Netwerkpartners

Het Netwerk Jeugdvriendelijk zou geen Netwerk zijn zonder al haar partners. Na drie jaar zitten we aan een lijst van zo'n 150 verschillende besturen, organisaties, instellingen,... die betrokken geweest zijn in de activiteiten van het Netwerk.

Een groot deel daarvan onderschrijft ook de ambitie en waarden van het Netwerk. Die groep vind je hieronder terug. Of toch al een deel. Wil je zelf mee de ambities van het Netwerk Jeugdvriendelijk onderschrijven en jezelf actief bekendmaken als Netwerkpartner, lever dan via de knop hieronder de nodige info aan.

Sint-Niklaas zet al langere tijd in op kind- en jeugdvriendelijk beleid en brengt die expertise samen in het merk 'Jong. Wild. Goud'. Sint-Niklaas is één van de grondleggers van het Netwerk.

Hasselt zet al langere tijd in op kind- en jeugdvriendelijk beleid en brengt dan ook heel wat expertise hierrond binnen in het Netwerk.

Gent is een pionier op vlak van kind- en jeugdvriendelijk beleid en is één van de grondleggers van het Netwerk Jeugdvriendelijk.

eCO-CITY heeft expertise in kind- en jeugdvriendelijke woonomgevingen, stedelijkheid en burgerschap

UCLL heeft expertise rond maatschappelijke impact, lobbyen binnen het jeugddomein en inclusief samenleven 

Kind & Samenleving is een expertisecentrum dat focust op de plaats van kinderen en jongeren in de samenleving. Ze zijn één van de grondleggers van het Netwerk.

Kortrijk is een pionier op vlak van kind- en jeugdvriendelijk beleid en is één van de grondleggers van het Netwerk Jeugdvriendelijk.

Kruibeke is een kleine gemeente die actief inzet op kind- en jeugdvriendelijk beleid en daarmee heel wat andere besturen in het Netwerk weet te inspireren.

Turnhout brengt heel wat expertise binnen rond transversaal werken, als pionier rond kind- en jeugdvriendelijkheid. Ook deze stad legde mee de basis voor het Netwerk Jeugdvriendelijk

Bataljong ondersteunt lokale besturen in het voeren van sterk jeugdbeleid. Bataljong is één van de grondleggers van het Netwerk en zorgt als organisatiehuis voor de nodige omkadering voor het Netwerk


DCJM is de Vlaamse overheidsdienst die de spil vormt voor het Vlaamse Jeugd- en kinderrechtenbeleid en vandaaruit mee vormgeven aan het Netwerk

Ook Temse is pionier op vlak van kind- en jeugdvriendelijkheid. Temse legde mee de basis voor het Netwerk Jeugdvriendelijk.

Deze Vlaams-Brabantse gemeente vond recent haar weg naar het Netwerk en zorgt daarin voor de nodige kritische vragen.

Laarne bewijst dat je geen grote stad hoeft te zijn om sterk kind- en jeugdvriendelijk beleid uit te tekenen. Laarne bewaakt in het Netwerk dan ook mee dat we die kleine besturen niet uit het oog verliezen in onze activiteiten.

Kenniscentrum Kinderrechten brengt kennis en expertise over kinderrechten samen. Die inzichten delen ze ook via het Netwerk met alle partners

De kinderrechtencoalitie realiseert vanuit haar leden de alternatieve rapportages. Zij geven vanuit hun beleidswerk signalen en actuele uitdagingen mee in het Netwerk.

Het Kinderrechtencommissariaat is één van de belangrijkste kinderrechtenactoren in Vlaanderen. Zij geven vanuit hun beleidswerk en klachtenopvolging signalen en actuele uitdagingen mee in het Netwerk.

Sint-Katelijne-Waver heeft al een lange traditie in kind- en jeugdvriendelijk beleid. Ook hun Huis van het Kind trekt volop die kaart en maakt werkt van de bestrijding van kinderarmoede in de gemeente. 

Endeavour is een coöperatie van stadsmakers die samen met burgers, beleidsmakers en middenveld op zoek gaan naar innovatieve manieren om ruimte te ontwerpen. Daarbij vertrekken ze vanuit een jeugdvriendelijke ambitie. Een waardevolle partner dus in dit Netwerk.

Alles over Pesten bundelt bestaande, betrouwbare informatie over het thema pesten. Het biedt hulp aan kinderen/jongeren, leerkrachten, begeleiders, ouders en iedereen die omgaat met kinderen en jongeren. Een ambitie die we ook in het Netwerk delen.

Globelink zet samen met kinderen en jongeren projecten op en streven zo naar een duurzame, rechtvaardige en solidaire wereld. Geen betere partner voor het Netwerk om ook de stem van kinderen en jongeren mee aan tafel te brengen.

Het Goe Gespeeld-netwerk focust op het recht op vrije tijd van kinderen en jongeren. Twee netwerken die elkaar vinden, dat kan niet anders dan elkaar versterken. 

KIYO versterkt jongeren als actieve actoren in verandering in België, maar ook in verschillende andere landen. Met hun kinderrechtenbenadering van internationale samenwerking linken zij het lokale aan het internationale niveau binnen het Netwerk. 

De VVSG vertegenwoordigt de Vlaamse lokale besturen. Ze zijn dan ook een onontbeerlijke partner in het Netwerk, als brug naar heel wat lokale mandatarissen en ambtenaren.

Uit De Marge vzw ijvert voor de rechten van kinderen en jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie, door maatschappelijke verandering. Dit realiseert Uit De Marge door het jeugdwerk te ondersteunen in haar diversiteit en via beïnvloeding van het jeugdbeleid. Daarbij ligt de nadruk steeds op de emancipatie van kinderen en jongeren. 

Vital Cities is een onderzoeksgroep van HoWest die zich toelegt op leefbare buurten en steden. Leefbaarheid en jeugdvriendelijkheid raken elkaar op diverse vlakken. Vital Cities is daarom een onderzoekspartner die we niet mogen missen in het Netwerk.

Eén van de grote jeugdbewegingen in Vlaanderen, met een hart voor kinderen en jongeren. Met de steenman als baken en symbool omarmt ze avontuur, diversiteit en de mars vooruit.

iDROPS is een community van maatschappelijk gedreven medewerkers, die van de wereld een betere plek wil maken - dus ook voor en met kinderen en jongeren.
Met creativiteit als hefboom voor maatschappelijke verandering - en die creativiteit helpt ons als Netwerk vooruit.