Jaarlijkse Wijndegustatiecursus

16e Wijndegustatiecursus in Drongen

We nodigen je graag opnieuw uit op onze 4 wijnproefavonden, op de vrijdagen 03/11, 17/11, 08/12 en 15/12/2017, telkens van 20u tot ongeveer 23u. Net als de vorige jaren hebben onze wijnavonden een niet-commercieel karakter.

Thema’s: - 3 november: Puur en ongekunsteld Portugees

Quasi op algemeen verzoek: het wonderbaarlijke Portugal. Van noord naar zuid én vooral, bijna enkel oog voor een tiental inheemse druivenrassen. Zet je schrap voor de alfrocheiro's, tinta roriz of touriga nacional van deze wereld!

- 17 november: Climate change

Alain is Frank Deboosere niet, maar wat hij wel weet is dat er heel wat aan de hand is met de wijnen van de voorbije jaren, lees: vooral een hoger alcoholgehalte. Maar 'elk nadeel heeft zijn voordeel' zei ooit iemand..., daarom een avond puur wijnen uit meer noordelijke regio's en landen. Is het effect van de klimaatopwarming voelbaar en worden de wijnen almaar rijker? We doen de test!

- 8 december: Hapjesavond

Zullen we de rollen eens omdraaien? En bij elk gerecht een paar wijnen kiezen die in theorie helemaal niet bij het gerecht passen? 'Not done!' denkt u wellicht, 'Toch wel!' zegt Alain. Een op z'n minst verrassende avond... Afwachten of die ook nog lekker wordt!?

- 15 december: De vier jaargetijden

Misschien sta je er niet bij stil, maar al naargelang het seizoen verandert ook onze wijnkeuze. Zo zullen krachtige exemplaren boordevol tannines niet echt plezierig zijn in hartje zomer terwijl een frisfruitige rosé gewoon van zijn sokkel dondert wanneer de temperatuur onder het vriespunt duikt. Een wijnavond à la Vivaldi: wat drinken we in de lente, zomer, herfst en winter? En gefocust op een jong(er) publiek!

Gastspreker: Alain Bloeykens, fulltime wijnjournalist, is o.a. bekend van zijn artikels in Het Nieuwsblad/De Gentenaar, zijn wijnreportages voor Radio 2 en als drijvende kracht achter de wijnbeurs Megavino in Brussels Expo (19e editie van 20 tot 23 oktober ‘17 in Brussels Expo met Bulgarije als gastland - www.megavino.be).

Locatie: Landgoed De Campagne, Gijzelstraat 12 te Drongen-Luchteren.

Deelnameprijs voor de 4 avonden samen: € 110 per persoon. Wie meegaat met CuVino naar Megavino op vrijdag 20 oktober krijgt €10 korting op de deelnameprijs van de wijncursus en betaalt dus slechts € 100 per persoon.

Alle degustaties en de hapjes op 08/12 zijn inbegrepen. Het is enkel mogelijk om zich voor de 4 avonden samen in te schrijven. Wie een avond niet kan komen, mag zich laten vervangen.

Meebrengen: Een 4-tal megavino-degustatieglazen of ISO standaard proefglazen + 1 waterglas.

Info & inschrijvingen: voor 29 oktober (of zolang er plaatsen zijn) bij Luc Dierick, E-mail: luc.dierick@telenet.be. De reservatie is pas geldig na betaling van de deelnameprijs op rekeningnr. BE28 0631 8589 9020.

Organisatie: CuVino (www.facebook.com/CuVino.be), m.m.v. stad Gent - Circa (Cultuurcentrum Gent).

pdf uitnodiging