Rome, hét hoogtepunt van cultuur en architectuur.
Op bijna elke vierkante meter kan je je vergapen aan de vele indrukwekkende pallazi’s, piazza’s, monumenten, beelden, kerken en gebouwen die Rome rijk is. Rome is de grootste bewaarplaats van resten uit de oudheid, de eigenaar van de mooiste collectie kunst uit de Barok en de hoofdstad van het Christendom.

Het hoogtepunt van klassiek Rome is het Forum Romanum, de oude verzamelplek voor Romeinen en het vroegere centrum van de wereld.

De grote toeristentrekker van deze tijd is echter het grote, ronde bolwerk dat er bijna naast ligt, het Colloseum. Dit grote gladiatorenhuizende wereldwonder wordt vaak gebruikt als icoon van Rome.

Rome heeft ook een gigantische rijkdom voor mensen die minder om de klassieke oudheid geven. De talloze piazza’s met hun meesterlijke fonteinen, die vaak door grote kunstenaars zijn gemaakt, geven een aanblik waar je slechts van kunt houden. Erg bekend is het Piazza Navona met diens wereldberoemde fonteinen van Bernini. Ook het Piazza Venezia is erg bekend en van verre al zichtbaar door het ongelooflijk witte monument van koning Victor Emmanuel II.

Een aantal bekende en historisch waardevolle onderwerpen hebben we voor u uitgelicht. Kies links één van de onderwerpen waar u graag meer over wilt weten.
Als u kritiek, tips of ideeën voor ons heeft, horen we dat graag. U kunt contact met ons opnemen door te mailen naar peter.webmaster @ gmail.com.

Veel leesplezier.