Núria Toril

(Barcelona, 1971) és llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment és coordinadora de Digital-h, un diari digital de L’Hospitalet que ens apropa a l’actualitat local en format multimèdia. També copresenta el programa ‘L’Hora del pati’, de Ràdio i Televisió L’Hospitalet, un programa de tertúlia amb escolars de la ciutat. Igualment realitza espais de recomanacions d’activitats per a infants als programes ‘Tots els matins’ (Ràdio i Televisió L’H) i Districte 8 (Televisió de L’H)

Autora juntament amb Oscar Garcés de El cinema a l'Hospitalet. De l'espectacle de fira a la multisala (1907-1996). Quaderns d'estudi L'Hospitalet de Llobregat : Centre d'Estudis, 1987- Núm. 13-14 (juliol 1996).

“Sempre he viscut a L’H i sempre he estat vinculada al món associatiu de la ciutat: al Cine Club L’Hospitalet, al Centre d’Estudis de L’Hospitalet, a la coral Els Matiners, a l’escola Patufet. Vaig començar la meva vida professional aquí, i des de fa 10 anys, torno a treballar a la ciutat, als mitjans de comunicació locals. Penso que és positiu trobar un punt de trobada per autors relacionats amb la ciutat i que és important que es generi recerca, debat i creativitat al voltant de L’Hospitalet”.

2011. Núria Toril

Abella, Josep M.; Cabañas, Néstor; Camós, Joan; Castellano, Agustín ; Garcés, Òscar ;Domínguez, Manuel; Moreno, M. Teresa; Parramon, Clara C.; Tarrats Josep M.; Gil, Enric; Piera, Marta [peus de fotografia]. L'Abans l'Hospitalet de Llobregat: recull fotogràfic 1960-1990. [Barcelona]: Efadós, 2018.

El segon volum de l’Hospitalet de Llobregat és una obra realitzada per un col·lectiu d’autors multidisciplinaris de la ciutat. És un recull gràfic entre els anys 1960 i 1990, anys en que la ciutat va tenir un important creixement demogràfic i una activitat molt intensa tal com mostren les fotografies.

L’obra s’estructura en set capítols temàtics: urbanisme, treball, institucions, festes, lleure, associacions i escoles, i té per objectiu ensenyar la ciutat en tots els seus vessants des d’un punt de vista antropològic. Hi ha fotografies de tots els barris de l’Hospitalet, de les seves festes i de la seva gent en situacions ben diferents: a la feina, a l’escola, fent esport, a l’associació de veïns o a les primeres eleccions municipal.

"La bretxa tecnològica l'Hospitalet". Dins: Quaderns d'estudi l'Hospitalet de Llobregat: Centre d'Estudis, 1987-Núm. 28 (desembre 2014), p. 33 - 52.

Un estudi de la periodista Núria Toril, encarregada del portal digital municipal de l’Hospitalet sobre els problemes que comporta la bretxa tecnològica i com afrontar el repte de la igualtat cibernètica.

"Reflexió sobre la presència del CEL'H als mitjans de comunicació de l'Hospitalet". Dins: Quaderns d'estudi L'Hospitalet de Llobregat : Centre d'Estudis, 1987- Núm. 22 (novembre 2009), p. 87 - 94.

Alguns treballs del CEL'H tenen ressó mediàtic dins els mitjans de comunicació de la ciutat, aquesta n’és la prova fefaent.Bondia, Nuria. Juega, Rie y Aprende: La aventura de enseñar y divertirse. Barcelona:Oceano, 2006.

Garcés, Oscar . “Entitats socio-culturals a l'Hospitalet del tardofranquisme: canvi generacional i crítica social”. Dins; Franquisme i transició democràtica a les terres de parla catalana : actes del 2n Congrés de la CCEPC (Palma, 16, 17 i 18 d'octubre de 1997), 2001, p. 583-590.

¿Vols actualitzar la teva pàgina de L'H Escriu?

Utilitza aquest enllaç i envia'ns la informació omplint el formulari:

Darrera actualització: 12/12/2020