Dirigent - Repetitor - Zangcoach 

Dirigent Martin van der Brugge

Martin van der Brugge werd in september 1995 dirigent van het Hoofdstadkoor. 


Martin van der Brugge behaalde de diploma’s orkestdirectie aan het Rotterdams Conservatorium (1990) en koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (1994). Hij volgde lessen bij Arie van Beek, Ed Spanjaard, Jac van Steen en Hans Vonk.


Martin doorliep masterclasses in Nederland en in het Zwitserse Biel, deed mee aan het prestigieuze Wiener Meisterkurz bij Julius Kalmar en nam deel aan een dirigentenconcours in Braçov, Roemenië.

Na deze eerste internationale ervaringen gaf hij concerten met het Vildin Philharmonisch Orkest (Bulgarije), waarvan hij destijds gastdirigent was. In 2004 – 2005 was Martin gastdirigent van het Mersin State Opera and Ballet in Turkije. Verschillende producties, zoals Rigoletto van Verdi, zijn daar onder zijn leiding uitgevoerd. Ook was hij als gastdirigent in seizoen 2009 en 2010, verbonden aan het Paliashvili Symphony Orchestra and Choir in Tbilisi (Georgië). Verder dirigeerde Martin afgelopen jaren in Rusland, Tsjechië, Polen, Oostenrijk, Duitsland, Spanje, Slovenië, Engeland en Saoedi-Arabië.

In Nederland dirigeert hij verschillende symfonie- en kamerorkesten en oratoriumkoren. Martin is een veelzijdig musicus en daarnaast actief als componist/arrangeur. Er worden er regelmatig composities van zijn hand uitgevoerd.


https://martinvanderbrugge.nl/

Repetitor Arnaud Rosdorff

Arnaud Rosdorff is sinds januari 2024 repetitor van het Hoofdstadkoor.


Arnaud Rosdorff kreeg zijn pianolessen van Daniel van Zweden en Gerard Hengeveld. Nadat hij diverse jeugdconcoursen had gewonnen, studeerde hij verder bij Jan Wijn en Danielle Dechenne aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, waar hij in 1992 het diploma Docerend Musicus behaalde.

In 1994 nam hij deel aan een Chopin Masterclass bij de Poolse pianiste Barbara Grajewska. In 1996 behaalde hij het diploma Uitvoerend Musicus bij de Roemeense pianist/componist Alexander Hrisanide.

Arnaud speelde in verschillende beroepsorkesten, o.a. het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Holland Symphonia en Opera Spanga. Sinds 2000 speelt hij in het tango-orkest ‘Piazzo ensemble‘, waarmee hij twee cd's maakte. Met het ‘Stravinsky pianokwartet‘ trad hij op in Muziekcentrum Vredenburg Utrecht, de Doelen Rotterdam en onlangs in het Pianola Museum Amsterdam met de ‘Sacre du Printemps‘ voor vier piano's.

In 2008 was hij repetitor bij het internationale String Competition Rudolf Matz Dubrovnic/Kroatië. Sinds 2008 is hij repetitor en vaste begeleider bij ‘Koor Meneer de Wit‘ in Amsterdam en sinds 2001 is hij dirigent van de Vinkeveense Accordeon Vereniging Con Amore. Onlangs trad Arnaud als solist op in Minsk (Belarus). In 2013 heeft Arnaud in Frankrijk bij Ben Verbon ‘succesfully completed the Theory and Practice of Piano Technique course‘.


https://www.arnaudrosdorff.nl/

Zangcoach Barbara Schilstra

Barbara Schillstra is sinds 2013 verbonden als vaste vocal coach bij het Hoofdstadkoor.


Lyrisch Sopraan Barbara Schilstra studeerde piano aan het Artez Conservatorium voordat ze in Amsterdam aan het Conservatorium van Amsterdam haar diploma zang behaalde in 2007.
Barbara is te horen als soliste in samenwerking met diverse koren,

orkesten en ensembles. Zij soleerde onder meer in het Concertgebouw in

Brahms’ Ein Deutsches Requiem

en Beethovens 9e Symfonie. In een productie met het Gelders Orkest

schitterde Barbara in de rol van Solveigh uit Griegs Peer Gynt.

Masterclasses en lessen volgde zij bij prof. dr. Th. Coresi (Wenen), Nelly Miricioiu en Peter Nilsson. In 2010 ontving  zij een beurs van het Fonds Podiumkunsten.

In 2011 en 2012 was Barbara finaliste in het Vox Artis International Concours

in Roemenië, waar zij tevens in 2012 de Pygmalion Theatre Price won.

Met pianist Juan Zurutuza vormt zij samen het Spaans georiënteerde Duó Soleá.

Recent maakte Barbara haar debuut als Saffi in de Zigeunerbaron van Johann Strauss in Wenen en diverse theaters in Duitsland.

Sindskort is Barbara te horen binnen de vaste bezetting van het

vernieuwende “401 Dutch Operas”.


Daarnaast heeft zij sinds 2007 haar eigen lespraktijk.

www.barbaraschilstra.com