eklutnalake

Alaska 2008 Eklutna Lake

Home - Reisverslag - Route - Foto's - Video - Tips

Denali - Eklutna - Homer - Katmai - Seward - Lost Lake - Knik Glacier - Knik River Lodge - Anchorage

3 juli 2008, dag 5

We staan op tijd op want om 7.30 uur ontbijten we zodat we op tijd kunnen vertrekken richting Eklutna. Het weer is prachtig. Harry zegt dat we ontzettende mazzel hebben: een beer langs de weg; een moose dichtbij en mooi weer. Hij grapt: “Nou jongens, wat willen jullie vandaag zien?” Iemand roept “een wolf”. Dat is volgens Harry niet waarschijnlijk. We moeten wel iets reëels zeggen. Edward: “Een eland met jong, dat is een mogelijkheid". Het duurt een paar minuten en dan opeens “Hé jongens, een eland.....met jong!” We denken dat hij een grapje maakt. Niet dus. Op de camping loopt dus zo maar een eland met twee jongen. Om 08.40 uur vertrekken we. Net wanneer we een beetje indutten horen we overenthousiaste reacties elders uit de truck. Mount McKinley blijkt volledig zichtbaar te zijn. Wat een geluk, want de top ligt vrijwel altijd in de bewolking. Mount McKinley is met 6195 m. de hoogste berg van Noord-Amerika. Volgens Amerikanen is het de hoogste berg ter wereld want de Mount Everest is een top in een hele bergketen en dat telt volgens hen niet omdat de voet van de berg niet op zeeniveau ligt. De Amerikanen willen in alles een record halen dus bij deze: Mount McKinley is de hoogste vrijstaande berg ter wereld!

Onderweg stoppen we nog even bij Fred Meyer om inkopen te doen. We verbazen ons toch over de formaten van de verpakkingen. We willen een belegd broodje. Een belegd stokbrood is toch echt iets te veel van het goede.

Het is de bedoeling dat we gaan kamperen bij Eklutna Lake Campground. Wanneer we de afrit van de snelweg afdraaien staat al aangegeven dat de campground vol is. Tja, morgen is het "the 4th of July" dus veel Amerikanen zijn al vrij en maken er een lang weekendje weg van. We rijden verder richting Anchorage en komen uiteindelijk bij River Lake Camping. Deze camping is ook vol, maar we mogen op een “overload” veldje staan. De camping is heel netjes geasfalteerd, maar vreemd genoeg is er geen stromend water. Het blijkt dat stromend water op een camping echt een uitzondering is. Alle campings zijn namelijk ingericht op grote campers, de zogenoemde RV's (Recreation Vehicles). Deze RV's hebben voldoende aan een grote watertank ergens op de camping omdat ze zelf een douche en toilet hebben. Nadat we onze tenten hebben opgezet lezen we een beetje en maken we een maaltijd.

4 juli 2008, dag 6

Vandaag is een vrije dag met een facultatief programma. We rijden terug naar Eklutna Lake. Daar kunnen we kiezen uit wandelen, kanoën en fietsen. Wij kiezen voor een wandeling richting Twin Peaks. De wandeling is ongeveer 2 mijl. Jan en Merit gaan kanoën en Taco gaat in zijn eentje fietsen. De rest kiest ook voor het wandelen. Thuis hadden we al gezien dat langs deze route een cache ligt. Een cache is een soort schat wat je middels GPS coördinaten kan vinden. (Zie www.geocaching.nl) Wij hebben thuis de GPS coördinaten al ingevoerd in onze Garmin en zodoende weten we dat de cache op ongeveer 1,5 mijl ligt. Op de heenweg laten we dit maar even voor wat het is. We blijven namelijk liever bij de groep lopen in verband met de beren. In dit gebied komen veel zwarte beren voor en in een groep loop je veiliger dan met z'n tweeën. Onderweg zien we verse berenpoep dus we zijn wel een beetje op onze hoede. Bij het einde van de trail hebben we goed zicht op “Twin Peaks”. We vinden de wandeling wel een beetje tegenvallen. Het eerste gedeelte wandel je door het bos. Op 1,5 mijl heb je een mooi uitzichtpunt op het meer. Vervolgens wandel je tot boven de boomgrens. Na 2 mijl staat er een bankje, het eindpunt. Hier rusten we even uit want het was best een steile wandeling. Naast het bankje loopt een smal paadje omhoog. We hebben gelezen dat dit een smal kronkelpad is met als eindpunt een fantastisch eindpunt op Eklutna Lake. We besluiten om dit pad te gaan lopen.

Het pad is op sommige stukken best steil. Vier keer denken we: “Na dit topje zien we vast het meer”. We worden drie keer teleurgesteld, maar dan zien we het meer. Het is echt prachtig. We staan hoog op de berg en worden omringd door allerlei bloemen en her en der sneeuw. Echt heel bijzonder.

Bij dit fantastische uitzicht lunchen we om vervolgens met frisse moed aan de afdaling te beginnen. Wij lopen als eerste vooruit omdat we op de terugweg de cache willen zoeken. Vlak voor de cachelocatie voegen de anderen zich bij ons. Terwijl wij de bossen in gaan op zoek naar de cache wachten zij op ons. Het vergt even zoeken maar dan vinden we de cache! Heel gaaf, onze eerste internationale cache. Tevreden lopen we verder. Bij het meer aangekomen zijn ook Jan, Merit en Taco klaar met hun activiteit. We hebben erg gelachen om Taco. Hij vertelde namelijk dat hij onderweg toch ineens erg bang voor een onverwachte ontmoeting met een beer was geworden. Hij is dus gaan zingen op de fiets en heeft op een bruggetje zijn lunch op gegeten: op een brug kunnen de beren namelijk maar van twee kanten komen! Midden in het veld moet je alle kanten in de gaten houden. Tegen het einde van de middag gaan we weer richting camping. Onderweg halen we nog even een ijsco. De hoorntjes zijn hier twee keer zo groot als in Nederland. We kunnen uit allerlei smaken kiezen. Eén bol is vergelijkbaar met zo’n drie bollen in Nederland. Heel erg lekker dus. Op de camping aangekomen verzorgen we weer met z’n allen een maaltijd en gaan redelijk op tijd de tent in. We hebben vreemd genoeg, ondanks "the 4th of July", geen last van luidruchtige Amerikanen.

Terug - Terug naar homepage- Volgende

Bedankt voor het bekijken van onze pagina's!

Werken links niet of heb je andere opmerkingen, geef ons dat aub via deze pagina door zodat we er iets aan kunnen doen.

Plaats een bericht of vraag in ons gastenboek, we zullen dan zo snel mogelijk reageren.