Postiljonen

Postiljonen

En vintermorgon 1887 lämnar postiljonen Lars Eriksson sin stuga i Bäckåsarna för dagens värv. I glittrande snö med solstrålar dansande mellan granarna skyndar han fram i sin postsläde genom Klarälvdalen. Han vill vara tillbaka vid poststationen i Råda innan mörkret faller. Kvar i hemmet är hustrun Britta, som väntar familjens sjätte barn. När Lars inte återvänder på kvällen blir hon orolig och anar oråd.

Postiljonen är en fängslande berättelse, en medryckande skildring av verkliga personer och händelser ur författarens egen släkthistoria och ett tidsdokument över hur människor i Värmland levde under 1800 talets senare del fram till 1917. En av dem vi får återse är Hulda, huvudpersonen i romanen Huldas Hemlighet (2012).

Liksom i Huldas hemlighet skildras kvinnorna och männens kamp för överlevnad och ett värdigt liv under svåra tider, men också deras glädje, förnöjsamhet och drömmar. Romanen skildrar de obemärkta, dem som historien ofta glömmer. Karaktärerna, tidsepoken och miljön är densamma i Huldas Hemlighet och i Postiljonen.