Huldas hemlighet

Huldas Hemlighet

Nu i ny bearbetad upplaga

Detta är en berättelse om ett kvinnoliv runt förra sekelskiftet, fyllt av evigt mänskliga dilemman, präglat av den tidsanda som rådde. Romanen tar oss med på värmländska Huldas livsresa under 1800- talets brytningstid in i det nya seklet. Vi möter hennes strävsamma vardag i olika miljöer, landsbygden i Värmland och Uppland, den växande bruksorten Skoghall och den händelserika storstaden Stockholm. Hulda är en av alla kvinnor liksom alla milda och rättrådiga män på vår jord, som förr men även i vår egen tid, förblir okända och osedda, vars livsvillkor och kamp för en värdig tillvaro glöms och göms.

Bakgrund till boken

- Jag vill inte dö, jag vill veta om jag haft en bror?

Min mor Britta fick aldrig något svar på den fråga hon ställde sig på dödsbädden. Men min nyfikenhet var väckt. Genom släktforskning avslöjades hennes tidigare okända levnadsöde. Det visade sig vara långt mer fängslande än någon kunnat ana. Detta gav inspirationen till debutromanen.

Släktforskningen kom även att synliggöra författarens morfar, Karls, bakgrund. Han var den äldste av sex syskon i torpet på Bäckåsarna, son till postiljonen Lars Eriksson och hans hustru Britta. En avgörande händelse för familjen är utgångspunkten i romanen Postiljonen (2017.)