TROBADA DE CANTADORS

  
      


15a
TROBADA DE CANTADORS + 6a ESCOLA D'ESTIU DE GLOSA

ESPOLLA, de l'11 al 15 de juliol de 2017

Heus aquí una sisena vegada, heus aquí una quinzena trobada... Sí, sí! Ho heu llegit bé. Heus aquí que ja hi tornem a ser i ja podem dir que no és per poca cosa. Us presentem la 6a Escola d’Estiu de Glosa i la 15a Trobada de Cantadors. Benvingudes totes.
Enguany, tornem a apostar pel maridatge de la cultura amb la terra, un binomi en realitat impossible de dissociar i que val la pena continuar mirant, cuidant i estimant. Cant improvisat, Espolla, escola i trobada.


Des del dimarts 11 fins el dissabte 15 de juliol, aquest petit poble situat al peu de l’Albera, es converteix en seu indiscutible de la glosa. L’indret bressola tothom qui hi acudeix, amb la preuada pretensió de preservar un tresor oral que es transmet i que no es vol perdre.
La Trobada, continua fent arrel. Quan un fet pot celebrar la seva quinzena edició, es pot dir que té una consistència ben construïda. Homes i dones que ho han fet possible, durant aquests anys, perquè han cregut que era important, imprescindible, afermar la paraula i tenir-la ben premuda per tot seguit deixar-la anar, lliure, crítica, improvisada per tal de fer-la transcendir, d’edició en edició.

L’escola, jove i consistent, acull a alumnes vinguts d’arreu dels territoris catalans. Una escola on es transmet coneixement, experiència, saviesa d’aquella antiga i a on, per sobre de tot, es respira l’amor i el respecte cap a la tradició cantada. Els i les alumnes poden aprofundir en diversos aspectes del cant improvisat: música, poesia, escena i pedagogia. Estudi i rigorositat per excel·lir de la mà de mestres de diverses disciplines que procuren que el cant improvisat no perdi un lloc en l’espai i en els temps que vivim. Temps àvids de novetats i alhora temps que no es pot permetre perdre allò que ens identifica i que ens és pròpiament genuí.

Així doncs, tota una setmana de seny i rauxa assegurada. Des de les propostes vespertines que ens ofereix l’escola, com la nit de ball o la vetllada literària, fins a la celebració del combat per coronar el rei o reina de les nyacres el dissabte al vespre. Passant, com ja és cita ineludible, per la glosa de vins que aglutina gent de l’entorn que s’acosta a participar i a gaudir dels cants i de les cates dels vins dels cellers que tenim al territori.


I res de tot això podria ser sense la força de les persones, sense la col·laboració de les entitats que ho fan viable. L’Associació Cor de Carxofa, l’Associació Cultural la Fraternal Espollenca i l’Ajuntament d’Espolla com a caps de colla. Els Grallers d’Espolla, Salvem l’Empordà, els ajuntaments veïns i els cellers de la comarca com a fidels aliats. Amb els suport inestimable dels vilatans i vilatanes, els comerços d’Espolla i tots aquells que, d’una manera o altra, fan possible que l’escola i la trobada siguin una realitat any rere any.
Moltes gràcies a totes i que gaudiu de l’espectacle!

Bona glosa!PER A MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS
A LA 6a. ESCOLA D'ESTIU DE GLOSA

www.escolaestiuglosa.cat

 

  RESERVES
  (Aquí el formulari per a fer les reserves)
  PEL SOPAR DE CANTADORS DEL 15 DE JULIOL

   elaborat per IAEDEN-Salvem l'Empordà
    CAL PORTAR PLAT, GOT I COBERTS!!
MÉS INFO:
info@trobadaespolla.cat


Subpàgines (1): REVISTA GLOSA