TPACK

TPACK-Technological pedagogical content knowledge 
(Tecnologia del contingut pedagògic  del  coneixement?
Partint  de  TPACK   Technological Pedagogical Content  Knowledge
La Tecnològia de contingut pedagògic del coneixement ( TPACK o TCPEC) tracta de captar algunes de les qualitats essencials dels coneixements exigits als mestres per a la integració de la  tecnologia en l'educació, en abordar el caràcter complex, multifacètic i situat dels coneixements del professorat.

Al cor del marc TPACK, hi trobem la complexa interacció de les tres formes principals de coneixement: Contingut (CK), Pedagogia (PK), i Tecnologia (CT). (...)L'enfocament de TPACK va més enllà de veure a aquestes tres bases de coneixement de manera separada i  posa l'accent en els nous tipus de coneixements que es troben a les interseccions entre ells. Tenint en compte de P i C junts podem aconseguir Pedagògica del contingut de coneixement  (pcc). De la mateixa manera amb, T i C tenim coneixement de contingut tecnològic (TCC), el coneixement de la relació entre tecnologia i continguts. A la intersecció de T i P, es Tecnològia Pedagògica del Coneixement (TPC), que posa l'accent en l'existència, components i capacitats de les diferents tecnologies que s'utilitzin en la configuració de l'ensenyament i l'aprenentatge.

Finalment, a la intersecció dels tres elements tenim la  Tecnològia de contingut pedagògic del coneixement (TPACK o TCPEC) o la negociació de les relacions entre aquests tres components dels coneixements.

Un mestre capaç de negociar aquestes relacions representa una forma d'experiència diferent i superior, el coneixement d'un expert en les disciplines (per exemple un matemàtic o un historiador), un expert en tecnologia (un científic de la computació) i un expert  en pedagogia (un educador amb experiència ).

La  Integració de la tecnologia efectiva per a la pedagogia al voltant d’una matèria específica requereix el desenvolupament de la sensibilitat a la dinàmica  entre  aquests  tres components.
traduït amb  Google translator i resumit per Carme Barba

http://blip.tv/josieror/tpack-by-jordi-3596917

PER SABER-NE MÉS
EL MODEL EXPLICAT PER JORDI ADELL http://blip.tv/josieror/tpack-by-jordi-3596917

Veure arxius adjunts relacionats amb la conferència  traduïts al català per Toni Casserres 


Venn-stainedglass-gonville-caius
Ċ
carme barba,
13 de set. 2010, 14:34
Ċ
carme barba,
13 de set. 2010, 14:34
Comments