uitstappen en reizen

Meerdaagse reis naar Groningen en omstreken van 1 tot 4 juli 2024

 

Tot tweemaal toe werd deze reis uitgesteld wegens het gekende virus. Eindelijk kunnen we deze reis terug aanbieden.

Aan een democratische prijs willen we verder gelegen locaties in het noorden van Nederland en één in Duitsland bezoeken.

Deze reis staat in het teken van vele bloemen en planten, uiteraard ook cactussen en vetplanten, die we kunnen bewonderen en aankopen in kwekerijen en tuinen.

Wie interesse heeft in cultuur en andere bezienswaardigheden komt ook aan zijn/haar trekken in Groningen en op een verrassingslocatie in Duitsland.

We overnachten nabij Groningen. Het is de ideale locatie om zowel tijdens de heenreis, ons verblijf en de terugreis de geplande uitstappen te doen.

In de prijs voorzien we alle maaltijden vanaf het middagmaal tijdens de heenreis tot het middagmaal tijdens de terugreis. Tevens zijn het vervoer met een luxeautocar en alle toegangsgelden inbegrepen.

 

Voor de voordracht van 16 december en tijdens de pauze tonen we een korte presentatie over het programma van deze uitstap.

 

Heb je interesse of heb je vragen, laat het ons weten: info@cactussenvetplanten.be of 0477 09 19 61

6 mei: jaarlijkse uitstap 2023


Zaterdag  6 mei vertrekken we om 7.30 uur op de parking van het Shopping Center in Wijnegem, hoek  Turnhoutsebaan en Dorenboslaan. Aan deze ingang van de parking is er een rondpunt met de eindhalte van volgende bussen: 140, 141 en 780.

We rijden richting West Vlaanderen naar Wevelgem waar we als eerste te gast zijn bij Nicolas Samyn die de reis voor ons bereidwillig heeft samengesteld waarvoor dank.

Nicolas heeft een gemengde verzameling met zowel Astrophytum, Gymno spegazzinii en vele zeldzaamheden. Koffie, thee en frisdrank zal klaar staan voor ons evenals een verkoopstand.

De volgende is Kris Deblauwe in Beveren-Roeselare. Hier eveneens een gemengde verzameling met planten meestal verkregen door zelf te zaaien. Hij heeft ook een prachtige boerentuin waarin we zeker eens moeten wandelen. We gaan hier ons meegebracht lunchpakket gebruiken. Kris zal voor koffie, thee en frisdrank zorgen. Bij slecht weer zal hij een tentje opzetten zodat we allen samen droog kunnen zitten. Hier ook een verkoopstand.

Na de middag gaan we dan naar Patrick Vanhaerens in Kortemark, de enige waar we vroeger al eens geweest zijn. Patrick heeft naast zijn gemengde verzameling met specialisatie van Echinosereus ook mooie geraniums waaronder de stergeranium.

We vervolgen de reis naar Torhout waar we Luc Vandecaveye bezoeken met een mooie gemengde verzameling met de nadruk op vele cristaten.  Luc is gespecialiseerd in het enten en heeft zodoende vele mooie planten om te bewonderen. Bij deze laatste twee zal ook een verkoopstand aanwezig zijn.

We zullen ten laatste om 19 uur  terug zijn.

De deelnameprijs is € 20 per persoon.

Inschrijven kan:

Betalen liefst op de clubrekening  BE53 979 787 722 453  BIC ARSPBE22