Muistoissa‎ > ‎

Bobi

Virallinen nimi Sudenpesän Baronetti
Rotu Belgianpaimenkoira groenendael
Elinaika 31.1.1995 - 2.11.2008
Sukupuoli Uros
Kasvattaja Arja Aarela

Lonkat A/A
Silmät terveet (-96)


Kaikki sai alkunsa 1995 keväällä, kun äidille ilmoitettiin "et nyt olis MUSTA groenendael uros kaupan". Bobilla oli seitsemän pientä valkoista karvaa rinnassaan, kun se saapui sunnuntaina Jyrkin päivänä  23.4.1995 noin klo 12:00.

Bobi on ollut helppo kouluttaa, kunhan ei ole yrittänyt opettaa mitään pelle temppuja.. Ainoana koirana Bobin kanssa tuli tehtyä kaikenlaista ja kokeiltua, mutta se ainut mikä Bobiin kolahti oli jäljestys. Asiaa ei voi edes miettiä omassa pienessä mielessä, kun herra jo innostuu ja mustasta koirasta tulee valkoinen. Aina sanotaan ettei stressaantuneen koiran kanssa saa mennä jäljelle, mutta meidän Bobin kanssa asia ei onnistu. No valkoisen koiran alta paljastuu mustaakin mustempi herra, kunhan saa vainun jäljestä ja maltillinen etsintä alkaa.

Bobi oli kivesvikainen ja se  tiedettiin kun Bobi tuli ja sen ansiosta se myös tuli meille, kun sille etsittiin koti missä se saa varmasti hyvän elämän, vaikka olikin hieman puutteellinen. Piilokives leikattiin n. kolmevuotiaana ja se olikin Bobin elämän suurin haaste. Herra nukutettiin vasten tahtoaan ja leikkaus haava ommeltiin hutiloiden, kun pelkäsivät herran heräävän nukutuksesta, vaikka Bobi nukkui vielä pitkään sen jälkeen.

Kun Bobi oli 7,5 vuotta niin taloon saapui tervu riiviö Roope. Bobi oli puolivuotta aikaisemmin päättänyt aikuistua ja sinä päivänä, kun riiviö tuli taloon niin herra alkoi käyttäytyä isämäisesti. Puolivuotta Bobi opetti maltillisesti riiviölle kaikki hyvät ja pahat tavat, jonka jälkeen alkoi kovakourainen kouliminen. Kun Roope oli vuoden niin Bobi päätti, että nyt minä olen vaari jota ei säännöt enään koske, sitä vartenhan on mukula talossa. Tuosta päivästä lähtien Bobi oli arvokkaasti harmaantunut ja vanhentunut talon korkeimpana kinginä ja sopivan tilanteen tullen unohti kaiken opitun... varsinkin silloin kun varastettiin jotain nameja.

Bobi on aina ollut hyvin ihmis ja lapsi rakas koira. Mitä pienempi lapsi tai pentu sitä innokkaammin Bobi on menossa tervehtimään. Koulutus kentillä olostakaan ei tullut mitään, kun kaikki tarvit päästä tervehtimään. Bobi myös piti aina huolen, että koko lauma on koossa.

Bobi oli koko elämänsä perusterve, mitä nyt maha oli herkkä kaikelle ja keväällä 2006 diagnosoitiin että, herra kerää ilmaa mahaan ja suolistoon, jos se kovin haukkuu, läähättää tai stressaantuu ja tästä suurimmaksi osaksi mahan herkkyys johtui.
Vuonna 2004 kesällä herralla todettiin virtsakiteitä, jotka todennäköisesti oli kylmän ja sateisen kesän, liian vahvan nappulan ja vähäisen juomisen yhteissumma.
2007 kesällä diagnosoitiin nivelrikko toisessa polvessa. Etummainen ristiside on vaurioitunut, jonka takia nivel pääsee tekemään virhe liikettä ja kierukka pääsee luiskahtamaan pois paikaltaan, mutta nivellääkkeillä ja ylläpito kipulääkityksellä herra pärjäsi mainiosti. Kipulääkityskin oli vaan sen takia, kun jalka kipeytyy niin herra ei jää paikalleen makaamaan niin et jalka täysin jäykistyi.

Niin ja rakkaalla lapsellahan on monta nimeä, myös Bobilla on.
Aatu, Aadolf, Toivo, Pöpi, Kirppusirkus, Vaari, Vanhus ja Hakalan mustamakkara.

Sukutaulu

Pikku Piskin Detlef Faryk du Clos du Cher F CH Vanga de la Douce Plaine
F CH Braice du Perigord Vert
Pikku Piskin Dinah Mustanaamion Oscar
Mustanaamion Krystal
Serios Tai-Fun EUV-01 Mistyk van de Hoge Laer Hutch du Domaine des Noirs
Haida du val des Artistes
Birba del Lago Nero Gert van de Hoge Laer
Roquepine del Lago Nero