Toves hjemmeside‎ > ‎

Magnus

Kl. 5 om morgenen den 3. marts 1993 ringede telefonen hos os på Grønland, hvor vi boede den gang. ” Det er sket ” blev der råbt. Vi blev forskrækkede og troede der var sket en ulykke, men det var der slet ikke. Tværtimod det var Peter, der glædestrålende fortalte, at han skulle være far. Og den 26. november 1993 kl. 19.50 blev Magnus født
på Hvidovre hospital. En stor og velskabt dreng, som blev vores 5. barnebarn.

Magnus kunne gå da han var 9 mdr. og snakkede hele tiden fra han var 1 år. Når farfar skulle komme hjem på ferie fra Grønland, sagde han:” gave, gave jeg vil hjem til I. Han er født interesseret og nysgerrig, han er det barnebarn, som har været mest interesseret i, hvad der findes under jorden i alle mine potteplanter.
Meget tidligt skulle han se Løvernes Konge, i det hele taget er tegnefilm sagen fra før han er 2 år. Første gang Magnus skulle med i farfars båd var han to og et halvt år og vi sagde selvfølgelig, at han skulle passe på ikke falde i vandet. ”For du kan jo ikke svømme ”. Men Magnus havde allerede stor selvtillid, så han svarede:” nej, men jeg kan gå på vandet”. Han faldt dog i vandet og hans far måtte springe ude og redde ham. Lidt kunne han svømme for han gik til babysvømning og elskede også at dykke.

Vores første sommerferie sammen gik til Sæby, hvor Magnus også elskede at bade. Peter ville allerede dengang i 1996 have ham med på løbeture, men Magnus sagde ”

nej, jeg skal bæres, jeg er ikke i form, det blev han dog senere. Magnus var også glad for at gå i vandet herhjemme og var tit med på pontonerne og allerede som 3årig havde han forstand på damer. Efter at han meget nøje havde inspiceret alle de barbrystede damer, der sad og solede sig, sagde han højt og tydeligt ” min mor er meget smuk”. Så ku’ de lære det.

Den dag Magnus fyldte 5 år fik han enn stor fødselsdagsgave, nemlig lillebror Mads.

Meget tidligt blev fodbold dog hans helt store interesse og det blev han hurtig rigtig god til. Engang blev jeg også blandet ind i det, fordi holdet manglede en fidusbamse. Træneren spurgte holdet om de kendte nogen der kunne strikke.” Det kan min farmor, hun strikker nisser og alt muligt”. På den måde fik jeg lov til at strikke en mascot til holdet.Det er blevet til meget fodbold lige siden, Magnus er stor fan af Juventus og har taget et ekstra navn, nemlig Del Piero efter den italienske spiller. Og i stedet for at holde

konfirmationsfest var han i Italien med sin mor og se Juventus spille. Det var en stor oplevelse for ham.


Det er ikke kun fodbold Magnus dyrker. Han løber mange løb med sin far og træner til Marathon 2009.

Vi har holdt mange gode ferier sammen. Flere gange i vores båd. To gange har han og hele familien været med os på charterferie på Kreta og i 2004 var Magnus med Fritz og mig på ferie hos Ken, hvor han nød at være sammen med Nik hver dag. Vi fløj til Washington og lejede en bil derfra. Der blev kørt på motorcykel og skudt med luftbøsse hos Ken og når Nik spillede baseball eller var til fodboldtræning var Magnus med og se på.
Han var også med i skole. Vi besøgte Williamsburg som var Virginias første hovedstad indtil borgerkrigen begyndte. Den er restaureret så den fungerer fuldstændig

som i 1800 tallet. Derfra kørte vi til Jamestown , som var den første engelske koloni i den nye verden. Den blev grundlagt 14. Maj 1607, hvor 3 engelske skibe ankom dertil. Det er et meget spændende sted, hvor der også er genopbygget en indianerboplads nøjagtig, som den så ud dengang englænderne kom dertil. Efter 12 dage hos Ken kørte vi til Washington for at se alle seværdighederne der.

Det var 2 anstrengende dage, hvor vi besøgte Kennedys grav – Lincoln Memorial – Air and Space museet og Indianermuseet og mange andre kendte steder. Det var en fornøjelse at have Magnus med for han var interesseret i det hele. Da vi kom hjem, spurgte hans far ham, hvordan det havde været. ” Bedre end forventet ”, svarede han. Magnus er en mand af få ord.

Nu er Magnus 15 år og begyndt i 9. Klasse og har ikke så meget tid til at komme og spille billard og spise pandekager.