MOS

Een MOS-school wat is me dat? Iets groens? Iets zachts? Mja, maar MOS staat voor Milieuzorg Op School. En dat is wat we willen doen, voor het milieu zorgen op school. We zetten elk jaar sterk in op het STRAPPEN (stappen en trappen naar school). Weg met die gevaarlijke, stinkende en lawaaierige auto's aan onze schoolpoort. Wij willen stappen, steppen, fietsen, trappen, lopen en huppelen naar school!

Van november tot februari komt daar de nadruk op ZICHTBAARHEID bij. Fluohesjes zijn hip! Ik laat me zien, anders ben ik gezien! Regelmatige controles zijn nodig.

Van maart tot juni ligt het accent op DUURZAAMHEID! De opwarming van de aarde en de klimaatverandering kunnen we met kleine ingrepen vertragen. Een extra trui aan en de verwarming wat lager? Korte afstanden te voet? Fruit en groenten van bij ons en niet uit verre landen? Want de veiligheid verhogen, zal ook het aantal strappers doen toe nemen. En meer strappers zal het aantal voertuigen doen afnemen. En minder voertuigen is meer veiligheid. En... zo komen we bij een positieve vicieuze cirkel!

Maar we zijn al enkele jaren een echte MOS-school. We behaalden de 3 logo's en zouden nu graag verder de ingeslagen weg bewandelen.

Ondertussen hebben we alle koekjes op school verbannen. Want al die apart verpakte koekjes zorgden voor een berg afval! Elke voormiddag mogen de kinderen nu fruit mee brengen van thuis en in de namiddag zorgen we zelf voor koekjes, die niet meer individueel verpakt zijn. Dat scheelt een hoop! Ook alle drankjes in brik of flesjes worden afgeschaft. Wij drinken enkel nog kraantjeswater uit onze eigen smakelijke drinkfles! Santé!