Peştera Comarnic, hartă, Munţii Anina/ Aninei

Descărcaţi din baza acestei pagini harta publicată în lucrarea autorilor V. Sencu, I. Băcănaru - Judeţul Caraş-Severin - Editura Academiei Republicii Socialiste România, Bucureşti, 1976.


Programul de vizitare în perioada mai – septembrie. În zilele de sâmbătă şi duminică se asigură ghid. Grupul minim este de 5 persoane.

– 10³º – 12³º

– 13ºº – 15ºº

– 15³º – 17³º

Contact si rezervari:

– Ifca Nicolae telefon 0763276349

– Gheorghescu Marian 0766854704

Tarif de vizitare : 15 lei/adulţi şi 10 lei/copii,  elevi, studenţi

Acces auto:

Din Resita se parcurge drumul 58  spre Anina, la kilometrul 9 este intersectia spre satul  Iabalcea, se face la stanga si se continua drumul pana in Iabalcea. Se traverseaza satul si drumul continua pana la cantonul Padina Seaca. In continuare drumul spre pestera se poate parcurge pe jos (45 min) sau cu o masina cu o garda la sol putin mai inalta.

Peştera Comarnic este situată în Cleanţu Putnata, la altitudinea de 440 m, are trei nivele: fosil, subfosil şi activ. Ultimul este accesibil doar pe o porţiune mică, fiind străpuns de Pârâul Ponicova. Ea este a doua ca lungime din Banat (6 201 m/ vezi), fiind întrecută ca întindere de Peştera Buhui. Peştera are două intrări principale: una în amonte (în direcţia sud-est), la o altitudine de 473 m), pe unde pătrunde şi Pârâul Ponicova şi o a doua în aval (la nord), situată pe coasta muntelui Naveşu Mic, la altitudinea de 443 m, din imediata apropiere a Cantonului Comarnic (200 m). Diferenţa de nivel dintre cele două intrări este de 30 m. (extras de la)

vezi şi

Peştera Comarnic, imagini reprezentative

Peştera Comarnic, câteva imagini

                                                                                                                                  vezi imagini la