In de kerstvakantie is de Speelhut gesloten op vrijdag 27 december/zaterdag 28 december en vrijdag 3 januari/zaterdag 4 januari 2020. Kom voor die tijd nog gezellig even langs en laat je winter-wens achter!

Volle speelgoedkast? Toch iets nieuws proberen? Bij de Speelhut moet je zijn!

Een speelotheek is voor speelgoed, wat een bibliotheek is voor boeken. Je kan er speelgoed en gezelschapsspellen lenen. De Speelhut leent niet alleen aan ouders/verzorgers speelgoed en spellen uit; ook als grootouder of gastouder ben je meer dan welkom!

De speelotheek biedt je de kans regelmatig iets nieuws te proberen. Ook duur speelgoed of dingen die maar beperkte tijd interessant zijn, komen zo binnen handbereik. Je voorkomt miskopen en kunt eerst uitproberen wat wèl interessant is om aan te schaffen.

Speelgoed lenen in plaats van speelgoed kopen is zeker interessant in deze tijd van groeiend bewustzijn van het milieu. Deeleconomie is een goede en duurzame keuze!

Speelotheek de Speelhut

Speelotheek de Speelhut viert in 2019 haar 30-jarig bestaan en leent sinds jaar en dag speelgoed en spellen uit voor kinderen in de leeftijd van 1 tot en met 12 jaar. Doelstelling van speelotheek de Speelhut is het stimuleren van het speelplezier van het kind. Met een lidmaatschap van de speelotheek heb je het hele jaar wisselend en uitdagend speelgoed in huis.

Speelotheek de Speelhut is gevestigd nabij speeltuin de Kievit, in de Sterrenhal aan de Wilgenlaan en heeft daar een klein lokaal tot haar beschikking. Het speelgoed staat overzichtelijk op categorie gepresenteerd in de kasten. Bij ons speelgoed vind je de diverse categorieën met korte omschrijving. Kinderen mogen onder toezicht van ouders/verzorgers spelen met het speelgoed in de speelotheek om speelgoed uit te proberen en/of te testen.

Kortom: de Speelhut biedt een grote verscheidenheid materialen aan, afgestemd op de ontwikkeling van het kind.