Junker en Scherer

Evolutie - Het nieuwe studieboek

Deze website bevat een analyse van het boek Evolutie van Junker en Scherer

De Stichting 'De Oude Wereld'  heeft een boek uitgegeven, geheten "Evolutie - Het nieuwe studieboek". Dit boek is een vertaling van "Evolution - ein kritisches Lehrbuch", 6de druk 2006, van Reinhard Junker en Siegfried Scherer. 'De Oude Wereld' prijst haar boek aan als 'het nieuwe studieboek, een internationaal standaardwerk over evolutiebiologie', dat een 'diepgaande analyse geeft van de laatste stand van de evolutiebiologie'.

Dit boek is geen studieboek en geen standaardwerk over evolutiebiologie, en heeft weinig overeenkomst met de laatste  stand van de evolutiebiologie. Het is een gedetailleerde bestrijding van evolutie door schrijvers die toegang tot de wetenschappelijke literatuur hebben en in een wetenschappelijke stijl schrijven.

Op de pagina's van deze site worden de beweringen over evolutiebiologie uit het boek van Junker en Scherer tegenover de gegevens uit de wetenschappelijke literatuur geplaatst. De vraag daarbij is steeds of Junker en Scherer wat wetenschappelijk bekend is op juiste wijze weergeven.

Iedereen die een deel van dit boek zou willen bespreken kan contact opnemen met Gerdien de Jong:                 g.dejong apestaart uu.nl.

 

Realisatie website: Gert Korthof