Welkom op de pagina van het Netwerk Jeugdvriendelijk

Het Netwerk Jeugdvriendelijk is een samenwerkingsverband dat sinds 2018 streeft naar het versterken van kind- en jeugdvriendelijkheid in Vlaanderen. We werken hiervoor samen met besturen, onderzoeksinstellingen en middenveldpartners, op lokaal, bovenlokaal en Vlaams niveau en dat over verschillende levensdomeinen heen. Onze ambitie is om alle kinderen en jongeren in Vlaanderen de best mogelijke omgeving te geven om in te leven en in op te groeien.  


Bij de officiële lancering (in 2019) vroegen we ook aan de Netwerkpartners wat het Netwerk voor hen betekent. Luister hiernaast naar hun reacties.

filmpje ingekort def.avi

Duik je graag dieper in het verhaal van het Netwerk, of ben je op zoek naar opgedane inzichten en voorbeelden? Klik dan zeker door naar de verschillende pagina's. We geven je alvast een overzicht van het Netwerk én van de pagina's op deze site.

We brachten onze missie en strategie samen op deze pagina. Duik in onze ambities en in hoe we die willen bereiken

De filosofie van kind- en jeugdvriendelijkheid ligt aan de basis van het Netwerk en is de gedeelde grond waarop partners elkaar vinden.  

Het Netwerk zou geen netwerk zijn als het niet vorm kreeg door de inbreng van partners. We geven dan ook graag een overzicht van die betrokken partners

Benieuwd naar de voorbije en komende activiteiten? Snuister dan zeker eens op deze pagina en ontdek de verslagen, geleerde lessen en beeldmateriaal

Er beweegt heel wat achter de schermen van het Netwerk Jeugdvriendelijk. Ontdek in de blog waar we zoal mee bezig zijn.