Після Воскресіння

Урок на тему: Після Воскресіння…

А чи знаєш ти, що сталося одразу після того, коли Ісус Воскрес? Адже зараз ми розуміємо, що це таке, а учні, які перебували тоді з Ісусом не так зразу повірили у Його воскресіння. Давай вирушимо в той час, щоб зрозуміти ті події краще.

Прочитай це у БібліїЄвангеліє від Луки 24, 13-44

Поміркуй:

  • До якої місцевості йшли двоє розчарованих учнів?

  • Як учні стали називати Ісуса? Що говорив учням Ісус під час подорожі?

  • Що одразу зробили учні, коли впізнали Воскреслого Ісуса?

  • Як Ісус довів, що Він не дух, а Той Самий Ісус, якого знали учні?

Роздуми: Ісус ще перед своїми стражданнями часто говорив учням, що має бути вбитий і на третій день воскресне. Учні чули це. Але коли це сталося, то побачили тільки смерть Ісуса, а у Воскресіння Його не повірили. Вони так були налякані смертю Бога, що розчарувалися і навіть стали називати Його не Господом, а пророком! Вони думали, що по-іншому Бог врятує світ від гріхів, вони не розуміли чому Ісус помер. Немає ніякого спасіння… Все намарно… Розпач панував у їхніх серцях. Двоє учнів навіть пішли з Єрусалиму сумні і пригноблені. Пішли до села Еммаус… Що би було якби Ісус до них не прийшов? Але Ісус так добре знає наше людське серце, знає як часто людині важко вірити Богу, що приходить до Своїх учнів, не залишає їх у смутку та в їхньому нерозумінні і знову переконує їх у Своєму Воскресінні. Він явився до них, але учні Його не впізнали. Розмовляв з ними, нагадуючи про Воскресіння, що правдиве воно, і що це не поразка Бога, а перемога любові над злом, і про це дуже давно говорилося у Святому Писанні пророками. Учні слухали Його, ще не пізнаючи, але смуток вже поступово відходив від них і з'являлась надія, вони стали помічати, що серце їх починає палати, коли говорить з ними цей невідомий чоловік. І коли вже стемніло, Ісус зробив вигляд, ніби хоче відходити від них, але учні не захотіли Його відпускати і попросили залишитися з ними на вечерю. І тут сталося чудо! На вечері, коли Ісус розламав хліб і роздав їм, очі їх відкрилися і учні побачили, що цей невідомий чоловік, який всю дорогу їх переконував у правдивості і важливому значенні Воскресінні – це Ісус! Вони впізнали Його! Ісус зумів доторкнутися їх сумних розчарованих сердець і переконати їх у перемозі Бога! Нарешті учні впізнали Свого Бога – Ісуса, що це насправді Він, насправді Воскрес, Живий і прийшов до них! Вони з радістю побігли до інших учнів, щоб сповістити це! І тоді коли це розказували, Ісус з'явився для всіх учнів. Перші слова, які Ісус промовив до учнів: «Даю вам МИР!». І тоді всі увірували у Воскресіння Ісуса і розказували це по всьому світу.

Бачимо як непросто учням було повірити у Воскресіння Господа, але Ісус ніколи нікого не залишає на самоті, Він любить нас і завжди приходить у наші сумніви і Своїм добрим Словом і Любов'ю переконує у тому, що Він живий, що Він воскрес, що дарує Бог кожній людині спасіння від гріхів і зла і безцінний подарунок - вічне життя.

За наступним посиланням подивись пояснення цієї історії:

https://www.youtube.com/watch?v=8FDeJVp1wC8

Пригадай серію з мультфільму «Розповіді Доброї Книги» про події після Воскресіння:

https://www.youtube.com/watch?v=Obh6k4BYQM&list=PLdaxdJ3hoKZ0V9jxcS9dSIEPLR7X5z5NX&index=39&t=3s

Після того, як учні увірували в Воскресіння остаточно, то жили в мирі та любові і єдності, і всім людям сповіщали про те, що Ісус насправді воскрес, що Він живий, що є Господом правдивим, і так само кожного любить. Ісус дав учням завдання говорити про це всім народам, які ще це не знали, щоб ці народи отримували віру в Бога та дар спасіння, відверталися від своїх поганих справ. А на підтвердження того, що Ісус живе, Він зціляв хворих, коли учні просили Його про це. А люди переконувались, що справді, Христос воскрес і живий. А найбільше всіх людей вражало, що учні жили між собою в братерській любові і єдності, в мирі, так як їх навчав Ісус. Тоді люди приходили і слухали про Ісуса і наверталися до Бога, відверталися від своїх злих вчинків, а Господь Своєю Силою допомагав їм жити в любові та мирі.

Наступна серія «Розповіді Доброї Книги» розкаже про дії учнів Ісуса після Його воскресіння:

https://www.youtube.com/watch?v=mptd7akWKj4&list=PLdaxdJ3hoKZ0V9jxcS9dSIEPLR7X5z5NX&index=39

Поміркуй, як в повсякденному житті можна довести свою віру в Воскреслого Ісуса? Можливо якимись словами або вчинками?

Що означає «жити в братерській любові та мирі» в твоєму житті?