Cactussen & Vetplanten vzw

nieuws

Regelmatig maken we een ééndagsuitstap naar het zuiden van Nederland, maar ook in het noorden zijn er interessante liefhebbers en kwekerijen op te bezoeken. Omdat de afstand voor een daguitstap te ver is, maken we er een vierdaagse van.

VIERDAAGSE REIS NAAR HET NOORDEN VAN NEDERLAND

Het volledige programma vind je op onze 'agenda'.

Contactpersoon en info:

Jozef/Betty Jacobs: 0032 (0)3 646 67 03

of info@cactussenvetplanten.be

of op de vergadering van 18 januari.


Geïnteresseerd? Bekijk dan het filmpje.

Vraag informatie op info@cactussenvetplanten.be

Zaadlijst 2020

Ook voor dit jaar hebben we weer een nieuwe zaadlijst samengesteld. Onze zaadlijst steunt op de zaden die onze liefhebbers ons ter beschikking stellen. Hierdoor kunnen we ons aanbod uitbreiden met aankopen van andere soorten die we nog weinig hebben gehad.

Veel van onze leden hebben zich gespecialiseerd in bepaalde geslachten waarvan ze ook de bloemen bestuiven en trachten zaden te oogsten. Daarom deze oproep: Wie heeft nog enkele soorten zaden geoogst die je zelf niet nodig hebt of waarvan je er teveel hebt en wil je daar andere liefhebbers een plezier mee doen?

Graag een seintje aan Luc, 03.651.73.76 of luc.stapelia@hotmail.com

De nieuwe zaadlijst kan je bekijken en downloaden.

Je kan zaden bestellen door het formulier in te vullen en naar ons op te sturen. Dit formulier kan dus NIET ONLINE ingevuld worden.

Door de goede zorgen van Piet kan je jouw bestelling ook nu weer digitaal doorgeven. Dit kan via het het te downloaden Excelbestand. Lees voor het invullen eerst de informatie op het eerste tabblad! Wij adviseren om het bestand na downloaden op te slaan onder uw eigen naam, dus achternaam en voornaam. Wanneer u besluit om te bestellen, onderstaande 8 punten even nalezen.

Als je de zaadlijst niet kan downloaden, kan je een mailtje sturen naar info@cactussenvetplanten.be dan sturen we je deze op.

Lidgeld 2020

Ook in 2020 behouden wij het lidgeld op 15.00 euro voor alle leden, dus ook voor de leden uit Nederland en andere landen. Voor deze bijdrage krijg je elf nieuwsbrieven en een verzekering voor u en uw eventuele partner tijdens onze activiteiten. Er wordt dus geen bijdrage per aangesloten gezinslid gevraagd.

Er is een rekeningnummer voor alle betalingen. Door de nieuwe Europese regelgeving zijn buitenlandse overschrijvingen nu gratis met (het volgend jaar voor iedereen verplichte) IBAN: BE53 9797 8772 2453 BIC: ARSPBE22.

Lid worden?

Wil je lid worden van onze club, dan kan je hier een aanvraagformulier downloaden.

Vul het in en stuur het terug, wij zorgen voor de rest.

CaVeKa 2020

Het tijdschrift CaVeKa wordt uitgegeven door de Vlaamse cactusverenigingen en verschijnt elf maal per jaar (maandelijks behalve in augustus), in vierkleurendruk en behandelt reisverslagen naar de groeiplaatsen en plantbeschrijvingen van cactussen, vetplanten (en kamerplanten). De artikels worden geschreven door liefhebbers van de meewerkende verenigingen. De inhoud van dit tijdschrift wordt maandelijks vermeld in onze rubriek ‘boeken & tijdschriften’.

Proefnummers en vorige jaargangen kan je tijdens de vergadering verkrijgen bij Irène.

Voor 2020 bedraagt de jaarlijkse bijdrage voor dit tijdschrift € 15 en bij onze vereniging wordt tijdschrift verdeeld op de ledenvergaderingen.

Opsturen kan ook voor € 5 extra.

Dit bedrag kan eveneens overgeschreven worden op rekening van Cactussen & Vetplanten IBAN: BE53 979787722453 en BIC: ARSPBE22 met vermelding CaVeKa

Ons lokaal

In 2019 gaan alle activiteiten nog steeds door op de derde zaterdag van de maand, maar in een lokaal van ‘t Gasthuis Turnhoutsebaan 199, 2110 Wijnegem.

Achter het politiekantoor is er een parking en er zijn plannen om deze parking uit te breiden na de sluiting van het containerpark. Voor ‘t Gasthuis is er een bushalte en op 200 meter is de eindhalte van tramlijnen 5 en 10.

Wij hebben gekozen voor het lokaal Lazaret. Dit lokaal is gelegen in de tuin achter het centrale gebouw. Vanaf de parking is er een voetpad naar dit lokaal. Als Lazaret niet beschikbaar is, gebruiken we de conferentiezaal binnen in ‘t Gasthuis

Als er mensen vroeger toekomen, kunnen zij altijd terecht in het hoofdgebouw van 't Gasthuis. Er is een zithoek en je kan er kranten en tijdschriften lezen.


Op de plantenbeurs van mei werd deze nieuwe website van onze club voorgesteld. Een website die zowel vlot te gebruiken is op laptop, smartphone en tablet.

De oude website zal binnenkort verdwijnen en we willen daarom de heer Ben Laenen, die MEER DAN 10 jaar belangeloos voor deze website gezorgd heeft, daarvoor heel, heel hartelijk danken!

Meer info over de verzorging en zaaien

Vanaf nu staan de uitgebreide teksten over het verzorgen en het zaaien van cactussen terug on-line. Eduard heeft ze een aantal jaren terug geschreven, maar ze zijn nog steeds een goede bron van informatie, en niet alleen voor mensen die net hun eerste cactus in huis gehaald hebben.

Opmerkingen zijn natuurlijk altijd welkom. En als iemand zich geroepen voelt om de teksten om te zetten naar het Engels of Frans, mag hij ons altijd contacteren.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over de verzorging van cactussen of vetplanten, of wil je de naam van een plant kennen, dan mag je een mail sturen naar info@cactussenvetplanten.be

We doen ons best zo snel mogelijk te antwoorden.