Your page title

Geld verdienen met 'wandelpalen'

dinsdag 03 maart 2009

De vrijwilligers Frank Weijbrands (rechts) en Jochem Tempelaars doende met het plaatsen van de wandelpalen aan de Rederijkerslaan tussen Geldrop en Mierlo. foto René Manders

GELDROP - Gaten graven, wandelpaaltjes plaatsen en stickers plakken. Met deze werkzaamheden verdienen 21 vrijwilligers geld voor de Stichting Vrienden Zorgcentrum Akert en Stichting Vrienden van Berkenheuvel.

Eind maart moeten ze klaar zijn met het plaatsen van de palen. Samen markeren die dan een nieuw wandelnetwerk in Geldrop-Mierlo, dat weer onderdeel is van een wandelroutenetwerk in heel Zuidoost-Brabant. Op ieder knooppunt kan de wandelaar een richting kiezen. Zo kun je korte wandelingen maken of een flinke wandeltocht zonder te verdwalen. De routes liggen straks door de hele provincie.

Het netwerk wordt opgezet door het regiobestuur SRE en moet de bestaande lokale, regionale en lange afstandswandelroutes met elkaar verbinden. Voor het plaatsen van de palen doet het SRE een beroep op vrijwilligersorganisaties.

In Geldrop gaan vrijwilligers van Vrienden Zorgcentrum Akert en Vrienden van Berkenheuvel samen aan de slag. "Wij verdienen er 2800 euro mee, en dat zal gelijk verdeeld worden over de stichtingen", vertelt Cor de Poorter, penningmeester van Vrienden van Berkenheuvel. De stichtingen verzorgen aanvullende activiteiten en voorzieningen voor de bewoners van zorgcentrum Akert en verpleeghuis Berkenheuvel in Geldrop. De Poorter: " We willen hiermee tot uitdrukking brengen dat de bewoners van die tehuizen nog helemaal bij de gemeenschap horen." De vriendengroepen zetten zich vooral in voor het realiseren van voorzieningen die niet vanuit het reguliere budget betaald kunnen worden. Zo hebben de Vrienden van Berkenheuvel in de afgelopen acht jaar al een volière en een aquarium geregeld en organiseren ze zondagconcerten en een groot lentefeest. Vrienden Zorgcentrum Akert bestaat nog niet lang en heeft een behoorlijk verlanglijstje: renovatiebeurt van de tuin, verbetering van het terras, een nieuwe volière en een jeu de boulesbaan. Beide stichtingen leven van giften; de routepalen vormen een extra inkomstenbron.

Het vinden van vrijwilligers was geen probleem. In korte tijd had coördinator Hendrix twintig vrijwilligers die in ploegjes de routes gaan realiseren. In totaal moeten ze 51 knooppunten bewegwijzeren, verdeeld over 75 kilometer aan wandelroutes.

Quantcast

ED 16 februari 2009

1 2