Recensioner

Recensioner

Om Postiljonen

  • "Postiljonen berättas med ett målande och enkelt språk som beskriver hur människor levde, tänkte och kände för drygt hundra år sedan. "

" Postiljonen är en varm berättelse om vanliga människors vardag, ljuva hemligheter,

skam och familjelycka, samt ödesdigra följder av illvilliga rykten och lögner."

"En bra bok för alla vuxna som intresserar sig för historiska livsöden."

Publicerat i BTJ- häftet nr 14, 2018

/Lektör Monica Wiksten Gideonsson


  • "Birgitta Renström Linde är mästerlig i sina miljöskildringar och språket är enastående vackert."

/Värmlands Folkblad Gunvor Nyman


  • Tack för en spännande läsupplevelse! Du är verkligen en mästare i att fånga inre dialoger och måla miljöer i ord Det är ett tidsdokument som inte bara Värmlänningar kan sätta värde på.

/En Läsare

Om Huldas Hemlighet

  • "..skriven på ett klart och enkelt språk och med en varm medkänsla som genomsyrar boken. Tillsammantaget en utmärkt författardebut om ett kvinnoliv för inte alls länge sedan." /Lektör Elsbeth Hermansson BTJ
  • " Det är en bok där empatin går hand i hand med intellektet. Hjärta och hjärna har samverkat i en perfekt balans i denna debut. Hoppas vi får fler efterföljare signerade Birgitta Renström Linde"/ Tina Papadopoulou Länstidningen Värmlandsbygden
  • - Läst boken. En högtidsstund. En mycket duktig berättare och med en språkbehandling, som ligger långt över många etablerade författares./ En Läsare
  • " Jag har läst den med stor behållning. Framför allt imponerar skribentens förmåga att "blåsa liv" i en ana, som hon aldrig träffat, bara hört talas om." /Åke Hörnquist Värmlandsanor.

Om Spegelfällan

  • "Jag har precis avslutat läsningen av Spegelfällan. Vilket gediget arbete du gjort, det är imponerande . Efter ett helt yrkesliv som psykolog känner jag igen mig så väl och tycker att det är så skönt att någon på ett så här tillgängligt sätt kan beskriva sina erfarenheter"

/från en Psykologkollega

  • "Jag har just läst Spegelfällan. Vill bara tala om att jag tyckte mycket om den.Bra historia och är imponerad av din insikt i vårdpersonalens problem. Välskrivet.

/från en Legitimerad Sjuksköterska

  • "Som en röd tråd genom romanen löper övertygelsen om hur väsentligt det är att människor lyssnar på varandra. Patienter och anhöriga som inte får chans att förklara vad de behöver, vilka de är och hur livet ser ut kolliderar hårdhänt mot de organisatoriska mallar de förväntas bli insorterade i."

/ Bohuslänningen