homer

Alaska 2008 Homer

Home - Reisverslag - Route - Foto's - Video - Tips

Denali - Eklutna - Homer - Katmai - Seward - Lost Lake - Knik Glacier - Knik River Lodge - Anchorage

5 juli 2008, dag 7

Om 08.00 uur ontbijten we zodat we om 08.45 uur kunnen vertrekken richting Homer. We rijden via de Portage Glacier. In het meer voor de gletsjer drijven grote ijsbrokken. Helaas regent het hier (het schijnt hier vrijwel altijd te regenen). Nadat we een aantal foto’s hebben gemaakt bezoeken we het 'visitors centre'. Dit is wel de moeite waard. Daarna vervolgen we onze rit en stoppen nog even in Ninilchik. Dit is een meer dan 100 jaar oud vissersdorpje gesticht door Russen. De bevolking ziet er hier een beetje Indiaans uit, leuk om te zien. Tot nu toe waren de mensen ongeveer hetzelfde als wij. Behalve dan dat de mannen hier vrijwel allemaal een baard hebben. In Homer aangekomen rijden we de Spit op. We dachten aan een soort pier in een toeristische plaats. Dit is totaal verkeerd gedacht. De Spit is een paar kilometer lange doodlopende weg met links en rechts water. Langs de weg zijn campings. Nou ja, het mag het woord camping niet hebben. Het zijn meer een soort parkeerplaatsen met héél veel RV’s. Het ziet er vreselijk rommelig uit. Richting het einde van de pier zijn een paar souvenirswinkels, boekingskantoortjes en restaurants. Hier is het iets leuker. We lopen een half uur rond terwijl Harry voor ons een watertaxi voor de volgende dag regelt. Tegen de avond komen we aan op onze camping: Seaside Farm. We hebben een fantastisch uitzicht op een gletsjer.

Het is heel mooi weer en de zon schijnt dan ook prachtig op de sneeuw. Nadat we onze tent hebben opgezet eten we met z’n allen onder een afdak. We hadden gedacht dat deze camping een douche zou hebben, maar helaas. Gelukkig is er wel stroom om onze batterijen en accu’s op te laden. Er is wel een douche maar die bestaat uit een gieter aan een touwtje.....

6 juli 2008, dag 8

Vandaag ontbijten we om 06.30 uur. Om 07.00 uur vertrekken we namelijk naar de Spit. Harry, Jan en Merit hebben voor vandaag een berenexcursie geboekt. Harry heeft geboekt bij Emeraldair (net als wij voor de volgende dag) en Jan en Merit bij Homer Air. Onze watertaxi gaat pas om 08.30 uur dus we hebben nog tijd voor een bakje koffie bij Spitsisters, een leuk klein restaurantje met bakkerij. De watertaxi brengt ons vervolgens naar de overkant van de Kachemak Bay. Hier beginnen we aan een wandeling naar de Grewink Glacier. Na drie kwartier staan we op een splitsing. In plaats van rechtstreeks naar de Grewink Glacier te lopen besluiten we om eerst naar een kloof te lopen. De kloof valt ons een beetje tegen, het is gewoon een erg brede rivier. Er is een mogelijkheid om met een kabelbaan de overkant van de rivier te bereiken. Je gaat in een bakje zitten en trekt jezelf aan de kabel naar de overkant. Peter en Taco zijn zo dapper om dit te gaan doen. Het valt nogal tegen om jezelf vooruit te trekken. Op de terugweg wordt de hulp van de achterblijvers dan ook zeer gewaardeerd. Na dit avontuur lopen we dezelfde route weer terug naar de splitsing. Vanaf dat punt lopen we richting de Grewink Glacier. Na ruim een uur komen we hier aan. Fantastisch om zo richting een gletsjer te lopen. De gletsjer is nog wel vrij ver weg maar toch is het een heel mooi gezicht: de ijsschotsen met de gletsjer op de achtergrond.

Hier lunchen we om vervolgens via de Saddle Trail naar een strandje te lopen waar de watertaxi ons om 15.00 uur weer op zal halen. Om 14.00 uur zijn we al bij het strand. Het is heerlijk om hier even een uur te relaxen. Totdat we na 50 minuten toch wel ineens het water erg snel zien stijgen. We hopen maar dat die taxi op tijd is want het strand wordt nu wel erg klein. Gelukkig komt de taxi op de afgesproken tijd. In 35 minuten varen we terug naar Homer. We hebben afgesproken dat we vanavond om 20.00 uur weer terug naar de camping gaan en dat iedereen zelf uit eten gaat. Na de watertaxi zijn we heel erg koud en besluiten een kop warme chocolademelk te gaan drinken. We komen Harry tegen, zijn berenexcursie is niet doorgegaan. In Katmai is het weer te slecht om te landen. Hij vertelt dat Ken en Chris al vier dagen niet zijn uitgevlogen vanwege het slechte weer. Balen zeg, we hopen maar dat het weer morgen beter is, want onze excursie is morgen gepland. Na de warme chocolademelk besluiten we een cache te gaan zoeken. We moeten ruim 3,5 km over de Spit lopen. Na de wandeling van vandaag valt ons dat best zwaar, vooral omdat de wandeling over de Spit erg saai is. Je loopt gewoon langs een weg. De cache vinden we eenvoudig tussen de rotsen. Na de vondst lopen we weer terug naar het drukke gedeelte van de Spit. Bij het boekingskantoor van Emeraldair vragen we nog even hoe laat we de volgende morgen aanwezig moeten zijn en hoe de weersvoorspellingen zijn. Het meisje kan ons uiteraard niet geruststellen. We eten een broodje hamburger met patat en om 20.00 uur gaan we weer naar de camping. Onderweg komen we langs een heuvel met wel tien kraanvogels. Wij stappen uit en maken foto’s. Totdat de eigenaar van de grond naar buiten komt en roept: “Get the hell out of my property, can’t you read the fucking sign?!” Iedereen draait zich zonder morren héél rustig om en we stappen een beetje beduusd weer in de truck. Niet alle Alaskanen zijn dus gastvrij.

Op de camping aangekomen zien we foto’s van Jan en Merit. Hun excursie is wel doorgegaan, maar ze hadden wel héél slecht weer, de hele dag regen. Ze hadden fantastische foto’s van de beren, onder andere van parende beren! Na het zien van deze foto’s willen we helemaal graag dat onze excursie door zal gaan, dat zou het hoogtepunt van de reis moeten worden.

Terug - Foto's- Volgende

Bedankt voor het bekijken van onze pagina's!

Plaats een bericht of vraag in ons gastenboek, we zullen dan zo snel mogelijk reageren.

Werken links niet of heb je andere opmerkingen, geef ons dat aub via deze pagina door zodat we er iets aan kunnen doen.