פתיח
אתר זה מספר את סיפור מסע חוצה ישראל שביצענו איל הורביץ ונועם נר-גאון ב-10/2011.
מסע מבירכת רם לאילת .
.
שנינו רוכבים בעיקר בסופי שבוע עם החברה ורוכבים בעיקר רכיבות בסביבת הבית (צור יגאל) בגיחות שישי לאתרי רכיבה וסינגלים בארץ.
בשנה האחרונה שיתפנו רכיבות לעבודה, לא משהו מיוחד אבל בראש טוב (צור יגאל - פתח תקווה), דרך טובה לשמירה על הכושר והאושר.
לפני כארבעה חודשים איל זרק רעיון "בו נרכב את חוצה ישראל" מהחרמון לאילת. הרמתי את הכפפה ושנינו התחלנו לסרוק את הרשת ולראות במה מדובר.
התלבטנו לגבי הרכב הרוכבים ושאפנו להוסיף עוד שניים. לצערנו המועמד הראשון והיחיד אשר נענה לאתגר נאלץ לוותר בשל נסיעות לחו"ל שמנעו אימונים מספקים, כך מצאנו עצמנו כזוג בלבד.
בחיפושנו אחר מידע מצאנו כי אין שביל רכיבה רשמי, שביל ישראל בנוי להולכי רגל ולא תמיד מתאים לרוכבים ואילו שביל ישראל לאופניים רק בתחילתו בקטע שחרו-אילת.
לעומת זאת מצאנו הרבה ביצועים שונים מהותית זה מזה במסלולים ובהרכבים.
בחרנו כבסיס את אחד הביצועים המופיע כ חוצים בארבעים וגם קום והתגלגל בארץ שפורסם ב - (שניהם לא פעילים יותר) BikeZone.co.il עשרה ימים, 720 ק"מ (באתר שלהם מוצהר הרבה יותר) מהחרמון לאילת והתחלנו בהכנות על בסיס ההקלטות שלהם. הקלטות אשר לעתים התגלו בשטח כבעייתיות ביחס לתוואי בשטח (שבילים לא קיימים, גדרות ושערים וכן חציה לא שפויה במורד תלול דרך סבך חורש ארץ ישראלי).
כבר מההתחלה היה ברור לנו שנישן במקומות מסודרים בכדי להימנע מסחיבת אוהל ושק"ש. וזאת גם בכדי לא להתמודד לבד עם הלוגיסטיקה והסחיבה של הציוד הנדרש למסע ללא ליווי.
בתור דבר ראשון התחלנו לעבוד על כושר. הרכיבות לעבודה פעמיים בשבוע התעבו ומדי שבוע הגדלנו מרחקים ומשקלים.
לבסוף מצאנו עצמנו רוכבים בבוקר לפתח תקווה ואזור צומת מורשה מצור יגאל דרך בריכת הנופרים, כל פיתולי הירקון, נמל ת"א וחזרה - 68 ק"מ בערך.
בסוף היום בחזרה הביתה רכבנו בין 30 ל-40 ק"מ שתמיד הסתיימו בסינגל ליד מצפה ספיר (צריך גם משהו לנפש). כך שבסיכומו של דבר הגענו לרכיבות של כ-100 ק"מ ליום.
כאשר מועד הרכיבה קרב הוספנו סבל ותיק גדול על הגב גם ברכיבות חולין וזאת בכדי לדמות את הרכיבה האמיתית.
עניין נוסף היה סעיף ציוד ומזון, לאחר דיונים ואימיילים הגענו לרשימת הצטיידות סופית שבסיסה מקסימום כיסוי במינימום משקל\כמות.
משיקולים טכניים ויתרנו על מוט כיסא מתכוונן לטובת התקנת סבל וסחבנו כ-5 ק"ג בסבל, כ-12 ק"ג על הגב ובנוסף בקבוק מים באופניים.
כל זאת כשבתכנון להוסיף שקית מים של שניים או שלושה ליטרים בדרום החם.
בתכנון הראשוני התכוונו לצאת למסע אחרי יום כיפור וחופשת סוכות אך תכנית זו השתנתה סיבות משפחתיות. לבסוף החלטנו על שלשה ימי רכיבה עד הבית בראש השנה והמשך לאילת בשבעה ימים בסוכות.
סידור זה התגלה כשילוב מעולה שאיפשר מנוחה והפקת לקחים בין השלב הראשון לשני.
הבלוגים של איל ונועם בהם התחלנו את התיעוד