Vof contract laten opstellen inclusief begeleiding

Vennootschap onder firma overeenkomst opstellen

Bij samenwerken is het altijd erg belangrijk om goede afspraken te maken en deze vast te leggen. Als je een vennootschap onder firma gaat oprichten, of al hebt opgericht, dan geldt dit vanzelfsprekend ook. Het beste is om de afspraken voor dat je echt gaan beginnen goed op papier te zetten. Problemen achteraf zal je dan minder snel hebben.

Als een van jullie gaat stoppen of uittreden, wat gebeurt er dan? Wellicht is iemand slecht in zijn taken uitvoeren. Denk ook bijvoorbeeld aan de verdeling van de opbrengst en de kosten.

Als je een vof start, is het belangrijk om goede afspraken te maken. Het is niet altijd even makkelijk om goede afspraken te maken. Niet alle afspraken zijn bijvoorbeeld realistisch of uitvoerbaar. Een jurist kan jullie helpen bij het maken van goede afspraken.


Wil je een vof contract laten opstellen? Neem dan contact op via de link.

Waarom begeleiding bij het opstellen van een vof contract

Zoals in de vorige alinea terugkomt, is het maken van goede afspraken noodzakelijk als je met iemand (of met meerdere personen) gaat samenwerken in een vof. Het zal niet de eerste keer zijn dat achteraf toch anders over iets wordt gedacht ondanks dat iedereen het idee had dat ze vooraf er het zelfde over dachten. Een geschil is dan snel geboren.


Het wil wel eens voorkomen dat er wordt aangenomen dat iedereen hetzelfde over iets dacht, terwijl er eigenlijk niet voldoende over is gesproken. misschien was iemand op iets anders gefocust waardoor hij even iets belangrijks gemist heeft. Het kan ook zijn dat iemand niet het achterste van zijn tong durfde te laten zien. Vergeet ook niet dat meningen kunnen veranderen. Iets waarover jullie het eerst wel eens waren, kan het zomaar zijn dat door een gewijzigde mening dat niet meer zo is.


Je moet ervoor zorgen dat dit soort problemen zich niet voordoen. Maar ook dat alle afspraken haalbaar en uitvoerbaar zijn en dat er geen belangrijke punten worden vergeten. Een jurist kan je daarbij helpen. Een juridisch specialist zorgt ervoor dat mogelijke geschillen worden ondervangen en dat jullie zo goed mogelijk kunnen samenwerken.

Voordelen van begeleiding bij het opstellen van een vennootschap onder firma overeenkomst

Het voordeel van begeleiding bij het opstellen van een vof overeenkomst is dat je zeker weet dat je alle belangrijke onderwerpen hebt besproken. Hierdoor hoef je niet zelf alles te verzinnen. Aan de hand van een checklist bespreekt de juridisch professional alle punten die jullie moeten bespreken en opnemen in de overeenkomst. Er is vanzelfsprekend genoeg ruimte om extra afspraken af te spreken. Wellicht wel een van de belangrijkste voordelen van begeleiding bij het opstellen van contracten: De begeleiding brengt ook met zich mee dat jullie alle vragen die jullie hebben voor kunnen leggen en daar advies over kunnen krijgen.

Contract opstellen: vof contract opstellen