Cactussen & Vetplanten vzw

nieuws

Lidgeld 2021

Ook in 2021 behouden wij het lidgeld op 15.00 euro voor alle leden, dus ook voor de leden uit Nederland en andere landen. Voor deze bijdrage krijg je elf nieuwsbrieven en een verzekering voor u en uw eventuele partner tijdens onze activiteiten. Er wordt dus geen bijdrage per aangesloten gezinslid gevraagd.

Er is één rekeningnummer voor alle betalingen. Door de nieuwe Europese regelgeving zijn buitenlandse overschrijvingen nu gratis met (het volgend jaar voor iedereen verplichte) IBAN: BE53 9797 8772 2453 BIC: ARSPBE22.

Lid worden?

Wil je lid worden van onze club, dan kan je hier een aanvraagformulier downloaden.

Vul het in en stuur het terug, wij zorgen voor de rest.

CaVeKa 2021

Het tijdschrift CaVeKa wordt uitgegeven door de Vlaamse cactusverenigingen en verschijnt elf maal per jaar (maandelijks behalve in augustus), in vierkleurendruk en behandelt reisverslagen naar de groeiplaatsen en plantbeschrijvingen van cactussen, vetplanten (en kamerplanten). De artikels worden geschreven door liefhebbers van de meewerkende verenigingen. De inhoud van dit tijdschrift wordt maandelijks vermeld in onze rubriek ‘boeken & tijdschriften’.

Proefnummers en vorige jaargangen kan je tijdens de vergadering verkrijgen bij Irène.

Voor 2021 bedraagt de jaarlijkse bijdrage voor dit tijdschrift € 18 en bij onze vereniging wordt tijdschrift verdeeld op de ledenvergaderingen.

Opsturen kan ook voor € 5 extra.

Dit bedrag kan eveneens overgeschreven worden op rekening van Cactussen & Vetplanten IBAN: BE53 979787722453 en BIC: ARSPBE22 met vermelding CaVeKa

Ons lokaal

Omdat er door de coronamaatregelen minder mensen toegelaten worden in de lokalen in ’t Gasthuis, hebben we gezocht naar een groter lokaal en hebben we enkele bijeenkomsten verplaatst naar het

Parochiecentrum, Wommelgemsesteenweg 34/36 (2110 Wijnegem)


Alle activiteiten gaan door op de derde zaterdag van de maand, in een lokaal van ‘t Gasthuis Turnhoutsebaan 199, 2110 Wijnegem.

Achter het politiekantoor is er een parking en er zijn plannen om deze parking uit te breiden na de sluiting van het containerpark. Op 200 meter is er een bushalte en is er de eindhalte van tramlijnen 5 en 10.

Wij hebben gekozen voor het lokaal Lazaret. Dit lokaal is gelegen in de tuin achter het centrale gebouw. Vanaf de parking is er een voetpad naar dit lokaal. Als Lazaret niet beschikbaar is, gebruiken we de conferentiezaal binnen in ‘t Gasthuis.

Als er mensen vroeger toekomen, kunnen zij altijd terecht in het hoofdgebouw van 't Gasthuis. Er is een zithoek en je kan er kranten en tijdschriften lezen.

Meer info over de verzorging en zaaien

Vanaf nu staan de uitgebreide teksten over het verzorgen en het zaaien van cactussen terug on-line. Eduard heeft ze een aantal jaren terug geschreven, maar ze zijn nog steeds een goede bron van informatie, en niet alleen voor mensen die net hun eerste cactus in huis gehaald hebben.

Opmerkingen zijn natuurlijk altijd welkom. En als iemand zich geroepen voelt om de teksten om te zetten naar het Engels of Frans, mag hij ons altijd contacteren.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over de verzorging van cactussen of vetplanten, of wil je de naam van een plant kennen, dan mag je een mail sturen naar info@cactussenvetplanten.be

We doen ons best zo snel mogelijk te antwoorden.