Eduskuntavaaliteemani 2015

Syy, että pyrin eduskuntaan on seuraava - jotain pitäis tehdä! Liian moni asia on Suomen maassa päin seiniä. Suomen status hyvinvointiyhteiskuntana ja sivistysvaltiona on alkanut horjua. Vähempiosaisista huolehtiminen ontuu pahemman kerran. Nykypolitiikalla ajetaan ainoastaan kovaäänisten, vahvojen sekä hyväosaisten etuja. Tämä kierre tulee pysäyttää!

Olen perussuomalaisten listoilla, sillä se on mielestäni ainoa oikea puolue. Perussuomaisten puolue keskittyy ajamaan pienten ihmisten kuten lapsiperheiden, eläkeläisten, työttömien ja sairaiden asiaa, laittaen omat henkilökohtaiset intressit syrjään.

1. Yrittäjyys

Käytännössä PK-sektori pitää Suomen talouden pystyssä. Yrittäjyyden kannattavuutta tulisi edesauttaa, mm. nostamalla arvolisäverollisen liiketoiminnan alarajaa 8 500 eurosta 20 000 euroon, ja samalla tulisi ALV:n huojennusalueen katto nostaa 22 500 eurosta 40 000 euroon.

2. Lähipalvelut

Niin kunta- kuin sote-uudistuksessakaan ei saa tuhota lähipalveluita keskittämällä. Mm. mielenterveyspalvelut tulee saada matalankynnyksen ennaltaehkäisevänä lähipalveluna.

3. Jäämeriyhteys

Koko Suomelle olisi erittäin tärkeää panostaa rautatieyhteyden rakentamiseen Jäämerelle. Tätä kautta Suomella olisi mahdollisuus muodostua logistiseksi solmukohdaksi etenkin Aasian ja Pohjois-Amerikan liikenteelle.

4. Euro

Eu:n yhteinen valuutta euro ei toimi – siinä on valuvika. Suomen tulee irtaantua eurosta, ja ottaa oma valuuttaa eli markka takaisin!

5. Maanpuolustus

Suomen Nato-jäsenyys tulee selvittää, kuten Perussuomalaiset ovat esittäneet. Jos puolustusmäärärahoja ei tuntuvasti koroteta, ja jollei jalkaväkimiinoja palauteta itärajalle, tulee Suomen – varsinkin, jos edellä mainittu Nato-selvitys sitä tukee - liittyä Natoon.

Kaiken kaikkiaan kaiken päätöksenteon tulisi olla inhimillistä ja oikeudenmukaista!