Verkopen

De kinderkleding- en speelgoedbeurs komt er weer aan! Zaterdag 28 september van 9:00 tot 12:00 uur kun je komen shoppen bij de grootste tweedehands kinderkledingbeurs in de regio. Naast kinderkleding (maat 80 t/m 176) verkopen we ook tweedehands speelgoed, goed idee voor de decembermaand.

Iedereen met een verkoopnummer kan kinderkleding en/of speelgoed ter verkoop aanbieden. Je hoeft je artikelen niet persoonlijk 'aan de man te brengen'. Je brengt als aanbieder de te verkopen artikelen (zelf van prijslabel voorzien, zie voorbeeld bij tips) op vrijdagmiddag 27 september tussen 16:00-17:00 uur of vrijdagavond 18:30-19:30 uur, waarna de vrijwilligers van de beurs de artikelen beoordelen, sorteren op maat en soort. De kleding wordt op hangers aan de rekken gehangen en overige artikelen worden op soort uitgestald.

NIEUW IN 2019 VOUWKRAT

Alle artikelen die je inlevert, moeten in een vouwkrat passen. Kleding en speelgoed apart in vouwkrat inleveren, ben je aanbieder van kleding en speelgoed dan lever je dus twee vouwkratten in. Uiteraard kunnen grote artikelen (winterjassen/ski-kleding, schoeisel) en speelgoed met uitzonderlijke vorm los boven op de krat worden aangeleverd.

Artikelen die niet op deze manier wordt ingeleverd, zal worden afgekeurd of niet ingenomen. Enige uitzondering hierop is als je alle niet verkochte artikelen doneert, dan accepteren we tassen.

Alle kleding aanleveren in een vouwkrat (dus GEEN tassen/zakken/dozen) max. 40 stuks, maat 80 t/m 176. Rechts naast het handvat (beide kanten!) een breed schilderstape met daarop jouw verkoopnummer zowel bovenop als op de voorkant met zwarte stift (geen pen). Plak onderin de vouwkrat tevens een papier met daarop jouw naam en verkoopnummer. Je krijgt je eigen krat terug mits op juiste wijze voorzien van labels!

Het aanleveren van kleding in vouwkrat deze voorjaarsbeurs was nieuw; ook voor ons.

Het is een bewuste keuze om op deze manier te werk te gaan, vanwege de hoeveelheid afval die het aanleveren van tassen/zakken met zich meebrengt. Gezien de ervaring die nu opgedaan is, zal hier geen verandering in komen. Bij het duurzame karakter van onze beurs, waarbij kinderkleding en speelgoed een tweede leven krijgen staat het verminderen van afval hoog in het vaandel! Het is een keer de aanschaf van een vouwkrat maar daar heb je dan weer jaren (aanlever-)plezier van. We vertrouwen erop door op deze manier te werken toekomstgericht bezig te zijn en dat de aanschaf van een of meerdere kratten een duurzame investering is voor alle aanbieders.

Verkoop vindt plaats op zaterdagochtend 28 september tussen 9:00-12:00 uur.

Zaterdagmiddag tussen 16:30-17:00 uur haal je niet-verkochte artikelen weer op. Je ontvangt dan gelijk een overzicht van wat er verkocht is. Van deze opbrengst is 70% voor de aanbieder en 30% voor speelotheek de Speelhut. Als je zelf niet in de gelegenheid bent om je artikelen op te halen, zorg er dan voor dat iemand anders dit voor jou kan doen! Want... alles wat na 17:00 uur niet opgehaald is, vervalt automatisch aan het goede doel. Kosten om mee te doen bedragen €1,00 direct bij inleveren, contant te voldoen.

Verkoopnummer

Heb je meegedaan aan de afgelopen beurs en ben je in het bezit van een verkoopnummer? Dan krijg je ongeveer 3 á 4 weken voor de beurs per e-mail een uitnodiging mét aanmeld-link om weer deel te nemen. Let op: deelname dient ten alle tijden van tevoren bevestigd te worden om het verkoopnummer daadwerkelijk te kunnen gebruiken.

Doe dit op tijd want vol = vol.

Indien je jouw verkoopnummer 3 beurzen achter elkaar NIET hebt gebruikt, dan komt deze te vervallen. Weer meedoen? Dan dien je een nieuw verkoopnummer aan te vragen.

Nieuwe aanbieder?

Wil je voor het eerst meedoen en wil je dus een verkoopnummer aanvragen? Lees voordat je een verkoopnummer aanvraagt goed de spelregels en uitsluitingen voor het aanleveren van kleding en/of speelgoed door. Zo zie je of de artikelen die je ter verkoop aan wil bieden aan de gestelde eisen voldoen en hoe je deze aan moet leveren. Verkoopnummer aanvragen, vanaf 15 september delen wij op volgorde van binnenkomst nieuwe verkoopnummers uit. Aanmelden kan al wel maar het daadwerkelijke verkoopnummer ontvang je pas later.

Doneren? Rood kruis!

Als aanbieder kan je ook niet-verkochte artikelen doneren aan het goede doel. Dit doe je door het van te voren aan te geven op je aanmeldformulier én door te noteren op je prijslabel door links onderaan een rood kruis zetten. Zo weten onze vrijwilligers dat deze artikelen gedoneerd worden. Goede doelen van de beurs zijn o.a. Stichting Babyspullen, ELIM, Stichting Hart, Stichting GAiN Aktie4kids en speeltuin de Kievit.

Eigen risico

Artikelen die je ter verkoop aanbiedt, zijn niet verzekerd via een verzekering van speelotheek de Speelhut. De Speelhutbeurs is niet aansprakelijk voor zoekgeraakte* en/of beschadigde artikelen. *Bij het ophalen van niet verkochte artikelen is er nog een mogelijkheid om bij de gevonden voorwerpen te kijken; kijk of er nog artikelen van jou bij liggen (bijvoorbeeld omdat het prijslabel is losgeraakt/ kwijtgeraakt).

Tevens behoudt de organisatie zich het recht voor om artikelen niet in verkoop te nemen welke niet aan de spelregels van de Speelhutbeurs voldoen.

De organisatie behoudt zich het recht om artikelen niet in de verkoop te nemen en is niet verantwoordelijk voor het beschadigen of zoekraken van artikelen. Wie verkoopt/koopt tijdens deze beurs gaat akkoord met bovengenoemde spelregels. Aanbieden en kopen van artikelen tijdens deze beurs gebeurt op eigen risico, ruilen of retour geven is niet mogelijk. Alle medewerkers aan de Speelhutbeurs doen dit op vrijwillige basis en zullen met zorg en aandacht aangeboden artikelen behandelen.