Press room BINOMI

Compartim un compromís ètic d'una iniciativa neuropedagògica que abraça estratègies psicopedagògiques i recursos tecnopedagògics.

KBIP/COMconèixer és una xarxa internacional de construcció de coneixement de manera col·laborativa entre professors, alumnes i experts de Catalunya i de diferents països, a través de la metodologia compartida, la plataforma Knowledge Forum i altres aplicacions informàtiques.

El Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, l’ICE de la Universitat de Barcelona, la Universitat Ramon Llull -Blanquerna, la Universitat de Laval (Quebec) i la Universitat de Toronto impulsen aquest projecte a Europa.

Participació i col·laboració dels cofundadors del Projecte Binomi a les Jornades de Didàctica, Innovació i Multimedia: 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 i 2022

L'equip multidisciplinari de BINOMI ha participat al Col·loqui Héloïse 2019 . El Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya ha estat una de les institucions impulsores, destacant la figura del degà Ramon Fuster i Rabés (Bell-lloc d’Urgell, 1916 – Barcelona, 1976) .


Associació Héloïse és un organització europea que té com a objectiu salvaguardar el llegat que ens han deixat rellevants pedagogs i que segueixen sent referents en el món de l’educació avui.


A través de Col·loquis anuals es vol donar a conèixer i preservar aquest patrimoni pedagògic i, alhora, també es vol ajudar a entendre millor, a analitzar i a posar en valor tant la història com l’actualitat d’aquests pedagogs en el context contemporani. Aquest enfocament, per descomptat, s’associa al coneixement de pedagogs contemporanis d’altres països i regions d’Europa.PEDAGOGIES DE LA DEMOCRÀCIA I LA RESISTÈNCIA A L'EUROPA DEL SEGLE XX I FINS AVUI [19/10/2021]

Obra editada dins la col·lecció “Treballs de la Secció de Filosofia i Ciències Socials”, núm. LII. ISBN 978-84-9965-608-3. 219 pàgines.


Durant el mes d’octubre de 2021, ha sortit editat en paper el llibre que recull els principals continguts del Col·loqui Héloïse que es va celebrar a Barcelona el febrer del 2019. Un recull que inclou la comunicació presentada pels cofundadors del Projecte Binomi Jaume Basseda i Maria de Montserrat Oliveras: La robòtica i la programació, una experiència educativa que fomenta el pensament computacional.”


La Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC ha publicat el llibre esmentat, una edició a cura de Josep González-Agàpito, Carme Amorós Basté i Jordi Garcia Farrero.


Properament es podrà accedir a la seva versió digital.

World Federation of Associations of Teacher Education (WFATE) has the mission of building a global community of teacher educators and to promote transnational collaboration, support, and research and development in teacher education.

[WAFET - 05/05/2021]

Ens han publicat un nou article acadèmic a la Revista de la Federació Mundial d’Associacions de Formadors de Mestres en una edició especial que examina com han anat l’aprenentatge, l’ensenyament i la formació del professorat en les condicions d’una pandèmia planetària i en el marc d’un procés d’ensenyament i d’aprenentatge en línia i de manera remota. El WFATE Journal és una revista electrònica de recerca i desenvolupament educatiu.

BINOMI & UAB

L'equip multidisciplinari del Projecte Binomi ha desenvolupat la formació prevista a la Jornada Tecnopedagògica: Aprendre a pensar, aprendre a conèixer, aprendre a saber a través de la Robòtica Educativa i propostes STEAM al Grau d'Educació Primària en el marc de l’assignatura Aprenentatge i Desenvolupament de la Personalitat (curs 2017-2018).

El Projecte BINOMI està compromès amb la formació de formadors

L'equip multidisciplinari del Projecte Binomi ha participat a la I Jornada de pràctiques 2017 : "El centre formador un mirall pels futurs docents." el 4 de novembre 2017. Auditori de la Facultat de Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona. L'esdeveniment es va celebrar per directors, coordinadors, tutors de pràctiques de centres d'educació infantil, primària, secundària, formació professional, formació d'adults i universitats. L'objectiu de la jornada va ésser posar en valor el desenvolupament de les pràctiques universitàries en els centres formadors en col·laboració amb les universitats. MÉS INFORMACIÓ

BINOMI & BLANQUERNA-URL

Escola Estiu 2020: Robòtica educativa i programació: transdisciplinarietat, multidisciplinarietat i interdisciplinarietat a l'aula del segle XXI.

Escola Estiu 2021: Creativitat i tecnopedagogia 3.0 a l’aula del segle XXI vegeu el PLA DE TREBALL

L'equip multidisciplinari de BINOMI ha impartit els tallers formatius organitzats pel Departament de Didàctica i Organització Educativa de la Universitat de Barcelona : «CREATIVITAT I TECNOPEDAGOGIA» (curs: 2019-2020/2020-2021). Els tallers tecnopedagògics sobre «Creativitat i tecnopedagogia» són uns tallers desenvolupats per l’equip multidisciplinari de BINOMI i programats com activitats formatives vinculades a l’assignatura optativa de Creativitat i innovació educativa del Grau de Pedagogia del Departament de Didàctica i Organització Educativa de la Universitat de Barcelona, amb l’objectiu d’apropar als futurs pedagogs a la realitat d’un pensament creatiu.

L'equip multidisciplinari de BINOMI ha format part de l'equip docent de la 1a edició (2020-2021) del POSTGRAU PROPI DE LA UNIVERSITAT DE BARCELONA SOBRE ALTES CAPACITATS INTEL·LECTUALS: DETECCIÓ, INTERVENCIÓ I RECERCA (modalitat on-line). US PODEU INFORMAR: postgraus.educacio@ub.edu/tel. 93.403.44.56/ www.postgrauac.com

Motivacions: per què fer aquest POSTGRAU?

Queda POSPOSADA la 2a edició del POSTGRAU sobre AACC

  • L'equip multidisciplinari del Projecte Binomi ha participat a la I Jornada de Pedagogia UNIVERSITATS-COPEC (13/02/2018): La Universitat de Barcelona juntament amb el Col·legi de Pedagogs de Catalunya (COPEC) i altres universitats catalanes (UAB, UdG i URV) organitza la I Jornada de Pedagogia UNIVERSITATS-COPEC fruit de la col·laboració entre aquestes entitats per tal d’abordar l’exercici professional de la pedagogia a partir de tres eixos vertebradors: escola, social, empresa, coincidents amb els contextos on el pedagog/a i psicopedagog/a desenvolupa el seu exercici professional.

  • PUBLICACIONS amb el suport del COPEC:

  1. NDP - “MÉS REFLEXIÓ PEDAGÒGICA I MENYS SOROLL MEDIÀTIC” [01/03/2022] Maria de Montserrat Oliveras, cofundadora del Projecte Binomi, ha co-elaborat aquesta publicació a través de la Vocalia de Pedagogia i Escola del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya (COPEC) : La llengua a l’escola, l’avançament del calendari escolar, l’esborrany del currículum, la ràtio a P3, esdeveniments que estan sacsejant la comunitat educativa i posant en el punt de mira al Sistema Educatiu. En aquest context de soroll mediàtic el Col·legi Oficial de Pedagogia, des de la vocalia de Pedagogia i Escola, comparteix algunes reflexions pedagògiques. Llença un prec als mitjans de comunicació i dels representants polítics, sobre l’ús indiscriminat que en fan, del concepte PEDAGOGIA.

  2. ÈTICA I DOCÈNCIA [05/10/2021] Maria de Montserrat Oliveras, cofundadora del Projecte Binomi, ha participat en aquest post coral publicat al DIARI EDUCACIÓ amb el suport del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya (COPEC). Amb motiu del Dia del Docent, la Vocalia de Pedagogia i Escola del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya, vol aportar un seguit de reflexions al voltant de l’ètica a l’àmbit de la docència, per tal de fer evident el reconeixement de la tasca dels pedagogs/gues, psicopedagogs/gues, mestres, professorat, així com de la resta de professionals de l’ensenyament dins del sistema educatiu. [...] Firmen aquest article els membres de la Comissió de la Vocalia de Pedagogia i Escola: Laia Pinilla, Maria de Montserrat Oliveras, Marta Fabregat, Victòria Gómez, Núria Padrós, Ignasi Bau i Joan Gamero.

  3. "EL CURS ESCOLAR, UNA REALITAT CALIDOSCÒPICA" [20/6/2021] Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya (COPEC) Cada nou curs és recurrent, amb una intensió necessària tot pensant amb la diversitat de l’alumnat i els sociogrames que els acompanyen. Aquest darrer curs arran de la pandèmia, ha calgut més que mai, fer convergir els esforços vers la sostenibilitat i objectius de transformació social i educativa.

  4. A ser emprenedor se n'aprèn a l'escola? [25/2/2021] Col·laboració a través de la Vocalia de Pedagogia i Escola del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya (COPEC) al Diari ARA - CRIATURES [25/2/2021]

  5. Pedagogia des del cor i amb el cap! [1/9/2020] Aquest post , publicat al DIARI EDUCACIÓ, i amb el suport del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya (COPEC), vol ser un breu decàleg d’esperança pedagògica que pretén encomanar i promoure valors humans per «teixir camins de vida» que poden abraçar i acompanyar sociogrames diversos i obrir portes per millorar processos educatius que capaciti a infants, joves i adults en la presa de decisions complexes que planteja les necessitats del segle XXI.

  6. Parlem de pedagogia [26/5/2020] Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya (COPEC) Parlem de Pedagogia es va crear per iniciativa del III Consell Social del COPEC amb la finalitat de promoure la pedagogia i la psicopedagogia i el seu corpus de coneixement. [...] Els aprenentatges tipus «learning by doing» prenen una dimensió que, ben gestionats des de la pedagogia, permeten que l’alumnat des del seu autoconeixement pugui assumir un rol actiu i compromès amb aquells objectius educatius ideats per desenvolupar competències i habilitats. [...]

  7. Inquietuds pedagògiques: Com transmetre continguts periodístics a infants de sis a vuit anys? [2018] A la REVISTA EDUCACIÓ I XARXA - EIX 12 del COPEC (Col·legi de Pedagogs i Psicopedagogs de Catalunya). [pàg. 21-24]

Participació i col·laboració dels cofundadors del Projecte Binomi a les Jornades de SCRATCH meetups de Barcelona: 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022.


El projecte Binomi és una iniciativa neuropedagògica, que compte amb un equip multidisciplinari, que dissenya i crea eines i estratègies educatives a través de programes tecnopedagògics propis, com per exemple el programa STEAM_lab_maker que inclou de manera interdisciplinària robòtica educativa i programació, amb l’objectiu de desenvolupar habilitats i competències per la vida, com la creativitat i l’emprenedoria. Binomi té un compromís tecnopedagògic de col·laboració amb Robolot per difondre ciència i tecnologia des de pràctiques formatives interdisciplinàries, multidisciplinàries i transdisciplinàries vers una educació per la vida d'infants, adolescents i joves.

ROBOLOT 2020 BINOMI&ROBOLOT (on-line)

ROBOLOT 2021 BINOMI&ROBOLOT (on-line)

ROBOLOT 2022 BINOMI&ROBOLOT (presencial/on-line) PRESS ROOM 2022

Els cofundadors del Projecte Binomi (Jaume Basseda & Maria de M. Oliveras) participen:

Els cofundadors del Projecte BINOMI es reuneixen a Faberllull Olot amb altres persones i professionals, amb la voluntat de compartir i d’aportar llum a l’hora de fer propostes concretes per treballar i donar suport a la necessària transformació i renovació pedagògica del país.

El Centre Tecnopedagògic Binomi forma part de les entitats inscrites a l'Ajuntament del poble de Collbató.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

2017


Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

2018


Xerrada sobre "Els menors i les xarxes socials" a l'AMPA i Equip docent del CEIP Mansuet de Collbató

El Centre Tecnopedagògic Binomi forma part de les entitats del poble d'Esparreguera des del 12 de febrer de 2019.

Segueix-nos a: www.binomi.cat ǀ xarxes@binomi.cat ǀ Twitter: @binomi11 ǀ Instagram: @binomi11 ǀ Facebook: @binomitecnopedagogia