TROBADA DE CANTADORS

  
  

17a TROBADA DE CANTADORS, Espolla, 19 i 20 de juliol de 2019

Instagram
Twitter
Facebook
PROGRAMACIÓ 2019

Divendres 19 de juliol

GLOSA DE VINS 

Alguna cosa deu tenir la Glosa de Vins que cada edició convoca a més gent. El que fa uns anys va començar com una mena d’experiment, això de relacionar el vi i glosar, ha esdevingut una altra de les activitats populars obligatòries i més esperades de la Trobada de Cantadors.

La Glosa de Vins pretén posar en contacte la cultura viticultora de l’Alt Empordà amb la tradició de la paraula. Els cantadors desgranen les qualitats dels vins dels quatre cellers convidats. Aquest any hi haurà novetats!, com algunes tapes per picar mentre gaudeixes de l'espectacle... 

Divendres 19 de juliol, a les 10 de la nit a la Plaça del Dolmen (Marquès de Camps)


Dissabte 20 de juliol


GLOSA EN REMULL 

Una sessió de glosa oberta a tothom, amb bases electròniques de la mà del PD Xerramequ, a la piscina d'Espolla. Una versió de glosar que refresca i fa ballar a l'hora del vermut.

Dissabte 20 de juliol, a les 12 de migdia a la Piscina Municipal

DINAR DE CANTADORS 

Cal inscripció prèvia, places limitades.

Menú: Taboulé (amanida de couscous), llom a la sal, xíndria, meló, pa, aigua i vi. Preu 12€.

Enllaç al formulari d'inscripcions (obligatori, places limitades!)

Dissabte 20 de juliol, a les 14h a la Sala de la FraternalELIMINATÒRIES DEL COMBAT

Tots els glosadors i glosadores que vulguin participar al combat de la nit per optar al títol de rei o reina de les Nyacres, deuran, obligatòriament, presentar-se a les eliminatòries. El jurat decidirà qui són els/les 8 candidats/es a glosar a la final.

Dissabte 20 de juliol, a 2/4 de 7 de la tarda a la Pista de l'escola


SOPAR DE GLOSADORS 

Sopar elaborat per IAEDEN-Salvem l'Empordà / CAL PORTAR PLAT, GOT I COBERTS!!. Cal inscripció prèvia.

Menú: Amanida i fideus a la cassola (opció general) / Arrós amb verdures (opció vegetariana), xíndria, meló, pa, aigua i vi. Preu: 12€. 

Enllaç al formulari d'inscripcions (obligatori)

Dissabte 20 de juliol, a les 9 de la nit al Pati de les Moreres (darrera l’escola)


COMBAT REI O REINA DE LES NYACRES 

Dalt de l’escenari, acompanyats d’una formació de músics, els cantadors s’enfrontaran en un combat disputat. Per parelles o en solitari, fent ús d’un bon domini de la llengua i sota l’empara de diferents “pals” típics de la cançó improvisada, hauran de resoldre diverses proves que un tercer personatge, “la ponicana”, els proposarà. Temes diversos i de tota mena, actuals, picants o inversemblants. L’objectiu, vèncer els contrincants tan sols amb l’ús de la paraula, la rima i la música.

I entre el públic, un jurat serà l’encarregat de mesurar aquest art i, al final de la batalla cantada, coronar el nou Rei o Reina de les Nyacres d’enguany. La paraula i la música com a únics arguments per prendre la decisió. Una decisió tan efímera com que l’any proper buscarem nou successor. Això sí, pel guanyador o guanyadora hauran passat 365 dies per lluir corona i buidar la bota de garnatxa de rigor que s’endurà com a premi.

Així doncs, ja està tot dit. Amb aplaudiments o xiulades, quedeu tots convocats, el dissabte 20 de juliol, a la 17a Trobada de Cantadors a Espolla. Si el rei vol corona.... corona li darem!

Dissabte 20 de juliol, a partir de les 22h la final a la Pista de l’escola.


Totes les imatges (©Xevi Vilaregut) són de l'edició de la 16a Trobada de Cantadors, del juliol del 2018

MÉS INFO:
info@trobadaespolla.cat


Facebook