TROBADA DE CANTADORS

14a TROBADA DE CANTADORS + 5a ESCOLA D'ESTIU DE GLOSA

ESPOLLA, del 5 al 9 de juliol de 2016

Pels qui sou devots del món de la Glosa ja sabeu que el juliol i en un petit poblet de l’Alt Empordà anomenat Espolla hi ha unes dates senyalades per tot allò que fa referència a la cançó improvisada.

Un encadellat de propostes que al llarg de cinc dies compagina l’activitat de formació de l’Escola d’Estiu de Glosa amb la part més festiva de la Trobada de Cantadors: del dimarts 5 a primera hora fins el dissabte 9, ja ben entrada la matinada tot és glosa.

Cinc dies d’activitats al voltant de la improvisació de la paraula com a element de cultura, com a exercici de compartir, com a repte de transmissió. La Glosa, una forma d’entendre la comunicació que es remunta molt enrere en el temps i que avui agafa protagonisme trobant nous espais i interlocutors. Un espai on es troben músics, poetes i cantadors eventuals o no.Pels qui aquest món us pugui despertar la curiositat i vulgueu fer-hi una bona immersió, l’activitat de l’Escola d’Estiu de Glosa és un projecte que ja té un recorregut de cinc anys i on hi trobareu tot el que fa referència als diversos aspectes de la cançó improvisada: la part musical, la creació poètica, el vessant pedagògic o l’aspecte escènic.

I pels qui busqueu la demostració pràctica ho trobareu a les propostes de tarda i nit de la programació de la Trobada de Cantadors. Un exemple serà el divendres amb la convocatòria de la Glosa de Vins, ajuntant glosadors i cellers. Però potser la vetllada més esperada sigui la del dissabte amb el Combat pel Rei o la Reina de les Nyacres.

I tot plegat, com cada any, amb la feina de l’Associació Cor de Carxofa, l’Associació Cultural la Fraternal Espollenca  i l’Ajuntament d’Espolla al darrera. I la complicitat d’entitats locals i de la comarca, com els Grallers d’Espolla, Salvem l’Empordà, Sopa de Pedres o els cellers que participen a la Glosa de Vins. Conjuntament amb formadors, alumnes, glosadors i públic, garanteixen cinc dies en els quals Espolla serà la capital de la Glosa.

Un èxit que voldríem dedicar a la Salut Pastor, en bona part responsable de que l’Escola de Glosa hagi triomfat en les quatre primeres edicions i de qui ens vam acomiadar el passat mes de febrer. La seva memòria sempre present.

Que tinguem molta Salut!


PER A MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS
A LA 5a. ESCOLA D'ESTIU DE GLOSA

www.escolaestiuglosa.cat

   

   RESERVES
   PEL SOPAR DE CANTADORS DEL 9 DE JULIOL

   elaborat per IAEDEN-Salvem l'Empordà
    CAL PORTAR PLAT, GOT I COBERTS!!
L'associació Sopa de Pedres
elabora el dinar de dissabte


L'associació Sopa de Pedres de Vilajuïga va néixer fa uns mesos davant la inquietud d'un grup de persones que veuen com quilos i quilos d'aliments es fan malbé cada dia a les neveres de les cases, als mercats, als supermercats, als restaurants, als menjadors escolars, al camp, etc. La nostra idea és conscienciar la societat sobre el malbaratament alimentari. Perquè canviar els hàbits de consum és el primer pas per a poder reduir aquesta situació. Creiem en el consum local, de proximitat i ecològic basat en el respecte cap a la terra i cap al pagès.


Per què les verdures que són massa petites o excessivament grosses o les que tenen una maca o simplement les que no compleixen els absurds cànons estètics s'acaben llençant si són perfectament aptes per al consum? Davant d'aquesta absurditat, hem decidit actuar. Gràcies a la col·laboració de quatre hortes ecològiques de l'Alt Empordà (la Vessana a Castelló d'Empúries, el Mas Tres Puig de Rabós d'Empordà, el Mas Galceran de Sant Miquel de Fluvià i la Teulera de Lladó), el passat 24 d'abril a Vilajuïga vam fer el Primer Dinar de Recuperats de Sopa de Pedres. Vam recollir 85 kg d'aliments (patates, carbasses, espinacs, bledes, alls tendres, porros, calçots i enciam) i vam elaborar un exquisit dinar del qual 62 persones van gaudir.


MÉS INFO:
info@trobadaespolla.cat

ORGANITZEN:
Cor de Carxofa
Associació Cultural La Fraternal Espollenca
Ajuntament d'Espolla

COL·LABOREN:
Generalitat de Catalunya
Diputació de Girona
Grallers d'Espolla
Salvem l'Empordà
Any Tio Canya 2016
Campus de Cultura Popular 2016
Ratafia Russet
Subpàgines (1): REVISTA GLOSA