Voor wie

Coaching met muziek en persoonlijke ontwikkeling

Coaching met muziek biedt individuele ondersteuning aan diegenen die zich willen heroriënteren op zichzelf en de eigen mogelijkheden. Ouder of jonger, leeftijd is niet belangrijk; muziek is immers leeftijdloos.

Het kan gaan om oriëntatie op een nieuwe stap; wat past bij mij? Dat kan een plezierige achtergrond hebben: leuk, daar ben ik aan toe; daar heb ik zin in. Ik sta op een punt dat ik weer even tijd en aandacht voor mezelf wil hebben.

De coaching is ook gericht op die mensen die van zichzelf af zijn komen te staan. In het dagelijkse leven, op het werk, op school, thuis. Er is geen goede balans meer tussen uiterlijk gedrag en innerlijk gevoel. Je bent vastgelopen en hebt het gevoel dat je zelf niet meer verder komt.

Je vraag kan te maken hebben met keuzestress waardoor je blijft steken en geen stap meer kan zetten. Je vraag kan zijn of je zelfbeeld nog overeenkomt met hoe je denkt over te komen bij anderen. Of ben je iemand die gewend is voorop te lopen en in de lead te zijn, of toch eigenlijk niet en loop je op je tenen. Wat hoort bij jou en waar voel jij je lekker bij.

Coaching met muziek ondersteunt mensen bij hun heroriëntatie. Te ontdekken wat zij nou echt willen. Muziek helpt, want luisteren naar muziek raakt altijd, tot in de ziel. Muziek is niet de oplossing, wel het ‘instrument’ van de coaching. Het begint bij jezelf, met jouw muziek.


Teamontwikkeling met muziek

Ook voor een team dat elkaar beter wil leren kennen en wil doorontwikkelen, is muziek is een aansprekende manier om de onderlinge samenwerking diepgang te geven. Misschien staat het team voor nieuwe uitdagingen, of wordt geconfronteerd met nieuwe taken met andere mensen er bij. Er kan ook sprake zijn van een heroriëntatie als de energie uit een team is verdwenen. Er kan ook een vraag zijn naar jaarlijkse update van de samenwerking t.b.v. verbetering en introspectie, juist om lekker aan de slag te blijven en te voorkomen dat men routineus wordt.

Muziek maakt zoveel makkelijker wat je niet altijd met woorden kunt zeggen. Je komt met elkaar in gesprek, niet door middel van een theoretische opsomming over wat samenwerking is, maar over de waarde die de samenwerking voor het team heeft en waar het aan moet voldoen. Via muziek worden die expliciet en vervolgens vindt afstemming plaats. Voor een team dat wil investeren in gezamenlijk, in beter en in plezier -want ook dat is muziek- is de workshop teamontwikkeling met muziek bedoeld.