Speelhut gesloten in de zomervakantie

Tijdens de zomervakantie is de Speelhut gesloten, 1e week september zijn we er weer! Dan nog steeds alleen op afspraak, link om in te schrijven is ongewijzigd: https://tinyurl.com/speelgoed-omruilen

Sponsoring

Door inzet van een lid van de speelotheek hebben wij een fantastisch pakket VARTA oplaadbare batterijen ontvangen. Hiermee kunnen wij onze leden weer voorzien van goedwerkende batterijen wanneer ze speelgoed bij ons komen lenen. Via deze weg willen wij VARTA heel hartelijk bedanken voor het sponsoren van onze speelotheek!

Vanaf 1 juli is er weer meer mogelijk in Nederland

Voorlopig blijft de Speelhut open op de manier die wij sinds corona hanteren, in ieder geval tot aan de zomervakantie.

Het 'nieuwe open zijn' loopt nog door tot aan de zomervakantie, dit betekent dat je alleen op afspraak bij ons langs kan komen. Wil je lid worden, dat kan ook! Laat het weten via de mail: sotdespeelhut@gmail.com dan plannen we extra tijd voor je in om de speelotheek te bekijken en direct speelgoed te kunnen lenen.

Doordat we het open zijn afstemmen met wanneer onze vrijwilligers beschikbaar zijn (voor hen geldt ook de regel 'geen kinderen mee') wijken de openingstijden af van de normale tijden. Via de datumprikker kan je een bezoekje inplannen. Het is mogelijk om meerdere afspraken in te plannen zodat je voor de zomervakantie ook nog het speelgoed kan wisselen, doe dit dan wel in één keer: https://tinyurl.com/speelgoed-omruilen Na inschrijving via Datumprikker is wijzigen/extra bezoek inplannen ook nog mogelijk. Zoek je bevestigingsmail van Datumprikker op (afzender Datumprikker met titel Afspraak bekijken) open de mail en klik op afspraak wijzigen. Rechts op de pagina kan je 'deelname aanpassen' klik hierop en dan kan je nieuwe data en tijd kiezen. Vergeet niet om op opslaan te klikken onderaan de pagina! Zo kan je (indien gewenst) meerdere afspraken tegelijk inplannen.

De Speelhut is weer open, wat is er anders?

Er zijn de nodige aanpassingen gedaan in de speelotheek:

  • speelgoed ruilen/inleveren uitsluitend mogelijk na aanmelding

  • er is een looproute

  • vrijwilligers zitten in de hal

  • maximaal twee personen per kwartier in de speelotheek, helaas nog even geen kinderen mee


Aanmelden/inschrijven speelgoed terugbrengen en halen

Speelgoed terugbrengen en ander speelgoed halen kan alleen via inschrijving: https://tinyurl.com/speelgoed-omruilen De Speelhut is op aangepaste openingstijden open.


Hoe ziet een bezoek aan de speelotheek er uit?

Je komt op het vastgelegde tijdstip naar de speelotheek, binnen volg je de looproute. Bij de tijdelijke balie in de hal laat je al je speelgoed zien en geef je de artikelnummers door aan de medewerker. Vervolgens zet je groot speelgoed zelf weg in de gang, en klein(er) speelgoed zet je in de inleverkast links in de speelotheek. Het speelgoed in deze kast mag NIET direct weer geleend worden! Nu kun je nieuwe items uitkiezen om te lenen. Uitlenen doe je weer bij de tijdelijke balie in de hal. Zorg dat je binnen 15 minuten klaar bent, zodat andere leden ook gebruik kunnen maken van hun tijd.


Ingeleverd speelgoed wordt nu dus niet als gebruikelijk direct gecontroleerd.

Het speelgoed gaat een week in quarantaine (uitzondering zie quarantaine speelgoed). Na minimaal een week controleren wij het speelgoed en we gaan er natuurlijk vanuit dat alles in orde is. Mocht dit toch niet het geval zijn zullen we ons per mail bij je melden. Weet je van te voren al dat er iets niet klopt geef dit aan bij inleveren.


Kom alleen naar de speelotheek.

Helaas is een bezoek aan de speelotheek nu niet het gezellige uitje wat het anders wel was. Om aan de voorschriften vanuit de gemeente te voldoen mogen we echt maar twee personen in de speelotheek toelaten, en we willen graag zoveel mogelijk leden de gelegenheid bieden nieuw speelgoed te komen lenen. Kom alleen!


Uitleentermijn nieuw te lenen speelgoed.

Om tegemoet te komen in het aantal gemiste leen-weken én om het aantal verkeersbewegingen naar de speelotheek te verminderen hebben wij het aantal stuks speelgoed en het aantal weken dat je mag lenen verhoogd naar 6 stuks speelgoed en 6 weken lenen. Eerder terugbrengen kan natuurlijk wel! Hou er wel rekening mee dat je je altijd moet aanmelden, de link hiervoor vind je ook op onze website www.speelhut.nl.

Om alle leden de kans te geven speelgoed te ruilen kun je maximaal 1x aanmelden voor de eerste datumprikker die voor de komende drie weken geldt. Daarna zal er een nieuwe datumprikker aangemaakt worden waar je je weer op kunt aanmelden.

Quarantaine van speelgoed.

Het ‘kleine’ speelgoed in dozen wat wordt ingeleverd gaat eerst een week in quarantaine, dit kan dus NIET direct opnieuw worden uitgeleend. Groot speelgoed, met name rollend en rijdend materiaal wordt door de medewerkers na de dienst gedesinfecteerd en staat bij de volgende opening weer klaar voor uitleen.

Dit onderscheid maken we om twee redenen:

  • het is onmogelijk om ál het speelgoed direct na inleveren volledig te desinfecteren. Uit de adviezen kunnen we aannemen dat speelgoed dat een week onaangeraakt is geen virusverspreider meer kan zijn.

  • groot materiaal is wel makkelijk te desinfecteren, en juist lastig om een week onaangeraakt weg te zetten. Daarnaast denken we dat dit materiaal erg in trek is op het moment, dus willen we jullie zo snel mogelijk de kans geven dit weer te lenen.


Betalingen in de speelotheek.

Ongemerkt zijn we ook het nieuwe contributiejaar ingegleden. We willen jullie vragen de contributie zo spoedig mogelijk te voldoen, we zijn voor ons voortbestaan afhankelijk van deze inkomsten. Om contact via contant-geld te voorkomen zullen we voorlopig ALLE betalingen per PIN afhandelen. Voor bedragen onder de 15 euro rekenen we geen extra kosten.


Wat kun je doen als je liever nog even niet langs wil komen?

Dit is uiteraard geen enkel probleem! Als je het ons per mail laat weten zullen we het speelgoed nogmaals verlengen. Mail naar sotdespeelhut@gmail.com

Wellicht ten overvloede: kom niet naar de speelotheek als je verkoudheidsverschijnselen hebt.

Ben je aan het snotteren? Ben je verkouden? Heb je (enige) verhoging! Blijf alsjeblieft thuis!

Het is even aanpassen maar we vinden het fijn dat we dit aan jullie aan kunnen bieden en toch open mogen zijn.

De ongebruikelijke openingstijden hebben alles te maken met de ‘kom alleen’-maatregel. Deze geldt ook voor onze vrijwilligers (veelal moeders met schoolgaande kinderen), die het vrijwilligerswerk gaan combineren met het thuisonderwijs van de kinderen.

Alle maatregelen zijn in overleg met de gemeente tot stand gekomen, naleving hiervan is aan ons en aan jullie!

Heb je na deze uitgebreide mail nog vragen, we beantwoorden deze graag voor je via de mail.

Graag tot ziens in de speelotheek!

Bestuur en medewerkers speelotheek de Speelhut