anchorage

Alaska 2008 Anchorage

Home - Reisverslag - Route - Foto's - Video - Tips

Denali - Eklutna - Homer - Katmai - Seward - Lost Lake - Knik Glacier - Knik River Lodge - Anchorage

17 juli 2008, dag 19

Vandaag vertrekken we om 10.00 uur naar Anchorage. Peter, de eigenaar van de logde, brengt ons daar naartoe. We zijn nog maar net op weg of we zien op de weg een jonge beer liggen. Hij/zij is aangereden. We stoppen. Het jong is nog warm, dus het is recent gebeurd. Harry waarschuwt voor moederbeer, ze kan namelijk nog in de buurt zijn. Net wanneer we weg willen rijden steekt moederbeer met nog een jong 10 meter verderop de weg over. Erg sneu.

Na aankomst in Anchorage gaan we met z'n allen shoppen bij Rei. Dit is een outdoorzaak. De dollar staat op €1,55 dus we hebben een gunstige koers. Na Rei gaan we naar het hotel, deze staat in het centrum dus dat is erg handig. We droppen onze tassen en gaan de stad in. Er zijn heel veel kitsche souvenirswinkels. Overal hebben ze ongeveer dezelfde troep. We kopen wel een aantal leuke sleutelhangers en bij een straattentje een heerlijke hotdog. Daarna gaan we caches zoeken. In Anchorage liggen er zo'n 500!!! Die Alaskanen zullen zich in de winter wel vervelen en dan gaan ze kennelijk massaal geocachen.

Om 18.30 uur hebben we met de groep afgesproken om gezamenlijk te gaan eten. Harry heeft voor iedereen een leuke kaart gekocht, daarop heeft hij een leuke toepasselijke tekst geschreven. Van de groep krijgt hij twee mooie fotoboeken over Alaska. Na het eten nemen we van Harry, Jan en Merit afscheid, zij hebben namelijk een andere vlucht naar Nederland. Wij gaan nog even internetten en Peter koopt 95% DEET (we vragen ons af of je huid dat aan kan). Manon koopt een kerststal in de vorm van een iglo. In plaats van een os en ezel staat er bij deze kerststal een beer en een eland. Het is een vrij grote doos, bij de aanschaf niet gedacht aan het vervoer naar Nederland. Om 22.30 uur gaan we naar bed. Een paar uur later zal de wekker gaan.

18 juli 2008, dag 20

Om 03.45 uur zijn de tassen gepakt en gaan we met de hoteltaxi naar het vliegveld.

Om 6.00 uur gaat onze vlucht naar Seattle, na ongeveer drie uur vliegen komen we hier aan.

Om 12.55 uur plaatselijke tijd vliegen we richting Amsterdam.

19 juli 2008, dag 21

Om 07.30 uur landen we in Amsterdam. We nemen afscheid van Mark, Janneke en Edward en pakken snel de trein. Tegen koffietijd zijn we thuis en zoals gewoonlijk wacht ons daar een heerlijke eigengemaakte appeltaart met slagroom.

We kijken terug op een fantastische reis, naar ons idee met veel wildernis en primitief. Bij eerdere reizen was het programma afwisselender. Alaska heeft alleen een schitterende natuur te bieden. Tijdens onze eerdere reizen naar o.a. China en Peru werd natuur afgewisseld met cultuur. Uiteraard weet je dat van te voren wanneer je naar Alaska gaat, maar wij vonden het wel jammer dat we soms om 14.00 uur op de plek van bestemming aankwamen. De campings zijn in the middle of nowhere dus even een wandelingetje maken naar een leuk stadje of naar iets in de omgeving is niet mogelijk.

Alaska is zeker een aanrader en de berenexcursie is dan wel echt een hoogtepunt!!!

Terug - Terug naar Homepage

Bedankt voor het bekijken van onze pagina's!

Plaats een bericht of vraag in ons gastenboek, we zullen dan zo snel mogelijk reageren.

Werken links niet of heb je andere opmerkingen, geef ons dat aub via deze pagina door zodat we er iets aan kunnen doen.