Şaua Diecilor - Vârful Faraoane, Munţii Suhard

articolul continuă de aici

 

Strangem cortul si inainte de a porni la drum facem o fotografie asupra pantei pe care am coborat-o la finalul zilei de ieri (foto 48). Nu parcurgem 200 m si intalnim o caprioara (foto 49). Ne priveste destul de mult inainte de a fugi in padure. Drumeagul intra treptat in padure. Pe un copac observam iasca (foto 50).

                                 48

                                 49

50

                                                                         51

Urmam marcajul banda albastra dar apare si un triunghi albastru. Ambele marcaje sunt destul de vechi. Drumeagul urca (foto 51) si mai sus dam iar peste un strat consistent de zapada care ne ingreuneaza din nou inaintarea. Ne bucuram cand dupa aproape 40 de minute dupa ce am parasit locul de cort, vedem iesirea din padure (foto 52). Iesirea se face in vecinatatea Varfului Icoanei iar langa drum, exact cum iesim din padure, se afla Lacul Icoanei (foto 53).

                                                             52

53

De aici drumul are parcurs aproape orizontal iar locul e deschis si ofera perspectiva in toate directiile. Vaile sunt foarte abrupte (foto 54, inspre sud). Pe dreapta, in sensul de mers, stanci izolate confera peisajului un farmec deosebit. Ne apropiem de Muntele Sveitaria de unde avem iar perspectiva asupra muntilor din jur. Undeva in stanga noastra, pe un picior care se duce spre vale, alte doua caprioare se uita atente la noi (foto 55). Vastul gol alpin pe care il strabatem este propice pastoritului, de aceea intalnim mai multe stani, nelocuite inca (foto 56). Muntele este ingradit cu un gard pe  care drumeagul nostru il urmareste indeaproape (foto 57).

                                                54

55

                                                  56

57

Dupa ce mai parcurgem pe acelasi drumeag aproape o ora de la iesirea din padure, in fata vedem mai indeaproape Varful Faraoane (foto 58). Mai depasim cateva portiuni cu zapada si de la marginea unui gard vedem in valea din stanga noastra in sensul de mers ceea ce pe harta este trecut sub numele cabana pastorala Recele. Este de fapt un schit de calugari aflat pe la mijlocul unei vaste poieni, in partea superioara a Vaii Paraul Rece. Mergem mai departe pe drumeagul pe care l-am urmat pana aici, pe curba de nivel care ocoleste Varful Faraoane (foto 59).

                                                            58

59

Imediat cum ne-am inscris pe acea curba de nivel fotografiem spre inapoi, de unde se vede bine, in departare, partea inalta a masivului (foto 60). Varful Faraoane (1715 m) este acoperit complet de zapada si este plin cu jnepeni. Tot din locul unde suntem fotografiem si schitul Recele (foto 61).

                                   60

61

                      Donează 30 de lei