Natku

Virallinen nimi Waatan Lolium
Rotu Keeshond
Syntymäaika 14.5.2019
Sukupuoli uros
Kasvattaja Milja Laaksi (Waatan)

Lonkat C/C (5.12.2020) ei nivelrikkoa, aavistuksen matala
Kyynärät 0/0 (5.12.2020)
Polvet 0/0 (2.12.2020)
Silmät Dictichiasis todettu (12.2.2021)
LTV 0 (normaali) (6.12.2020)
VA 0 (normaali) (6.12.2020)

Näyttelyt
1xRop-pentu, 2xVsp-Pentu

Suomen Keeshond ry vuoden näyttely pentu #10 (2019)

Useampi vuosi meni, ennen kuin tuli se yhdistelmä vastaan, joka herätti mielenkiinnon ja täytti kriteerit. Paljoa ei ollut valinnan vaihtoehtoja, kun vain yksi uros pentueeseen syntyi. Tosin olin jo henkisesti valmistautunut, että nartunkin voin ottaa, jos uroksia ei synny tai urokset ei vain miellytä. Tämä ainokainen uros kyllä lunasti odotukset ja se tuntuu melkoisen hyvältä pakkaukselta.

Lolium - Englanninraiheinä, virallinen nimi, joka tuli jo ennen pentujen syntymää vastaan. Hyvinkin vahvat englantilaiset juuret omaavalle rodun edustajalle vain sopii nimi, jossa on englanti ja onhan pennut syntyneet aikatarkasti pääsiäisen ja helatorstain puolessä välissä, joten raiheinäkin (ruoho) on vahvasti linkitettynä. Ja kasvattaja Milja jopa vielä antoi ehdotukseni Lolium viralliseksi nimeksi.
Voin vain kuvitella missä kunnossa kasvimaani on tulevaisuudessa. Yksi porkkanamaan kauhu niitä on jo myllännyt. Toivottavasti raiheinä on perehtynyt rikkaruohojen kitkentään, eikä hyötykasvien jyräämiseen.

Harrastus suunnitelmia on monia ja aika näyttää onko rally, agility vai mikä se meidän tulevaisuuden laji.

Vaikkei aikaa ole juurikaan kulunut, niin lempinimiä on jo muodostunut.
Naksu, Nat Nat, Nakero, Natkutin, Natiainen