knikriverlodge

Alaska 2008 Knik River Lodge

Home - Reisverslag - Route - Foto's - Video - Tips

Denali - Eklutna - Homer - Katmai - Seward - Lost Lake - Knik Glacier - Knik River Lodge- Anchorage

15 juli 2008, dag 17

Vandaag gaan we naar de Knik River Lodge. We worden hier pas om 15.00 uur opgehaald, dus we moeten ons hier nog wel even vermaken. Gisteren zijn we al naar de gletsjer gelopen, gelukkig maar want vanochtend is het veel minder helder. We maken een wandeling in de omgeving. Er is niet echt heel veel bijzonders te zien, we lopen over de vlakte, tussen riviertjes en kleine meertjes. We zien sporen van elanden en van een wolf. Tegen 12.00 uur breken we onze tent af en gaan op het grondzeil in de zon liggen. Inmiddels is het weer een prachtige dag. We lezen en relaxen een beetje in de zon. Op zich best prima, maar in de wildernis zijn geen stoelen en in dit geval ook geen rotsen of boomstronken waar je op kan zitten. Op een gegeven moment weet je gewoon niet meer hoe je moet zitten. We zijn dan ook blij dat we om 15.00 uur worden opgehaald met een bushplane. Dit keer zit Manon voorin en maakt foto's. Dave, de piloot, had dit in de gaten en zag dat de propeller in beeld kwam. Hij is dus zo behulpzaam om even een duikvlucht te maken. Peter heeft dit niet in de gaten en schrikt zich dus een ongeluk. Achteraf hebben we hier erg om gelachen.

Wij zitten in dit vliegtuig, foto gemaakt door reisgenoot Taco.

Na de landing worden we door de eigenaar van de Knik River Lodge opgehaald en naar de lodges gebracht. Heerlijk wat een luxe! We hebben een groot bed en een warme douche. De douche is fantastisch, het water is hier heel zacht. Het voelt een beetje olie-achtig, dit komt door vulkanische activiteit. Er staat zelfs een koffiezetapparaat in de lodge dus na de overheerlijke douche wordt er een lekkere bak koffie op het balkon gedronken. Dit is het goede vakantiegevoel.

Om 19.00 uur gaan we met de groep eten in het "restaurant". Het eten wordt als buffet geserveerd. We drinken een biertje en een wijntje en genieten van deze fantastische afsluiting van de vakantie.

16 juli 2008, dag 18

Vandaag hebben we de luxe van een ontbijtservice....

Om 9.00 uur vertrekken we richting Hatcher Pass. Hier kunnen we een vrij pittige wandeling maken. Er is laaghangende bewolking, dus Harry denkt dat de wandeling niet echt de moeite waard is. We gaan daarom naar een oude goudmijn bij Willow Creek. We lopen hier een tijdje rond en zijn onder de indruk van de grootte van de mijn. Het is erg indrukwekkend en we gaan echt terug in de tijd.

We kunnen geen genoeg krijgen van de grondeekhoorns.

We gaan redelijk op tijd weer terug naar de lodge. Wij worden op 1,5 km van de lodge afgezet want hier zou langs de weg ergens een cache moeten liggen. We lopen een steile helling op en vinden redelijk snel de cache. Daarna lopen we verder naar de lodge. We nemen weer een heerlijke douche en eten in het restaurant.

Terug - Volgende

Bedankt voor het bekijken van onze pagina's!

Plaats een bericht of vraag in ons gastenboek, we zullen dan zo snel mogelijk reageren.

Werken links niet of heb je andere opmerkingen, geef ons dat aub via deze pagina door zodat we er iets aan kunnen doen.