Inici


Benvinguts al web del Grup de Treball "L'hort escolar ecològic com a recurs educatiu". 
Aquest grup de treball, format per mestres d'Educació Infantil, Primària i Secundària d'escoles i instituts de la Selva marítima interessats en treure profit de l'hort del seu centre va començar a treballar l'octubre de 2012 dins el PFZ de la Selva II.
L'hort escolar ecològic és un context privilegiat d'aprenentatge que barreja aspectes vivencials i de coneixements en l'aproximació als éssers vius del racó de natura que tindrem al pati de l'escola. Aquest espai verd millora la qualitat ambiental, proporciona un espai de biodiversitat i per això s'ha de basar en criteris ecològics, amb un sòl viu, ric en microorganismes, on trobem un perfecte equilibri entre la diversitat de conreus autòctons i la flora i fauna associada. 

Hem de protegir i tenir cura del sòl, i tractar-lo com un organisme viu que processa l'aliment de la planta gràcies a la microfauna, als fongs i als bacteris que en ell s'hi troben. El sòl ha d'estar ben estructurat, amb un nivell d'humitat adequat i equilibrat en nutrients. Per això, utilitzarem només adobs orgànics i no s'utilitzarà cap producte químic per evitar plagues o combatre les males herbes. 

Els mestres ens diuen: 

- "Molts nens demanen per anar
a treballar a l'hort a l'hora del pati..."

- "També els alumnes d'ESO,
s'emocionen quan recullen les patates
o van a buscar els ous al galliner..."

- "Ha canviat molt l'actitud a classe
dels nens als que l'escola no els agradava"

*   *   * 
"Si vols ser feliç unes hores, 
canta una cançó... 
si vols ser feliç tota la vida, 
cuida un HORT " 
(Proverbi XINÈS)
 

Comments