CBS Prins Johan Friso in het zonnetje gezet door de Speelhutbeurs


Onze kinderkleding- en speelgoedbeurs mag al 10 jaar gebruik maken van de gymzaal en centrale hal van CBS Prins Johan Friso. Tijd voor een bedankje dus! We hebben een mooie verzameling buitenspeelgoed overhandigd aan een aantal leerlingen van groep 5. De leerlingen kunnen met onder andere voetballen, springtouwen, stoepkrijt en een mega Jenga weer heerlijk buiten spelen. We zijn erg blij met de speonsering door de school en daarnaast ook Bunnik Plants, Jumbo Esdoornlaan Berkel en Rodenrijs en Verhage Berkel en Rodenrijs Centrum. Door de steun van deze lokale bedrijven kan er weer heel veel leuk speelgoed aangeschaft worden voor de speelotheek.

Meivakantie

We zijn deze keer vóór en tijdens de meivakantie gesloten! Dit houdt in dat je deze weken extra krijgt op je leentermijn en je dus lekker lang kan lenen! Kom langs en kies het leukste speelgoed uit voor de meivakantie. 


De Speelhut is gesloten op:


Kinderkleding- en speelgoedbeurs, groot succes!

Zaterdag 16 maart vond de jaarlijkse voorjaarsbeurs van speelotheek de Speelhut weer plaats in de Prins Johan Friso school in Berkel en Rodenrijs. Om 8.45u stond er al een lange rij buiten met enthousiaste kopers die op tijd waren opgestaan om tweedehands kleding of speelgoed een tweede (of derde, of vierde) kans te geven. Gelukkig was het droog en duurde het wachten niet lang, want om 9.00u gingen de deuren open. Zoals ook voorgaande keren hing de gymzaal van de school weer vol met T-shirts, korte broeken, jurken, jassen, onesies, rokken, sportkleding en nog veel meer. Ook gymschoenen, zwembroeken, leggings, waterschoenen waren volop te verkrijgen. In de hal van de school stonden karren vol speelgoed; van puzzels, spellen en boeken tot lego, skateboards en knikkerbanen, de keuze was enorm!


Gelukkig waren er tijdens maar ook voor en na de beurs volop vrijwilligers om alles in goede banen te leiden. Er waren maatschappelijke stagiaires van de middelbare scholen in Lansingerland, leden van de Rotary, vrijwilligers die zich via NL Doet hadden aangemeld, maar vergeet vooral de vaste vrijwilligers van de Speelhutbeurs niet, die elke keer hun steentje bijdragen. 

Uiteraard wordt de beurs ook gesponsord door lokale ondernemers. 


Het was een drukke beurs, zo'n 3045 items hebben een nieuw gezin gevonden! De laatste kopers gingen klokslag 12 uur naar buiten. Daarna was het weer de taak van al die vrijwilligers om alles op te ruimen en te zorgen dat de school weer in dezelfde staat terug gebracht werd als waar ze vrijdagmiddag in werd aangetroffen. Eind van de middag konden alle verkopers hun niet verkochte-spullen weer ophalen en was het tijd om de balans op te maken. De opbrengst van de beurs wordt gebruikt door de Speelotheek om o.a. weer nieuw speelgoed voor de uitleen van te kopen.


Lid worden van de Speelhut

Als lid van Speelotheek de Speelhut kun je speelgoed en spellen lenen. Lid worden kan door dit formulier in te vullen. Het lidmaatschap loopt van 1 mei tot 1 mei en wordt per jaar verlengd, tussentijds lid worden is geen probleem! Kosten zijn € 27,00 per jaar, na inschrijving ontvang je van onze penningmeester een mail met daarin een betaalverzoek. Ter plekke lid worden in de speelotheek kan ook, dan kan je met PIN betalen. 

Per lidmaatschap kunnen drie items per keer geleend worden voor een periode van drie weken. Bij voorkeur kies je drie verschillende artikelen uit de verschillende categorieën, maar je kunt ook drie artikelen uit dezelfde categorie kiezen als je bijvoorbeeld een (kinder-) feestje hebt. Op de pagina catalogus vind je meer over de verschillende categorieën speelgoed die er zijn bij de Speelhut, in onze online catalogus staan alle items van de Speelhut.  Speelotheek de Speelhut streeft ernaar het speelgoed schoon, heel en compleet uit te lenen.

Vele gezinnen maken gebruik van de speelotheek, in verband met deze mooie ontwikkeling in drukte kunnen we wel wat extra helpende handjes gebruiken. Iets voor jou en help mee! Iedereen die mee helpt in de Speelhut doet dit vrijwillig. Achter de balie tijdens openingsuren, bestuur en speelgoedwerkgroep. Door deze enthouisiaste inzet kan de speelotheek bestaan! Help je ook mee? Kijk hier voor meer informatie. Handig om te weten...je hoeft niet elke week aanwezig te zijn, je geeft zelf aan wanneer je kan, je wordt ongeveer 1x per maand ingeroosterd.

Komt inleveren even niet uit?

Komt terugbrengen even niet uit? Verleng dan via de mail: speelotheek@speelhut.nl  of via Whatsapp: 06-87360307 Je ontvangt van ons een bevestiging met de nieuwe inleverdatum. Als speelgoed gereserveerd is kan dit NIET worden verlengd. Verlengen via de catalogus is NIET mogelijk.

Het speelgoed wordt zoveel mogelijk tijdens openingstijd geteld, je hoeft hier niet op te wachten. Als er onderdelen missen of kapot zijn, ontvang je in de week na het inleveren een mail van de speelgoedwerkgroep.

Kom bij ons team

Bij dé speelgoedbibliotheek van Berkel en Rodenrijs, Speelotheek de Speelhut, kunnen we momenteel erg goed wat extra hulp gebruiken. Eens in de maand twee uur meehelpen?! Graag!!! Je bent altijd samen met een andere vrijwilliger, je kind mag mee naar het werk en je bent goed bezig. Bovendien is lidmaatschap voor onze vrijwilligers gratis. Aanmelden of meer weten? info@speelhut.nl 

Maatschappelijke Stage

Zit je op het VO en zoek je een MaS-plek? Bij de Speelhut kan je stage lopen door mee te helpen als balie medewerker op vrijdagmiddag tussen 15:30 uur - 17:00 uur en op zaterdagochtend tussen 9:30 uur - 11:30 uur dan is de speelotheek open. Andere dagen of tijden is bij ons niet mogelijk. Aanmelden kan door ons te mailen: info@speelhut.nl 

Speelgoed doneren?

We hebben de afgelopen jaren van allerlei mensen mooi speelgoed gekregen om uit te lenen. Momenteel is er een stop. Zodra we weer speelgoed/spellen/puzzels aannemen kan je dat terugvinden op onze site.