Iwan

Rotu Kaukasiankoira
Elinaika 18.3.2006 - 14.5.2020
Sukupuoli uros
FIX-rekisterinumero FIX00089/14

Iwan on ollut syntymästään asti pikku lellikkini, muutti vain osoitettaan vartuttuaan tarpeeksi.

Iwan on pikku termiitti, jolla energiaa riittää, vaikka muille jakaa. Tosin Iwan ei tuhoa paikkoja, kunhan vaan on puruluita ym. ja jakamaton huomio. Niin tuohon tuhoamiseen ei lasketa lippalakkeja, wc-paperirullia ja kenkiä joita on kiva nutustella.

Iwanin perimmäinen tarkoitus on vartioida taloa/ omaa reviiriään, jota hän  kyllä vartioi erittäin hyvin laumanvartija kun on. Pienikin rapsahdus niin herra on tormakkana ilmoittamassa olemassa olostaan, ehkä vähän liiankin terhakkaasti. Tosin tutut saa kävellä pihaan, ilman että Iwan edes huomaa jonkun tulevan. Varkaat eivät kyllä kävele taloon tai autoon sisälle ja äitiäkin puolustetaan vierailta ihmisiltä, jos tekevät "hyökkäävän" liikkeen kohti.

Iwanin olessa noin 6,5 vuotias taloon saapui Iwanin pentu ajan klooni kessu Kassu. Voiko kaksi täysin eri tyyppistä rotua muistuttaa toisiaan niin paljon. Iwan on jaksanut pitkäjänteisesti kouluttaa ja tormentaa pikkuriiviötä. En olisi ikinä uskonut ennen kuin omin silmin näin, kuinka pitkä pinna voi kaukkari uroksella olla.
Iwan koulutti vielä vanhoilla päivillään 13 vuotiaana Natkun talon tavoille. Natkulle ihan selkeästi Iwan jätti talon turvallisuuspäällikön saappaat täytettäväksi.

Iwan on kyllä pohjimmiltaan laiskanpulskea sohvaperuna. Jos herra saisi päättää, hän kävisi pihalla ilmoittamassa olemassa olostaan ja sen jälkeen painuisi takaisin sohvan nurkkaan nukkumaan. Harrastus haaveetkin ollaan nurkkaan heitetty. Herran motivaatio ei riitä haistelemaan jäljen hajuja, joten jälkikoiraa Impusta ei tule. Jäljestä Iwan syttyy ainoastaan, kun on omalla maalla vieraan jäljet jäljestettävänä. Perustottelevaisuutta teemme mielenvirkeydeksi, kun se on oikeastaan ainut laji mitä Imppu viitsii tehdä, kun siitä saa riittävän paljon ja riittävän tiheällä välillä ruokaa.

Iwani tunnetaan myös monella lempinimellään.
Iwantsu, Imppu, Ivana Julma, Pimpula, Pampula, Homekorva.