21. What are the tea related words that came from China?
Ans:- The tea related words like Chai. and "Chini. came from Chinese.
22. Narrate briefly the legends related to the discovery of tea?
Ans:- There are two legends related to the discovery of tea.
Firstly, The story goes that the Chinese Emperor, Shen Nung, was sitting under a tree while his servant boiled water for drinking. Suddenly, some leaves from the tree fell into the boiling water. The emperor decided to taste the brew and found it refreshing and rejuvenating. Thus, tea was discovered.
Another legend says that an ancient Buddhist ascetic, Bodhidharma, cut off his eyelids when he felt sleepy during meditation. Ten tea plants grew out of his eyelids. Thus, the tea was discovered.
23. Give description of Dhekiabari tea garden as seen by Pranjal and Rajvir when they were driving through it?
Ans:- When Pranjol and Rajvir were travelling to the Dhekiaberi tea garden by train. They saw green forests and paddy fields on the way and then they saw the tea bushes. There were acres of tea bushes on both the sides which were all neatly pruned. It seemed there was a sea of tea bushes against the backdrop of densely wooded hills. All the tea bushes are neatly trimmed to the same height. There are also groups of tea-pluckers with bamboo baskets on their backs.
24. Describe the story related to the origin of tea? How did it become the world's beverage?
Ans:- The story of tea begins in China. According to legend, in 2737 BC, the Chinese emperor Shen Nung was sitting beneath a tree while his servant boiled drinking water, when some leaves from the tree blew into the water. Shen Nung, a renowned herbalist, decided to try the infusion that his servant had accidentally created.
Tea became a widely popular beverage because of its refreshing aroma, soothing taste, and medicinal properties present in it.
25. Describe the beautiful view that Rajvir had enjoyed from the train?
Ans:- Rajvir represents the magnificent view of the landscape from the train window. It existed a sea of tea bushes, fleeting against the backdrop of densely wooded hills. At odd intervals, there existed tall shade trees and one could see women tea-pluckers picking tea leaves, who seemed to be doll-like figures.
26. Name the Railway Junction where Rajvir and Pranjal got down from the train? Who were waiting to receive them?
Ans: The name of the Railway Junction where Rajvir and Pranjal got down from the train was Mariani Junction. or, The Railway Junction was Mariani junction where Pranjol and Rajvir finally got off.
Pranjal's parents were waiting to receive them.
27. Who was Bodhidharma? Why did he cut of eyelids?
Ans:- Bodhidharma was an ancient Buddhist ascetic who cut off his eyelids because he felt sleepy during meditation.
28. When did tea come to Europe? How was it drunk then?
Ans:- Tea came to Europe in early 1600. It is believed that Tea originated in China and was first drunk there. It first came to Europe in early 1600.
Tea was drunk in Europe in the sixteenth century as a medicine than as a beverage.
29. " No one really knows who discovered tea but there are many legends" - Who said this?
Ans: Rajvir said this to Pranjal.
30. What could be seen on both sides of the gravel road?
Ans: On both sides of the gravel-road were acre upon acre of tea bushes, all neatly pruned to the same height. Groups of tea- pluckers, with bamboo baskets on their backs, wearing plastic aprons, were plucking the newly sprouted leaves.