνων

1.ΒΓ: ΒάΓμα,

2.ΒΔ: ΒδεΛυγμία, ΒΔέλα, ΒΔάλλω, ράΒΔος, ΒάΔην, ΒραΔύς, ΒράΔυ, εΒΔομάς, μόλυΒΔος,

3.ΒΖ: ΒουίΖω, ΒιάΖω,

4.ΒΘ: ΒάΘος, ΒοήΘεια, ΒόΘρος, ΒρίΘω, ΘήΒαι,

5.ΒΚ: αΒαΚέω, ΒάΚχος, ΒάΚτρον, ΒαΚέλας, ΚάΒειρος, ΚύΒος, ΚίμΒιξ, ΚυΒήβη,

6.ΒΛ: ΒοΛή,ΒέΛος, ΒΛάξ, ΒΛάβη, ΒΛηχρός, ΒΛέπω, ΒασιΛεύς, ΒΛένα, ΛοΒός, ΒούΛηση, ΒάΛανος, ΒΛύζω, ΒαΛβίς, ΛείΒω, ΛάΒρος, ΛαΒύρινθος,ΒαΛάντιο, ΒηΛός, βιΒΛίον, ΒΛαστός, ΒΛασφημία, ΒΛηχή, ΒΛύσω, ΒώΛος, εΛλέΒορος, ΛοιΒή,

7.Μ: ΒωΜός, έΜΒιος, ΒρώΜα, κόΜΒος, αΜΒλύς, αΜοιΒή, ΒήΜα, ΒάΜμα, βόΜΒος, εΜΒολή,

8.ΒΝ: ΒαίΝω, ΒεΝδίς, ΒουΝός,

9.ΒΞ: ΒηΞ, ΒάΞις, ΒρέΞις, ΒρόΞαι,

10.ΒΠ: ΒάΠτω

11.ΒΡ: ΒάΡος, ΒΡίθος, ΒοΡρά, ΒοΡά, αΒΡός, ΒΡόμιος, ΒΡώμα, ΒΡέμω, ΒΡοτός, ΒΡοχή, ΒΡόγχος, αμΒΡοσία, ΒρόγΧος, αΡαΒέω, άΡΒυλο, ύΒΡις, βάΡΒαρος, ΒΡάνη, βόΡΒορος, ΒΡίμη, ΒύΡσα, όμΒΡος, έΡεΒος, ΒΡύχω,

12.ΒΣ: ΒάΣις, ΒάΣανο, ΒαΣιλεύς, ΒοΣκός, ΣέΒας, ΣΒύνω, ΒήΣσα, ΒόΣις,

13.ΒΤ: άΒαΤος, , ΒαίΤη, ΒαΤηρίς, ΒάΤος, ΒάΤτος, ΒάΤραχος, ΒιοΤή, ΒρέΤας, ΒούΤης,

14.ΒΦ: ΦόΒος, ΦοίΒος, έΦ-ηΒος, ΒάΦω, ΒρέΦος,

15.ΒΧ: ΒροΧή, ΒρόγΧος, ΒάκΧος, ΒραΧίων, ΒραΧύς, ΒρύΧω

16.ΒΨ: ?

17.ΓΔ: Γδέρνω, ΓάΔαρος, λύΓΔος,

18.ΓΖ: ΖυΓός, ΖεύΓος, πελαΖΓός

19.ΓΘ: αΓαΘός, ΘίΓω, φΘόΓγος, ΓηΘαίω, ΘηΓάβη, ΘίΓω

20.ΓΚ: αΓΚάς, άΓΚος, αΓΚύλη, αΓΚών, ανάΓΚη, όΓΚος

21.ΓΛ: ΛόΓος, ΛοΓία, άΛΓος, ΓαΛή, ΓάΛα, αμέΛΓω, ΛαΓός, αΓάΛλω, αΓΛαός, αΓΛίς, άΓγεΛος, αΓέΛη, αΛέΓω, ΓΛήχω, ΓαΛήνη, ΓαΛόη, ΓαυΛός, ΓΛάφω, Γλαφυρός, ΓΛίσχος, ΛύΓος, ΛυΓρός, ΓΛάρος,

22.ΓΜ: ΓάΜος, ΜάΓος, αΜιΓής, ΜοΓέω, ΓυΜνός, ΓαΜφηλή, ΓεύΜα, ΜέΓας, ΜέΓεθος, λυΓΜός, μάΓΜα

23.ΓΝ: ΓΝώση, ΓωΝία, αΓωΝία, αΓώΝ, ΓέΝος, αΓαΝός, αΓώΝ, ΓίΝομαι, ΓεΝειάς, Γνάθος, Γνώμη, ΓόΝυ, αΓΝός,

24.ΓΞ: ΓλαύΞ, εΞηΓώ, ίυΓΞ, φάλαΓΞ

25.ΓΠ: αΓάΠη, ΠηΓή, ΠυΓμή, ΠαΓίς, ΠάΓος, ΠήΓασσος,

26.ΓΡ: αΓγαΡία, άΓΡιος, αΓΡός, οΡΓή, άΡΓος, έΡΓο, άΡΓυρος, έΡΓο, ΓήΡας, ΓΡαφή, αΓείΡω, αΓοΡά, ΓέΡας, ΡήΓας, ΡίΓος, ΓύΡος, υΓΡός, αΡωΓή, ΓαΡ, ΓαυΡιάω, ΓέΡανος, ΓέΡας, Γρυ, εΓείΡω, μάΡΓω, τίΓΡης

27.ΓΣ: ΓαΣτρίς

28.ΓΤ: ΓείΤων, ΓοηΤής, ΓωρυΤός,

29.ΓΦ: ΦυΓή, ΓοΦός, ΓέΦυρα, ΓόμΜος, ΦάΓω,

30.ΓΧ: άΓΧος, αΓΧι, έΓΧος, λόΓΧη, κόΓΧη,, καΓΧάζω,

31.ΓΨ: ΓυΨ, ΨόΓος, ΓύΨος,

32.ΔΖ: ΖώΔιο, ΔαϊΖω, ΔίΖημαι, ΔίΖω,

33.ΔΘ: ΔήΘα, ΔήΘεν,

34.ΔΚ: ΔοΚώ, ΔοΚός, ΔίΚη, ΚηΔεία, ΔίωΞη, ΔάΚνω, ΔάΚτυλος, ΔείΚτης, ΔέΚτης, ΔεΚάς, ΔιώΚω, έΚΔεια, ΚυΔάνω, ΚυΔοιμός, ΚώΔων, ,

35.ΔΛ: άΔηΛος, ΔίαυΛος, ΔόΛος, ΔαυΛός, ΔούΛος, είΔωΛο, ινΔαΛμα,

36.ΔΜ: αΔάΜας, ΔαΜώ, ΜηΔέν, ΔοΜώ, ΜέΔω, ΔαίΜων, ΔήΜος, ΔέΜω, ΜυΔαλέω, ΔΜωή, ΔείΜος, ΜειΔιώ, ΜαΔάω,

37.ΔΝ: ΔάκΝω, ΔύΝαμις, ΔίΝη, ΔειΝός, εΝΔύω, έΝΔεια, ηΔοΝή, οΔύΝη, ΔοΝώ, ΔέΝνος, ΔηΝ, ΔΝόφος, αΝΔάνω, ίΝΔαλμα, κέΔΝος, κίΝαιΔος, όΝειΔος,

38.ΔΞ: ΔεΞιός, ΔόΞα, ΔέλφαΞ

39.ΔΠ: ΠεΔίον, ΔαΠάνη, ΔέΠας, ΔέσΠοινα, ΠοσειΔών, ΠόΔι, ΠηΔώ

40.ΔΡ: Δρώ, ύΔωΡ, ΔηΡίω, ΔΡύπτω, ΡάΔιος, έΔΡα, Δρόμος, ΔέΡω, αΔΡός, ΔώΡο, άΡΔην, καΡΔία, ΔέΡμα, ΔάΚρυ, ΔέρΚω, ΔορΚάς, αμέΡΔω, άνΔΡας, Δρέπω, αΡΔεία, οΡΔή, δένΔΡο, ΔεύΡο, ΔήΡις, ΔόΡυ, ΔΡάμω, ιΔΡύω,

41.ΔΣ: ΔαΣύς, ΔευΣ

42.ΔΤ: ΔαιΤός, ΔίαιΤα, ΔωΤώ,

43.ΔΦ: ΔέλΦαξ, ΔάΦνη, ΔιΦάω, ΔέΦω, ΔίΦρος,

44.ΔΧ: ΔοΧείο, ΔίΧα,

45.ΔΨ: ΔίΨα, ΔαΨιλής, ΔέΨω,

46.ΖΘ: ΖύΘος,

47.ΖΚ: ειΚάΖω,

48.ΖΛ: ΖήΛος, αΖαΛέος, αΛαΖών, ΖάΛη, ΛύΖω,

49.ΖΜ: ΖηΜία, ΜέιΖων, ΖύΜη, ΜάΖα,

50.ΖΝ: ΝίΖω,

51.ΖΞ: ΖυΞ,

52.ΖΠ: ΠαίΖω, οΠάΖω, ΠεΖός, ΠελάΖω, ΠιέΖω

53.ΖΡ: ΡίΖα, ΖάΡι,

54.ΖΣ: ΖέΣη,

55.ΖΤ: ΖηΤώ,

56.ΖΦ: ΖόΦος, ΖέΦυρος,

57.ΖΧ: αΖηΧής, ΖέΧνω

58.ΖΨ:

59.ΘΚ: ΘήΚη, ΚαΘαρός, ΚιΘαρίς,

60.ΘΛ: ΘόΛος, ΘάΛλω, ΘάΛασσα, ΘοΛός, ΘαΛάμη, ΘάΛπω, ΛάΘρος, άΘΛος, ΛάΘος, ΛίΘος, ΘήΛυ, ΛήΘη, αΛήΘεια, ΘΛίβω, ειΛειΘυία, ηΛίΘιος, ΛάσΘη, εΛεύΘερος

61.ΘΜ: ΜάΘω, ΜύΘος, ΘαύΜα, ΘυΜός, άσΘΜα, ΜέΘυ,

62.Μάρι, ΘυΜιάω, ΜόχΘος, ιΘΜός, ΘέΜα, ΘεΜέλιο, ΘέληΜα, ΘέΜις,

63.ΘΝ: ΘάΝατος, άΝΘος, πέΝΘος, ΘρήΝος, ΝήΘω, ΘέΝαρ, ΘύΝνος, οΘόΝη, ΝόΘος, όΘΝειος, ολυΝΘος,

64.ΘΞ: ΘριΞ, ΘώραΞ, ΘραΞ, ΞανΘός,

65.ΘΠ: ΘάλΠω, ΠειΘώ, ΠάΘος, ΠύΘω,

66.ΘΡ: αιΘήΡ, ΘεωΡία, ΘάΡρος, ΘΡόισμα, ΘύΡα, ΘέΡος, έΡιΘος, οΡΘός, ΘΡύπτω, ΘΡαξ, άνΘΡωπος, άΘΡοισμα, άΘΡωση, ΘηΡίο, ΡοΘεω, ΘΡάς, ΘεΡαπεία, ΘΡέψις, ΘΡίον, ΘΡύν, Θρύλος, ΘΡύω, νέΡΘε,

67.ΘΣ: ΘυρΣός, ΘέΣις, ΘυΣία, εΣΘής, αίΣΘηση, άΘροιΣη, εΣΘός, ιΘύΣ, άΣΘλη,

68.ΘΤ: ΤηΘύς, ΘηΤεία, ΘέΤις, ΘύΤης,

69.ΘΦ: Φθίνω, Φθόγγος, ΦΘέγγος,

70.ΘΧ: όΧΘη, άΧΘος, εΧΘρός, ιΧΘύς, μόΧΘος,

71.ΘΨ: ΘλίΨη, ΘέραΨ, ΘωΨ,

72. ΚΛ: ΚΛέος, ΚΛειτός, ΚΛείω, ΚαΛός, ΛύΚος, άΛιΚο, ΚΛήρος, ΚΛίνη, ΚύΛος, ΚΛοιός, ΚωΛύω, έΛΚύω, αΛέΚω, ηΛιΚία, αΛΚή, ΛέΚτωρ, ΚΛίσις, ΚΛάσις, ΚΛήση, ΚΛύζω, ΚοΛλάω, ΚέΛλω, ΚύΡω, είΚεΛος, Κλοπή, κύΚΛος, ΚΛάω, ηΛαΚάτη, ιΚεΛόω, ΚάΛαϊς, ΚάΛαμος, ΚάΛπη, ΚαΛύβη, ΚάΛως, ΚαυΛός, ΚεΛέβη, ΚέΛλω, ΚέΛευθος, ΚέΛης, ΚέΛυφος, ΚηΛεός, αΛΚυών, ΚίΛλος, Κλαίω, ΚοΛοβός, ΚΛεις, ΚΛηδών, ΚΛήμα, ΚΛύδων, ΚΛώθω, ΚοιΛια, ΚόΛαση, ΚόΛλυβος, ΚόΛον, ΚόΛπος, ΚοΛοσσός, ΚοτύΛη, ΚυΛλός, ΚύπεΛλον, ΛήΚυθος, ΛιΚμός, ΛευΚός, ΛύΚος, ποιΚίΛος,

73.ΚΜ: αΚΜή, ΜήΚος, ΚύΜα, ΚνήΜη, ΚόΜη, ΚοιΜίζω, ΚοιΜάω, ΚόΜμα, ΚύαΜος, ΚωΜωδία, ΜάλΚη, ΜήΚων,

74.ΚΝ: ΚΝέφος, ΚιΝώ, ΝίΚη, ΝείΚος, ΚΝάπτω, ΚώΝος, ΚΝαίω, ΚαίΝω, ΚεΝός, ΚΝήθω, ΚΝήμη, ΚΝίσα, ΚοιΝός, ΚοΝία, ΚοΝτός, ΚυαΝός, ΚύκΝος, ΚύΝας, οΚΝός, ΝέΚυς,

75. ΚΞ: ΚάμαΞ, ΚλίμαΞ, ΚόλαΞ, ΚύλιΞ, ΚόκκυΞ,

76.ΚΠ: ΚόΠος, ΚήΠος, ΚοΠίς, ΚώΠη, ΚάΠη

77.ΚΡ: ΚΡέας, ΚΡόνος, ΚΡίση, ΚΡάση, άΚΡο, ΚέΡας, ΡάΚος, όΡΚος, αΚΡίς, ΚΡάτος, ΚάΡτα, ΚαΡτερία, αΚΡόαση, ΚύΡος, ΚΡανίο, ΚοΡυφή, ΚήΡυξ, ΚΡύφιος, ΚΡούω, ιΚΡιον, ΚΡιός, έΡΚος, ΚαιΡός, ΚάΡφω, ΚΡαυγή, ΚείΡω, ΚΡάμα, ΚέντΡον, ΚέΡαμος, ΚέΡδος, ΚαΡδία, κεΡΚίς, κέΡΚος, ΚηΡός, ΚηΡύλος, ΚόβαΛος, ΚοΡέω, ΚόΡαξ, ΚόΡος, ΚΡόταφος, ΚόΡυβας, ΚοΡύνη, ΚοΡυς, ΚόΡωνος, ΚούΡος, ΚΡάβατος, ΚΡαναός, ΚΡείον, ΚΡέκω, ΚΡεμώ, ΚΡήγυος, ΚΡημνός, ΚΡήνη, κίΡΚος, ΚΡίνος, ΚΡόκος, ΚΡουσις, ΚΡότος, ΚΡύος, ΚΡώβυλος,ΚυπΡίς, ΚύΡβεις, ΚύΡιος, ΚυΡτός, ΚύΡω, ΚύΡος, νάΡΚη, νάΡΚισσος, ΚΡάρος, νεΚΡός, ΚΡύος,

78.ΚΣ: ΣΚοπός, ΣΚιά, ίΣΚω, βαΣΚανία, ΣΚέψη, αΣΚός, ΣΚυν, ΣΚέλος, ΣΚήνος, ΚύΣτις,

79.ΚΤ: ΚΤείνω, αΚΤή, ΚΤενίζω, ΚΤήση, ΤόΚος, ΚΤέανον, άΚΤωρ, έΚΤωρ, λέΚΤωρ, αλέΚΤωρ, ά-λεΚΤρος , ιΚέΤης, ΚοΤύω, ΚόΤος, ΚΤέρεα, ΚΤίριο, ΚωΤίλος, νέΚΤαρ, οίΚΤος, οιΚΤρός, οΚΤάς,

80.ΚΦ: ΚεΦαλι, ΚωΦός, ΦαΚός, ΦύΚος,

81.ΚΧ: ΚόγΧη, ΚαγΧάζω,

82.ΚΨ: ΚόΨις, ΨεΚάζω, ΚομΨεία,

83.ΛΜ: ΛοιΜός, ΛιΜός, ΛαιΜός, ΜύΛος, άΛΜη, οΜαΛός, οΜιΛία, ΜέΛπω, ΛύΜη, όΛΜος, ΜαΛλί, ΛάβδωΜα, ΛήΜη, ΛίΜνη, ΜάΛη, ΜέΛας, ΜέΛεος, ΜεΛέτη, ΜέΛλω, ΜοΛύνω, ΜηΛέα, ΜύΛη

84.ΛΝ: εΛέΝη, ωΛέΝη, εΛιΝύω, εΛλάΝιος, ΛέωΝ, ΛειαίΝω, ΛηΝός, ΛιΝόν,

85.ΛΞ: ΛαΞ, ΛέΞις, εΞώΛης, ΛυγΞ, ΞύΛο, ΛάρυγΞ, ΛοΞός,

86.ΛΠ: εΛΠίς, ΠύΛη, ΛύΠη, αΛώΠηξ, όΠΛο, ΠόΛος, ΠοΛύς, ΠόΛις, ΠΛοίο, ΛίΠος, ΠΛηξ, ΠΛοκή, αΠειΛή, ΠΛαξ, αΠΛούς, ΠΛάνη, ΛωΠός, ΠέΛας, ΛάΠη, ΛεπΤόν, ΛέΠω, ΠΛήκτρον, όΛΠη, ΠάΛη, ΠάΛιν, ΠώΛος,πίΛος,

88.ΛΡ: ΛύΡα, είΛαΡ, εΛώΡιον, εΡιώΛη, ιΛαΡός, ΛαΡός, ΛαύΡα, ΛείΡιον, ΛήΡος, ΛιγυΡός, ΛοιδωΡός,

89.ΛΣ: άΛΣ, άΛΣος, ηΛύΣια, άΛωΣ, άΛαΣτος, αΛύΣσω. εΛίΣσω, ΣύΛος, ΛάΣιος, ΛηΣτής,

90.ΛΤ: άΛΤης, άΤΛας, ΤέΛος, ΤέΛειος, ανΤΛία, απαΤηΛός, ΤίΛλω, ΤΛάω, ΤάΛας, ΤάΛαντον, ιαΛΤός, ΛαέρΤης, ΛείΤος, ΛιΤός, ΛωΤός, πεΛάΤης,

91.ΛΦ: ΦίΛος, ΦύΛο, ΦύΛλο, ΦΛοιός, ΦαΛός, έΛαΦος, αΛΦός, εΛέΦας, ΦΛυαρία, ΦΛόξ, ΛωΦάω, ΔελΦύς , ΛόΦος, τυΦΛός, εΛαΦρύς, , ΦΛέβα, ΦιΛύρα, ΛωΦάω, αΦεΛής, οΦείΛω, ΦΛαυρότης, ΦίΛτρον, ΦιάΛη, ΦάΛαυξ,

92. ΛΧ: ΛαΧνός, ΛοΧεία, ΛόΧος, όΧΛος, ΛοΧία, ΛείΧω, ΧαΛκός, ΧΛόη, ΧΛαίνη, ΛέΧρις, ΧεΛών, ΛέΧος, ΧοΛή, μοΧΛός, νωΧεΛής,

93. ΛΨ: ΛείΨη, υΨηΛός, ΛάμΨη, ΛαίλαΨ, ΨάΛλω, ΨαΛίς, ΨάΛιον

94. ΜΝ: ΜήΝη, ΜύΝη, ΝόΜος, ΜΝήμη, ΜοΝάς, ΝοΜάς αΜΝός, άΜυΝα, άΝεΜος, ύΜΝος, ΜαιΝάς, ΝέΜω, ΝήΜα, οΜΝύω,

95. ΜΞ: άΜαΞα, ΜίΞη, ΜύΞα, ΜάσταΞ, ΜύσταΞ, ΜείΡαΞ,

96. ΜΠ: άΜΠελος, ΠόλεΜος, αΜΠέχω, άΜΠυκος, πέΜΠω, ΠοιΜήν, ΠώΜα, ΜαΠέως, κάΜΠτω,

97. ΜΡ: ηΜέΡα, αΜαΡυγή, ΜήτΡα, ΜοΡφή ΜηΡός, άΡΜα, έΡΜα, ΜέΡος, τΡόΜος, αΜαΡΤία, ΜάΡτυρας, ΜοίΡα, ΜαύΡο, ηΡεΜία, ΜοΡία, εΡΜίς, αΡΜός, ΜαΡίλη, μάΡΜαρος

98.ΜΣ: ΜίΣος, ήΜιΣυ, οΣΜή, ΜέΣον, κόΣΜος, ΜύηΣη, ΣΜίγμα, δεΣΜός

99.ΜΤ: ΜήΤρα, ΤρόΜος, ΤοΜή, ΜύΤη, έΤοιΜος, έΤυΜος, ΜάΤη,

100. ΜΦ: ΦάσΜα, μοΜΦή, αΜΦί, άΜΦια, νύΜΦη, ΦήΜη, οΜΦαλός, οΜΦή,

101..ΜΧ: ΜόΧθος, ΜάΧη, αΜυΧή, οΜίΧλη, ΜυΧή, νεοΧΜός, όΧηΜα,

100. ΜΨ: ΨαΜίτης, ΜύωΨ, πεΜΨις,

101. ΝΞ: ΞέΝος, ΝυΞ, όΝυΞ, ΞόαΝο, ΠνυΞ

102. ΝΠ: ΠόΝος, ύΠΝος, ΠείΝα, ΠεΝία, ΠΝοή, ΠοιΝή, ΝέΠω, ΠήΝη, ΝήΠιος, ΠΝίγω, ΠΝυξ, ΠύαΝον,

103. ΝΡ: αΝήΡ, όΝαΡ, όΡΝις, κέΡΝας, ΝηΡεύς, όΡΝυμι

104. ΝΣ: ΝόΣος, ΝήΣος, ΝουΣ

105. ΝΤ: αΝΤάω, ΤαΝύω, ΤεΝώ, έΤΝος, ΝόΤος, ΝώΤος

106. ΝΦ: άΦΝω, ΝύΦη, ΝύμΦη, ΝίΦω, ΦαίΝω, ΦωΝή, υΦαίΝω, ΝέΦος, ΦοιΝός,

107. ΝΧ: αΧΝός, ίΧΝος, τέΧΝη, αράΧΝη, αΧηΝία, ΧήΝη, λύΧΝος, ΝήΧω,

108. ΝΨ: ΝίΨει, ΝήΨις,

109. ΞΠ: ΠηΞ, ΠίναΞ, ΠυΞίς,

110. ΞΡ: ΞηΡός, σαΡΞ, ΞυΡός

111. ΞΣ: ΞυΣτός

112. ΞΤ: Τόξο

113. ΞΦ: ΞίΦος, ΦαίναΞ

114. ΞΧ: ?

115. ΞΨ: ΨύΞη

116. ΠΡ: ΠυΡ, ΠέΡθω, ΠΡιν, ΠαΡά, υΠέΡ, ΠΡος, ώσΠεΡ, ΠΡάξις, ΠόΡος, ΡοΠή, ΠΡέπει, ΠείΡα, άΠειΡο, ΠΡοίξ, αΡΠαγή, άΡΠυια, ΠΡώρα, ΠΡύμνη, ΠεΡα, ΠοΡεία, ΠέΡας, ΠοΡνεία, έΡΠω, κόΠΡος, καΡΠός, ΠΡεσβεία, ΠΡηνής, ΠΡίαπος, ΠώΡος, πΡηνόω,

117. ΠΣ: άΠωΣη, ΣΠω, ΣΠόρος, ΣΠουδή, ΣΠονδή, εΣΠερίς,

118. ΠΤ: αΠάΤη, αΠΤός, ΠΤύω, ύΠΤιος, ΤύΠος, ΤόΠος, ΠΤυχή, οΠΤός, ΠΤήση, ηΠΤύω,

119. ΠΦ: έΠαΦος, κέΠΦος,

120. ΠΧ: ΠήΧυς, εΠοΧή

121. ΠΨ: ΠέΨις,

122. ΡΣ: έΡΣη, ταΡΣός, αΡιΣτος, κάΣτωΡ, όΡΣο,

123. ΡΤ: ΤΡοχ, ΤΡέφω, αοΡΤή, άΡΤιος, άΡΤος, ΤέΡπω, ΤΡέπω, ΤοΡέω, ΤΡιβή, ΤΡία, τεΤΡας, ΤΡυχόω, εΤέΡος, ήΤΡον, ιαΤΡός, σΤΡέφω, λαΤΡεία, οίσΤΡος, ΠατήΡ, όσΤΡακον, πέΤΡα,

124. ΡΦ: ΦοΡά, ΦύΡω, εΡέΦω, οΡΦέας, Φραγή, αΦΡός, ΦΡην, ΦΡαγή, ΦΡικτός, ΦΡουρός, νεΦΡοί, Φρούδος,Φρυκτός,

125. ΡΧ: ΧΡέος, αΡΧή, ΧΡήμα, ΧΡόνος, ΧώΡος, ΧΡώμα, ΧΡεία, αΧΡείος, αισΧΡός, Χριστός, αΡΧαίος, ΧήΡα, ΧοίΡος, ΧειΡ, όΡΧις, Χρυσός, ιΧώΡ,

126. ΡΨ: ΡήΨις, ΨώΡα

127. ΣΤ: ιΣΤός, ίΣΤαμαι, ΣΤύλος, πίΣΤις, ΤάΣις, εΣΤία, ΣΤύγα, ΣΤέργω, έΤοΣ, εΤώΣιος, ΣΤέλλω, ΣΤόμα, ΣΤόχος, ΣΤερεός, αΣΤήρ, ΣΤρατός, μεΣΤός, μαΣΤός,

128. ΣΦ: όΦιΣ, ΣοΦία, ΦωΣ, οΣΦύς, ΣΦαίρα, ΣΦύρα,

129. ΣΧ: ΣΧέση, ιΣΧύω, ιΣΧνός, ηΣυΧία, αίΣΧος,

130. ΣΨ: ΣήΨη,

131. ΤΦ: ΤυΦών, ΤάΦος, ΦυΤό, ΦοιΤώ, ΦιΤύω

132. ΤΧ: ΤύΧη, ΧιΤών, ΧύΤρα

133. ΤΨ: ΤύΨις,

134. ΦΧ: ?

135. ΦΨ: ΨήΦος, ΨόΦος,

136. ΧΨ: ΨύΧω, ΨήΧω,

Η Συμμετρία του Λόγου και οι 17 μυήσεις στον αστέρα του Σειρίου

Ο χριστιανικός νεοπλατωνισμός έχει αντικαταστήσει την έννοια της πυθαγόρειας Συμμετρίας-ΑΡεΤής (ΑΡΤιότητας) με τον Λόγο:

_«Εν αρχή ην η Συμμετρία, και η Συμμετρία ην προς τον Θεόν, και Θεός ην η Συμμετρία». Πυθαγόρας

_«Εν αρχή ην ο Λόγος, και ο Λόγος ην προς τον Θεόν, και Θεός ην ο Λόγος». Ιωάννης (βλ. Ίωνας-Ωάνης-UNAN-Έλλην)

Η αλχημική εσωτερική αστρολογία παρουσιάζεται στην «Αποκάλυψη του Ιωάννη», (μια παραλλαγή του απόκρυφου βιβλίου του Ενώχ ή Ερμή-Θωθ), ακολουθώντας την λογική των ζωδιακών οραμάτων, με τις οποίες δοκιμάζει ο Ποσειδών-Γαβριήλ-Βαρούνα τους Μαθητές Του… Λ.Χ. Τα οραματικά ταξίδια του Οδυσσέα στον ζωδιακό...

Ο Ηράκλειτος από την Έφεσο, ο φιλόσοφος του αλχημικού πυρός θεωρείτο «σκοτεινός» από τον Πλάτωνα και «φωτεινός» ο πυθαγόρειος Παρμενίδης από την Ελέα, (αποικία της γειτονικής στην Έφεσο, Φώκαιας).

Ο απόστολος Ιωάννης, χρειάστηκε να αποσυρθεί στην Πάτμο και να συγγράψει άλλη μια «ζωδιακή αποκάλυψη», προκειμένου να μεταπείσει τους οπαδούς της «Μεγάλης Εφεσίας Αρτέμιδος» (αλχημείας), πως ήταν άξιος συνεχιστής της «σκοτεινής» διδασκαλίας του Ηρακλείτου. Τρομοκρατώντας και αυτός τους πιστούς με επταπλούς κύκλους συμφορών από τον «φούρνο-άγγελο» του Λόγου, (τον χάλκινο Ταύρο-Μολώχ ή Αθάνωρα ή βασικό γήινο κέντρο της 7ης ακτίνας), αποκεφαλίζοντας και αυτός ανελέητα ως ΗΡώΔης-ΗΡωΔιάΣ ( ΣίΔΗΡος: Άρης-Κάλι) τα «σεληνιακά σπέρματα-βρέφη» του κατώτερου νοητικού.

Οι πυθαγόρειες δεκαδικές μυήσεις στον ζωδιακό του φυσικού κοσμικού πεδίου (η περίοδος μίας πλανητικής διάταξης) ξεκινούν στον Λέοντα της οραματικής συνείδησης (βλ. αστρολογική έξαρση του Ποσειδώνα), μαζί με τον μεντιουμισμό ή αμαζονομαχία της Παρθένου που διαρκεί για τα 4 επόμενα ζώδια έως ότου ελεγχθεί ο επιθυμητικός φορέας (2η μύηση στον Σκορπιό) και ο νοητικός φορέας (3η μύηση στον Τοξότη-Αιγόκερω).

Η ολοκλήρωση του τριπλού νοητικού φορέα επιτυγχάνεται στις μυήσεις 3,4,5 (Μανάς, Βούδι, Άτμαν). Η σύνθετη αυτή εργασία περιγράφεται σε πολλούς μύθους που χρειάζεται να συγκριθούν σχολαστικά από τους σπουδαστές.

Λ.Χ. Ο Εβραϊκός μύθος του Ιωσήφ-Τοξότη (δισκοπότηρου) που ταξιδεύει στην φυσική γη της Αιγύπτου (οι Ιχθύες 666) κρατώντας μαζί του τον Βενιαμίν-Λύκο, αντιστοιχεί στον Ελληνικό μύθο της Τοξοβόλου Άρτεμης-Μητέρας-μήτρας (δισκοπότηρου ή τόξου της ψυχής) που βοηθά να γεννηθεί ο Λύκος-Απόλλων, δηλ. το συνθετικό λευκό φως της πρώτης ακτίνας στους ιχθύες… (Ω,Μ το πετράδι_εικοσάεδρο στην Λατώ-Λητώ, όπου Ω=ο ΑπόλλΩν, χΏρος και Μ=η Μητέρα ΆρτεΜη).

Η σταδιακή ταύτιση της ψυχής μας με την πνευματική Μονάδα (ο Ουράνιος Άνθρωπος) ξεκινά με την είσοδο της συνείδησης στον ανώτερο νοητικό φορέα (5ο υποπεδίο) και συνοδεύεται από τα οράματα της πλανητικής αλύσου καθώς εισερχόμαστε στην αντίληψη της «εσωτερικής Ζωής» του ηλιακού συστήματος με τα UFO-τσάκρας και τις διαδρομές προς την κοίλη Γαία των πολλών διαστάσεων…

Η Γήινη Διάταξη συνδέεται με κάποιες άλλες πλανητικές Διατάξεις του ηλιακού συστήματος. Έτσι πολλοί οραματιστές διηγούνται αρπαγές από άρματα-UFO και εμπειρίες από επισκέψεις: στην Αφροδίτη, τον Δία, τον Κρόνο, τον Ερμή, τον Άρη κλπ.

Όταν εκδηλώνονται οι καθαρτήριες ενεργές δυνάμεις του 4ου (Δίινου Βουδικού) φορέα στον Υδροχόο αρχίζει ο μυστικός γάμος ή αντικατάσταση της φυλετικής Ψυχής (ηλιακού αγγέλου) από την ελεύθερη-συνείδηση, Χριστική ουσία-βούληση της Μονάδας, που γεμίζει το δίχτυ της ψυχής-βάρκας του Ώρου (1.οοο.οοο) με τις ουσίες των 153 Ιχθύων (oi ενεργές αιθερικές γραμμές στον αστέρα των 17 κορυφών του Σειρίου) …

Η εκθετική δεκαπλασιαστική μυητική λογική συνεχίζεται και μετά την ανάληψη της υλικής μούμιας-μορφής (5η μύηση), με την είσοδο στην πύλη του Μοναδιαίου πεδίου όπου η Μονάδα επιχειρεί την κάθαρση σε όλη την «πλανητική άλυσο», αντιμετωπίζοντας τις Τιτανίδες Μονάδες (Κριός 6η μύηση ?). Ακολουθεί το Λογοϊκό πεδίο στον Ταύρο (της 7ης μύησης ?) και η έξοδος από τον κύκλο του ηλιακού συστήματος (Σαμσάρα).

Ακολουθεί η σταδιακή αντίληψη της ζωής στα 7 ηλιακά συστήματα, (οι Πλειάδες σύμφωνα με τον Αριστοτέλη) στο δεύτερο Λάβδωμα του κοσμικού αστρικού πεδίου (μυήσεις 8 έως 14) και η έξοδος στο 3ο Λάβδωμα-εικοσάεδρο του κοσμικού νοητικού πεδίου με τις ιεραρχίες του Σειρίου…

1. Λέων

2. Σκορπιός

3. Αιγόκερως

_______________

4. Υδροχόος

5. Ιχθύες

Εργασία στις Πλανητικές αλύσους

_______________

6. Κριός

7. Ταύρος

Εργασία στις Πλανητικές Διατάξεις

_____________________________________________________

_____________________________________________________

8. Δίδυμοι

9. Καρκίνος

10. 10=1. Λέων

11. 1+1=2. Σκορπιός

12. 1+2=3 Αιγόκερως

13. 1+3=4 Υδροχόος

14. 1+4=5 Ιχθύες (η πρώτη ιεραρχία του Σειρίου)

Τέλος του αστρικού πεδίου______________________________

____________________________________________________

Εργασία στα 7 Ηλιακά συστήματα

15. 1+5=6 Κριός (η δεύτερη ιεραρχία του Σειρίου)

16. 1+6=7 Ταύρος (η τρίτη ιεραρχία του Σειρίου)

17. 1+7=8 Δίδυμοι (η τέταρτη ιεραρχία του Σειρίου).

Τέλος των νοητικών μορφικών κόσμων

Η σωτηριολογική πυθαγόρεια τριαδική συνείδηση

Τα ζώδια του Ταύρου, του Τοξότη και των Ιχθύων δημιουργούν το τρίγωνο της Φερσεφόνης ή πληροφορικής της ψυχής. Πρόκειται για την κίνηση-σκέψη που παράγει η αιτιώδης πυθαγόρεια τριάδα: [ειμαρμένη=ιχθύες, πρόνοια=ταύρος, έφεση=τοξότης], η οποία ελέγχεται όταν ο τοξότης θυσιάζεται στους ιχθύες στοχεύοντας στο μάτι του ταύρου… (Βλ. Ευρώπη ή ευρεία όραση)

Ο Ταύρος-ουσία* της πληροφορίας (το τριγωνικό γράμμα Άλφα ή Άλεφ) καταλήγει στην «νήσο των Κυκλώπων»**, δηλ. τον τρίτο οφθαλμό των μορφοποιητικών προθέσεων.

Οι ατομικοί φιλόσοφοι, οι πυθαγόρειοι νεοπλατωνικοί, ήταν ικανότατοι παρατηρητές των συμμετρικών αραβουργημάτων-γραμμάτων που δημιουργούν οι σπινθηρισμοί του τρίτου οφθαλμού. Η μελέτη του οφθαλμού ξεκινά στην 2η μύηση, καθώς προαπαιτείτε η ήρεμη εγρήγορση στον ύπνο. Ακολουθεί μια μακροχρόνια μαθητεία στον αποσυμβολισμό των ονειρικών καρδιακών μορφών-γεγονότων έως ότου προσεγγιστεί το γεωμετρικό υπόβαθρο τους στον τρίτο οφθαλμό. Εδώ οι μορφές αναλύονται σε καλειδοσκοπικά συστήματα τριγωνισμών. (βλ. τάνγκραμ ή στομάχιον του Αρχιμήδη). Στην σανσκριτική όπως και στην ελληνική σοφιστική πλατωνική παρετυμολογία οι λέξεις-μορφές αναλύονται στα ριζικά γράμματα που τις αποτελούν.

*Ο Ταύρος της πληροφορίας είναι το Si-12 στο 9γραμμα του Γκουρτζίεφ-Ουσπένσκυ, δηλ. το σπέρμα που δημιουργήθηκε ως σύνθεση των τριών διατροφικών οκτάβων: πεπτικής, αναπνευστικής και εντυπώσεων. Όσοι δυσκολεύονται να εννοήσουν το 9γραμμα του Σουφισμού ας αρκεστούν στην ευγονική σύσταση: _«Μην κάνετε παιδιά μεθυσμένοι» , γιατί οι αμαρτίες σας (οι αστοχίες των εμπαθών επιθυμιών) θα παιδεύουν τα τέκνα σας, καθώς τα πάθη της ασυνειδησίας αποτυπώνονται στα βέλη του dna που μεταφερόμενα στο σπέρμα δημιουργούν την επόμενη γενιά των δυστυχισμένων…

Τα γράμματα ως σύμβολα φαίνεται πως αναπαριστούν τις θεμελιώδεις ροές των τριγωνικών συστημάτων που είναι οι σπινθήρες του τρίτου οφθαλμού. Οι άραβες-εβραίοι καβαλιστές ισχυρίζονται δικαίως πως τα γράμματα αντιστοιχούν στις 22 επί μέρους τριγωνικές ροές του εικοσαέδρου ή τοροειδούς Μόνιμου Ατόμου: (12 κορυφές = 66 γραμμές = 22 τρίγωνα). Βέβαια ο αριθμός των γραμμάτων ποικίλει από γλώσσα σε γλώσσα, όπως ποικίλουν και οι νόμοι της υπερσυμμετρίας της χρυσής τομής (αγίου πνεύματος ή Αφροδίτης) στα διάφορα κανονικά στερεά ή στοιχεία. Τα γράμματα είναι αντίγραφα των ακασικών συμβόλων στην θάλασσα του πυρός, από τον αφρό της οποίας αναδύθηκε η Χρυσή Αφροδίτη, η αρχαιοτέρα των Ολυμπίων-αστρικών θεών (το αιτιώδες σώμα, ανώτερο νοητικό). Την ίδια υπερσυμμετρική λογική της χρυσής τομής (Αφροδίτης) βεβαιώνει πλέον η πυρηνική φυσική στην σταθερά της λεπτής υφής. (Η σταθερά λεπτής υφής είναι μια θεμελιώδης αδιάστατη φυσική σταθερά που χαρακτηρίζει την αντοχή της σύζευξης ενός σωματίδιου με το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του φυσικού μας κόσμου). Όπως και στον ρυθμό περιστροφής των μελανών οπών (το πνεύμα), καθώς οι επ άπειρον διαιρούμενοι υποατομικοί τριγωνικοί σπινθήρες ή σωματίδια αντιστοιχούν στις καλειδοσκοπικές δονήσεις-σκέψεις αύμφωνα με τους ενορατικούς πατέρες της ατομικής θεωρίας και επιστήμης: Λεύκιππο – Δημόκριτο -Αριστοτέλη… Δηλ. των σπινθήρων του τρίτου οφθαλμού ή Μόνιμου Ατόμου.

Παρόμοια με την καβαλιστική θεοσοφία η σανσκριτική παραμένει θεματοφύλακας αυτής της γεωμετρικής συμμετρίας του Λόγου προτείνοντας την συνάθροιση όλων των γραμμάτων που ηχούν στα πέταλα των λωτών της σπονδυλικής στήλης στο ηλιακό θηλυκό πέταλο των 48=4+6+10+12+16, που διπλασιάζεται στην συνείδηση-γάμο με το ανδρικό σεληνιακό πέταλο των 48 προσφέροντας το διπλό ερμαφρόδιτο πέταλο των 96 κορυφών του τρίτου οφθαλμού*. Ο κ. Ληντμπήτερ προτείνει μάλιστα το γεωμετρικά αυτονόητο: πως ο λωτός των 1000 πετάλων της επίφυσης έχει 960 πέταλα 96Χ10 καθώς η ισχύς δεκαπλασιάζεται από την υπόφυση στην επίφυση. Βλ σχετικά με τα 10=7+3, 7 εκδηλωμένα ηλιακά συστήματα και τα 3 ανεκδήλωτα…

*Σημ. Υπάρχει ένα υπερστερεό με 96 κορυφές χωρίς τρισδιάστατη ισοδυναμία, το αυτοσυζυγές εικοσιτετράχωρο. Έχει 24 οκταεδρικά κελιά, 96 τριγωνικές όψεις, 96 ακμές, 24 κορυφές. Έτσι χάρις στην υπεργεωμετρία λαμβάνουμε μια ιδέα για την κοινή καταγωγή της Ελληνικής των 24ων γραμμάτων και της Σανσκριτικής των 2Χ48 !!!

Όσοι έχουν μελετήσει την κατασκευή των Τάλισμαν, δηλ. την παραγωγή ενός συμβόλου ενώνοντας σε γραμμή τα γράμματα-αριθμούς της λέξης επάνω σε ένα πλανητικό μαγικό τετράγωνο ή λωτό της σπονδυλικής στήλης. Έχουν σχηματίσει την βασική ιδέα για τον τρόπο που επιτυγχάνεται ο κεντρικός έλεγχος και η κατεύθυνση της ενέργειας από τον τρίτο σεληνιακό οφθαλμό… (Δηλ. το μαγικό τετράγωνο του 9, που περιέχει όλα τα μικρότερα πλανητικά μαγικά τετράγωνα-λωτούς)

Ανάμεσα στην 2η και την 3η μύηση στέκει ο Φαέθων-Ηλίας, ο βίαιος Μαθητής-Τοξότης που επιχειρεί να μάθει την χρήση του Τόξου της σκέψης ή τρίτου οφθαλμού-άρματος (βλ. Δέπας) της Ψυχής. Χρειάζεται να κυριαρχήσει στο μαύρο άλογο των εμπαθών σκέψεων στην διάρκεια των μυήσεων (3,4,5) στις ουσίες της πνευματικής τριάδας.

Στην αιγυπτιακή αστρολογία ο 666=360+360-54 είναι ο ζωοδότης φυσικός ήλιος, (το σύμβολο της προσωπικότητας) Έχει 12 διαιρέτες: {1,2,3,6,9,18,37,74,111,222,333,666} που είναι τα 12 ζώδια. Ιδιαίτερη σημασία έχει ο Τοξότης 111=108+3. Στον βουδισμό συμβολίζει το κομποσκοίνι των 108 ενσαρκώσεων που ελέγχει η φυλετική ψυχή (ηλιακός άγγελος). Όταν προστίθεται η τριπλή χάντρα Γκούρου της νοητικής εποπτείας από την πνευματική τριάδα στις μυήσεις (3,4,5). Η πενταγωνική συμμετρία του πρώτου καβαλιστικού εικοσαέδρου-δένδρου μετατρέπεται στην ψυχική-εξαγωνική συνείδηση του δεύτερου καβαλιστικού δένδρου ή Χριστού. Ο Τοξότης στην αραβική αστρολογία είναι το 12ο και πιο εξελιγμένο ζώδιο, καθώς από αυτό ξεκινά η μυητική οδός που κορυφώνεται στην αντικατάσταση του Προμηθέα-Ήφαιστου ή Σανατ-Κουμάρα από τον Γήινο Κένταυρο Χείρωνα (Τον Βούδα της σεληνιακής εξέλιξης).

εικ. Οι Ιχθύες των πελμάτων είναι το τέλος του Ηριδανού-Ιορδάνη ηλεκτρικού φυλετικού ποταμού των νεκρών, που ανακυκλώνεται ή μεταφέρεται στο κεφάλι του επόμενου καβαλιστικού Αδάμ-Χριστού του κοσμικού αστρικού πεδίου…Η σχέση των τριών ζωδίων αποκαλύπτεται στην «μύηση της ιεροσύνης», όταν ο Πλανητικός Λόγος* εγκαθιστά στην Παρουσία του Πλούτωνα* των αρετών την πνευματική μας Μονάδα στον «θρόνο της πλανητικής υπηρεσίας της». *Πρόκειται για τους αξιοσέβαστους: Σ.Κ. και Δ.Μ. (βλ. ο Σαράστρο του Mozart)Όσοι σκοπεύουν να ερευνήσουν την μορφοποιητική ισχύ των 153ων ριζικών γραμμών του αστέρα των 17 συμφώνων στην παραγωγή των λέξεων, αναζητώντας τον διαμελισμένο Σείριο-Όσιρη ή τρίτο οφθαλμό του Λόγου. Θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους πως ο καθένας μας έχει διαμελίσει τον Όσιρη επιλύοντας το Οιδιπόδειο σύμπλεγμα στην παιδική του ηλικία, ως αυτοδίδακτος (Σεθ) περί την πληροφορική, ανακατανέμοντας τα σύμφωνα (τα μέλη του Όσιρη) στην στοματική του κοιλότητα*. Το αποτέλεσμα αυτού του χαοτικού αφελούς προγραμματισμού είναι η ασυνειδησία του φυλετικού ηλιακού εγώ ή «666» της συναισθηματικής κίνησης-ομιλίας, που χρειάζεται να αντικατασταθεί από την αναστημένη Συνείδηση του Όσιρη-Σειρίου. Στον Ώρο 666+111=777.*Οι τροπές των γραμμάτων είναι μια σύνθετη αστρολογική μελέτη των προθέσεων του μετωπιαίου λοβού //βλ. Πανσέληνος- Βόρειος δεσμός και τρίτο μάτι// Οι φιλόλογοι έχουν προσδιορίσει τις τροπές των γραμμάτων στα φυλετικά εθνικά ζώδια διευκολύνοντας κατά πολύ αυτή την μελέτη. Λ.χ. Το π τρέπεται κατά την νοητική ερωτηματική πρόθεση σε κ, άλλως σε β,φ. Το γράμμα β μετατρέπεται σε γ. Το γ σε ν. Το δ προέρχεται ενίοτε από δασυνόμενο ε κα μεταπίπτει σε β. Το διπλό ζ=σ+δ γίνεται δδ. Το θ τρέπεται σε φ, σ, τ. Το γράμμα κ αντικαθιστά ενίοτε τα π,κ,χ. Το λ τρέπεται στα ρ,ν. Το 13ο σεληνιακό γράμμα μ (θήλυ, θάνατος) στα π,ν (πνοή). Το ν (14ο γράμμα, η τέχνη του ταρώ) τρέπεται συνειδητά χάριν ευφωνίας σε άλλα γράμματα καθιστώντας το νοητικό κλειδί … Το ξ είναι σύνθετο ψυχικό ιδεόγραμμα που αντικαθιστά τα σσ, γσ, κσ, χσ. Το γράμμα ρ=ροή ή εκατόν λόγω της ισχύος του, αλλάζει τις θέσεις των γραμμάτων συνήθως τρέπεται σε σ. Το συριστικό σ είναι το 18ο γράμμα (η σελήνη), είναι ο ουροβόρος όφιςςςς, Ίςις, ςς=σαμπί=27, το βουητό της ύληςςς, τρέπεται σε δ,ψ,τ,ξ. Το τ σε θ,σ. Το ελληνικό Φ=φως σχετίζεται με το Η τον ιερό δασυνόμενο φύλακα της Πύλης δηλ. την διαδοχή του ΠΗ=Φ, μεταπίπτει στα π,θ. Το χ σε θ. Το Ψ=φσ,πς.

Από όσα θίξαμε οι 17 μυήσεις αφορούν την κατανόηση των 17 φθογγοσήμων ή 17 μορφογεννητικών υποπεδίων =7+7+3, γι αυτό και είναι σχεδόν ακατανόητα… Πάντως οι απαραίτητες πληροφορίες υπάρχουν και ο δρόμος είναι ορθάνοικτος για κάθε νοητικά ενδιαφερόμενο…

**Συμπλήρωμα: Τα 7 φωνήεντα-ακτίνες ή πνεύματα ενώπιον του θρόνου σχετίζονται με την λειτουργία της συνείδησης. Τα δύο πνεύματα: η ψιλή και η δασεία είναι ο Κάστωρ και ο Πολυδεύκης. Σχετίζονται με την κατανόηση της χρήσης του όγδοου γράμματος Η. (βλ. ο ΙΗςους των οφιτών). Είναι φανερό πως η τονικότητα-μουσικότητα των λέξεων συνδέει τα φωνήεντα με τους τόνους και τα πνεύματα εκλεπτύνοντας την μαγική νοητική λειτουργία. Σήμερα έχουμε απωλέσει ένα μεγάλο μέρος της γνώσης που παρέμενε ζωντανή στην αρχαία γλώσσα μας. Δυστυχώς η γλώσσα ακολουθεί τον κοινότυπο νου. Αν θέλουμε να επανακτήσουμε τις σημασίες των τόνων και των φωνηέντων θα πρέπει να εργαστούμε με τις δονήσεις των 7 φωνηέντων στα τσάκρα της οκτάβας του Κρόνου-Ιεχωβά ή ΙΕΗΩΟΥΑ. Εφόσον οι τριγωνικοί σπινθήρες αγελάδες-ταύροι (άλεφ) στο Δέπας-9γραμμα ελέγχονται με την εκφώνηση των 7 φωνηέντων του ιερού ονόματος ΙΕΗΩΟΥΑ στην αιθερική νήσο του τρίτου οφθαλμού μαζί με τους θείους Κύκλωπες Επόπτες: Άργο-Βρόντη-Σέραπη.

Η αντίληψη της οικονομικής ειμαρμένης ή όρασης στους ιχθύες…

Το ζώδιο των ιχθύων είναι πολικό του ζωδίου της παρθένου και αντιστοιχεί στο φυσικό μορφικό πεδίο. Εδώ λοιπόν το συλλογικό πνεύμα του Μοναδιαίου πεδίου ή ζωδίου της Παρθένου εξατομικεύεται παρουσιαζόμενο σαν σύνολο διαφορετικών μορφών, που στην τελική τους ουσία όμως είναι ίδιες. Καθώς μοιράζονται γονίδια από την ίδια πλανητική αποθήκη κλασματικών υπολοίπων (DNA), ακολουθώντας την λογική των μορφοκλασματικών συνόλων (fractal).

Στα Μαθηματικά, τη Φυσική αλλά και σε πολλές επιστήμες ονομάζεται φράκταλ ένα γεωμετρικό σχήμα που επαναλαμβάνεται αυτούσιο, σε άπειρο βαθμό μεγέθυνσης. Πρόκειται για την ανάλυση όλων των σχημάτων σε τρίγωνα, των οργανικών μορφών σε κύτταρα, και των ανόργανων σε μόρια και άτομα (κανονικά στερεά υποατομικών σωματιδίων). Έτσι όλα υπόκεινται στον νόμο της φρακταλικής υπερσυμμετρίας της χρυσής τομής και το τριπλό τρίγωνο ή πεντάγωνο (τριπλή φλόγα)

Αυτή είναι η Ποσειδώνια διδασκαλία για την συμπεριφορά των σπινθήρων του φωτός μέσα στο αιθεροφυσικό τρίτο μάτι ή τετράπεζα-σβάστικα του 666 (δηλ. της χρυσής τομής ή θείας οικονομίας της Αφροδίτης). Που η ελληνική μυθολογία παρουσιάζει με τον ροπαλοφόρο Ηρακλή της συνείδησης μέσα στο Δέπας-δισκοπότηρο-μάτι να μεταφέρει τους ηλιακούς ταύρους-αγελάδες του τριγωνικού πυρός (Άλφα-Άλεφ) στον επόμενο εξελικτικό κύκλο.

Παρόμοια η ινδουιστική και η ισλαμική μυθολογία παρουσιάζουν την κοιλιά της ιερής αγελάδας-φοράδας Kamadehnu, γεμάτη με πολύχρωμα ψάρια. Πρόκειται για τους Έλλοπες-ιχθύες της πρώτης ριζικής φυλής.

Ας εξετάσουμε τώρα την διδασκαλία των φιλάνθρωπων όφεων nagas, για τον τρόπο που εμφανίστηκε η όραση των ιχθύων εξαιτίας της πτώσης των ΠΝευμάτων (ΠΝοή = αήρ) και τον εγκλωβισμό τους στην περιοχή της ΠείΝας-ΠεΝίας-ύΠΝου της ειμαρμένης ή εγωικής όρασης.

Η ειμαΡΜένη εκ του ΜείΡομαι=παίρνω το ΜεΡίδιο που μου ανήκει, αναφέρεται στην πράξη της διαίρεσης του κύκλου-ΜήτΡας σε ΜοίΡες, δηλ. τις Ψυχές-Ψάρια* και την πΤώση τους στην ΜοΡφική ύπαρξη.

*Το Ψάρι ή κύστη ιχθύος 666 είναι ο μηνίσκος-αιγυπτιακό μάτι “wajet” της τομής δύο ίσων κύκλων 360+360-54…

Την διδασκαλία αυτή λαμβάνουμε κάθε φορά που χρησιμοποιούμαι την ηλεκτρονική μας κάρτα (666*) είτε εισερχόμαστε στην τε-τράπεζα (=τέσσερα πόδια=σβάστικα) και κάνουμε μια δοσοληψία από το δισκοπότηρο της φυλετικής πρόνοιας που έχει συγκεντρωθεί εκεί…

Τα χρήματα είναι οι σπινθήρες μέσα στο τρίτο μάτι και αποδεσμεύονται με τα επιθυμητικά ΒέΛη της ασυνείδητης ΒούΛησης σε αγοραπωλησίες…

*χωρίς το χάραγμα-σφράγισμα του θηρίου 666 κανείς δεν θα μπορεί να αγοράσει και να πωλήσει καταδικασμένος σε κοινωνικό θάνατο… (Αποκάλυψη Ιωάννη)

Όσοι είναι κακοδαίμονες μπορούν να φρίττουν από θρησκευτική «τρόμο-λαγνεία» 666 στο ζώδιο του ζωικού ΤΡόΜου-ΜήΤΡας των ιχθύων. Όμως το μάθημα των ιχθύων αφορά την μορφή ως «οίκο του πατρός»* δηλαδή τον οίκο των κλασματικών σπινθήρων του πυρός σε όλον τον ζωδιακό κύκλο. (βλ. τους 12 διαιρέτες-ζώδια του 666). Έτσι το 666 είναι η κιβωτός-βάρκα-οφθαλμός των σπερμάτων του «οίκου της πατρικής μορφής» που διασώζονται από τον ένα αιθερικό κατακλυσμό στο τέλος του κύκλου προς τον επόμενο. Έτσι οι ινδουιστικοί Μανού είναι άνθρωποι-ψάρια όπως ο βαβυλωνιακός Ωάννης

Ο φωτεινότατος-σκοτεινός αλχημιστής Ηράκλειτος προειδοποιούσε τους τρομοκρατημένους μαθητές του στην Έφεσο, πως στο τέλος όλα τα αντικείμενα-μορφές ανάγονται σε πυρ όπως σε μια αγοραπωλησία όλα μετατρέπονται στο ΧΡήμα-πυρ* της συναλλαγής.

*ΧΡι είναι το μάντραμ της βουδικής οικογένειας του πυρός-Λόγου. Οι μορφές είναι πυρά που εξ αιτίας του ύΠΝου-ΠΝοής βλέπουμε ως μορφές.

Το εγώ είναι ύπνος λέγει ο OSHO-Ωκεανός…

Ολοκληρώνουμε την αναφορά μας υποδεικνύοντας πως η πυθαγόρεια τριάδα: Ειμαρμένη=Πρόνοια+Βούληση (έφεση η επιθυμία), σχετίζεται με την τριάδα Όραση=Ακοή+Αφή.

Όταν αποσύρεται η αφή στο καρδιακό κέντρο, το οκτάεδρο της αφής διασπάται σε δύο τετράεδρα πυρός ή όρασης οπότε η όραση ταυτίζεται με την ακοή.

Το αυτί=ους=ουσία γίνεται ΜάΤι-ΜύΤη (όσφρηση= η όραση του μέλλοντος) και η συνείδηση γίνεται μέρος της μουσικής των σφαιρών ή Μονάδων…

Τα Είδη, τα Γένη και τα Κατηγορήματα του Λόγου ή ΠυΡός

Η μυητική εξέλιξη ακολουθεί την απλή μαθηματική δομή της διαλεκτικής: 1-2-3 ή θέση-αντίθεση-σύνθεση.

1. Η Διαλεκτική των αντιθέτων ξεκίνησε ιστορικά με την ελεατική σχολή (Ζεν) και ειδικά με τον απειροστικό λογισμό του Ζήνωνα που αναδείκνυε τις λογικές αντιφάσεις, (πολικότητα της συνείδησης), καταργώντας τον κόσμο των αισθητών. Η σχολή αυτή απορρίπτει την σύνθεση καθώς στοχεύει την Ενάδα του πνεύματος, το Ον. Στον διαλογισμό, οι ασκήσεις με τον απειροστικό λογισμό του Ζήνωνα: βλ. ο Αχιλλέας και η χελώνα: φέρνουν αντιμέτωπη την νοητική προσωπικότητα (Αχιλλέα) με τον ψυχικό φύλακα της μορφής, (η Χελώνα είναι το όριο της αιθερικής ασπίδας-μορφής). Εδώ ο ερωτικός Αχιλλέας, ακουμπώντας το όριο (χελώνα) επιστρέφει βίαια στο κέντρο της Ύπαρξής του όπου ακτινοβολεί η (καρδιακή) Πύλη της εξόδου από την αίθουσα-πρόναο της προσωπικότητας και, εισέρχεται στον κυρίως Ναό του γλαυκού πνευματικού φωτισμού…

2. Στην συνέχεια αναπτύχθηκε ο διαλεκτικός συλλογισμός (διαλογισμός) στον Πλάτωνα εντός του κυρίως ή νοητικού ναού, με την ανοδική-αφαιρετική κατεύθυνση προς την Ωραία Πύλη ή ιερό του Κρανίου, ως η άνω σύνθεση της πολικότητας… Οι πλατωνικοί συλλογισμοί αντιστοιχούν στις εργασίες που εποπτεύει ο Β Επόπτης και, επαναλαμβάνουν την σπειροειδή εξελικτική γραμμή των συνθέσεων-ενοράσεων έως ότου προσδιοριστούν τα πρωταρχικά «5 Είδη του Όντος», τα τσάκρα ή τρίποδες των ολύμπιων θεών στην σπονδυλική στήλη. Τα Είδη είναι: η ουσία-αιθήρ-ακοή-μαύρο, το ταυτόν-πυρ-όραση-κόκκινο, το έτερον-ύδωρ-γεύση-λευκό, η κίνηση-αήρ-αφή-πράσινο και η στάση-γη-όσφρηση-κίτρινο. Έτσι όρισε ο Πλάτων τις 5 Βουδικές οικογένειες-χρώματα ή κραδασμούς των στοιχείων και τα μέρη του Λόγου: Ουσία= η αλφάβητος, Πυρ=τα μορφικά ουσιαστικά, Ύδωρ=τα ρήματα, Γη= τα άμορφα ουσιατικά ή αρετές, Αήρ= οι προσδιορισμοί: επιθετικοί, αντωνυμίες, επιρρήματα, μετοχές κλπ.

3. Στον Αριστοτέλη η διαλεκτική αναπτύχθηκε σε αντίστροφη φορά της πλατωνικής, ώστε να προσδιοριστεί συνειδητά η κάτω σύνθεση, (η υλική μορφή). Καθώς η συνείδηση χρειάζεται να εμπεδώσει μαζί με την αναλυτική λογική και τα μαθηματικά, την καθοδική ή διαιρετική πορεία από τα νοητά Είδη στα φυσικά Γένη… (βλ. Α Επόπτης-Υδροχόος). Στην δίνη των 10 κατηγορημάτων (ζωδιακών κινήσεων) του γίγνεσθαι προσδιορίζοντας τις φυσικές Επιστήμες.

4. Το Γερμανικό δίδυμο Κάντ-Χέγκελ, 2000 έτη αργότερα επανέλαβε την αρχαιοελληνική διδυμία Πλάτωνα-Αριστοτέλη. Ο πρώτος αποκάλυψε και πάλι το αστρολογικό-καβαλιστικό υπόβαθρο των ιδεών-κατηγοριών, ενώ ο δεύτερος συστηματοποίησε υπομονετικά την διαλεκτική-εξέλιξη των ιδεών-ειδών γύρω από την ιστορική εμφάνιση των εννοιολογικών αντιθέσεων-συνθέσεων, συγκρίνοντας δηλαδή ιδέες και γεγονότα. Έτσι παρέμεινε ανθρωποκεντρικός, ελπίζοντας στην ανατροπή του μοιραίου με την γνωστή αναθεωρητική γερμανική προτεσταντική νοοτροπία. Η κατάληξη ήταν να προετοιμάσει απλά τον διαλεκτικό υλισμό του Μαρξ… Δηλ. όπως και ο Αριστοτέλης έγινε βορρά στον υλισμό…

Δυστυχώς η ενορατική διαλεκτική των Πλάτωνα-Αριστοτέλη δηλ. ο κυματισμός (άνω-κάτω) της φιλάνθρωπης λευκής βουδικής οικογένειας του ύδατος ή εκδήλωσης-απόσυρσης των πρωταρχικών Ειδών ή Στοιχείων ουδέποτε έγινε κατανοητός, όπως δεν έγινε και η Επιστήμη του διαλογισμού.

Επιστήμων με την αρχαιοελληνική σημασία είναι μόνον ο Άγιος, ο αποδεδειγμένα Φίλος του θεού. Μόνον αυτός έχει αποδείξει λογικά τον πλήρη διαλεκτικό βηματισμό των μυήσεων προς την φύση της Μιας ουσίας του Όντος. Όσο κι αν ακούγεται αντιφατικό με την σημερινή χρήση των όρων για την πίστη και την επιστήμη, η πίστη-αγάπη-σοφία είναι το ενορατικό εργαλείο του Επιστήμονα. Βλ. ενδεικτικά την περίπτωση του Καρτέσιου ή του Αϊνστάιν

Μάλιστα η έλλειψη τέτοιων ενάρετων επιστημόνων θα μας οδηγήσει κατευθείαν στα ανοικτά σαγόνια της πολυπλοκότητας των υποατομικών σπινθήρων της νοητικής κόλασης, που ορίζει η νομοθετούσα φυλετική ασυνειδησία… Βλ. το ύποπτο σωματίδιο του Χίγκς που δίνει υπόσταση σε μια δημιουργία που δεν υπάρχει!!!

Συνέχεια…

Έχουμε την τύχη να χρησιμοποιούμε μια αρχαία γλώσσα, που διατηρεί ακόμη ζωντανή την συνειδητή γνώση του «ονοματοθέτη» Αδάμ(α)-Κάδμου (το εικοσάεδρο ή Ύδωρ της ζωής, το Νέκταρ), πως ο κόσμος δεν είναι αντικειμενικός αλλά δημιούργημα της παρατήρησής του.

Υπενθυμίζουμε πως ο βιβλικός Αδάμ (Μανού) έδωσε τα ονόματα των μορφών, ενώ ακολουθώντας την Βας (αγελάδα ή Λόγο, άγιο πνεύμα) που άλλαζε τα χρώματα των Βουδικών-Χερουβικών οικογενειών όρισε την πόλη των Θηβών (το αιθερικό δίχτυ, τον Άπειρο δακτύλιο)

Σήμερα με τα παραδείγματα που μας προσφέρει η κβαντομηχανική για την την αρχή της υπέρθεσης (συνύπαρξης των αντιθέτων στον ίδιο υποατομικό χώρο !) και της διεμπλοκής καταστάσεων (κατάργησης του χωρόχρονου !), εντυπωσιαζόμαστε με την δυνατότητα της γλώσσας μας να προσομοιώνει αυτά τα φαινόμενα με την χρήση του στερητικού Α (η ρίζα του Άπειρου-Αέρα των Αναξίμανδρου-Αναξιμένη, «η νοητική Μονάδα») και των ετυμολογικών ριζών: (των 153 ιχθύων του ευαγγελίου, πιασμένων στο αιθερικό δίχτυ της νοητικής λίμνης – υπόστασης, το Ύδωρ του θαλή)

Το ζήτημα της κβαντικής λειτουργίας του εγκεφάλου μας προσδιορίζεται στους μικροσωληνίσκους (νανοσωλήνες*) των νευρώνων του, στους οποίους μπορεί να λάβουν υπόσταση οι κυματισμοί πολλών διαστάσεων, των υπερχορδών… (το αιθερικό νήμα-χορδή της ζωής, η Κλωθώ των μακρινών αστερισμών του Κρανίου… προσωμοιώνεται στα υγρά του κρανίου, το νέκταρ)

*Η ονοματοθετική ισχύς φαίνεται χαρακτηριστικά στο όνομα του κ. Νανόπουλου που είναι από τους εισηγητές της θεωρίας για την κβαντική λειτουργία των νανοσωλήνων του εγκεφάλου μας…

Όλοι οι φιλόσοφοι καταγίνονται να ορίσουν τα πρώτα Γένη-Είδη-Κατηγορίες του όντος (το χερουβικό όραμα των Βουδών-Αγελάδων του Λόγου). Σήμερα αντιλαμβανόμαστε πως η πιθανολογική κατάρρευση του αόρατου υποατομικού κόσμου σε ορατά αντικείμενα οφείλεται στην ονοματοθετική-μορφοποιό λειτουργία της σκέψης μας που παίζει ζάρια, κοιτάζοντας το γίγνεσθαι των ζωδιακών κατηγορημάτων…

Ο κύκλος (εμβαδόν), η περιφέρεια και, η ακτίνα-διάμετρος (κέντρο) είναι τα: ουσία, μορφή-προσωπικότητα και εγώ. Που στην συγκεκριμένη μελέτη αντιστοιχούν στα κατηγορήματα, τα γένη και τα νοητικά είδη-ακτίνες (ειδητικοί λόγοι στον Πλάτωνα). Η διαλεκτική τριάδα είναι αδιαχώριστη, εφόσον η γνώση του ενός εκ των τριών μερών του κύκλου οδηγεί στην γνώση των άλλων δύο.

Ο όρος «είδος» απαντάται στον Όμηρο ως κάτι που βλέπουμε (Όρασις) και επομένως γνωρίζουμε (Ειδέναι)… Η όραση-ΓΝώση προϋποθέτει την μονάδα μέτρησης που είναι ο άγγελος-ΓωΝία (angel-angle) δηλ. το φωτόνιο-ηλεκτρόνιο, που είναι η στοιχειώδης γωνία (angle) της μέτρησης-πληροφορίας… Στον περιοδικό πίνακα των στοιχείων η μονάδα μέτρησης είναι το Υδρογόνο με το ένα ηλεκτρόνιο… Ενώ στον φυσικό κόσμο είναι ο Ήλιος-οφθαλμός που κατατρώγει τα ηλεκτρόνιά του… Δηλαδή η όραση-φως είναι η κυκλική περιοχή των γνώσεων-γωνιών που αντιλαμβανόμαστε και το άγνωστο είναι αόρατο (μαύρο-αιθερικό, βλ. μαύρη ύλη)

Επειδή λοιπόν χρειάζεται να προσπέσει ένα φωτόνιο σε μια επιφάνεια για να μεταδοθεί η μέτρηση-πληροφορία για την φύση του αντικειμένου στον εγκέφαλλο μας… Συνεπάγεται πως το είδος (η ΓωΝία) του προσπίπτοντος φωτός-ΓΝώσεως θα καθορίζει και την θέα του αντικειμένου (διαφορετικά θα το διαπεράσει και δεν θα φαίνεται). Έτσι «η όραση προϋποθέτει την προϋπάρχουσα φυλετική γνώση (φωτόνιο=σκεπτόνιο) αυτού που βλέπουμε γιατί διαφορετικά δεν θα ήταν ορατό»… Επομένως το κάθε φωτόνιο είναι ένας μικρόκοσμος των 5 διαστάσεων. Αποτελεί τον ενεργό παράγοντα (αιθεροφυτικό πρότυπο, είδα<ίδα=ξύλο<ιδέα) που μεταβάλει την υλική δυνατότητα σε πραγματικότητα… (η άμπελος-Χριστός λέγει: Εγώ είμαι το φως του κόσμου, το μάτι του Ώρου…)

Με τον όρο είδος προσδιορίζεται από τον Σωκράτη ένα γενικό κατηγόρημα (καθόλου), μια ηθική έννοια (γίγνεσθαι). Οι θεοί είναι φίλοι των ειδών, αριθμών στους πυθαγορείους. Είναι οι σπερματικοί λόγοι των στωικών που επιζούν μετά την εκπύρωση-διάλυση του κόσμου. Η ψυχή είναι τόπος ειδών (το λιβάδι του Ηρός), τα θεία νοητικα σχέδια…

H αλχημική μουμιοποίηση, η μετεμψύχωση και τα 4 κανωπικά αγγεία της γενετικής …

Έννοιες όπως μετεμψύχωση και μετενσάρκωση μπορούν να επαναπροσδιοριστούν στην εποχή μας χάρις στην σύγκριση του γονιδιώματος, ως αθροίσματος των αζωτούχων βάσεων: (αδενίνη, θυμίνη, κυτοσίνη, ή γουανίνη) με τους υιούς του Ώρου ή ΑΖΩΘ (αζώτου). Αυτοί που ονομάζονται και κανωπικά αγγεία…**Στην εικόνα που παραθέτουμε, εμφανίζεται η ομοιότητα στον δομισμό των χιαστί περιελίξεων μεταξύ του χρωμοσώματος Χ και της κλασσικής Χιαστί απεικόνισης του μόνιμου ατόμου ή ερμητικού κηρυκείου της θεοσοφίας...Το μόνιμο άτομο ή καβαλιστική πνευματική μονάδα έχει την πενταγωνική δομή της μαγικής πεντάλφα: του ομηρικού μήλου-αμνού (αναγραμ μονάς), με τις 10 τριπλές σειρές κύκλων των 108 ενσαρκώσεων της ψυχής … ( το 108 είναι γωνία πενταγώνου)Επειδή η μύηση είναι η βίωση της μεταθανάτιας εμπειρίας της ψυχής που διαλύεται-κρίνεται στα 14 συστατικά μέρη της, δηλ. τους 14εις μορφικούς κόσμους= 7+7 υποπεδία (θεούς) της αστρικής+φυσικής δημιουργίας. Η νεκρική-ταριχευτική, (ο τάριχος = ο νεκρός), λατρεία του Όσιρη είναι μια συνθετική διδασκαλία ανάλογη με την χριστιανική σταύρωση και την λατρεία του Βούδα=Ερμή ως Κηρύκειου η σβάστικας. Όταν όλες οι γνωστές θρησκείες μοιράζονται την γεωμετρική δομή του κύβου ως τάφου-κααβά με 14 μέρη που είναι οι 6 έδρες +8 κορυφές του κυβικού θρόνου-άρματος της Ίσιδας – Κυβέλης ή θηλυκού Λόγου…Τα 14 μέρη του διαμελισμένου Όσιρη οι Ινδουιστές τα αναφέρουν ως Μανού ή Γενάρχες (πρότυπους Ανθρώπους ή καβαλιστικούς Αδάμ-αντες). Την μαθηματική περιγραφή τους επιχείρησε ο πυθαγόρειος Αρχιμήδης διασώζοντας τις πανάρχαιες παραδόσεις της Ατλαντίδας για τις δημιουργικές ιδιότητες της ρίζας του 3 επί του ναρκισσιστικού αρ 153* (της κύστης ιχθύος-φαλλού), δηλ. του τριγωνικού αρ 17=14+3 που είναι οι 14 ιεραρχίες έως την αγία τριάδα του Σείριου ή Όσιρη). Δεν πρόκειται δηλ. μόνο για μια αναφορά σε 14 μέρη ή όργανα στο σώμα του Οσίριδος αλλά για 14εις επαναλήψεις πυθαγόρειων γεγονότων (χιλιάδων) έως το όριο του 1.οοο.οοο = 10 στην 6η δύναμη ή ημέρα, με διαιρέτες τον ήλιο=7 και την σελήνη=13, που είναι ο γάμος των Διόσκουρων φώτων στην πλατωνική Πολιτεία δηλ. η ψυχή-βάρκα του Ώρου…

Στον μύθο του Οσίριδος η Ίσιδα ερευνά ασταμάτητα έως ότου αποκαλυφθεί ο φαλλός του Όσιρη, δηλ. η γενεσιουργός αιτία. Στον μύθο λένε ότι τον φαλλό έφαγε ένα ψάρι του Νείλου (ποταμός=το ενεργό φυλετικό ρεύμα), κι έτσι αναγκάστηκε να τον αναδημιουργήσει-αναστήσει με μαγικό τρόπο… Με τον ίδιο τρόπο στο "ταξείδι στην Δύση" η Γκουαν Γιν επαναφέρει μέσα στο αιθερικό καλάθι, (Ελένη), το πεσμένο ψάρι στον ουρανό...

Ο Έλλοψ ιχθύς-φαλλός είναι ο πεσμένος πνευματικός μας σπινθήρας, η πρώτη ριζική φυλή στην θεογονία του Ησιόδου. Έτσι όλη αυτή η απόκρυφη διδασκαλία συγκεντρώνεται στις εκπληκτικές ιδιότητες της χρυσής τομής ή αποκοπέντος φαλλού του Ουρανού-Όσιρη από τον Κρόνο-Σεθ, δηλ στην σχέση της χρυσής τομής ή ρίζας του 5, με την ρίζα του 3 και τον ναρκισσιστικό* αρ. 153…

Αναφέρουν οι πυθαγόρειοι ερευνητές όπως ο Νικόμαχος ή ο Αρχιμήδης πως οι αρ. που είναι πολλαπλάσια του 3 αν τα ψηφία τους υψωθούν στον κύβο και αθροιστούν αποδίδουν μετά από έναν κύκλο το πολύ 14ων επαναλήψεων (βλ. 14 Μανού) τον ναρκισσιστικό αρ. 153 !!!

*Ναρκισσιστικός ονομάζεται ο αρ. 153=1^{3}+5^{3}+3^{3}=1!+2!+3!+4!+5! όταν 2/13=153.846 και 846=666+180, δηλ ο Έρως Χριστός ή θείος Ερμαφρόδιτος, ως αντιδιαμετρικός του ηλιακού Αντιχριστου 666...

Οι διασωθείσες πληροφορίες από τις διαδικασίες της ταρίχευσης με μαύρη πίσσα (= μούμια στα αραβικά) στην Αίγυπτο δείχνουν την γεωμαντική τέχνη (Φενγκ Σούι) των 4ων στοιχείων ή σημείων του ορίζοντα… Δείχνουν την αλληλεξάρτηση μεταξύ του πνεύματος (ο αλχημικός άνθραξ ή πίσσα) και των μερών του σώματος.

  1. **Φαίνεται πως η φύλαξη του στομάχου, των εντέρων, των πνευμόνων, και του συκωτιού στα λεγόμενα κανωπικά αγγεία οφειλόταν στην πίστη ότι θα χρησίμευαν στην μετά θάνατον ζωή. Δεν υπάρχει αγγείο για την καρδιά: οι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι ήταν έδρα της σωματικής ψυχής, και γι' αυτό την άφηναν μέσα στο σώμα. Παρόμοια δεν υπολογίζεται ο καρδιακός αρ.5 στο Φεγκ Σούι. Τα 4 κανωπικά αγγεία αντιστοιχούν προφανώς στα 4 συστατικά νουκλεοτίδια του DNA. Έφεραν ως σκεπάσματα κεφαλές ζώων που αντιπροσώπευαν τα 4 σημεία του ορίζοντα ή 4 φιλοσοφικά στοιχεία :Ντουαμουτέφ, ο κυνοκέφαλος (κεφάλι τσακαλιού) θεός που αντιπροσωπεύει την δύση, το αγγείο του οποίου περιείχε το στομάχι, και προστατεύεται από τη θεότητα Νηίθ

  2. Χαπί, με κεφάλι μπαμπουϊνου για το βορά, πνεύμονες, προστάτιδα θεά Νέφθυ

  3. Ιμσέτ, με ανθρώπινο κεφάλι, για το νότο, συκώτι, προστάτιδα θεά Ίσιδα

  4. Κεμπεχσενούφ, με κεφάλι γερακιού, σπλάχνα (έντερα), προστάτιδα θεά Σελκέτ

Ο Ποντικός και το Λιοντάρι…

Ο Αίσωπος διηγείται πως κάτι κυνηγοί έπιασαν το λιοντάρι (το φως) σε ένα δίχτυ (το αιθερικό δίχτυ), αλλά το ελευθέρωσε ο ποντικός : μυς (< μύω), ο διδάσκαλος-μυητής. Έτσι απλά ο Αίσωπος παρουσιάζει και λύνει τα προβλήματα με την θεωρία της σχετικότητας, κατά πως λένε σήμερα το αιθερικό δίχτυ των 4ων διαστάσεων και, την ταχύτητα του φωτός (το λιοντάρι)…Παρόμοια στην μυθολογία των Αρκάδων αναφέρεται πως «κάτι κυνηγοί», δηλ. ο κύνας Σείριος, σκότωσαν μια Αρκούδα και κάρφωσαν το τομάρι της στον ουρανό που ήταν γυάλινος μαλακός και ενωμένος με την γη… Τα 7 καρφιά που χρησιμοποίησαν έγιναν τα 7 άστρα-ακτίνες της μεγάλης Άρκτου (< Αρχής). Τα άλλα άστρα τα τοποθέτησε ο αιθέρας Δίας. Αυτά είναι οι φυλές που παρήλθαν. Κάθε φυλή δημιουργεί μια νέα ΣΤΡώση άΣΤΡων αυξάνοντας την απόσταση από την Γαία. Τότε η Αρκτική Γαία ήταν ενωμένη με τον Ουρανό σε έναν κύλινδρο λέγει ο Αναξίμανδρος ο Μιλήσιος που όρισε τον άπειρο αιθέρα ως ουσία χωρίς όρια, δηλ χωρίς μορφή και ιδιότητες...Εξήγησε ο σοφός πως η δημιουργία του κόσμου ξεκίνησε όταν από το άπειρο, (ο χωρίς φορά αιθέρας) ξεχώρισε μια φλόγα (η εξωστρεφής φορά του αιθερικού κύματος) και ο νεφελώδης αέρας (η εσωστρεφής φορά του κύματος ) που την περίβαλε…

Στον πυρήνα του νεφελώματος συμπυκνώθηκε η Γη (η άπειρος=ήπειρος γη).

Το στοιχείο της γης (κύβος) έχοντας σπειροειδή διπλή φορά μέσα-έξω, συνθέτει τον αέρα (8εδρο) με το πυρ (4εδρο).

Κατόπιν η πύρινη σφαίρα εξερράγη και διαλύθηκε σε κύκλους τυλιγμένους από νεφελώδη αέρα. Οι κύκλοι απλώθηκαν και σχημάτισαν τα άστρα που είναι συμπυκνώσεις από τις περιδινήσεις των αερίων και του πυρός.

Η γη είναι κυλινδρική με πλάτος "τριπλάσιο !!!" από το μήκος και οι άνθρωποι κατοικούν στην επάνω επιφάνειά της. Δε στηρίζεται πουθενά και βρίσκεται στο κέντρο του σύμπαντος, απέχοντας ίσα από όλα τα σημεία του (Ψευδοπλούταρχος, Στρωματείς 2).

Η σοφή αρχαιότητα είχε προσεγγίσει λοιπόν την θεωρία των υπερχορδών: γραμμικών κραδασμών της πολυδιάστατης αιθερικής γαιώδους και ωσάν τυρό-γαλακτώδους ουσίας κατονομάζοντας την υφάντρια Μοίρα Κλωθώ ή Πηνελόπη. Η οποία ξεγελά τους νόες-μνηστήρες γνέθοντας και ξεγνέθοντας, χωρίς να καταλαβαίνουν την απάτη.

Την ίδια γόνιμη σύγχυση δημιουργεί η υφάντρια γλώσσα μας με τους αντιφατικούς ορισμούς του άπειρου αιθέρα…

Ο αιθήρ=αεί+θειν (τρέχειν) νοείται μόνο σε κίνηση. Όμως άπειρη κίνηση σημαίνει ακινησία, εφόσον κάτι σε άπειρη κίνηση φθάνει στον προορισμό του πριν ξεκινήσει…

Επομένως για να υπάρξει ορατός κόσμος, δηλ. κίνηση και χρόνος πρέπει να περιοριστεί η ταχύτητα της διάδοσης της φωτεινής ουσίας. Έτσι εκδηλώθηκε ο περιοριστικός Τιτάνας Κρόνος=Χρόνος, ο αρ. 3: (το μισό του 8 που συμβολίζει το άπειρο ?!) που είναι το άγιο δημιουργικό πνεύμα ή όριο του 3Χ1οοΧ1οοο της ταχύτητας του φωτός. Το άλλο μέρος είναι το ε (5) της συνείδησης ώστε 3ε = 3+5=8 !!!

Ο Τιτάνας Κρόνος είναι ο αντιφατικός "πιραντελλικός" ορισμός του απείρου: «Έτσι είναι αν έτσι εσείς νομίζετε». Είναι ο Φύλακας που ελέγχει την ψυχική ωριμότητα. Δηλώνει το όριο : α+πέρας=αδιαπέραστο, αλλά και την ελευθερία (α+πέρας=χωρίς όριο) του πειθαρχημένου νου που βάζει και αναιρεί κατά βούληση το οριο ανοιγοκλείνοντας την ακτίνα του Διαβήτη. Ο μυημένος γνωρίζει πως η Πύλη, ο Φύλακας της Πύλης και ο Εισερχόμενος είναι το ίδιο πρόσωπο…

Αυτές οι παράδοξες νοητικές αντιφάσεις είναι γνωστές στα μαθηματικά από την εποχή του Ζήνωνα του Ελεάτη, μαθητή του Παρμενίδη και τις περιέγραψε ο Πλάτωνας στον ομώνυμο διάλογο.

Οι σύγχρονοι μαθηματικοί έχουν βεβαιώσει και αποδεχθεί αυτές τις αντιφάσεις όπως είναι λχ η αντιστοιχία ένα προς ένα, των σημείων ενός πεπερασμένου ευθ. τμήματος, με τα σημεία μιας άπειρης σε μήκος ευθείας !!!.

Επίσης οι ρίζες των αριθμών απαιτούν άπειρα δεκαδικά ψηφία για την προσέγγιση της τιμής τους… Επομένως άπειρο και περιορισμένο είναι προσδιορισμοί που αφορούν την διαιρετότητα και το μέτρο. Αποκτούν νόημα μόνο στον περιορισμένο νου μας που μετρώντας=διαιρώντας=αναλύοντας αυτοπαγιδεύεται στο μέτρο που είναι η ίδια η συνείδηση της εγωμετρίας-γεωμετρίας του

Ο Όμηρος σαν φιλόσοφος μαθηματικός έχει παρουσιάσει το πρόβλημα της εξόδου από το σπήλαιο του εγωισμόυ μας ή ηλιακού συστήματος του φύλακα Κύκλωπα, διαπερνώντας την Πύλη που είναι ο ηλιακός τρίτος οφθαλμός. Όταν του είπε πως είναι ο κανένας (όχι εγώ), τον μέθυσε: (ακύρωσε τον νου) και μετά χρησιμοποίησε τους αιθερικούς μοναδιαίους σπινθήρες (αμνός=μονάς) για να εξέλθει αναζητώντας την επόμενη ζωδιακή πύλη

Κένταυροι και Λαπίθες του φωτός Ο Απόλλωνας αγαπάει τους Έλληνες, δηλ. όσους παίζουν σαν παιδιά με την συνείδηση του φωτός. Ας κοιτάξουμε λοιπόν στο αέτωμα του Ναού του Ολυμπίου Διός, για να εννοήσουμε την διδαχή του Απόλλωνα που ακτινοβολεί ισορροπώντας στο μέσον της μάχης Κενταύρων και Λαπίθων , δηλ. στην μάχη ανάμεσα στο κατώτερο και το ανώτερο νοητικό 1. Όταν η συνείδηση είναι Κενταυρική=επιθυμητική τότε ο κοιμώμενος παρατηρητής αντιλαμβάνεται τα Γεγονότα του Βίου σαν ηθοποιός (Πελασγός). Γιαυτόν η ποσότητα των 3οο.οοο αναλύεται σε 3 Χ 1οο Χ 1οοο. Όπου 3 ο Κρόνος (όριο) , 1οο ο συστημικός Κένταυρος-Αρχέτυπο και 1οοο ο Πελασγός-Γεγονός

2. Όταν η συνείδηση είναι ευγενική όπως των Λαπιθών τότε κυνηγάει τις ηλιακές αγελάδες όπως ο Πειρίθους ο φίλος του Θησέα, (έχει δηλ. συνείδηση των βοδιών ακτινών=ουσιών του φωτός).

Γι αυτόν η ποσότητα 3οο.οοο αναλύεται σε 3 Χ 1ο Χ 1οοοο.

Όπου 1ο ο συστημικός Κύκλωπας του πλέγματος και 1οοοο η αυτοπαρατήρηση του Έλληνος

3. Όταν η συνείδηση ταυτίζεται με τον Έλλοπα ιχθύ της πνευματικής μας Μονάδας. Τότε ορίζει ο ίδιος την ακτίνα του κύκλου της δράσης του φωτός. Γι αυτόν η ποσότητα 3οο.οοο = 3 Χ 1οο.οοο. Όπου το 1οο.οοο είναι ο θριαμβευτής Ηρακλής, ο φονέας των Κενταυρικών τραυματικών εντυπώσεων της παιδικής ηλίκίας, που ως Αρχέτυπα υποβάλλουν τις δράσεις της προσωπικότητας του ενήλικα. Όμως ο Θάνατος των Κενταύρων σημαίνει και τον θάνατο του ανθρώπινου είδους...

Ο ίδιος ο Απόλλων είναι το 1οοοΧ1οοο =1οοο.οοο ο Θείος Ερμαφρόδιτος,

με τον ίδιο τρόπο που ο Έλληνας είναι το 1οοΧ1οο=1οοοο.

Δηλ. όπως ο Έλληνας με την συνείδηση του αντιλαμβάνεται τους αστρολογικούς Αιώνες ή Κενταύρους=1οο, έτσι κι ο Απόλλωνας αντιλαμβάνεται τους Πελασγούς ή Γεγονότα=1οοο της Μοίρας

Οι αρχαίοι Έλληνες δεν ήταν ανόητοι για να χρειάζονται πυρηνικά εργαστήρια και επιστημονικά ιερατεία που κρύβουν την γνώση πίσω από ακατανόητους μαθηματικούς τύπους και ορολογίες υποσωματιδίων.

Πήγαιναν στην Ολυμπία και έβλεπαν τις δυνάμεις του ήλιου (τις Ησιόδειες φυλές της φαντασίας) να αγωνίζονται λάμποντας στα λαδωμένα σώματα των αθλητών…

Αυτό σημαίνει πως οι ατέλειωτες φυλές των υποσωματιδίων ή στρώσεων του φωτός, θα πρέπει να αναζητηθούν σε σχέση με τα ποικίλα γένη του αστρικού πεδίου και, την αναζήτηση των πρώτων φιλοσοφικών γενών. Στα μαθηματικά αφορά τις ομαδοποιήσεις γύρω από τους πρώτους αριθμούς. λχ. ο αρ 41 ομαδοποιεί όλους τους πρώτους έως τον αρ. 41

Τα γένη-φυλές της φαινομενολογίας του Υπαρξισμού είναι:

1. Αίσθηση (Έλλοπες)

2. Αντίληψη (Κύκλωπες)

3. Παράσταση= εικόνα απόντος αντικειμένου ή Αρχέτυπο (Κένταυροι)

4. Το αιθερικό δίχτυ (πλέγμα) του Λόγου δημιουργεί την φυσική ατομική υπόσταση (Πελασγοί)

5. Το αιθερικό δίχτυ αντικαθιστά την εμπαθή τετράγωνη κενταυρική ύφανση με τριγωνική (Έλληνες)

6. Το αιθερικό δίχτυ αντικαθιστά την τριγωνική ύφανση με κύκλους (Ηρωική φυλή)

7. Ο υφαντής Κένταυρος Νέσσος (<νήθω) πεθαίνει αποθεώνοντας τον ήρωα Ηρακλή

Το φως του κόσμου είναι η συνείδηση και κινείται ή δεν κινείται ανάλογα με την προσέγγιση στο όριο της τετραγωνικής ρίζας του 3 που είναι το όριο της ταχύτητας του φωτός. Δηλ. ο Λόγος-ψάρι 265/153 του πυθαγόρειου Αρχιμήδη.

Έτσι θεία ρητορική, (μαντρίκα γιόγκα) μαθαίνουν όσοι αντιλαμβάνονται τις σημασίες των 153 συνδυασμών των 17 συμφώνων στις Ελληνίδες λέξεις. Ήτοι τους136 συνδυασμούς των συμφώνων ανά δύο + η παρουσία των 17 απλών συμφώνων... (Σημ. 136 είναι ο αρ. της κοσμολογικής σταθεράς)...

Ανάμεσα στον μύθο και την επιστήμη διαλογίστηκε ο φίλος μας ο Αϊνστάιν στην θεωρία της σχετικότητας, βοηθώντας μας να εννοήσουμε την ελληνική μυθολογία εν αγνοία του !!! Ενώ ο Αριστοτέλης στο περί ψυχής παρατηρούσε τις Ησιόδειες φυλές να οργανώνονται στις έμβιες λειτουργίες των 500 ειδών που περιέγραψε ως μεταφυσικός φυσιοδίφης...

Από εκεί και πέρα η σύγχρονη φυσική επιστήμη είναι σίγουρο πως ερευνά το τετράγωνο πλέγμα της φυλετικής ασυνειδησίας.

To μαύρο χρώμα… Αρχή σοφίας φόβος θεού…

Η αντίληψη της πνευματικής κενότητας είναι αποτέλεσμα της αγνής αυτοπαρατήρησης. Πρόκειται για την αντίληψη της απουσίας του παρατηρητή μέσα στην εικόνα που παρατηρεί. Ο Παρατηρητής δεν μπορεί να ανήκει στο σύστημα που παρατηρεί… Η υπαρξιστική φαινομενολογία του Ζαν Πωλ Σαρτρ παρουσίασε την συμπτωματολογία της αυτοπαρατήρησης στο διήγημα της «Ναυτίας» (βραβευμένο με Νόμπελ). Η ναυτία είναι το σύμπτωμα της εξόδου του παρατηρητή από το σώμα-φύλακα της διάστασης που παρατηρεί.

Στο διήγημα ο «Τοίχος» εξέθεσε την φαινομενολογία της αθανασίας της υλικής ψυχής ως τοπίο: εφόσον το τοπίο είναι αθάνατο το ίδιο είναι και η ψυχή που το παρατηρεί. Ενώ στο θεατρικό του έργο για τις «μύγες», παραλλαγή στην θεματολογία του Οιδίποδα καταφέρνει να παρουσιάσει την φύση του αιθέρα σχετίζοντας τον με τον Βάαλ ή Δία των μυγών. Καθώς οι μαύροι αιθερικοί σπινθήρες συμπεριφέρονται σαν έντομα (φορείς του θανάτου)…

Οι πυθαγόρειοι περιγράφουν την άπειρη αιθερική φύση στην ισότητα 1+0=∞. Την οποία προσέγγισε ο αξιαγάπητος αυτός φιλόσοφος στο δοκίμιο για το «ΕίΝΑι (ένα) και το μηδέν», αλλά εξαιτίας της έλλειψης μυημένων αναγνωστών (εξαιρουμένου του υποψιασμένου Osho), κανένας δεν κατάλαβε τίποτα…

Το κενό είναι ο ΜαύΡος αιθέρας , ο Κρονίδης-Δίας, ο αΒΡα(χ)άΜ-ΒΡά(χ)Μα της άφατης αγάπης. Δηλ. ο άπειρος αιθέρας ή πρώτο κινούν ακίνητο, εφόσον η μονάδα ως αμερής (χωρίς μέρη) δεν είναι δυνατόν να κινείται.

Σε όσους δεν έχουν επίγνωση της αγαπητικής τους φύσης ο μαύρος αιθέρας δημιουργεί τον τρόμο του ΚεΝού ή ΝείΚους, ΚιΝώντας την νέα=ΚαιΝή δημιουργία, όταν ΚυαΝό είναι το σεληνιακό χρώμα που ΚιΝεί την γήινη μορφική εξέλιξη. Ας σημειωθεί πως η ζωική μορφική εξέλιξη έλαβε χώρα στην σεληνιακή θεοσοφική άλυσο …

Όλες οι μαγικές ριζικές λέξεις που αναπτύχθηκαν στην Ατλαντίδα μαζί με την νοητική ύλη όπως τα σανσκριτικά τα αιγυπτιακά και τα αραβικά αναλύονται εννοιολογικά ως αθροίσματα καβαλιστικών (αιθεροφυτικών) ιδεογραμμάτων. Έτσι η ελληνική γλώσσα ως εξόχως νοητική παρουσιάζει μόνο τα 17 σύμφωνα στην τριγωνική εκδοχή του 153*, ως 153 πυθαγόρεια ψάρια πιασμένα στο αιθερικό δίχτυ του Ηφαίστου Λόγου στην νοητική λίμνη (Αφροδίτη) να παρέχουν την υλική ουσία. Όταν τα 7 φωνήεντα δηλώνουν 7 ακτίνες φωτός, δηλ. τον κραδασμό της έννοιας στις άλλες διαστάσεις //…

*153 είναι οι 136+17 συνδυασμοί των συμφώνων στις ελληνίδες λέξεις

Το ζήτημα με το μαύρο χρώμα είναι πως δεν έχει τελειωμό, πάντα υπάρχει ένα μαύρο πιο μαύρο (βλ. εικόνα)… Ξεφλουδίζεις λοιπόν το κρεμμύδι της Ύπαρξής σου με το Ύψιλον της πυθαγόρειας αυτοπαρατήρησης αλλά όλο και κάτι μένει. Μετά τον μάβρο βράχμα, ακολουθεί ο παραμάβρος-παραβράχμαν και ο κατάμαβρος μαχαπαραβράχμαν. Το μαΥρος με Ύψιλον δηλώνει λοιπόν την πυθαγόρεια αυτοπαρατήσρηση και, μην σας ξεγελάει το φως είναι σκότος από την ανάποδη. Το σκοτάδι λάμπει όταν εμφανίζεται το πραγματικό μαύρο. Το φως είναι ο Υιός που δεν αντέχει την αγάπη του Μ+Α+Υ+Ρ+Ου Πατέρα...

Στον αλχημικό αποκρυφισμό το μαύρο χρώμα είναι ο «άνθραξ 6+6+6 = άνθρωπος» κατ εικόνα θεού ή ΑΔάΜ-ας.

Ο Γρίφος του ΆΔΜητου που υπηρέτησε ο Απόλλων μετά τον φόνο των κατώτερων Κυκλώπων οφθαλμών φυλάκων της ύλης, εικονίζεται στον θρόνο του Aμυκλαίου Απόλλωνα στην Ολυμπία καθώς με την βοήθεια του θεού κατάφερε να ζέψει ένα αγριογούρουνο (η προσωπικότητα) και ένα λιοντάρι (η ψυχή) στο ίδιο άρμα…