Instructie door Marieke is gericht op het zelf leren trainen van je paard, zodat je niet alleen tijdens de les jezelf en je paard verbetert, maar ook wanneer je geen les hebt.

Hierbij wordt altijd rekening gehouden met het niveau van zowel de ruiter als het paard. Het is belangrijk om samen in balans te zijn, dus er wordt veel aandacht gegeven aan houding en zit. Een goede onafhankelijke zit helpt de ruiter beter te voelen wat zijn paard doet. Daarnaast helpt het een paard te ontspannen en zijn rug beter te gebruiken, waardoor het bewegen verder kan verbeteren.

Tijdens de lessen wordt uitleg gegeven over het hoe en waarom van de oefeningen. Steeds beter leren voelen en begrijpen (van elkaar) blijft in elke les het uitgangspunt. Daarvoor is enig inzicht nodig in de manier waarop een paard leert en beweegt. Zo kun je samen met je paard naar steeds meer gevoel, recht gericht zijn, balans, souplesse en kracht toe werken. En naar meer plezier met elkaar, ook tijdens het rijden!

Bewegen in relatie tot Instructie: Tijdens de les wordt vooral gelet op HOE paard en ruiter zich samen bewegen. Lekker op je eigen niveau en in je eigen discipline kunnen rijden is een gevolg van optimaal kunnen bewegen van je eigen lijf en dat van je paard. Maar ook van het aanvoelen en begrijpen van elkaar. De instructie richt zich dan ook niet alleen op het lichamelijk bewegen, maar ook op het mentaal "bewegen" ... Op weg naar een echte "happy athlete" of gewoon een blij paard!