Zomervakantie

Het is vakantie!!! De speelotheek is daarom gesloten van vrijdag 15 juli t/m zaterdag 20 augustus, vanaf vrijdag 26 augustus zijn we er weer.

Schoonmaak

In de zomervakantie gaan onze vrijwilligers aan de slag met het speelgoed dat nog in de speelotheek aanwezig is. We gaan dit allemaal een sopje geven zodat alles weer lekker fris de uitleen in kan na de zomervakantie.

Graag willen wij jullie vragen om samen met je kind een handje mee te helpen door speelgoed (+ evt. de doos waar het in zit) dat je thuis hebt, schoon in te leveren. Kleine moeite groot plezier!

Kinderkleding- en speelgoedbeurs

Alvast voor in de agenda: op zaterdag 24 september organiseren wij weer de kinderkleding- en speelgoedbeurs in de Prins Johan Friso school aan de Oudelandselaan in Berkel en Rodenrijs. We zijn erg blij dat we dit keer ook weer speelgoed verkopen! Wil je alvast meer weten? www.speelhut.nl/beurs

Wordt vrijwilliger

Vele gezinnen maken gebruik van de speelotheek en er zijn ook weer nieuwe leden bij gekomen, super! In verband met deze mooie ontwikkeling in drukte kunnen we wel wat extra helpende handjes gebruiken. Is vrijwilliger worden bij de speelotheek iets voor jou? Help dan mee! Het voortbestaan van de Speelhut is afhankelijk van vrijwillige inzet. Wat is er te doen, waar liggen jouw talenten?! We zijn vooral op zoek naar hulp achter de balie tijdens openingstijden. We vinden het fijn als je 1x per maand mee kan helpen, meer mag uiteraard ook!

Mee helpen als balie medewerker kan op vrijdagmiddag tussen 15:30 uur - 17:00 uur en op zaterdagochtend tussen 9:30 uur - 11:30 uur dan is de speelotheek open. Er zijn altijd minstens twee vrijwilligers aanwezig die het speelgoed uitlenen en innemen/controleren, je wordt met een ervaren vrijwilliger ingedeeld. Jouw kind(eren) mogen meekomen, zij kunnen naar hartenlust spelen in de speelotheek en jij hebt intussen een gezellige en nuttige ochtend/middag.

Denk er eens over na en meld je na de zomervakantie aan! Dit kan gewoon in de speelotheek als je toch je schoon gemaakte speelgoed terug komt brengen ;o)


Welkom op de pagina van de Speelhut, speelgoeduitleen. Dé bieb voor speelgoed en gezelschapsspellen in Berkel en Rodenrijs

We zijn een bibliotheek voor speelgoed en gezelschapsspellen. Hier geen boeken maar van alles om mee te spelen. Kom ontdekken, we hebben zoveel! Ideaal om nieuw en ander speelgoed uit te proberen. Een abonnement biedt veel voordelen: het is duurzaam, minimalistisch én goed voor je portemonnee. Wil je lid worden, dat kan!

Klik hier om lid te worden van de Speelhut. Goede keuze! Veel kindjes maken gebruik van hetzelfde speelgoed, wat goed is voor hergebruik. Ontdek wat jouw kind leuk vindt, zo kun je eventueel in de aanschaf van eigen speelgoed een bewustere/duurzamere keuze maken. Ideaal dus. Lees verder op: Hoe werkt het?


Komt inleveren even niet uit?:

Heb je coronaklachten of komt terugbrengen even niet uit, verleng dan via de mail: speelotheek@speelhut.nl of via Whatsapp: 06-87360307 Je ontvangt van ons een bevestiging met de nieuwe inleverdatum.

Het speelgoed wordt zoveel mogelijk tijdens openingstijd geteld, je hoeft hier niet op te wachten. Als er onderdelen missen of kapot zijn, ontvang je in de week na het inleveren een mail van de speelgoedwerkgroep.

Klik hier om lid te worden van de Speelhut. Goede keuze! Veel kindjes maken gebruik van hetzelfde speelgoed, wat goed is voor hergebruik. Ontdek wat jouw kind leuk vindt, zo kun je eventueel in de aanschaf van eigen speelgoed een bewustere/duurzamere keuze maken. Ideaal dus. Lees verder op: Hoe werkt het?

Kom bij ons team

Bij dé speelgoedbibliotheek van Berkel en Rodenrijs, Speelotheek de Speelhut, kunnen we momenteel erg goed wat extra hulp gebruiken. Eens in de maand twee uur meehelpen?! Graag!!! Je bent altijd samen met een andere vrijwilliger, je kind mag mee naar het werk en je bent goed bezig. Bovendien is lidmaatschap voor onze vrijwilligers gratis. Aanmelden of meer weten? info@speelhut.nl

Doneer speelgoed

We krijgen de vraag wel eens vaker...kunnen we ook speelgoed aan jullie doneren? Ja, graag! Het is dan goed om te weten dat de speelgoedwerkgroep al het ontvangen speelgoed bekijkt en beoordeelt of het geschikt is voor de uitleen. Lees er meer over op de pagina 'Help mee'