Wie zijn wij

Het Hoofdstadkoor is onder de Amsterdamse oratoriumkoren een buitenbeentje en voert geregeld minder bekend werk uit, de laatste jaren ook uit andere culturen. Het HSK begeeft zich hiermee buiten de gebaande paden, maar slaagt er toch steeds in zijn publiek mooie en bijzondere concerten te bieden.

Wij zijn er trots op dat we ons laten uitdagen door nog levende componisten als Bob Zimmerman (‘Koorstroom’) en Richard Blackford (‘Mirror of Perfection’). Wij houden van afwisseling en daarom zingen we natuurlijk ook werken van Mozart, Händel, Vivaldi, Bach, Telemann en andere bekende componisten.

Amsterdam is een stad van grote diversiteit en ons repertoire is daarvan een afspiegeling. Zo zongen we werken van de Turkse componist Ahmet Adnan Saygun, van de Armeense componist Khatsjadur Avedisian, van Arvo Pärt uit Estland en van Ariël Ramírez uit Argentinië. Het Hoofdstadkoor kenmerkt zich door het uitvoeren van minder bekende werken die door andere koren niet zo snel op het repertoire gezet worden.

Hoofdstadkoor

Het Hoofdstadkoor vormt het basiskoor van de Hoofdstad Scratches die sinds 2004 jaarlijks in Amsterdam georganiseerd worden door de oprichter van Sing Along Events en Hoofdstadkoor-dirigent Martin van der Brugge.

Dirigent

Martin van der Brugge heeft sinds 1995 de artistieke leiding. 

Het HSK, dat vaak optreedt in de Dominicuskerk, streeft naar concerten van hoog niveau. lees verder

Repetitor

Gerrie Meijers werd in 2004 onze repetitor en begeleidt ons op de piano. Zij heeft een uitgebreide praktijk als begeleidster met een duidelijke voorkeur voor het vocale genre in de breedste zin van het woord. lees verder

Interesse in de historie van het Hoofdstadkoor? klik hier


Vriend worden van het Hoofdstadkoor?         Klik hier voor meer informatie.