VALÈNCIA III

JARDINS DEL TÚRIA.

Els jardins del Túria és el parc urbà més gran d'Espanya, amb 110 ha de superfície. Va ser fundat el 1986, després de la Gran riada de València (1957).

A conseqüència de la Gran riada, el govern d'Espanya i l'Ajuntament de València van decidir desviar el Túria, convertint-se el lloc per on passava el riu en una autopista urbana (1958).

Amb el pas del temps, els ciutadans van reclamar l'anterior pas del riu com a zona verda per a la ciutat, de manera que el 1986 es va fundar amb l'ajut de grans jardinistes i dissenyadors de l'època.

Els Jardins del Túria posseeix numerosos ponts, alguns amb més de cinc segles d'antiguetat, com per exemple:

Pont de Campanar.

Passarel·la peatonal de l'antic Patronat.

Pont de les Arts.

- ÀGORA

Permet acollir events de diferent naturalesa amb la possibilitat de transformarse en una zona per a exposicions. Als últims anys, aquest edifici ha acollit la celebració de tornejos del “Valencia Open 500 De Tenis”.

Durant el 2010 el Àgora es va convertir en un escenari de diversos esdeveniments com la Copa d’Espanya de Patinatge Sobre Gel, Espectacles Infantils…

- MUSEU DE LES CIÈNCIES

Museu del segle XXI, dissenyat per Santiago Calatrava, per donar a conéixer de forma didàctica, interactiva i amena tot allò relacionat amb la evolució de la vida, la ciència i la tecnologia. Més de vint-i-sis mil metres quadrats d’exposicions relacionats amb la actualitat científica i tecnològica. Un dels centres més visitats del país, amb més de trenta millons de visitants des de 2000.

El lema del museu de las ciències és “Prohibit No Tocar, No Sentir, No Pensar”. El museu té una serie de activitats que han generat un aprenentatge divertit en el que el protagonista és sempre el visitant. Ell escull on ir i que vol saber.

Les diverses exposicions interactives i les numeroses activitats de divulgació que es desenvolupen en el museu han sigut un èxit públic, sense dubte ha respós calurosament a la proposta de divulgar i difundir la ciència i la tecnologia des de la diversió i el entretenimient, però sense renunciar al mínim rigor científic.

- UMBRACLE

L’Umbracle és un petit jardí públic urbà que forma part del conjunt de la Ciutat de les Arts i les Ciències en la ciutat de València. Destaca per ser una moderna construcció en la que una sèrie d’arcades paralel·les en forma d’umbracle que cobreixen un jardí allargat i estret de palmeres i altres plantes mediterrànies. L’estructura està feta amb trencadís blanc, un estil típic dels edificis de Santiago Calatrava. En els seus inicis va ser un jardí que tractaba d’oferir una mostra de les plantes autóctones de la Comunitat Valenciana encara que actualment la seva part Est es trava ocupada per una discoteca lounge i la part Oest es explotada per una empresa que ofereix una atracció de dinosaures per a nens.

- OCEANOGRÀFIC

El Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències és el mayor aquari d’Europa, i en ell es representan los principals ecosistemes marins del planeta. Cada edifici es identifica amb els següents ambientss aquàtics: Mediterràneo, Humedals, Mars Templats i Tropicals, Oceans, Antàrtic, Àrtic, Illes i Mar Vermell, a més del Delfinari, amb 24 millions de llitres de agua i una profunditat de 10,5 metres. El Restaurant Submarí i l’Edifici d’Accés que da la benvinguda als visitants, destaquen per les espectaculars cubiertes dissenyades per Félix Candela.

Durant la visita, i al llarg del recorregut per les diferents instal·lacions, podrem conéixer de fons el comportament i la forma de vida dels més de 45.000 ejemplars de 500 especies diferents que alberga: delfins, belugas, morses, lleons marins, foques, pingüins, tortugues, tiburons, rayes, peixos serres,  meduses, estrelles, eriços, crustàceos de tot tipus, a més de les aves típics de zones humides, como les que viuen en l’Albufera de València i en els manglars tropicals.

- EL PALAU DE LES ARTS

Inaugurat el dos mil cinc, compta amb les més modernes tecnologies, adaptant la imatge corresponent a un espai vanguardista i actual.

El majestuos edifici, dissenyat per l’arquitecte i ingenier valencià Santiago Calatrava, suposa per la ciutat de València i la Comunitat Valenciana dispossar de la millor infraestructura per introduirles en els circuits internacionals, especialment en allò referit a l’ópera i als grans espectacles musicals.

- L’HEMISFÈRIC

L’Hemisfèric és la sala més gran d’Espanya que compta amb  tres sistemes de projecció còncava de nou-cents metres quadrats:

Inaugurat el 1998, va ser el primer edifici de la Ciutat de les Arts i les Ciències en obrir les portes al públic. És un edifici espectacular dissenyat per Santiago Calatrava, que compta amb una coberta ovoide de més de cent metres de longitud.

Ofereix projeccions immersives a domo semiesfèric a un escenari exclusiu i únic al món pel seu disseny. Té més de set milions i mig d’espectadors, i s’ha convertit a més a més en seu d’importants trobades científiques i de divulgació. Han passat més de quaranta-sis mil  hores de projecció.

-Imax Dome Cinema

És la millor mostra del sèptim art a gran escala. Cinema immersiu i educatiu, en un format que segueix despertant passions.

-Cinema Digital 3D

Medides de la pantalla 3D, rectangle d’aproximadament 12 x 6 metres.

-Projeccions digitals:

L’Hemisfèric ha incorporat, a més, el més avançat sistema de projecció digital a cúpula completa. Aquest nou tipus de projecció permet a l’espectador endinsar-se al món de l’astronomia.