seward

Alaska 2008 Seward

Home - Reisverslag - Route - Foto's - Video - Tips

Denali - Eklutna - Homer - Katmai - Seward - Lost Lake - Knik Glacier - Knik River Lodge - Anchorage

8 juli 2008, dag 10

Zoek op de bovenstaande foto de boot, het is een boot met twee verdiepingen!!

Om 8.00 uur ontbijten we zodat we op tijd kunnen vertrekken richting Seward. We stoppen bij de Russisch orthodoxe kerk bij Ninilchik en lunchen bij Mile 54.

Bij Mile 54 heb je een grote kans om beren te zien. Wij hebben geen beren gezien maar wel erg gelachen. We lopen naar de rivier en zien daar een aantal vissers. Taco vraagt enthousiast aan de vissers:"Have you seen any bears?" Hij spreekt het echter uit als 'beers'. De vissers kijken heel verbaasd en geven een ontkennend antwoord. Taco had het eerst niet eens door totdat hij weer dezelfde fout maakt en iedereen lacht: "Oh vandaar dat die vissers zo verbaasd keken."

We komen met mooi weer aan in Seward. Harry stelt voor om gelijk naar de Exit Glacier te rijden omdat hij nog nooit met zulk mooi weer de gletsjer heeft gezien. We kunnen nu alvast foto's maken want de gletsjer is nu tenminste goed zichtbaar.In Seward regent het ongeveer 300 dagen per jaar, nu is het droog dus we moeten profiteren!

Na de fotostop rijden we richting camping en zetten onze tent weer op. We hebben een soort blokhut tot onze beschikking zodat we in ieder geval droog kunnen zitten en koken. Terwijl Merit een heerlijke maaltijd bereidt gaan wij even internetten bij de receptie. Dit is toch altijd weer leuk! De camping is een beetje in the middle of nowhere dus er zijn weinig andere mogelijkheden dan een beetje vogels spotten, internetten of een boekje lezen. Dit vinden wij op zich wel een nadeel aan deze reis. Er zijn geen gezellige dorpjes of iets dergelijks waar je leuk mensen kan spotten of door leuke straatjes kan struinen.

9 juli 2008, dag 11

Vandaag vertrekken we om 07.45 uur naar Exit Glacier. Het is een stralende dag. We wandelen richting Harding Icefield. Dit is een immense ijsvlakte van wel 777 km2 groot en wel anderhalve kilometer dik. Het is een overblijfsel uit de laatste ijstijd. Van hieruit ontstaan wel veertig gletsjers van allerlei soorten, oa getijde gletsjers en landgletsjers. Exit Glacier is er hier één van. We lopen eerst naar de uitmonding van de gletsjer.

Vervolgens wandelen we langs de gletsjer omhoog. Het pad is op sommige stukken best steil. Van te voren zijn we gewaarschuwd voor zwarte beren. We zijn dus op onze hoede. We zien in de verte een zwarte beer met jong, maar we hebben hier wel een verrekijker voor nodig. Geen gevaar dus. Nee het gevaar zit meer in het pad naar boven. Het laatste stuk lopen we veel door de sneeuw. Dit maakt het behoorlijk zwaar. Soms zak je weg en soms weer niet. Gelukkig hebben we onze stokken mee, maar wanneer je hier mee tot het handvat in de sneeuw zakt heb je daar ook weer niet zo veel aan. Op een gegeven moment komen we aan bij een mooi uitzichtpunt, hier begint ongeveer de Exit Glacier. We pauzeren hier en besluiten weer terug te gaan.

Na een wandeling van bijna zes uur komen we weer aan in het visitors centre. Hier kun je een stempel in je paspoort laten zetten. We hebben hem wel verdiend vinden we.

De rest van de middag zijn we vrij. Wij gaan naar het Sealife Centre (entree=$20,- pp). We lopen hier een dik uur rond. Het is best leuk. Het is een beetje een kruising tussen Pieterburen en een dierentuin. Je kan de vogels een zeedieren van erg dichtbij bekijken.

Tegen 17.00 uur verlaten we het Sealife Centre. We hebben nog een half uur voordat Harry ons weer oppikt. We besluiten een ijsco te nemen. We kunnen kiezen uit verschillende smaken, maar je kiest voor één bepaalde smaak. In Nederland zijn we gewend om één bolletje van de ene smaak en een tweede bolletje van een andere smaak te nemen. Zo werkt dat hier kennelijk niet. Dus we kiezen één smaak. De hoorntjes zijn immens groot en er gaan dan ook zes(!) bollen in. Vanavond gaan we barbecueën, maar we hebben geen grote honger meer.

10 juli 2008, dag 12

We beginnen de dag goed. We nemen een douche! Dit is de derde keer dat we douchen deze vakantie(de eerste dag in Anchorage niet meergerekend). De douche is een tuinslang met lauwwarm water. Je kunt de temperatuur niet veranderen, maar dat is ook niet echt nodig. Op zich is dit een erg slimme manier van de campinghouders want op deze manier verspil je geen water. Je moet de slang namelijk met je hand boven je hoofd houden.

Om 10.00 uur rijden we richting Seward. Het is ongelooflijk maar het is weer een stralende dag. Om 11.30 uur staat er een excursie op het programma. We maken een boottocht van 6,5 uur door de Kenai Fjords. We hebben ons warm aangekleed, want op zee kan het nogal koud en winderig zijn. Dit was een goede voorbereiding. We kiezen er namelijk voor om op het dek te gaan zitten zodat je alles goed kan bekijken. Peter maakt op een gegeven moment een grapje: "Hier een walvis." Onze groep kijkt en zien dat hij een grapje maakt. Nog geen paar minuten later ziet Peter echt een walvis. De groep gelooft hem in eerste instantie niet, maar wanneer de de staartvin nogmaals hoog boven het water uitsteekt grijpt iedereen naar zijn camera.

We krijgen een mooie show, volgens de kapitein de mooiste van dit seizoen!

Na de show van de walvis zien we veel dolfijnen. Net op het moment dat we de Aialik Galcier naderen breekt er een enorm stuk ijs af. Dit geeft een indrukwekkend lawaai. We liggen een half uur stil voor de gletsjer. We luisteren naar het gekraak van het ijs. Het lijkt wel onweer. Na een half uur gaan we weer terug. We hadden best langer willen blijven, want dit was echt supergaaf! De terugroute gaat langs een paar eilanden met heel veel puffins en zeeleeuwen. Ook mooi.

Om 17.30 uur gaan we weer aan wal. Tot 19.30 uur hebben we vrij. We lopen een beetje door Seward en eten bij een veredelde cafetaria met een Griekse eigenaar. Manon eet een heerlijke verse zalm met pasta en Peter (voor de afwisseling) een hamburger met friet. Uiteraard worden er ook een aantal souvenirs gekocht, maar dat valt nogal tegen. De souvenirs zijn heel kitsch. Het enige wat we leuk vinden zijn de knuffels.

Terug op de camping krijgen we een briefing over de komende trekking. We gaan namelijk twee dagen de wildernis in. We mogen zo min mogelijk meenemen, want we moeten alles zelf dragen.

Terug - Volgende

Bedankt voor het bekijken van onze pagina's!

Plaats een bericht of vraag in ons gastenboek, we zullen dan zo snel mogelijk reageren.

Werken links niet of heb je andere opmerkingen, geef ons dat aub via deze pagina door zodat we er iets aan kunnen doen.