knikglacier

Alaska 2008 Knik Glacier

Home - Reisverslag - Route - Foto's - Video - Tips

Denali - Eklutna - Homer - Katmai - Seward - Lost Lake - Knik Glacier - Knik River Lodge - Anchorage

13 juli 2008, dag 15

Om 06.30 uur gaat de wekker. We gaan namelijk vandaag naar de Knik River glacier. Het regent. Harry heeft de ontbijttafel onder een boom gezet, zodoende kunnen we redelijk droog ons ontbijt klaar maken. De tenten moeten helaas wel nat ingepakt worden. Om 08.00 uur vertrekken we richting Anchorage. Onderweg stoppen we bij een wegrestaurant. De batterij van de camera is bijna leeg dus we vragen of we even mogen bijladen. De serveerster vindt het geen probleem. Na een half uur vervolgen we onze route. In Anchorage stoppen we bij een rivier om te kijken naar de zalmtrek, maar helaas is deze nog niet echt begonnen. We zien een paar zalmen stroomopwaarts zwemmen. We blijven hier dus niet lang en gaan vervolgens naar Fred Meyer voor inkopen. Bij de inpandige Star Bucks laden we wederom onze batterij op. Aardige mensen, maar ach wat zal het een serveerster interesseren dat er een batterij opgeladen wordt. Wij zijn in ieder geval erg dankbaar.

Om 15.00 uur gaan we met een airboat naar het gletsjerkamp. Het kamp is nauwelijks toegankelijk. Het ligt op een landtong aan een gletsjermeer. De tocht met de boot is erg gaaf. Voor ons gevoel gaan we heel hard en af en toe moeten er haakse bochten genomen worden omdat op sommige stukken het water anders te ondiep is. Op een gegeven moment gaat de boot langzamer en varen we tussen de ijsschotsen door. Dit is echt héél bijzonder!

Het gletsjerkamp is niet meer dan een picknicktafel en drie tenten met stretchers. We kunnen kiezen of we in zo'n tent willen of dat we onze eigen tent opzetten. Er zijn maar drie kant en klare tenten en ons tentenkamp bestaat uit vijf tenten. Gelukkig zeggen Edward en Taco en Marc en Janneke gelijk dat zij wel in hun eigen tent willen. Zo hoeft er niet geloot te worden of iets dergelijks. Wij willen namelijk wel in de kant en klare tent zodat we eens niet op de grond hoeven te slapen. Nadat we onze spullen in de tent hebben gezet lopen we langs het meer om alvast hout te zoeken voor het kampvuur. We vergeten natuurlijk niet te genieten van het fantastische uitzicht. Er komen hier drie gletsjers in het meer uit.

We eten voor de tweede keer een zakje astronautenvoer. Als toetje bakken we marshmallows in het kampvuur.

Tegen 22.15 uur gaan we de tent in. Deze tent is veel groter dan onze tentjes dus ook wel een stuk kouder. Gelukkig liggen er extra dekens zodat we geen kou hoeven te lijden.

14 juli 2008, dag 16

Om 07.30 uur is Manon wakker. Gisteren was de gletsjer vrij lastig om te fotograferen in verband met tegenlicht. De ochtend zou een heel goede mogelijkheid kunnen zijn, aangezien het licht dan vaak heel mooi zacht is. Manon ritst de tent open en ziet helemaal niets: mist, héél dikke mist! Als het weer het toelaat zullen we vanmiddag om 13.00 uur per bushplane worden opgehaald. Dit ziet er dus niet goed uit. Het was ons al verteld dat wanneer het weer niet gunstig zou zijn, dat we dan nog 24 uur hier moeten blijven. In dat geval worden we morgen per airboat opgehaald. Het is hier heel mooi, maar om nu nog 24 uur hier te blijven, dat zien we niet echt zitten. Je kan hier namelijk niet veel doen. Om 09.00 uur staan we op. Het is koud en klam. We maken maar weer een kampvuur en hopen op een wonder.

Tegen 11.00 uur zien we dat het iets lichter wordt en rond 12.00 uur zien we her en der een stukje blauwe lucht. We krijgen hoop en pakken alvast onze spullen. Om exact 13.00 uur landt een bushplane vlak achter het kamp. Er kunnen drie passagiers in het vliegtuig, dus er wordt vier keer gevlogen. We vliegen over de gletjser, het uitzicht is fenomenaal! Na een kwartier zet de piloot de landing in. Peter zit voorin en zegt dat hij geen landingsbaan ziet, maar dan ineens zien we een heel klein strookje. Daar landen we. We zijn nu bij Lake George. Harry was als eerste gevlogen en had zijn tent al opgezet. Wij volgen zijn voorbeeld, maar zijn verbaasd over de plek. Wij dachten in de reisbeschrijving gelezen te hebben dat we aan een gletsjermeer onze tenten zouden opzetten. We zien geen meer en ook geen gletsjer. We staan op een vlakte omringd met bergen. Op die vlakte groeien allerlei struiken. Nadat we onze tent hebben opgezet worden we weer verzocht om hout te gaan zoeken. Daar hebben we geen zin meer in, we zoeken de laatste dagen alleen maar hout. Misschien een beetje verwend, maar we zijn op vakantie en dan is een beetje luxe niet verkeerd. Nadat iedereen zijn tent heeft opgezet zijn we wel in voor een wandeling. Het is mogelijk om naar de gletsjer bij Lake George te lopen. Dit willen we wel graag doen, het is namelijk heel mooi weer geworden. We moeten daarvoor eerst een berg en een riviertje over. We hebben een opblaasboot mee om de rivier over te steken. Daarna wandelen we ongeveer een uur en hebben dan een fantastisch uitzicht op de gletsjer. Dit is echt genieten!

We genieten hier een poosje en lopen dan weer terug naar ons kampement. We lopen over een heel mooie helling met pluisjes.

Voor de derde keer eten we uit een zakje. Het blijft goed te eten. Om 21.00 uur gaan we maar naar bed, er valt verder niet veel te beleven. We hebben allebei een goed boek dus we vermaken ons wel.

Terug - Volgende

Bedankt voor het bekijken van onze pagina's!

Plaats een bericht of vraag in ons gastenboek, we zullen dan zo snel mogelijk reageren.

Werken links niet of heb je andere opmerkingen, geef ons dat aub via deze pagina door zodat we er iets aan kunnen doen.